» »

Sanacija stare vodovodne napeljave brez menjave cevi?

Sanacija stare vodovodne napeljave brez menjave cevi?

k4vz0024 ::

Je možna sanacija stare vodovodne napeljave brez menjave cevi?

Skratka pušča mi vodovodna napeljava pa ne bi želel razkopati kopalnico.

A kdo to pri nas dela?

bedak ::

a je to sploh možno?

kako si si to zamislil, da bi dal cev v cev, al da bi kr mal od znotri pošvasu/zapolnu z nečim?

black ice ::

Del cevi, ki pušča boš moral odstraniti v vsakem primeru.

SubjectX ::

Naceloma je mozno, samo je manj zanesljivo kot pa zamenjava..

IQ42 ::

Kako naj bi bilo to možno?
I have learned from my mistakes
and I am sure I can repeat them exactly.

Assass1n ::

Najdejo ti kje cev pušča, odreže nad in pod luknjo/razpoko, vmes da cev, zategne in konec. Drži dokler cev ne spusti kje drugje, bolj je hec to luknjo najti, tam ti zna kakšno luknjo v steno preveč poštemat.
Tko so naredili pri nas v službi, cev je bila pa kovinska.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Ja jaz imam tudi kovinsko cev. Mogoče bi z endoskopom ugotovili, kje pušča. Sem klical kar nekaj vodo-inštalaterjev. Odziv je bil različen, od začudenja do da sem zahteven pa da ni mogoče itd.

Če kdo ve za koga, ki to počne naj mi prosim sporoči na ZS, da ne bo kdo očital reklamo. Ker tole s puščanjem je prava nočna mora.

Mogoče bi bilo tudi zaliti s tekočo kovino od znotraj ali pa kakšna epoks. Ampak naši vrli mostri so vedno zato, da razkopljejo bajto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

T0RN4D0 ::

Mislim da ti razkopavanje ne uide. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Dolgoročno gledano res ne. Klasična sanacija je presneto draga....

blue ::

nova nadometna napeljava ;)

einstein :P ::

Mogoče bi bilo tudi zaliti s tekočo kovino od znotraj ali pa kakšna epoks.

Ne razumem, kako za vraga bi zalili s tekočo kovino od znotraj? Tako, da bi zvrtali novo lukno v cev in prižgali termit? Tvojo težavo se preprosto reši tako, da se konec cevi, ki je počen odžaga in nadomesti z novim, za kar pa je potrebno najti mesto puščanja in narediti luknjo v steno/tla (glede na to, da zna biti iskanje mesta puščanja precej težavno, se zna zgoditi, da boš imel na koncu preštemano kopalnico).

Tody ::

Vse kar boš delal bo tko tko... ker lahko je cel počena, lahko je cev rjasta in če je to potem ti nobena smola ne bo pomagala. Lahko se greš detektiva in kupiš kak spy cam na dolgi žici in mu montiraš kako lučko in greš raziskovat kako in kaj :)

Prej pa ko se sprijazniš z novo kopalnico, bolje bo... Ali pa če te ne motijo različne ploščice :D

Problem je da bi moral kupiti novo banjo...

Če bi z edoskopom ugotovil, kje pušča, bi na tisto mesto bodisi zalil s epoks ali tekočo kovino. Ali pa na tisto mesto prilepil določeno cev. Varianta bi bila da bi z gibljivo vrtalno glavo portal obstoječe cevi in vstavil nove. S tem bi se izognil večjemu obsegu štemanja. Za silo bi bilo tudi vstavitev gumijaste cevi v kovinsko cev.

Tudi nadometna napeljava bi prišla v poštev, če je kdo pripravljen naresti za neko normalno ceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

IQ42 ::

Nadometna je enostavna, jaz sem naredil sam. So bile vzidane cevi že čisto zamašene, trda voda pa sv7njarija iz vodovoda...

Pa še neki kao zgleda.

Je pa problem, kako staro cev zamašiti. Tukaj ti štemanje najbrž ne uide.
I have learned from my mistakes
and I am sure I can repeat them exactly.

opeter ::

Hehe, zato pa so znanci rekli, da pri njih po novem inštalacijo delajo zunaj in se to potem zakrije.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

A obstaja el. servo vodni ventil?

HomeEdition ::

Živjo,

mam precej izkušenj z endoskopskimi pregledi in sem prepričan da bi bilo v tem primeru zelo težko locirat natančno mesto poškodbe/puščanja. Poleg tega je pregled s profi napravo drag, po opravljenem popravilu pa ne boš imel nobenega zagotovila, da se poškodba ne bo pojavila še kje drugje...predlagam sanacijo kopalnice.

Lp

A zavarovano pa nimaš, že v osnovna zavarovanja je všet vdor vode, vprašaj agenta.

fujtajksel ::

Gugelj najde tole:
http://www.e-netsi.si/si/sanacija-vodov...
Ključni pripis: "(samo za večje objekte nad 25 stanovanj!)"

Če bi z edoskopom ugotovil, kje pušča, bi na tisto mesto bodisi zalil s epoks ali tekočo kovino.

Še vedno mi ni jasno, kaj imaš v mislih s to tekočo kovino? Obstaja metoda, za katero ne vem? Mogoče bi šlo z "mimetic poly-alloy" ;)

Ja tisto za nad 25 stanovanji sem videl. Klical po telefonu pa se nihče ne oglasi. Bom probal še poklicati.

