Forum » Pomoč in nasveti » Napajalnik težava
Napajalnik težava
PugPlug ::
Živjo,
imam naslednjo težavo z napajalnikom.
Namreč napajalnik ob zagonu iger (tudi rendiranju) postane prav neprijetno glasen (skorajda maksimalna hitrost ventilatorja), pa tudi v idle piska (Coil Whine). Gre pa za tale napajalnik http://www.dinokomp.si/produkt/fsp-auru... . Moj prejšnja napajalnika In Win 750W in LC Power 550W sta bila proti trenutnemu neslišena ;).
Zanima ali je to normalno, ker osebno se mi zdi nedopustno, da napajalnik za 100€ in gold certifikatom ni zmožen delovati tišje kot LC za 30€* oz In Win za 60€?
Ga pa nameravam reklamirati (star je 2 meseca), ima kdo izkušnje kako je pri nas z uveljavljanjem reklamacij na zgoraj navedene težave?
Če poenostavim me zanima:
- ali so zgoraj navedeni simptomi normalni
- kako je z uveljavljanjem garancije na zgornje težave
Najlepše se vam zahvaljujem za pomoč.
LP
imam naslednjo težavo z napajalnikom.
Namreč napajalnik ob zagonu iger (tudi rendiranju) postane prav neprijetno glasen (skorajda maksimalna hitrost ventilatorja), pa tudi v idle piska (Coil Whine). Gre pa za tale napajalnik http://www.dinokomp.si/produkt/fsp-auru... . Moj prejšnja napajalnika In Win 750W in LC Power 550W sta bila proti trenutnemu neslišena ;).
Zanima ali je to normalno, ker osebno se mi zdi nedopustno, da napajalnik za 100€ in gold certifikatom ni zmožen delovati tišje kot LC za 30€* oz In Win za 60€?
Ga pa nameravam reklamirati (star je 2 meseca), ima kdo izkušnje kako je pri nas z uveljavljanjem reklamacij na zgoraj navedene težave?
Če poenostavim me zanima:
- ali so zgoraj navedeni simptomi normalni
- kako je z uveljavljanjem garancije na zgornje težave
Najlepše se vam zahvaljujem za pomoč.
LP
Xserces ::
Noise
21 dBA
Zvok je kakšen? Piha ali riba ventilator? Ležaji fuč?
21 dBA
Zvok je kakšen? Piha ali riba ventilator? Ležaji fuč?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
PugPlug ::
Zvok je podoben temu .
Ventilator napajalnika preprosto nabije v obrate (tudi do 100%) - in ga tam tudi drži. V idle je ventilator tih ampak takrat pa svoje prispeva Coil Whine.
Ko sem imel v računalniku še 7950 je ventilator skakal med 30% pa tudi do 100% (s tem da je na 100% ostal par sekund, nato pa ponovno postopoma na normalno raven- se je pa ta vzorec neprestano ponavljal) - med gamingom, sedaj imam 7790 in za razliko od prej "visoke" obrate vsaj zadrži - ne spreminja na 5 sekund :).
Ventilator napajalnika preprosto nabije v obrate (tudi do 100%) - in ga tam tudi drži. V idle je ventilator tih ampak takrat pa svoje prispeva Coil Whine.
Ko sem imel v računalniku še 7950 je ventilator skakal med 30% pa tudi do 100% (s tem da je na 100% ostal par sekund, nato pa ponovno postopoma na normalno raven- se je pa ta vzorec neprestano ponavljal) - med gamingom, sedaj imam 7790 in za razliko od prej "visoke" obrate vsaj zadrži - ne spreminja na 5 sekund :).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Coil WhineOddelek: Strojna oprema | 2505 (1839) | tikitoki |
» | Coil WhiningOddelek: Strojna oprema | 4501 (3911) | IcyFox |
» | Nakup grafične kartice 770GTXOddelek: Pomoč in nasveti | 2537 (2015) | Shadow666 |
» | Nov napajalnikOddelek: Strojna oprema | 982 (758) | Jinto |
» | Brnenje napajalnika - LC PowerOddelek: Strojna oprema | 3152 (2677) | Seba22 |