» »

Potreba po samoobrambi - kateri trening bi mi biu primeren?

Potreba po samoobrambi - kateri trening bi mi biu primeren?

««
«
1 / 6
»»

Dejavu01 ::

Ljudje prosm pomagejte.. take probleme mam u zivlenju da krnaprej naletim na nasilneze, kradlivce, iskoriscevalce,hinavce.. kerim sm js zrtev..zdej ze tretjic u enm mescu :S .. rabu bi vedt kero borilno vescino obiskvt,v tem smislu da je za samoobrambne namene in da mu nepustis zdravstvenih poskodb in posledic, toliko da se loh izmuznis kaznim policije.Pac v bistvu neka unosposobljenost nasprotnika ali vec. V tej smeri bi se rabu fajn profesjonalno z vso mojo energijo in veliko vec, natrenerat in tko bi to treneru celo zivljenje, v to sm se za vedno odlocu. Ze tko bi rabu dt vn vso to negativno energijo, k jo nosm v sebi in se preko borilnih vescin zart tega izskurt. Najbolj bi blo, da med drugim se bi tud uciu kako obvladat vec kot enga napadalca, pac vecje stevilo napadalcev.. Zelo je nujno, biu sm fizicno napaden in pol se oropan ravnokr mi je en groziu, pol pred tem sm meu probleme..ful mam probleme s folkom in se nepocutm varn hodt sam uzun. prekipel mi je in hocm dt takim ljudem k ih sprosca nasilje, vedt da so se pr men ZMOTL, nujno rabm dobre nasvete, upam da me razumete in bom zelo hvalezn.. Lep pozdrav vsem!
  • zaklenil: bluefish ()

Mesar ::

Katerikoli resen borilni šport. Resen v smislu, da imaš možnost sodelovati na tekmovanjih v Slo. Moreš pa vedeti, da samo teorija in treningi "na suho" ne bodo dovolj, če se hočeš v takšni situaciji znajt, ostat hladnokrven in "premagati" nasprotnike je potrebna praksa. To ne pomeni, da moreš bit prvi na državnem al pa evropskem ... ampak, da potrebuješ prakso v pravem pomenu besede.

In brez skrbi, ko imaš enkrat občutek in poznaš vse zahrbtne fore sploh ne vedo kje so kaj dobili po buči... ne da bi o policiji sanjali. Kolikor jaz poznam situacijo je klubov takšnih in drugačnih po Sloveniji malo morje, če si resen najboljše, da greš malo okoli pogledat kako zgleda kje trening, vprašat trenerja kaj te zanima... pa boš videl kje ti bo najbolj pasalo... reklame pa ne bom delal :))

drugače pa ti ljudje ne grizejo, tako, da kr pogumno ;)
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mesar ()

tony1 ::

Dejavu:

Tole bo najboljša stvar, niti ni za šport ampak za zaresno samoobrambo:
http://www.kravmaga-slovenia.com/trenin...

Dejavu01 ::

razumem kaj misls, vem sam da teorije niso popovnoma nic u pomoc ce niso sprakticerane.. hvala ti za to uporabno podrobno informacijo, ampk misliu sm prov dolocen borilni sport al pa vec da mi kdo nasteje,k bi mi prov prsu.. da bi loh direkt zaceu ga it trenirat z mocno voljo. js sm tak da znam dozivlensko uztrajat, edin pr tem da se postavim zase, sm nesposobn in v takem nezaupnem svetu kjer dans zivimo, je to zelo resno potrebno, MORS bit sposobn se brant. Ce bi se dal zdej povedat doloceno borilno vescino katero iscem.. Biu bi hvalezn in izkazu respect hehe

jype ::

Long-distance running @ Wikipedia

Deluje proti neomejenemu številu napadalcev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

tony1 ::

Dejavu: Točno to rabiš, kar sem napisal zgoraj. Poznam tudi sankukai (ki je 100x bolj športno, oz. akademsko usmerjen, če hočeš), in zagotavljam da je krav maga prava stvar zate. Tam ni hecov in kombinacij ampak izključno street-smart real life reči. Pejt pogledat en trening...

