» »

internetni kabel iz modema -> razdelitev na kabel za tv in net.

internetni kabel iz modema -> razdelitev na kabel za tv in net.

Tim135 ::

Živijo,

zanima me ali se, da kabel, ki je napeljan iz modema razdeliti v 2 smeri tako, da bi šel 1. kabel v televizijo in 2. v računalnik (za internet)?
Opazil sem to -> (http://www.ebay.com/itm/290954650046?ss..., kaj gdo mogoče ve ali bi to delovalo?
  • spremenil: Tim135 ()

dukedl ::

lp dukedl

Ce bi se znajdu kej iz tega bi bilo tudi fajn :)

Jakka ::

Verjetno ti kabel med modemom in televizijo manjka, pa poleg obstoječega ne moreš še enega potegnit?

Iz enega utp kabla lahko narediš "dva", tako da sta na obeh koncih dva priključka, kar je prikazano na zgornji sliki.
Enega nato uporabiš za tv, drugega pa za povezavo modem-računalnik. Bosta pa oba delovala na največ 100mbit.

BorutK-73 ::

Lahko narediš tudi takole
https://slo-tech.com/forum/t586903/p421...

Zgodovina sprememb…

Jakka je izjavil:

Verjetno ti kabel med modemom in televizijo manjka, pa poleg obstoječega ne moreš še enega potegnit?

Iz enega utp kabla lahko narediš "dva", tako da sta na obeh koncih dva priključka, kar je prikazano na zgornji sliki.
Enega nato uporabiš za tv, drugega pa za povezavo modem-računalnik. Bosta pa oba delovala na največ 100mbit.

ne splača se mi ker je več kot 30m do televizije, ta pa je oddaljena samo 3m od računalnika :)

LeQuack ::

Kaj pa je narobe z navadnim switchem?
Quack !

Jakka ::

Če se da ves promet na "modemu" da spravit na en port, data in video, oz. če je že, potem je switch rešitev.

Pri siolu se mi zdi, da je tako.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4511336 (4869) SN1P3R
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5828096 (13825) denisbegood
»

internetna povezava pod zemljo

Oddelek: Omrežja in internet
122658 (2390) energetik
»

Dve linije po enem ethernet kablu