Forum » Loža » ebay-US carina
ebay-US carina
demogill ::
lp ne kupujem prav pogosto prek interneta (ravno zaradi nepoštene carine), ampak že takrat ko kaj kupim me pošteno olupijo na carini....neverjetno? vedno ko kaj kupiš ti gre tudi shipping v končni obračun davka, saj nemorš verjet kakšna država!??....zanima me če obstajajo kakšne fore "cake" kako najceneje priti skozi carino? kaj je fora z tem gift, kao darilo? btw. največkrat imam namen kupovati obleko in obutev iz US..za odgovore se vam v naprej zahvaljujem!
- zaklenil: Tilen ()
bluefish ::
Darilo in podobne fore ne palijo več, ker so tako trgovci kot kupci zlorabljali to oznako in je bilo kup tovrstnih pošiljk.
darkolord ::
Potem sta v prekršku oba.
Kazen je mislim da do 1200 eur za carinski prekršek, davkarija lahko še svoj piskrček pristavi.
Kazen je mislim da do 1200 eur za carinski prekršek, davkarija lahko še svoj piskrček pristavi.
Hayabusa ::
ok če darilo ne pali več, kako pol do nižje carine?
Diplomatska pošta.
Gre skozi, če te ne dobijo na laži oz cariniki sami ocenijo.
Npr original rolex uro za 50 eur http://www.ure.si/moska-ura-ru89-rolex-... .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Alamar ::
lp ne kupujem prav pogosto prek interneta (ravno zaradi nepoštene carine), ampak že takrat ko kaj kupim me pošteno olupijo na carini....neverjetno? vedno ko kaj kupiš ti gre tudi shipping v končni obračun davka, saj nemorš verjet kakšna država!??....zanima me če obstajajo kakšne fore "cake" kako najceneje priti skozi carino? kaj je fora z tem gift, kao darilo? btw. največkrat imam namen kupovati obleko in obutev iz US..za odgovore se vam v naprej zahvaljujem!
Še en ki ne zna uporabljati foruma in hoče zaobit zakone. Carinske postavke so enotne za vso EU in naša država nima s tem kaj dosti dodatnega. Če se hočeš izognit dajatvam pač nakupuj znotraj EU.
Tema o carini že obstaja
https://slo-tech.com/forum/t276516/549
Zaklep!
darkolord ::
Če se hočeš izognit dajatvam pač nakupuj znotraj EU.Bo pa takrat seveda vsaj DDV že vključen v ceno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Carinjenje darilaOddelek: Loža | 2649 (1916) | Gandalfar |
» | Nakup MacBooka Pro iz Amerike (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13555 (11926) | St235 |
» | Pošiljka iz Honkonga - carina?Oddelek: Loža | 2242 (2110) | Okapi |
» | Plačilo carine oz kako je plačati čim manjOddelek: Loža | 6403 (6256) | Ziga Dolhar |
» | nakup iz ZDA preko internetaOddelek: Kaj kupiti | 2291 (2180) | OZZY |