Dejavu01 ::

tony1 kr prehitu si me legenda hehe..kokr sm vidu je to 2x tedensko, bi se dal kej pogostejse cez tedn to najdt za trenirat? sicr bom pa se k temu podou.. blo bi pa ful dobr neki, kar bi zlo pogosto lah tut po vec ur dnevno treneru (ce si loh mau pretirano zelim hehe).. ok zdej pa sam se ceno najdm od tega krav mage al karkol je, razn ce je kdo taka legenda da me prehiti in mi spise ceno tega treninga pred mano hehe lol..

tony1 ::

Cena treninga je 50 EUR/mesec oz. 45 za študente/brezposelne.

Poguglaj prispevek o tem na Preverjenem.

Dejavu01 ::

a tko slucajn kej veckrat na tedn bi se pa (ne)dalo najdt.. pa da je krav maga hehe.. js ze starce budim pa ih prepricujm da mi placajo kar pa vem da bojo ker me sami preganjajo it trenirat kej, da se sprostim ker sm nasploh ful ziucn clovk in kadim cik en za drugim, tko da bom zdej glede na to da bom vrjetn rabu velik kondicije in energije, katero ciki ovirajo, opustu kajenje.. in vi ste tut ce tko gledamo prspeval pr tem heh

50? uu lepa :D to bo zih rinl :D poskrbljeno hvala tony1 in ostalm! peace out homiez! hehe :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

Isotropic ::

upam, da mas 10 let casa

tony1 ::

Krav maga ni reč, kjer se čas meri v desetletjih. To ni sankukai za pionirje.

Dejavu01 ::

js mam cajt za to ceu lajf, pa da ga nimam ga issilm, resno ;)
yo tony, kasn sankuki :D dej mal uizi povej ker ti izrazi mi delujejo nekje od tm :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

tony1 ::

Sankukai karate je verjetno najbolj popularna borilna veščina pri nas. To je tisti karate, ki se ga na veliko uči otroke že v prvih letih osnovne šole. Gradi se publiki primerno, lepo počasi in strukturirano (izpiti, pasovi,...). Gre za stil (ki ima tudi nekaj evropskih korenin), ki je izrazito obrambno usmerjen - cel kup je blokad in izmikanj. Čeprav se učiš veliko udarcev, je to pravzaprav karate, kjer se ne udari zares, vedno se blokira udarce oz. poudarja samoobrambo. (No, morda je to le moj začetniški pogled, ker imam za sabo le nekaj let pionirskega treninga :))). Spomnim se tudi, da se je po nekaj letih imelo tudi borbena tekmovanja, čeprav se na treningih ni borbe skoraj nikoli treniralo.

Skratka, krav maga je popolnoma drugačen oz. je *zelo* praktično usmerjena reč.

jype je izjavil:

Long-distance running @ Wikipedia

Deluje proti neomejenemu številu napadalcev.


Italijanski karate :D Gotovo najboljši recept, če le imaš prosto pot ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

vostok_1 ::

Pravzaprav kombinacija šprinta/teka na srednje razdalje je najboljša. Pri long distance-u te lahko v štartu ujamejo pa ti nč ne pomaga. Refleksi pa explozivnost sta ključna.
Sam glej, da boš še punco streniral, če še ne zna. Razen če obvlada borilne veščine. ;)

goldenratio ::

DOBRO PREBERI

1) nauči se pisati vsaj približno dobro
2) bodi samozavesten brez strahu in brez slabih misli v glavi ( ljudje podzavestno zaznajo nesigurne ljudi)
3)bodi pripravljen umreti ta trenutek, ko bereš to.... ker ko človek izgubi strah, postane nesmrten
4) začni teči vsaki dan (kondicija ti po 20 sekundah pretepa pride še kako prav)
5)pojdi v fitnes in postopoma treniraj, treninge za moč in gibljivost ( postopoma, da boš ukrepil sklepe in kosti)
6)sedaj si psihično trden, kardiomuskolarno sposoben in vezivna tkiva ter sklepi so utrjeni...LAHKO SE VPIŠEŠ V BORILNE VEŠČINE
7)kakšne borilne veščine izbrati??? VSE !!! judo za borbo na tleh/ boks za osvojitev udarcev/ Muay Thai za noge, komolce/......
8) sedaj treniraš, že eno leto vse od fitnesa do borilnih veščin... psiho imaš "pošlihtano" in glej ga zlomka, beseda o tvoji fizični nevarnosti se je razširila in to, da se ti zavedaš, kako nevaren si to podzavestno z svojo govorico telesa sporočaš okolici (pokončna hoja, samozavesten izraz, fleksibilni gibi sklepov...itd)
9)če živiš v istem kraju se te na žalost drži, slabi glas in tudi, če si postal "majster" te bo še vedno 5 ljudi na enkrat nalomilo kot trsko, tukaj ni pomoči, edino kar lahko narediš je da dobiš "glas", ki da drugim vedeti, da s teboj ni šale in to ne mislim, ena na ena, da v boksu zmagaš nasprotnika NE!!! to mislim, da nekega dne nekoga tako nalomiš, mu odgrizneš obraz, mu zažgeš avto in se mu poščiješ na obraz....tako dobiš glas "psihiča".

