» »

Katero nForce2 plato

Katero nForce2 plato

««
«
1 / 10
»»

boštjan ::

Zakaj sticky tema,razlog je preprost.
Vezni čip nForce2 je do sedaj najbolj priljubljen med overclockari za AMD system,še posebej prednjači plata EPOX 8RDA+,toda z novo izdajo ABIT NF7-S r.1.2 je sedaj se težko odločiti katero kupiti,ker je cena teh 2 plat zelo izenačena.
Da pa ne bodo zapostavljeni tisti ki ne navijajo sistemov ,obstajajo plate na nForce2 čipu ,ki so po defaultu prav tako enako hitre in stabilne kot 8rda+ in NF7-S,pa cena teh plat je ugodna (LEADTEK,MSI).
Torej če kupujete nForce2 plato,prosim da svoje poste pišete sem,ker vsi drugi posti na temo nForce2 bodo zaklenjeni in preusmerjeni sem.

PS,tisti kateri boste priporočali katero plato pa prosim da utemeljite svoje izjave.
  • preklical razglas: Predator ()

flipflop ::

No,bom kar tukaj vprašal,če smem: ali je SOLTEK SL-75FRN-L (zlate barve:) ) dobra plošča? Če jo kdo ima naj prosim pove kakšna je.Pa MSI K7N2-L me tudi zanima,ampak baje da se na da dobro navijat z njo,sicer pa me to ne moti preveč,ker imam rad če je računalnik tih.:8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

MI_KO ::

Zakaj nihče ne omenja Asusa?

flipflop ::

Očitno se ne da več edit na moje prejšnje sporočilo:( . Me pa zanima kaj je s KT400? Sem videl veliko testov in tega,ampak še vseeno nisem prepričan.Zanima me namreč,če mi splača dati 6k-8k več za nforce2 ploščo tudi če ne bom navijal?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

TribesMan ::

kaj pa je zdej s soltekom 75FRN-L zdej v tanovi izdaji biosa so vključili PCI/AGP lock in spreminjanje multiplierja, kaj je pa z omejitvijo FSBja samo do 200MHz a so kej zvišal al je isti k... Ker se mi ful dopade je tako sexy rumena da je kr hudo, si predstavljate to v pleksi ohišju... neet

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

daKine ::

Kaj je res da plate z nForce2 cipovjem ne podpirajo ramov ki so double sided? to sn neki prebral pa sn pozabo ki, ker zaj si bom nabavo ASUS A7N8X Deluxe al pa ABIT NF7-S r.1.2, pa sploh ma kdo asusovo plato? bi vpraso za njihova mnenja in izkousnje z to plato, jaz o asus platah se nimam slabega mnenja ravno obratno meni se zdijo odlicne.

morphling1 ::

@daKine, ne verjamem, ker je veliko 512 MB modulov dvostranskih in lepo delajo na nforce2.
@TribesMan, pci/agp lock ima vsaka nforce2 plata sem pa videl da to omenjajo na Soltekovi strani, verjetno gre za možnost spreminjanja agp hitrosti, pci pa definitivno dela non-stop na 33 MHz in to nima veze z biosom.
O množilnikih pa nič ne piše in kot vem, te možnosti še vedno nima na izbiro in tudi vprašanje če sploh bo, tako kot Leadtekova plata.

