» »

Siol - razdalja modem - TV

Siol - razdalja modem - TV

Butec123 ::

Rad bi imel dva TVja na Siolovem Triu, pa me zanima ali kdo ve koliko je lahko dolg kabel med modemom in TVjem, isto me tudi zanima za internetno povezavo dveh PCjov.

buneech ::

Če imaš IPTV je kabel UTP, enak kot za povezavo PC - modem. Te kabli naj bi brez izgub delovali do 100m dolžine. (Če nimaš ravno kratkega kabla, je mogoče bolje uzeti FTP kabel ali pa SFTP kabel)

Butec123 ::

Vse skupaj bi bilo priklopljeno preko Telekomovih paric (navadni priključek). Kar pomoje pomeni da pride ena parica v Siolov modem, potem pa naprej. In vprašanje je koliko je lahko razdalja med tem modemom ter TVjem.
Ali obstaja kakšen link kako izgleda celoten priklop od odstoječih paric naprej (kakšni kabli se uporabljajo, kakšne izhode mora imeti TV,...)

Senitel ::

Od modema naprej gredo v vsakem primeru UTP kabli in ethernet mreža, tako da 100m. Niti ne moreš poganjat etherneta po eni parici.

R-S-LoVe ::

fantje 100m je lahko "chanel"
v idealnih pogojih dela tudi do 120m
chanel in kabel je pa razlika
malo pogoglajte!
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

tilenn ::

Rad bi imel dva TVja na Siolovem Triu, pa me zanima ali kdo ve koliko je lahko dolg kabel med modemom in TVjem, isto me tudi zanima za internetno povezavo dveh PCjov.

Iz izkušenj strank bi ti rekel, da je primerna dolžina UTP kabla do 20 metrov, STP pa seveda veliko več. V teoriji sicer lahko uporabiš tudi do 100 metrov UTP kabla, vendar je treba paziti, da ni blizu električne napeljave. Vsaka manjša napaka pri večjih dolžinah tudi pomeni kockanje slike. Zgodi se tudi, da signal sčasoma ne pride več skozi, pol je pa težava, ko je treba spet potegniti 50 metrov kabla. Torej, pri razdaljah nad 20 metrov toplo priporočam STP kabel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5828098 (13827) denisbegood
»

Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6616002 (14419) Invictus
»

Dve linije po enem ethernet kablu

427427 (5860) Pesimist
»

Izgube UTP kabla

123001 (2633) gumby
»

50m dolg UTP kabel - povezava ne deluje!?

253981 (3331) Jackass

Več podobnih tem