10) se pogledaš v oči in se vprašaš, zakaj se to meni dogaja? Kaj delam narobe, in potem dobiš odgovor, da si luzer, si majhen, nimaš trdnih prijateljev in nimaš socialne varnosti, kot "kul človeka", ki je lahko pritlikavec pa se ga bodo "nasilneži" izogibali, ker niti sami ne vedo da jih je nadigral z svojim družbenim statusom.

P.S.povej mi obseg svojega zapestja, tel. višino, tel. težo...... in kakšne anomalije imaš v svoji mimiki (drža glave, hoja, oblačenja, govor,..itd) potem ti bom mogoče lahko pomagal


P.SSSS....če pa si antisoicalen tip človeka in si manjše postave ter imaš pogled, ki pravi "ne me, prosim samo pustite me mimo....." potem dragi moj pojdi raje za kmeta in postani moški, ker pravi moški ni žrtev nasilja na vsakem vogalu! Ker tako kot levinja lovi in išče šibki plen, tako "nasilneži" lovijo najlažji in najbolj ubogi plen, ker nočejo reskirati poškodbe/sramote/težave.....

miraldi ::

Ahhh!

Začni lepo boks trenirat, da se naučiš najprej ravnotežja pri borbi in zadajat močne udarce z rokama in pridobiš kondicijo(kolebnica in razne vaje za moč te močno izčrpajo) prvi mesec/dva/tri boš itak cel izčrpan hodil domov in na treninge.

Predvsem pa, da se naučiš zakrivat obraz, jetra, želodec itd.
In najpomembnejše, da se nauči dobit po pi**i. Šele takrat, ko boš iz sparinga prišel otečen pod očesom z bolečim nosom in jetri boš začel dobro blokirat udarce z gardom + postal boš odporen na udarce seveda čez čas..

Marsikateri klub ima vodene treninge boksa po 4x na teden in proste treninge(brez trenerja v njihovih prostorih z ostalimi člani) po 2x na teded. Vbistvu boš 6dni v tednu treninge imel 8-)

Po kakšnem letu raje dveh pa lahko nadaljuješ z MMA(Mixed martial arts) in se naučiš delati še z nogami, razna davljenja, izvini in nasploh borba na tleh.

Mixed martial arts @ Wikipedia

Glede policije pa nimaš kaj. Ko boš komu odpru glavo kar pričakuj policijo in tudi razne tožbe oziroma še huje-dobil boš nazaj z obrestmi(saj veš kako to gre) malo je takih frajerjev katerega 1:1 ali 1:2 prebutaš in ti mirno "častno" sprejmejo..


Še to!

Povej mal kakšno postavo imaš: višina, teža, mišična masa, obseg bicepsa/tricepsa.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: miraldi ()

Dejavu01 ::

zlo dobra nasvet! izbrov bom pa krav maga! ostali nasveti bi pa prov prsli vecim drugim ludem! :)

Okapi ::

Pravzaprav kombinacija šprinta/teka na srednje razdalje je najboljša.
Prav res, ker čisto nihče te ne bo lovil več kot 500 m, še zlasti, če bo jasno, da si vedno dlje.

O.

Brane22 ::

Okapi je izjavil:

Pravzaprav kombinacija šprinta/teka na srednje razdalje je najboljša.
Prav res, ker čisto nihče te ne bo lovil več kot 500 m, še zlasti, če bo jasno, da si vedno dlje.

