» »

Cloud Atlas

Cloud Atlas

1
2
»

Izi ::

Poldi112 je izjavil:

Nič ne ostane, saj ravno to je ideja. Da greš neobremenjen z "grehi" prejšnjih inkarnacij v novo. Nepopisan list pa to.
Duša obdrži esenco izkušenj življenj in gre z njimi v novo, po nove izkušnje.

Kot sem že prej omenil vsak gleda iz svojega zornega kota.
Poldijev pogled je zorni kot fanatičnega vernika :P
Večina bi verjetno prej pomislila na genetiko kot na reinkarnacijo, ampak oboje je nesmiselno. Znano je, da je okolje tisto, ki izoblikuje in vpliva na našo osebnost in ker so v različnih časovnih obdobjih popolnoma različna okolja so vsi podobni vzorci obnašanja popolna bedarija ne glede ali si pristaš genetike ali reinkarnacije.
Preveč razmišljanja niti ni priporočljivo v Cloud Atlas, ker zgodba potem ne izpade več kot fantazijska pravljica ampak postane čista neumnost. Podobno kot zgodbe iz Biblije ali zgodbe s "time travel", kjer moraš pamet popolnoma izključiti, da lahko prebaviš zgodbo.

MaterVola ::

Poldi112 je izjavil:

Mislil sem, da so velike barabe konstantno velike barabe (Hugo Weaving), male barabe konstantno male barabe (recimo sestra v domu za ostarele je ista kot v prihodnosti, ko "odstrani" pobeglo natakarico - ena mravljica ki sprejema sistem in mu služi), Hanks je konstntno dober, a švoh in prestrašen, ... Čeprav ok, malo odstopanj je (Hanks kot avtor knjige), ampak večinoma igrajo iste vloge v različnih obdobjih.


Poldi112 ::

>Poldijev pogled je zorni kot fanatičnega vernika :P

To da ti razlagam, kaj reinkarnacija sploh je, še ne pomeni, da sem fanatičen vernik. Čeprav mi je od vseh idej posmrtnega življenja, če predstavimo, da obstaja, res še najbližje.

>Večina bi verjetno prej pomislila na genetiko kot na reinkarnacijo, ampak oboje je nesmiselno.

Zakaj genetiko? Iz ene v drugo generacijo bi mogoče še lahko malo vplivala, čez 300 let pa pač ne.

>Znano je, da je okolje tisto, ki izoblikuje in vpliva na našo osebnost

Okolje je zgolj eden od faktorjev. Če bi bilo edini faktor, bi bile osebnosti recimo znotraj družin precej bolj sorodne.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Nikec3 ::

Nič ne ostane, saj ravno to je ideja. Da greš neobremenjen z "grehi" prejšnjih inkarnacij v novo. Nepopisan list pa to.
Duša obdrži esenco izkušenj življenj in gre z njimi v novo, po nove izkušnje.

To je ravno problem. CA je grajen okrog reinkarnacij, ki pa na koncu sploh nič ne pomenijo, ker praktično nimajo vpliva na razvoj posameznika.

Film bi moral biti grajen tako, da bi vsi ljudje ostajali znotraj svojih moralnih mej. Hudobni so cel čas hudobni, prijazni so cel čas prijazni. Tudi če bi začetek scene prikazoval drugačno sliko, bi morala evil oseba vedno končati na evil strani. Film bi pa končali tako, da ena oseba ni končala na isti strani v kateri je bila rojena. (naprimer, da je Hanks cel čas baraba, film se pa konča z moralno potezo Hanks-reinkarnirane osebe.) In potem bi lahko gledalci razmišljali: Ali reinkarnacija obstaja? Ali je možno, da reinkarnirana oseba v svojem življenju spremeni svojo moralno bistvo? Je Hanksov kaakter res postal prijazen, ali se je film pač končal preden je prestopil na evil stran?

To bi bila dobra ideja! Izmislil sem si jo sedaj med 5 minutnim razmislekom. Tudi sam nerad "popravljam" filme, ampak CA v trenutni obliki je skupek random narejenih scen.

Kot da bi metal kocko. Enkrat je 1, drugič je 6, spet drugič vržeš 3. Pri naključnih zadevah nimaš kaj razmišljati, ker so pač naključna. In naključje ne more biti globoko, ali čustveno ali imeti neke moralne zgodbe. Pač ne gre.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

St235 ::

Dajmo prebrat kaj o reinkarnaciji in karmi preden nadaljujemo. Ideja da se človek v vsakem življenju rodi in oblikuje na enak nima nič skupnega z reinkarnacijo. Enako nima z reinkarnacijo nič skupnega predpostavka, da je vsako življenje tabula rasa, ki nima nič skupnega z preteklimi življenji in nima vpliva na prihodnje.

Reincarnation @ Wikipedia
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometheus (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1221219954 (7572) EwokPredator
»

Jupiter Ascending

Oddelek: Sedem umetnosti
243636 (2457) Netrunner
»

PC ne kaže podnapisov

Oddelek: Zvok in slika
111574 (1342) Ikspe
»

Kje so vsi novi filmi!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5811173 (9154) Outcast

Več podobnih tem