» »

Struktura diska je poškodovana

Struktura diska je poškodovana

Boomerang ::

LP. Imam laptop, ki ga redko uporabljam, a imam na njem pomembne datoteke. Ko sem ga nazadnje uporabljal, je delal še v redu. Danes pa sem ga po dolgem času vklopil in do namizja sploh ne pride (tudi v safe mode ne). Probal sem nekaj live Linux distribucij in vsaka mi napiše, da diska ni mogoče mountat. Zdaj sem disk priklopil preko SATA-USB pretvornika in ko poskušam odpreti particijo, dobim opozorilo: "Struktura diska je poškodovana in zato neberljiva". Tudi ne vidim nobenih informacij o zasedenosti in velikosti particije (povsod piše 0). Datotečni sistem pa je označen z RAW.
Vprašanje je, kako dobiti datoteke nazaj? Obstaja kakšen freeware program, ki bi popravil strukturo diska ali karkoli, samo da dobim datoteke? Kako naj se lotim reševanja podatkov?

Gre pa za WD-jev disk, formatiran z NTFS datotečnim sistemom.
  • spremenilo: Boomerang ()

RejZoR ::

Prvo pravilo takih situacij, kjer imaš gor pomembne podatke, NE šarit po disku dokler ne narediš sledečega:

- Daj disk v drug računalnik in z disk imaging programi naredi varnostno kopijo (1:1 clone)
- Nato rešuj podatke

Razlog za to je, lahko da rešiš particijo, da se sistem boota ampak ti povozi vse podatke, ki jih rabiš. Ker pa imaš 1:1 klon diska (okvarjenega) lahko to obnavljaš v nedogled in probavaš različne metode dokler ne dobiš podatkov v taki obliki kot je treba. Dolgotrajen prostopek kjer rabiš dodaten velik disk za backup ampak lahko pa rešiš marsikaj.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Hayabusa ::

Testdisk, podatke rešuj na drug disk !
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resevanje podatkov s trdih diskov

Oddelek: Pomoč in nasveti
131127 (721) SmeskoSnezak
»

programi za reševanje podatkov so totalno neučinkoviti

314884 (4077) AC_DC
»

winsi ne prepoznajo več zunanjega diska

62221 (2092) klemen1
»

Nedoslednost prodajalcev rabljenih trdih diskov in pomnilniških kartic pri brisanju p

Oddelek: Novice / Zasebnost
346361 (4996) Tarzan
»

Kaj narediti ko prvic prikljucis disk

Oddelek: Strojna oprema
161271 (1068) mihec87

Več podobnih tem