O.


Kar je zlasti uporabno,če do konflikta pride v zaprteih ali ograjenih prostorih.

donfilipo ::

Bo kar držalo da trening kake borilne veščine (recimo karate) utrdi predvsem samozavest pri vsakodnevnem soočanju z nasilneži.

Svet danes po eni strani globalno postaja vedno manj nasilen...po drugi strani pa pri nas lokalno nemara vedno bolj. Borilne veščine tu dejansko lahko samo pomagajo...če so trenirane dalj časa, resno in ne zgolj z namenom veščine pretepanja, ...ampak predvsem veščine odnosa. Po domače, da se povečajo muda8-)

Druga kapitalistička pot je seveda da si nabaviš orožje. Neki sodelavci policije ga imajo kolikor hočeš:)), s prodajo tudi garantirajo delo v bodočnosti policiji:)), no po tej logiki, ga bo verjetno tudi policija ali kar privatni sektor sama prodajala veliko ceneje in v veliki izbiri. Boš lahko kupil kot v USA kar velik avtomat, preden greš v šolo>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

thramos ::

Brane22 je izjavil:

Kar je zlasti uporabno,če do konflikta pride v zaprteih ali ograjenih prostorih.


Gresta pa v krogu. Ko ga drugič prehitiš, bo hitro obupal.

jype ::

Jaz sem že večkrat zmagal tekmo do najbližje postaje ljudske milice, tudi v gojzarjih. Seveda je pametno začeti hitro, še pametneje pa z biciklom.

detroit ::

http://www.kempoarnis.com/

enough said:)

sicer pa kot so že omenili, vse je v živcih najbolj zdrava pot pa kot je jure reku, trči. Ampak po laufanju problem ostane...
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

jype ::

detroit> Ampak po laufanju problem ostane...

Vsaj na vozičku al pa v priporu nisi.

Rok Woot ::

Tajski boks pa bjj.

Rok Woot ::

Tisto kravmago kle pa ne cenim prevec, poglej sam pod slike kako giljotino delajo... Mislm, je ze dolg jasno, da se tko ne dela. Pomojem ne izgleda povsod po svetu tako.

jype ::

Problem "samoobrambe" je v tem, da moraš nasprotnika onesposobiti. To je običajno že dovolj za zaporno kazen, vsekakor pa dovolj, da nekega dne naletiš na idiota, ki te bo trajno poškodoval.

Ne splača se.

Rok Woot ::

Jah je dober znat, nikol ne veš. Saj ni treba uporabljat.

Okapi ::

Dejstvo je, da če si sam (nasploh, ne samo v konkrenti situaciji), ti ne pomaga, pa če si Bruce Lee. Ker vsak nasilnež ima cel kup kolegov, ki so mu pripravljeni pomagati, in enkrat te bodo dobili nepripravljenega in bo en več zraven, kot jih boš lahko sesul, in te bodo tako polomili, da ti bo žal dneva, ko si začel trenirati karkoli drugega kot tek.

Je pa nekaj tudi res - če greš trenirati karate ali kaj takega, boš (morda) že v klubu lahko dobil prijatelje, poleg tega pa ti bo pridobljena samozavest tudi drugače pomagala v družabnem življenju in ne boš več osamljen luzer, na katerega se lahko vsak spravi.

Tako da trening borilnih veščin je koristen, če se ga lotiš z namenom graditve samozavesti, za boljšo kondicijo in pridobivanja prijateljev (in za te namene je karate verjetno najboljši), če se ga lotiš z namenom, da boš nekoga, ki ti teži, "onesposobil", pa je najbolj napačna stvar, ki jo lahko storiš.

O.

kokos25 ::

Najbolša samoobramba je tek na 400m z ovirami...zagotovo se ubraniš vseh problemov, razen če se spotakneš v prvih metrih.
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

FlyingBee ::

jype je izjavil:

Long-distance running @ Wikipedia

Deluje proti neomejenemu številu napadalcev.


ja, razen, če ga prej že ne zagrabijo

tai chi - nujno, boš imel vse pod kontrolo

Okapi ::

Najbolša samoobramba je tek na 400m z ovirami..
Še boljše je parkour. Tudi punce menda padajo na tiste, ki to dobro obvladajo.

first_line ::

A veš kaj bo, ko boš prišel v konflikt in boš začel neki kung fu čarat?