Drugače pa na defaultu so vse nforce2 plate praktično enake imajo podobne lasnosti in hitrost. Razlike nastajajo, ko se spraviš navijat in če je to ena od glavnih zahtev potem zame obstajajo tri dobre plate Abit, Asus ter Epox. Abit je z NF7 rev 1.2. plata kot se šika, za ekstreme jo je še vedno treba modat vdd, tudi navadna verzija ima boljši south bridge z lanom ter spdif out NF7-S ima še fw ter sata, ter sata->ide pretvornikom. Asus je tudi zelo dobra plata z posebnim biosom ima možnost izbire vdd-ja do 1.9V, kar pomeni da je ni treba modat, prav tako ima boljši south bridge z lanom nima pa spif outa, se pravi ne moreš uživat v max kvaliteti dolby digital zvoka.Deluxe ima vse to ter še fw, sata ter spdif out. Epox navadna verzija glede na ceno Abitke ni več najboljši nakup, plato je treba vdd modat ter ima slabši south bridge brez lana z ac'97 codec zvokom. Plus verzija je enaka se pravi potrebno je vdd modanje ima pa boljši south bridge z lanom toda spet brez spdif outa (možnost dokupitve razširitvene kartice). Dobra pa je verzija 8rga+ ki ima možnost vdd izbire v biosu ter vse ostalo kot 8rda+ter še integrirano grafiko, spet pa manjka spdif out. Tako če potegnem črto je glede na ceno in vse skupaj najbolša izbira trenutno Abit NF7, 8rda je definitivno predraga za to kar ponuja, 8rda+ je nekako ok, samo glede na to da je cena enaka abit NF7 se mi zdi za to kar ponuja predraga, ker out of box ima Abit enak oz. s spdif out boljši zvok, možnost vdd pa do 1.7V kar naredi ogromno razliko pri navijanju, glede na nezmožnost tega pri 8rda+. Asus nedelux bi bila na podobnem kot Abit če ne bi bila tako draga, glede na vdd do 1.9V v biosu, se pa s to plato pride najvišje z fsb-jem brez modanja, poleg predpostavljam 8rga+ ki ima to možnost do 2V samo ne vem še kako integrirana grafka izničuje to prednost (glede na teste zgleda da se prav dobro navija).
Moram pa povedat da bo Epox kaj kmalu poslal na trg nove modele 8rda3+ ter 8rga3+ obe z sata priključki fw, ter spdif outom, predpostavljam pa tudi da vdd spreminjanjem v biosu ter v primeru 8rda/8rda+ odpravljeno težavo z previsokimi vcore napetostmi.

Tako zdaj bi moralo malo bolj jasno biti, katero nforce2 plato :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

Moram pa povedat da bo Epox kaj kmalu poslal na trg nove modele 8rda3+ ter 8rga3+ obe z sata priključki fw, ter spdif outom, predpostavljam pa tudi da vdd spreminjanjem v biosu ter v primeru 8rda/8rda+ odpravljeno težavo z previsokimi vcore napetostmi.

Mogoče lahko poveš kako kmalu bo to?in okvirno ceno

morphling1 ::

Mogoče ne, ker nimam teh podatkov :) Cene sigurno ne bodo višje kot jih ima konkurenca, Epox plate so bile vedno malo pod podobno opremljeno Abit. Glede prihoda pa pomoje že kaj kmalu :

EPoX will shortly release evolutionary NForce2 mainboard designs offering users more choice in the implementation of their AMD system platform. New offerings will offer the added functionality of Serial ATA, whilst maintaining all of the options that have made our original offerings so desirable.

EP-8RDA3+ will be a full sized ATX mainboard based upon NForce2 SPP with AGP8x, 3 x IEEE 1394a ports, CMedia 9739a audio for 5.1 Dolby Audio processing, USB 2.0, NVidia LAN and Silicon Image 3112a Serial ATA connectivity. As is expected of all EPoX mainboards, this evolution of the ever popular EP-8RDA series mainboard will continue to feature all of the overclocking features admired by our users.

EP-8RGA3+ will offer all of the functionality of the EP-8RDA3+, whilst also adding integrated graphics by use of the NForce 2 IGP, whilst retaining an AGP slot for further graphical expansion, should the user so desire.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

flipflop ::

No,sedaj sem se odločil za MSI MS-6570 K7N2-L plato (nforce2). Sedaj me pa zanima,kaj je bolje: da kupim 2x256 MB DDR PC2100(266MHz)ali 1x 512MB DDR PC2700 (333MHz)? Za kakšne 4 mesece bo na tej plošči še vedno AXP 1600+. Jaz mislim da je bolje 2x256?;((

boštjan ::

zakaj pa ne 2X 256MB 2700,ker razlika je le 1000sit,če se ne motim.

flipflop ::

Nope,očitno so cene drugačne. 256 333MHz modul pride 41 EUR,kar je 3.000 dražje od 266.
Pa je velika razlika med 266 in 333? Ali je potem vseeno bolje kupiti 512 MB 333MHz rama?

Aja,kupil bom pa pri Pelugi v AUT.:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

boštjan ::

tudi odvisno od kvalitete rama.kere rame pa boš kupo

borchi ::

flipflop: po vsem kar je blo napisanega o nf2 platah boš ti kupu msi plato??!! zakaj?
l'jga

Tarzan ::

Morphling, spdif out priključek se naredi tako enostavno, da tega sploh ne moreš šteti kot negativno lastnost. Priključek je narejen v petih minutah. Sej bi pokazal link, pa je stran 8rdafaq.com nedosegljiva.

