» »

Jupiter Ascending

Jupiter Ascending

oo7 ::

24 Julij 2014
Sci-Fi
http://www.imdb.com/title/tt1617661/?re...

Jupiter Jones (Kunis) was born under a night sky, with signs predicting that she was destined for great things. Now grown, Jupiter dreams of the stars but wakes up to the cold reality of a job cleaning other people's houses and an endless run of bad breaks. Only when Caine (Tatum), a genetically engineered ex-military hunter, arrives on Earth to track her down does Jupiter begin to glimpse the fate that has been waiting for her all along--her genetic signature marks her as next in line for an extraordinary inheritance that could alter the balance of the cosmos.

Film režiserjev Matrix:)

Jupiter Ascending - Official Teaser Trailer
  • spremenil: oo7 ()

arnecan1 ::

Ne vem, če bo dosegel MATRIX, ki je resnično premaklnil mejnike v akcijskem žanru, ampak nedvomno bo užitek pogledati film na velikem platnu.:)

RejZoR ::

Največji problem v tem je, da je The Matrix šokiral z dvomom v samo bistvo našega obstoja s ključnim vprašanjem "what if". Torej, kaj če je celotni obstoj nas zgolj ena sama realistična simulacija in da smo vsi ljudje (razen nekaj izjem) zgolj baterije, ki napajajo stroje. Načeloma v to smer ni razmišjal še nihče, edini film, ki ga pomnim, ki je bil na podoben način je bil istega leta izdan eXistenZ. Pa še to je zgolj igral na noto nezmožnosti ločevanja realnega sveta od simulacije. Jupiter Ascending pa je zgolj "some space action adventure". Upam da se motim ampak enostavno nima tistega žmohtnega omfg feelinga (vsaj iz trailerja) kot ga je imel The Matrix film. Ker če se gremo filme z vesoljsko tematiko, potem Stargate SG-1 in Stargate Atlantis zmagata hands down. Sicer seriji ampak sta podobno kot Teh Matrix zadeli tisto bistvo "what if", kjer se potem resno zamisliš o samem obstoju ljudi v ogromnem vesolju, možnosti, da en narod dejansko fura tak vesoljski program, ko mi nevedneži na Zemlji orgazmiramo ob pristanku mobilne sonde na Marsu, samo enemu planetu naprej od Zemlje, medtem ko se v povsem drugi galaksiji ljudje iz našega planeta borijo s silami, ki si jih še predstavljati ne znamo. In to je ves point Sci-fi filmov, da ti zažene male sive celice, da do neke mere miselno sodeluješ ob dogajanju. Bomo videl kaj bo ratalo iz tega, ker samo napis "made by creators of The Matrix" en drek pomeni, ker so zafural že dost filmov, ki so se važili z istimi laskavimi naslovi...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

No ja samo directorja tega filma sta Andy Wachowski in Lana Wachowski, ki sta naredila filme Matrix in Cloud Atlas tako, da to sta originalna kreatorja Matrix:)

ahac ::

ki sta naredila filme Matrix in Cloud Atlas

Pa Speed Racer tudi... :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

opeter ::

Matrix bi morali takrat končati s prvim filmom. Cloud Atlas še nisem gledal, ampak bom, ker sem bral dobre zadeve o filmu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Matrix bi morali takrat končati s prvim filmom. Efekt prvega filma je bil takšen, da sem prišel iz kina in sem resno začel razmišljati, če je to zunaj res realnost.

Ostala dva dela pa sta ... dobro, tretji del je gledljiv, samo ni več tiste "globine" oz. filozofije, čeprav se le ta prisiljeno pojavlja, pa legende o Mesiji, ki bo rešil človeštvo itn. Ampak to se je pol nekako spremenilo skoraj v zgodbo podobni v knjigah o Dune (puščavski planet) in Mahdi oz. Kwisatz Haderach.

Cloud Atlas še nisem gledal, ampak bom, ker sem bral dobre zadeve o filmu.

RejZoR ::

The Matrix Reloaded je bil bolj kot ne nek filler med prvim in tretjim delom, ampak Revolutions pa ni bil slab. Sej ne rečem, zadeva je bila bolj akcijsko usmerjena, ker so z najtežjim delom zgodbe opravili v prvem delu, ampak obramba Ziona, ko so Sentineli prvič predrli stene, tisti del je bil naravnost epski in je bil vsaj zame po spektakularnosti v samem vrhu med vsemi filmi.

Bomo videl, upam da se motim in bo Jupiter Ascending super film. Sam imam rad sci fi in vesoljski stuff, tko da si bolj želim, da film uspe kot pa da pogori...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

gzibret ::

Film, ki tako šokira, kot Matrix, bodo težko naredili. Ideja v njem je fenomenalna. Da prideš stvarmedm do dna, moraš celo trilogijo gledati večkrat. Zajčja luknja v matrixu je bistveno globlja, kot zgolj v tem, da smo ljudje baterije in da se neka skupina ljudi bori proti strojem.

Film s podobno tematiko in šokom ob razpletu dogodkov je bil Vanilla Sky, če se prav spomnem.

Inception pa je le zgolj ena mutirajoča pokveka obeh dveh filmov. Tale Jupiter whatever pa mislim, da bo nekaj podobnega.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gzibret ()

vostok_1 ::

Keri idjot se je spomnil vzet Channinga Tatum! Seriously. Kak ničvreden igralec.