Še bolj jih boš fasal, pa še na sodišču boš kriv, saj si vendarle treniran pretepač, on pa je en navaden kekec ki si ga divje naskočil in se je zbal za življenje in je bil tako primoran uporabiti maksimalen odpor. Uživaj ko mu boš do smrti plačeval premijo.

FlyingBee ::

mah, pretepanje je itak na propad obsojeno, ampak pri pravi veščini se mu bo predvsem razmišljanje sprememnilo in ne bo tako obremenjen z za zdaj neizhodnim položajem

jype ::

To, da se vključite v resen trening, vsekakor podpiram. Ampak če vas tam ne učijo predvsem samokontrole, potem to ni resen trening.

imagodei ::

tony1> "Krav maga ni reč, kjer se čas meri v desetletjih. To ni sankukai za pionirje. "

Ni problem v tehniki, problem je v glavi. Fighters gonna fight, to ni problem. Problem je, če imaš težave s samozavestjo in te je strah nekoga užgat na gobec, mu zabit koleno v jajca, ipd. Ta sprememba v glavi vzame precej več kot nekaj tednov ali mesecev.

Se pa zagotovo strinjam, da je za samoobrambo primerna kakšna krav maga oz. sorodni "zahodni" sistemi, kjer je manj poudarka na tehnikah in "lepoti izvedbe", se pa na treningih dela ful-kontakt oz. "na telo". Systema Spetsnaz od Vadima Starova je zanimiva, čeprav tehnika zgleda ko "pej no v rt".


Predvsem je pa treba vedet, da se je situacijam, kjer boš primoran uporabljat silobran, najboljše izogibat. Stvari se bistveno zakomplicirajo, ko se okoli tebe pojavijo še trije kolegi od tvojega napadalca, ali pa ko nekdo potegne nož. Filmi niso realna situacija.


tony1> "Sankukai karate je verjetno najbolj popularna borilna veščina pri nas."

To si hotu rečt shotokan karate, ane? ;)
- Hoc est qui sumus -

filip007 ::

Pamet v roke ali pa...
http://www.solzivec.si
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Vajenc ::

Okapi je izjavil:

Dejstvo je, da če si sam (nasploh, ne samo v konkrenti situaciji), ti ne pomaga, pa če si Bruce Lee. Ker vsak nasilnež ima cel kup kolegov, ki so mu pripravljeni pomagati, in enkrat te bodo dobili nepripravljenega in bo en več zraven, kot jih boš lahko sesul, in te bodo tako polomili, da ti bo žal dneva, ko si začel trenirati karkoli drugega kot tek.
O.

Za običajnega človeka so zamere organiziranim bandam izjemno redke. Največkrat probleme iščejo pjani in/ali objestni posamezniki in ko Bruce Lee onesposobi takšno tečnobo, se v svoji nameri premisli tudi večina njegovih prijateljev. Če okolje redno preizkuša tvoje samoobrambne mehanizme se splača trenirat borilne veščine. Katerekoli kontaktne.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Rias Gremory ::

Krav maga.

Nasprotnika boš verjetno poškodoval (če se boš pravilno naučil) boš pa varen.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Matija82 ::

OP, žal mi je za tvojo situacijo toda ne boš je rešil z nekim šnelkursom pretepanja.

Si pa leta 2009 že spraševal nekaj podobnega?

https://slo-tech.com/forum/t365720/0

pa a obstaja kaka metoda da mu uškudujš spomin, kje je tista centrala sprejemanja informacij v možganihm, kje tist del, (nebi preveč udaril) iz doživljanja, zanima me kje so tista odprta vrata v podzavest k dogodki grejo, da jih zaprem, predn grejo v tisto sobo... aje to baje pod lobanjo, bo kdo potrdiv kej če ve?