flipflop ::

borchi zato,ker ne nameravam vsega zagonit za računalnik,poleg tega bi rad v kratkem šel delat izpit za avto. Sem pa pregledal kar nekaj testov in nikjer nisem slišal nič slabega o microstarki razen tega da se ne da dobro navijat,kar me pa sploh ne moti. Pa rad bi si počas sestavu eno povprečno kišto. Pa keš dam sam,zato si ne morem kr it pa vzet najdražjo plato pod soncem. Mislim pa da je MSI-jeva plata kar solidna,za svoje 104 EUR pa ponuja dovolj,razen če kdo ve kaj česar jaz ne vem?

boštjan: nobene firme,kr noname rami so. Sem pa našel še eno trgovino(birg) in je razlike pri obeh za 3.000 razlike,zato se bom verjetno odločil kar za te.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

kuglvinkl ::

Pobje, ziher veste, kje se da kupiti NF7 (brez S)?
Your focus determines your reallity

morphling1 ::

@Tarzan, čist mogoče je da je enostaven za narediti samo moraš dobiti konektor ter moraš lotat, men je tud vsak mod enostaven samo ne zna vsak to delat oz. se sploh ubadat s podobnimi stvarmi. Tako da to je minus za veliko večino ljudi, podobno kot premajhne nastavitve napetosti.
@Kuglvinkl, točno to jaz v petek zadnjo dobil, jih pa dobivajo samo mi je rekel da jim zelo hitro tudi grejo. Malo poklič ter rezerviraj.
Jo pa še nisem zalaufal da bi lahko kaj več povedal. Moram naredit še posebno verzijo MK4 bloka iz srebra z malo drugo geometrijo ker sem ravno danes dobil specialno orodje. Delam ultimativno oc. kišto, ki bo lepa tudi za pogledat.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Wolverine ::

kolko pa je cena te plate brez S?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Malecky ::

Se strinjam s tem kar je morphling1 napisal...NF7-S mi daje zelo dober občutek čeprav mi je shodil bios, kar itak ni redkost in bo v kratkem odpravljeno.

Nove plošče prek uvoznika pridejo ponovno v ponedeljek nasledni teden oz. proti koncu tega tedna.

TribesMan ::

@morphling1
Za solteka sem siguren da ima CPU multiplier od BIOS rev. 1.2 naprej. PCI je fiksen, AGP pa se da določat od 50 do 100MHz, Zdej me zanima sam še ali kdo ve če so v BIOSu rev. 1.3 kaj razširili obseg FSBjev, ker do 1.2 je bil 200MHz maksimum.
Kolkr sm bral teste ki so na netu od te plate je večinoma hitrejša od ostalih NF2 edin nima taboljšga Southbridgea, kar pa mene ne moti ker mam Live! ki ga še ne mislim menat en lep cajt.
Torej če kdo ima to plato naj mi prosm pove ali je v tanovmu biosu FSB še zmeri sam do 200 al je kej več!
Aja @flipflop kolkr jest vem MSIjka sploh ni najcenej košta okol 30k tale soltek pa je pod 27k v JAE. Think about it če ti gre za nohte z dnarjem. Pa če ne misliš OCjat...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

morphling1 ::

Ja je zdaj tud OZZY potrdil ki ima to plato da se da spreminjat množilnik, se pravi plata ima potencial. Glede na to da so bile soltek VIA plate kar overclockabilne pričakujem v bližnji prihodnosti tudi bios do 250 FSB kot ga ima večina teh plat.
Se pravi samo še vmodi pa bo verjetno tudi zelo dobra za malo bolj resno overclockanje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

flipflop ::

TribesMan: a to misliš na tisto soltekovo ploščo zlate barve? To sem si najprej hotel kupit,ampak sem potem tole MSI videl. Aja,pa nameravam kupit v avstriji.

P.S. Kaj pa KT400 plošč se ne splača kupit?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

CaqKa ::

a lahko na vrh najprej napišete kere sploh so plate z nvidia chipsetom?
kaj z nvidia chipsetom obstajajo tudi plate za pentiume?

do zdaj ste omenli tele plate:
posebej prednjači plata EPOX 8RDA+
ABIT NF7-S r.1.2
LEADTEK (ktere modele?)
MSI (kter model?)
MSI K7N2-L
SOLTEK SL-75FRN-L


morphling1 pa pravi :
Drugače pa na defaultu so vse nforce2 plate praktično enake imajo podobne lasnosti in hitrost. Razlike nastajajo, ko se spraviš navijat in če je to ena od glavnih zahtev potem zame obstajajo tri dobre plate Abit, Asus ter Epox.
par vrstic kasneje:
Tako če potegnem črto je glede na ceno in vse skupaj najbolša izbira trenutno Abit NF7,

tole sem povzel ker tudi sam trenutno čakam da si bom upgrejdo sistem in so mi tele nforce plate nekak všeč postale... kaj lahko kdo poroča o tem kera ima najbolše prenose na ultraata vodilih? ker to me najbolj matra pri moji trenutni plati (asus cuv4x, via chipset), po koliko časa traja od takrat ko stisnege knof za on predno se pokaže bios na zaslonu (pri meni vsaj 7 sekund)
lp caqka

boštjan ::

kaj z nvidia chipsetom obstajajo tudi plate za pentiume?

ne ,za pentiumne je granit bay,ki podpira dual chanel.

a lahko na vrh najprej napišete kere sploh so plate z nvidia chipsetom?

