Forum » Loža » Treningi
Treningi
Demon71 ::
Večer,
rabil bi eno strokovno mnenje in sicer o treningih (kako pridobit na moči, six pack in tako naprej). To še ne pomeni, da ne telovadim ampak me zanima kako naj bolj učinkovito izvajat te vaje, ker se meni zdi, da jaz malo narobe to delam. Mogoče se mi samo zdi ....
Zanima me predvsem kdaj je najbolje telovadit (koliko ur) in pa seveda kakšna prehrana naj bo skozi celoten dan, teden in mesec. Naj napišem da obisk v fitnesu ne pride v poštev, ker hočem to delat doma ali zunaj.
Za zunaj verjetno priporočate kakšen tek ... kaj pa doma in koliko ur naj telovadim na dan, teden? Hvala za vse odgovore.
lp
rabil bi eno strokovno mnenje in sicer o treningih (kako pridobit na moči, six pack in tako naprej). To še ne pomeni, da ne telovadim ampak me zanima kako naj bolj učinkovito izvajat te vaje, ker se meni zdi, da jaz malo narobe to delam. Mogoče se mi samo zdi ....
Zanima me predvsem kdaj je najbolje telovadit (koliko ur) in pa seveda kakšna prehrana naj bo skozi celoten dan, teden in mesec. Naj napišem da obisk v fitnesu ne pride v poštev, ker hočem to delat doma ali zunaj.
Za zunaj verjetno priporočate kakšen tek ... kaj pa doma in koliko ur naj telovadim na dan, teden? Hvala za vse odgovore.
lp
Demon
Sergio4 ::
vsak drug dan če delaš vse mišice oz. celo telo, če pa vsako mišično skupino posebej pa vsako miš. skupino v enem dnevu v tednu + en dan počitka. je se oglijikove hidrate in beljakovine. Glede vaj pa ti težko svetujem. bistveno je da mišica vsaj en dan vmes počiva
Xserces ::
pridobiti na moči in vidni six pack negre skupaj... Če želiš vidn sixpack jej beljakovine. Moč pa B+OH.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
k--p ::
Poglej po spletu (youtube) za calisthenics. Te vaje so intenzivne (porabljaš maščobe za viden six-pack) + super za moč (obvladovanje lastne teže, ko je prelahko pa se obtežiš).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: k--p ()
Freezy ::
yansek ::
Jaz bi priporočal fitnes trenerja.
Sicer pa po mojem mnenju, redna telesna vadba je pomembna za dobro fizično počutje. Pri Joe Roganu je bil Hulk Hogan (star je 70 let) in je bilo nekaj govora tudi na to temo:
6:30
Sicer pa po mojem mnenju, redna telesna vadba je pomembna za dobro fizično počutje. Pri Joe Roganu je bil Hulk Hogan (star je 70 let) in je bilo nekaj govora tudi na to temo:
6:30
Kayzon ::
Fitnes trenerji precenjeni.. Vidim v svojem fitnesu da trenirajo na tak nacin,da ja cim dlje hodis k njemu.
Vse kar rabis je mocna volja in internet.
Vse kar rabis je mocna volja in internet.
Likalnik ::
tudi jaz sem mnenja, da so fitnes trenerji precenjeni AMPAK...če se pa postaviš v kožo začetnika so pa začetki za njih lahko zelo težki.
najprej moraš poznati vaje za posamezno mišico (nabor vaj lahko hitro najdeš na netu..predvsem YT)
pravilna izvedba teh vaj je pa druga pesem....ti že vidiš na YT kako se pravilno dela...ampak v praksi je pa vse skupaj malo drugače in težje...tu veliko pomaga, če imaš prijatelja kateri to že pozna ali mogoče drugi obiskovalci v fitnesu ali pa oseba za blagajno katera prodaja karte....pač vsi teli ti lahko pokažejo kakšno vajo ali dve
potem pa je tu še prehrana....katero prav tako lahko najdeš na netu (YT).
Pač vse se da ampak so začetki brez znanja in brez strokovne pomoči lahko zelo težki in v določenih primerih lahko tudi škodljivi.
jaz bi svetoval...fitnes trenerja mogoče mesec ali dva...da osvojiš tehniko in vaje...potem se itak vse skupaj začne že ponavljati....in potem nadaljuješ sam (če pač nimaš družbe, kolegov itd kateri bi ti lahko pomagali na začetku)
najprej moraš poznati vaje za posamezno mišico (nabor vaj lahko hitro najdeš na netu..predvsem YT)
pravilna izvedba teh vaj je pa druga pesem....ti že vidiš na YT kako se pravilno dela...ampak v praksi je pa vse skupaj malo drugače in težje...tu veliko pomaga, če imaš prijatelja kateri to že pozna ali mogoče drugi obiskovalci v fitnesu ali pa oseba za blagajno katera prodaja karte....pač vsi teli ti lahko pokažejo kakšno vajo ali dve
potem pa je tu še prehrana....katero prav tako lahko najdeš na netu (YT).