Sprašujem se ali ne bi bilo mogoče po tlakom vbrizgati viskozno tekočino, ki bi luknjo zaradi ponora zamašila, ostanek bi stekel, v stiku z zrakom ali vodo pa strdila in postala nepropustna za vodo.

Tekoča kovina je zmes kovin, ki se na zraku strdi.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

einstein :P, pojem "tekoča kovina" je v osnovi trgovski naziv za dvokomponentno lepilo ali kit s kovinskim prahom. Nekaj takega, kot je to v povezavi:

http://www.kemisplus.si/dopolnilni-prog...

Jože

@barbarpapa2

No, to mi je pa veliko bolj znano in tudi pravilen izraz, kajti zame je tekoča kovina le živo srebro ali vsaka kovina segreta do njenega tališča.

Zakaj pa ne bi cevi povrtali, vložili novo cev? Ne mi reč, da ni mogoče vrtati za kolenčnki.

Kako bi pa vložili novo cev? Bi bila pol manjša od originalne?

Tudi to sem mislil, da bi položili gumijasto oz. silikonsko cev v cev.

Lahko pa bi s posebno gibljivo vrtalno glavo povrtali obstoječo cev in razširili premer prostora za vložitev nove cevi. Seveda po predelih. Nekaj štemanja seveda ne uide, ampak banjo bi pa le rešil. V bistvu je še večji problem kot kupiti novo banjo novo spraviti v miniaturno kopalnico.

mihec87 ::

k4vz0024 je izjavil:

Tudi to sem mislil, da bi položili gumijasto oz. silikonsko cev v cev.

Lahko pa bi s posebno gibljivo vrtalno glavo povrtali obstoječo cev in razširili premer prostora za vložitev nove cevi. Seveda po predelih. Nekaj štemanja seveda ne uide, ampak banjo bi pa le rešil. V bistvu je še večji problem kot kupiti novo banjo novo spraviti v miniaturno kopalnico.

Sveder bi naj bil pa iz mehke gume da ga boš porinil v cevi čez koleno po možnosti 90 stopinjsko ter seveda se še more razširit potem da povrta na večji premer?

Če je sedaj not banja ne vem zakaj potem nova nebi šla not...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Obstajajo fleksibilne vrtalne glave ali svedri, ki omogočajo takorekoč kolenčno vrtanje.

...:TOMI:... ::

Doktorirali boste, samo, da ni treba razbiti nekaj ploščic in zamenjati cevi.
Tomi

mihec87 ::

Da ne boš na koncu fajn plačal sanacijo te luknje in ugotovil da se ti je drugje naredila nova..

Obstaja že samo ne vem če tako kot si ti to zamišljaš..

Tehnološko je verjetno izvedljivo. Ampak takšna oprema je za večino vodoinštalaterjev predraga.

Tudi to se lahko zgodi mihec87.

Tomi, to je stvar financ in kaj si lahko nekdo privošči. Tukaj, javno pač ne mislim o tem debatirati.

Furbo ::

Fak kakšne nebuloze. Najbolje da se v cevi spusti nanorobote, ki se bodo sprehodili po celi napeljavi in porihtali vse kar je treba.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

...:TOMI:... ::

Če imaš finančni problem, ti pridem jaz poštemat s hiltijem, pripravi pivo in malico. Saj ti ni treba rabiti cele kopalnice.
Tomi

Tehnološko gledano je vprašanje, ali je endoskopska metoda edina za odkrivanje poškodb na cevi. Ali obstaja še kašen drugi način?

Duhoviteži bodo rekli razkoplji in poglej cev.:D

Konec koncev a ne bi bilo za vse fino, da bi se dalo sanirati s čimmanj razkopavanja in delanja škode?

V razgovoru z vodoinštalaterji so mi zagotovili, da tudi novejše vodovodne inštalacije potrebujejo sanacijo na pribl. vsakih 50 let. Torej vam ne uide sanacija.

koyotee ::

Odvisno koliko je stara napeljava, po 25 letih je pol cevi zabite.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

clothes ::

S termo kamero se lahko dokaj natančno locira mesto spuščanja cevi, nato razbiješ nekaj ploščic in popraviš cev.

Ostali predlogi s tekočimi kovinami, cevjo v cevi ali kolenčnim vrtanjem so po mojem predragi ali neizvedljivi.

#000000 ::

Zato je USA papirogradnja majka, kar pa je betonskega pa ima vse lajtunge zadaj zadaj.

Na koncu boš ugotovil da je najceneje razbit steno, ker ta impregnacija more bit draga kot žafran.

janii987 ::

Pozdravljeni
Vprašal bi še jaz nekaj kako se zapre koplanični ventil levo ali v desno da je zaprt matico sem odvijačil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: janii987 ()

Zategne se v smeri urinega kazalca, odtegne pa v obratni smeri. Kot vsaj vijak, tako je pri meni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodovodna napeljava v hiši pušča.

Oddelek: Loža
4114492 (6327) c3p0
»

Ločitev elektroinštalacije dveh sob (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6611949 (10706) mirator
»

Premik pralnega stroja

122886 (2262) Badwolff
»

Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )

7444519 (38650) smile-
»

Prvi tekoče-kovinski hladilniki za množice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
9513917 (8483) driver_x

Več podobnih tem