ABIT: NF7 , NF7-M , NF7-S
ASUS:a7n266-vm , a7n8x-delux , a7n8x
CHAINTEC:7NJS ZENITH , 7NJL1-APOGEE
EPOX:8RDA , 8RDAplus , 8RGAplus
LEADTEK:K7NCR18D-Pro , k7ncr18dm , k7ncr18d , k7ncr18gm , k7ncr18gpro , k7ncr18g
MSI:K7N2 , K7N2G
SOLTEK:products-mainboard-socket A
Če sem kaj ven spustil,naj me kdo popravi.

CaqKa ::

tnx

morphling1 ::

Nvidia ima striktno samo Amd čipsete, pentiumu so se zaenkrat odpovedali, ker je treba plačevati licenco.
Nforce2 plate so v dveh izvedbah SPP navaden northbridge ter IGP integrirana GF4 mx grafika.

Katere plate obstajajo, sicer bi se lahko sam malo sprehodil ampak OK
Leadtek:
k7ncr18dm
k7ncr18dpro
k7ncr18d
k7ncr18gm
k7ncr18gpro
k7ncr18g

Abit:
nf7
nf7-s
nf7-m

Epox:
8rda
8rda+
8rga+
Obstaja še 8rga navadna ne plus verzija

FIC=EPOX gre za ene in iste plate

Asus:
a7n8x
a7n8x-deluxe

Msi:
k7n2
k7n2g

Soltek:
SL-75MRN / 75MRN-L
SL-75FRN-RL / SL-75FRN -L
SL-75FRN-R / SL-75FRN

Chaintech:
7NJS zenith
7NJL1-APOGEE
VJL-Deluxe APOGEE
7vjl APOGEE
7NIL1
7NIF2

Soyo:
Zaenkrat še nič

Shuttle:
SN41G2 micro pc sistem z nforce2 čipsetom

To je pa trenutno tudi vse kar obstaja z nforc2 čipsetom
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

morphling1 ::

LOL, vidim da me je Boštjan vmes prehitel
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

CaqKa ::

gf4mx.. to je slabše od radeno9000 pro? vsaj tak kolko se spomnim na hitro? gf4mx to je bla tista polomija, ki je menda še slabša od gf2mx?

morphling1 ::

CaqKa, Gf4 mx je čist OK grafika, je dosti boljša kot gf2mx seveda, v bistvu je to GF2 za spominskimi optimiztacijami GF4 ter vertex shader enoto GF4. Manjka ji pa pixel shader, se pravi je definitivno hitrejša od GF2 , nima pa podpore za dx8 kot recimo omenjeni r9000, tako da od te je slabša po lasnostih, po hitrosti je pa vsaj v dx7 špilih hitrejša pri enaki frekvenci saj ima večji fillrate je 4/2 sturktura.
Kot integrirana grafika je pa najhitrejša kar jih je bilo do sedaj in prvič lahko z integrirano grafiko celo kak malo novejši špil odigraš.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

borchi ::

gf4mx je že hitrejša od gf2 samo integrirana v nf2 igp pa ni hitrejša od gf2!

tudi ni res, da ima najhitrejšo 3d integrirano grafiko. recimo ecs k7s7ag (z sabre 200 int. gr.) nforce2 na default nastavitvaj prehiti za skoraj 100%.

če spraviš fsb nad 200MHz v dual channelu in preko driverjev naviješ še int. grafično se rezultat malo popravi, vendar še vedno ne dosega navite gf2 ti (64Mb).

to govorim iz lastnih izkušenj.
l'jga

kuglvinkl ::

recimo ecs k7s7ag (z sabre 200 int. gr.)

True. nVidia bo v novo gen. nForcev vdelala DX9 podporo.