:|

m0f0x ::

Ma navaden troll je ta OP in si zasluži batine.

driver_x ::

1.) če hočeš tako dobro obvladovati borilne veščine, da se boš uspešno branil pred pretepači, boš potreboval precej treninga, to ne gre iz danes na jutri;
2.) več kot enega nasprotnika hkrati ne boš obvladal;
3.) trening borilnih veščin imej za povečanje samozavesti, tako boš lahko na lep način rešil marsikateri zaplet.

jype ::

Rias Gremory> Nasprotnika boš verjetno poškodoval (če se boš pravilno naučil) boš pa varen.

Če nasprotnika poškoduješ, potem nisi varen.

Zaporna kazen in visoka odškodnina sta v takih primerih pogosti, če se ti zdi varno biti brez denarja in zaprt, je pa seveda stvar perspektive.

gzibret ::

X-gen >:D Batine zasluži, ja, dajmo ga zlomit >:D

Saj so že drugi povedali bistvo, pa bom jaz ponovil strnjeno:

- borilne veščine ti ne pomagajo; lahko si super druper ultra borec in obvladaš vse, kar se obvladat da, te bo vseeno 5 nadebudnih fantov nalomilo ko keks, nimaš šans; tudi eden tapravi Pohorc te bo zlomil, še vedel ne boš, kdaj te je toletelo

- tek-na-dom oz. tek-na-postajo je najboljša veščina, v primeru težav

- manjka ti na samozavesti; če izgledaš revček in se treseš, ko šiba na vodi, boš vedno poligon za izživljanje

- tudi če se naučiš, kako izpahnit sklep, ali kako človeka spravit v komo, in to potem res narediš, te čakajo hude pravne posledice in zjeban lajf za kar nekaj časa - premisli; če pa tega ne narediš, potem nobeden ne ve, da to znaš, in si na istem, kot si bil prej (zato je tale izraelska metoda uporabna le v vojni - v boju na življenje in smrt, v civiliziranem svetu pač ne)
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

FlyingBee ::

fora je v tem, da tek ni mogoč, če ga držijo v kotu, zaključek je, da ni rešitve

jype ::

Stojansto> fora je v tem, da tek ni mogoč, če ga držijo v kotu, zaključek je, da ni rešitve

Zato je dobro znat hitro tečt, da te ne dobijo v kot.

FlyingBee ::

jype je izjavil:

Stojansto> fora je v tem, da tek ni mogoč, če ga držijo v kotu, zaključek je, da ni rešitve

Zato je dobro znat hitro tečt, da te ne dobijo v kot.


prvič ko mu to uspe bodo že vedeli kako ukrepat naslednjič in bodo še bolj tečni

gzibret ::

Ja, zato je vedno dobro imet prijatelje. Prijatelji - da te videvajo v neki družbi - je v bistvu zelo dobra preventiva.

Če si vedno in povsod sam, je kurc... lahek poligon, pa še za nasilneže je velika verjetnost, da povračilnega udarca sploh ne bo.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

jype ::

Jaz nisem imel takih izkušenj. Moje napadalce so policisti vedno izpustili, pa mi ni nihče od njih nikoli več težil.

Vajenc ::

gzibret je izjavil:


Saj so že drugi povedali bistvo, pa bom jaz ponovil strnjeno:

- borilne veščine ti ne pomagajo; lahko si super druper ultra borec in obvladaš vse, kar se obvladat da, te bo vseeno 5 nadebudnih fantov nalomilo ko keks, nimaš šans; tudi eden tapravi Pohorc te bo zlomil, še vedel ne boš, kdaj te je toletelo

- tek-na-dom oz. tek-na-postajo je najboljša veščina, v primeru težav

To ne more biti dejstvo iz izkušenj oz. prva alineja je toliko resnična kot na drugi strani Dragon Ball serija. Tek pa ti tudi pomaga le, če začneš teči še preden te kdo ogovori, ko te udari ali zgrabi boš bolj težko tekel.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero borilno veščino izbrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8021695 (17917) solatko
»

Borilne veščine specialnih enot (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
7013341 (10871) Andrej14
»

Steven Seagal(Ai kido) & MMA

Oddelek: Loža
254961 (4386) solatko
»

Borilne veščine

Oddelek: Loža
4810230 (9263) amigo_no1
»

Kali - filipinska borilna veščina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11516441 (11384) imagodei

Več podobnih tem