Pač vse se da ampak so začetki brez znanja in brez strokovne pomoči lahko zelo težki in v določenih primerih lahko tudi škodljivi.
jaz bi svetoval...fitnes trenerja mogoče mesec ali dva...da osvojiš tehniko in vaje...potem se itak vse skupaj začne že ponavljati....in potem nadaljuješ sam (če pač nimaš družbe, kolegov itd kateri bi ti lahko pomagali na začetku)
FireSnake ::
Nope. To je samo za lenuhe s preveč denarja.
Vse informacije so dostopne na internetu. Samo discipliniran je treba biti.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
trololololo ::
Nope. To je samo za lenuhe s preveč denarja.
Vse informacije so dostopne na internetu. Samo discipliniran je treba biti.
to je res. vendar je potrebno ogromno časa in energije, da preštudiraš. če imaš nekoga (kvalitetnega trenerja) je pot bistveno lažja in varna. je pa res, da je umetnost najti dobrega...
poseben problem internetne literature je tudi to, da je precej "sektaška". maš bodybuilding sceno, powerlifting sceno (big lifts), kalistetiko itd. večina precej ozko usmerjena v svoj šport. če tekmuješ v teh športih ni s tem nič narobe, vendar za večino povprečnih ljudi ni primerna. taka osnovna napaka, ki sem jo tudi sam delal je npr. iti na težke uteži v počepu, ko sploh ne obvladaš počepa brez uteži kot treba (problem mobilnosti). pol na "stara" leta skapiraš to, k fašeš en kup poškodb, ko si mlad in zaletav in poslušaš folk iz teh športov... osebno sem iz počepa max 180kg - prešel nazaj na variacije brez uteži in me ubijajo, če jih delaš pravilno... težava seveda stabilnost in mobilnost...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trololololo ()
Likalnik ::
no ko si ravno omenil počepe....koliko so le te pomembni za povprečneža kateri hodi amatersko na fitnes...se zavedam, da je potrebno delati vaje za vse glavne mišice....v to spadajo še posebej noge...vaj za noge je veliko...med drugimi so tudi počepi super zadeva ampak vidim tudi pri nas v fitnesu kako si folk nalaga 140kg in več in naredi par počepov...kaj pridobiš s tem? se ostali del telesa kaj drugače razvija.
jaz recimo v fitnesu delam več različnih vaj za noge...tudi počepe vendar ne pretiravam s kilažo....več kot 100k nikoli ne grem...sedaj me pa zanima kaj sem na slabšem oziroma kaj bi pridobil, če grem naprej na 140kg pa 160kg pa več? razen veliko stegna?
jaz recimo v fitnesu delam več različnih vaj za noge...tudi počepe vendar ne pretiravam s kilažo....več kot 100k nikoli ne grem...sedaj me pa zanima kaj sem na slabšem oziroma kaj bi pridobil, če grem naprej na 140kg pa 160kg pa več? razen veliko stegna?
trololololo ::
no ko si ravno omenil počepe....koliko so le te pomembni za povprečneža kateri hodi amatersko na fitnes...se zavedam, da je potrebno delati vaje za vse glavne mišice....v to spadajo še posebej noge...vaj za noge je veliko...med drugimi so tudi počepi super zadeva ampak vidim tudi pri nas v fitnesu kako si folk nalaga 140kg in več in naredi par počepov...kaj pridobiš s tem? se ostali del telesa kaj drugače razvija.
a hočeš iskreno odgovor po xy + letih fokusa predvsem na moči itd.? ne veliko, razen tega, da se lahko s cifro hvališ... pa seveda za bonus kako poškodbo fašeš zaradi slabe tehnike (pri večjih težah je te napake itak bolj izrazite), obrabe, utrujenosti, nesreče itd.. problem je, da če treniraš samo linearne gibe (olimpijsko dvigovanje, tudi gimnastika, kalistetika (čeprav zadevajo več mišičnih skupin so gibi še vedno samo v določeni smeri), powerlifting itd.) - lahko grdo nasrkaš ko greš v 3d svet (večina športov ali celo normalno življenje). se pa večina po 40+ to nauči... če se sploh...
MIHAc27 ::
Za osebne trenerje ne vem a so ok, ali ne, ker sam hodim raje na vodene vadbe. So trenerji različni seveda ampak večina nas kar pogosto kaj popravljajo (imaš tudi take, ki mogoče celo urco samo delajo svoje, ampak jih ni veliko).
Delaš vajo in se ti zdi lahka..pride trener do tebe te malce popravi pri drži in garant je kar naenkrat vaja vsaj 50% težja in bolj čutiš napor kar seveda pomeni, da je nisi prav izvajal.
Delaš vajo in se ti zdi lahka..pride trener do tebe te malce popravi pri drži in garant je kar naenkrat vaja vsaj 50% težja in bolj čutiš napor kar seveda pomeni, da je nisi prav izvajal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fitness za začetnikeOddelek: Šport | 3505 (2508) | sass628 |
» | Vadbena rutina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13457 (10222) | m0LN4r |
» | Kako se kvalitetno zrediti ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28831 (27082) | _IKE_ |
» | Fitnes-trening (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15239 (9546) | ripmork |