Naj opomnim, da obstaja plan, po katerem, naj bi izdali tretji SB, ki bo vseboval npr. SATA kontroler.
Your focus determines your reallity

TribesMan ::

Glihkar sem na Soltekovi strani zasledil SL-75FRN2-(RL). Tanova podpira tud spreminjanje Vdd. Nic pa ne pise o FSBju damn.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

jureus ::

Zanima me kira plata je boljsa. Cena me ne zanima, zanima me predvsem glede zvoka, ki je na plati.
ABIT nf7-s ali asus a7n8x-deluxe.:\

CaqKa ::

glede na to da je zvok odvisen od čipseta v tem konkretnem primeru pa itak gre za enak čipset bi jaz rekel da bi teoretično morale biti kvalitete zvoka enake... če se ti gre samo za kvaliteto.. te si pa rajši audigy2 kupi... samo moraš imet hudo dober razlog da ti je ta integriran zvok preslab!

jureus ::

V bistvu sem mislil, ce imata obe plati, optical spdif out. ?
Za abitko sedaj vem da ma, za asusko pa nisem nic nasel na njihovi strani.:\

CaqKa ::

iz asusove strani me je polinkalo na nvidio kjer piše da če je 'soundstorm' da potem ima spdif interface. če ga je pa treba prilotat pa nisem nikjer zasledil....

boštjan ::

dobro si preberte morphlingov post,glede zvoka na abit,asus in epox platah z nForce2 čipovjem.To je njegov 1.post v tej temi.

CaqKa ::

jureus:
asuska ima v deluxe različici spdif. drugače pa ne.
mam prospekt v rokah.

jureus ::

Ja sem ze ugotovil, hvala vseeno. :D

Thanatos ::

katera je boljša zvočna za igračarja in filmofila s 5.1 sistemom: SB live 5.1 ali nVidia Soundstorm?

Če je Soundstorm mi lahko še kdo pove na katerih platah ga najdemo :D to mi še zmeraj ni jasno :8) (do sedaj ste omenili samo ABIT in ASUS in v bodoče EPOX)

Thanatos ::

link

sm že dobil delni odgovor

:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

boštjan ::

KAK to misliš v bodoče EPOX,saj na 8rda+ je popoln SOUNDSTORM,a ne?Tako kot tudi na 8rga+,le na 8rda verziji je samo AC kodek.Če pa si prebereš post od Morphlinga z dne 16.03. pol maš razložene kere verzija ABITA,EPOXA in ASUSA ma popoln SOUNDSTORM.
Mislim pa da ga tudi SOLTEKOVA plata ma,ki jo dobiš v JAE.Edino ne vem kako je z LEADTEKOVO.

Jaffa ::

Leadtekova plata ima omogočeno nastavljanje večkratnika. Sem pred kakšnim tednom testiral... Imela je pa integrirano grafiko. Ne vem pa kera revizija je bila, ker vem da pred kakšnim mescom, ko smo dobli te plošče (tiste so sicer bile brez grafike), nastavljanje le tega ni bilo mogoče...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Thanatos ::

morphling se je v tistem postu izražal z izrazoma boljši in slabši southbridge in ne s soundstorm, AC'97 podobno zato mi ni bilo jasno kaj je s tem mislil. To z epoxom mi je pa zraslo na zelniku zato ker je na koncu posta napisal da šele v prihodnosti prihaja epoxova s spdif outom. Soltekova ima pa na žalost AC'97, vsaj tako piše na jaetovi strani.

morphling1 ::

Če hočeš da soundstorm zašpila v polnem sijaju potem rabip spdif out in teh zaenkrat na Epox plus platah ni gor je pa možnost dokupit dodatno kartico s tem izhodom ker na plati konektorji so. Seveda potem rabiš še dolby digital reciever oz. kake aktivne DD zvočnike s tem priključkom , potem pa zadevca res seka.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Thanatos ::

no sijajno, potem bom pa tudi jaz v kratkem šel po abit NF7 rev 1.2

Jaffa ::

Boljši ni od audigy 2, ali pač ?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

kuglvinkl ::

Mislim, da je bil na Firingsquad objavljen test Aud. 2 vs. SoundStorm.
Your focus determines your reallity

Thanatos ::

««
«
1 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

plata za 15k sit

Oddelek: Kaj kupiti
341621 (1263) minirac
»

kaj moram pazit pri nakupu nforce2 plat

Oddelek: Kaj kupiti
241572 (1210) smirnof
»

Matična plošča Asus A7N8X Deluxe vs. Abit NF7-S

Oddelek: Strojna oprema
291334 (1074) Caligula
»

Katero plato-NUJNO

Oddelek: Kaj kupiti
231306 (973) boštjan
»

Nakupi matičnih plošč za amd (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
595743 (4478) frenk

Več podobnih tem