Jupiter Ascending -- New HD Trailer

Me prav zanima če bo Sean Bean v tem filmu preživel. Jaz pravim, da ne>:D

lukethere ::

Meni so ti novi filmi vsi isti. Copy-paste zgodba, ki mi sploh ne zbudi več tistega zanimanja, zaradi katerega greš z veseljem gledat film v kino.
Naprimer, vedno mora biti ena baba, ki je čisto presunjena nad neverjetnostjo glavnega lika in ki potem fura arhetipe ženske predanosti neznanemu in s tem omogoča gledalcu, da se "spozna z zgodbo" in je sploh čisto mimo, razvodenel, klišejski device, da podajaš zgodbo. Očitno rezultat sestankov, kjer je bila glavna točka dnevnega reda "people don't understand the story, let's dumb it down". In seveda neke weird kvazi-filozofske štorije, ki so v bistvu samo reciklirane ideje, zbirajo pa se, najbrž, po ključu politične korektnosti (neo-liberalizem love story).

BlackMaX ::

CGI zgleda tko dobro narejen! Can't wait.

vostok_1 je izjavil:

Keri idjot se je spomnil vzet Channinga Tatum! Seriously. Kak ničvreden igralec.

Nebi reku ničvreden ampak katastrofalen, sploh za to vlogo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlackMaX ()

A ni bila podobno zgodba v Firefly: Serenity (celovečerni film, ne serija), ko je zdravnik rešil svojo sestro?
Torej to zgornje se mi zdi kot neka mešanica Serenity + Cloud Atlas (prizor iz Neo Cityja) + Total Recall (novi) + ščepec Trona in Matrixa. Spet smo/bomo dobili paradajzov kečap.

Sicer pa, kar je že ziher:

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()

Nikec3 ::

CGI je res dober. To me redko navduši, tukaj pa moram pohvalit. Glede na to, da sta Wachowskija režiserja, bo vsekako zanimivo, ni pa še to garancija, da bo odlično. :D
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

5 Februar 2015 v Slovenskih kinih

Jupiter Ascending Official Trailer #3 (2015)

Dua'L ::

škoda, da ne nadaljujejo matrice :)
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

Danes sem pogledal film in mi je bil še kar dober.
Sci-Fi v tem filmu mi je res dober zanimive vesoljske ladje dobra akcija in dobri efekti.
Zgodba se mi zdi tako tako malo spominja na Matrix
v matrici so imeli stroji polja ljudi tukaj je pa tudi podobno

Ocene tega filma so pa slabe IMDB : 5,8 in rotten Tomatoes 25%

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Ocena se mi zdi kar realna. Meni manjka zgodba v filmu, ki je praktično ni, kljub nekaterim začetnim nastavkom, ki bi lahko obetali.

c3p0 ::

Še previsoka ocena, morda sem preveč pričakoval. Zadnjih 20 minut pa sploh več nisem mogel gledat tega jokcanja nekih kao višje razvitih bitij. Za moje pojme obupno slab film.

Sean Bean
je pa le preživel
>:D

Zgodovina sprememb…

nurse013 ::

Tko kot je M-Power napisal,vesoljske ladje so bile nekaj izvirnega(vsaj zame), ostalo pa...
:)
you gotta be kidding me...

Izi ::

Vizualno všečna zadeva, vsebinsko pa popolna zmešnjava. Verjetno bi bilo mnogo bolje če zgodbe sploh ne bi bilo.
Po moje je škoda denarja, ki so ga zmetali za vse te domiselne vizualne učinke.

Sci-fi žanr, odlični vizualni učinki, zanimivi liki. Že samo s tem je tako rekoč nemogoče uničiti film, pa jim je vseeno uspelo narediti popolnoma nezanimiv film.
Krivda leži predvsem na katastrofalno slabi režiji. Igralci so sicer dobri ampak v tej zmešnjavi in slabi režiji niso imeli možnosti pokazati ničesar. Vsi zanimivi liki so ostali popolnoma plehki in brez ozadja in na koncu tudi celotna zgodba ostane nezanimiva in celo močno dolgočasna.

Družina Wachowski je zavozila precej obetajočo franšizo. Upam, da jih nikoli več ne najamejo za kakšen film.
Ocena na IMDb je odločno previsoka.

pegasus ::

gzibret je izjavil:

Film, ki tako šokira, kot Matrix, bodo težko naredili.
A smo premalo gledali Ghost in the Shell, kaj? ;)
Hint: če sta ti filma preveč filozofska, probaj tv serijo, obe sezoni. Vrhunska zadeva.

Tudi tale Jupiter Ascending je očitna kopija 12 kingoms, le kulturna in časovna umestitev je drugačna. Poleg tega je variacija Wachovskijev še začinjena z modernimi pritiklinami kot so genetika in biznis, a to samo pokvari okus osnove. Tudi igralske face so mi odbijajoče - ta glavna smrklja me preveč spominja na sosedo, da bi sploh lahko gledal film nepristransko ...

Še ena opazka - vsi ti vizualni dizajnerji obožujejo Applove mašine in ko na njih izdelujejo svoje izdelke, popolnoma pozabijo zakaj. Upam, da Apple kdaj naredi tudi kak film - bom vsaj fsckin dojel, kaj se zares dogaja v akcijski sceni, ker bo clean & uncluttered. Yeah.

Pa kaj je z zvokom, so sposobni audio snemalci postali predragi? Še nikoli nisem slišal tako momljajočih in težko razumljivih dialogov ...

Netrunner ::

Dobri igralci + dobri efekti ne naredijo dobrega filma. Sem fan tega žanra, vendar ta film je izguba časa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Matrix (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8715359 (9171) oo7
»

Tomorrowland

274770 (3070) Nikec3
»

Cloud Atlas (strani: 1 2 )

549721 (7185) St235
»

Matrix 3: Revolutions Trailer (strani: 1 2 3 )

13110477 (8736) JP

Več podobnih tem