» »

Računalnik se ne prižge!

Računalnik se ne prižge!

bdx ::

Včeraj sem se odločil, da bom malo očistil notranjost delovnega računalnika. Odprem, spiham, vzamem grafično ven, še njo spiham, dam lepo nazaj, prključim na štrom in prižgem računalnik.
Računalnik se prižge, ampak ne daje nobenega (video) signala. Kar je čudno je to, da mi cpu cooler vrti na maximalni hitrosti takoj na začetku. Kaj bi lahko bilo? Sem morda ponesreči iztaknil kakšen kabel?

Probal sem grafično na drugem računalniku in dela normalno. Najbolj me bode v oči to, da se cpu ventilator vrti na maksimalni hitrosti...
progamer

SuperVeloce ::

Nekje je problem s stikom. Če študiraš, imaš skupaj 1000 pinov na ramih in grafični, katerikoli od teh ima lahko slab stik. Še enkrat namesti grafično in rame. Poglej tudi, če si priključil 12V priključke na osnovno ploščo (in grafično, če ima). Da se ventilator ob neuspostavljenem sistemu vrti na polno, je normalno.

mihibo5 ::

Koliko časa se ti vrti CPU cooler?
Katero grafično kartico - nekatere novejše imajo namreč (mislim, da) še 6+4 pinski priključek na levi strani, gledano od sprednje strani računalnika.

bdx ::

CPU cooler se vrti na max vse dokler je prižgan računalnik. Toliko se dere, da ne zdržiš 2min v sobi. Ugasnem pa ga lahko samo tako, da ga fuknem ven iz štroma.

Veloce, ponavadi je pri meni bilo tako, da se je ventilator začel na polno vrteti samo par sekund po tem, ko sem prižgal računalnik. Po temu, se je pa umiril. Na vseh računalnikih dosedaj je bilo tako. Grafična je 8800GT in je 1x 6pinski prikjuček na "čelu" grafične.
progamer

mihibo5 ::

Grafična ima verjetno svoj ventilator. Se vrti?

Pa sproti preklopi na intergrirano grafiko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihibo5 ()

bdx ::

Vent na grafični se normalno vrti, samo ne vem če ma grafična sploh kaj veze s temu. Probal sem jo na drugem računalniku in dela normalno.
progamer

mihibo5 ::

Poglej kondenzatorje na plati.

solatko ::

Vzemi ven RAM-e, jim očisti pine, spihaj ležišča. Velikokrat je krivec prav ram, da ni slike, po navadi se pri ležišču naredi prašen(malo masten ali vlažen) mostiček.
Kabel med računalnikom in monitorjem si preizkusil (ko izklapljaš in vklapljaš lahko popusti kak slab lot na konektorju).
Če izklopiš HDD bi moral priti v bios, lahko je slabo priklopljen disk ali DVD. Skratka pri boot-anju ti pade selftest ali pa se ujame v neko zanko, zato ti ventilator znori, saj procesor teče na 100%.
Delo krepa človeka

bdx ::

Hvala solatko, bom sprobal jutri pa sporočim.
progamer

branebitenc ::

imam hp nx6110, ki mo je crknil konektor za napajanje. Takrat so ga na servisu razdrli in ven potegnili kabl, ki pa se je tudi prelomil čez nekaj časa. ali je možen priklop s konektorjem namesto baterije ali pa na konektor za dodatno baterijo, če se sploh dobijo taki konektorji? ali pa če kdo ve, kako bi to najbolj simpl rešil, s čim manj stroška (kot sem zasledil, doc stationa, za ta model ni) ali pa če ima kdo izkušnje, kako se ga razdre, da zlotam nov kabl

solatko ::

Delo krepa človeka

branebitenc ::

solatko, najlepša hvala za link!

solatko ::

Si poštimal?
Delo krepa človeka

bdx ::

Jaz sem poštimal, hvala ti! Samo oba RAMa sem uzel ven, pa še enkrat not, pa je zalaufal normalno. Čuden "problem".
progamer

solatko ::

To je velikokrat rešitev - se namreč ležišča naprašijo, baker naredi patino in kontakt oslabi.
Poteza z rami je ena prvih, ki se jih naredi, ko ni slike na ekranu (poleg preverjanja kablovja).
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
689803 (8265) Helena123
»

Računalnik se ne odziva

Oddelek: Pomoč in nasveti
398818 (8265) Pšenični
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
354979 (3107) Riff
»

Ali je to možno? (procesor okrog 90 C)

Oddelek: Pomoč in nasveti
495205 (4367) bond007
»

Računalnik ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
253406 (3039) Fif55

Več podobnih tem