» »

Google play trgovina, podatki v ozadju, visok račun pri Mobitelu

Google play trgovina, podatki v ozadju, visok račun pri Mobitelu

Estol ::

Živjo!

Jaz imam eno vprašanje glede teh podatkov v ozadju, saj sem prvič odkar imam Džabest 2000 za 137e nabil račun v petih dneh.
Po začetnem šoku, sem odkril da je problem v Google play trgovini, ki mi je v tem mesecu prenesla kar 950MB podatkov v ozadju. Ko sem preveril za pol leta nazaj, je bila ta poraba vedno tam nekje od 40-60MB na mesec. Vklopljena je bila samodejna sinhronizacija, ko je bilo zaznano omrežje wi-fi, aplikacij nisem nalagal novih dol, ikone Google play nisem niti kliknil. Ko sem sedaj želel odpravit možnost prenosa v ozadju, mi je napisalo, da si moram prej še nekaj drugega omejit in se ne da obkljukat, sem pa pri Mobitelu. Prej nikoli nisem prekoračil 2000 enot, zato na porabo nisem bil pozoren oz. sem pričakoval obvestilo ko dosežem 90posto porabe pa ga seveda ni bilo. Na klicnem centru me je potem obvestila, da bi za to funkcijo moral poslati sms. Seveda, me na to, ko sem preklopil iz navadnega Džabesta v Džabest 2000, niso opozorili, saj je bilo to na prejšnjem paketu vse avtomatsko vključeno, kar je logično. Mi je pa čisti nateg tudi to, da ni na Džabestu nobenega samodejnega opozorila, ko prekoračiš 100e, študentje le nismo direktorji nekih super firm.

Je pa zelo zanimivo, da takoj naslednji dan, ko sem presegel zakupljene količine, je google play trgovina takoj prenesla za 250MB podatkov, kar je precej absurdno na pretekle porabe.

Kaj naj naredim, da do takšnih zmed ne bi več prišlo, kako se še lahko omeji te podatke v ozadju? Sedaj sem samodejno sinhronizacijo že ukinil, prav tako tudi vsa obveščanja o posodobitvah. Tudi mejo za opozorilo sem znižal iz začetnih 2GB na 90MB, da bom odslej takoj zaznal te ogromne prenose.

Ali je možno, da je skoraj 1GB nastal, ker mi recimo telefon ni zaznal, da sem iz wi-fija prešla na prenos podatkov? Ikono mi je še vedno kazalo, npr. Youtube posodabljam, vendar se je vrtelo v prazno in napredek ni bil viden, skenslat pa tega nisem mogel, ko je to enkrat začel izvajat.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav

Hayabusa ::

V G play izklopi app auto updejte. https://support.google.com/googleplay/a... https://support.google.com/googleplay/a...
Nato poženi nameščene appe in pri vsakem izklopi auto updejte.

Za uporabo firewall (da ne morejo appi kar tako vseskozi na net) moraš imeti root.

Priporočam da se malo izobraziš o tem, kakšen sistem/telefon si kupil, ker imam občutek da ne veš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

mat11 ::

Samo z vsemi updati ne bi mogel narediti takega prenosa. Tukaj je nekaj drugega.
mat

mk818764 ::

mat11 je izjavil:

Samo z vsemi updati ne bi mogel narediti takega prenosa. Tukaj je nekaj drugega.


+1
Jaz mam vse vključeno, pa niti pod razno ne porabim več kot 300Mb preko omrežja, wifi pa niti ne gledam. Sem pa na bobu.

Estol ::

Sem šel danes na Mobitel in bo bojda šla reklamacija skozi in bom plačal samo 12 evrov kot da bi samo zakupil 2GB prenosa podatkov, nekaj v tem smislu, ker naj bi vsak imel enega "jokerja", če do tega pride.

Sem pa sedaj po temeljitem pregledu telefona, omejil te prenose podatkov v ozadju, nastavil mejo, alarme, ni da ni. Tako da zdaj bi moglo to bit ok, čeprav s tem bom samo opozorjen, prenos bo pa še vedno lahko šopal do nastavljene blokade, kar bo pa še treba uredit.

Mi pa tudi na Mobitelu niso znal povedat od kje tak prenos na Google playu, lahko da je tudi kaj s telefonom narobe, glede na to, da zadnje čase ne dela kot bi moral, tako da bo šel tudi na servis v tem tednu.

Imam pa telefon bolj za klicanje, sms-e in par obiskov rtvslo in podobnih stvari in se v te pametne telefone ne poglabljam, vidim pa da se je treba, če ne se takoj kaj zafrkneš.

Hvala vsem za odgovore, upam da se to vse čimprej uredi in da se teh 137 evrov pobriše pod preprogo:)

Estol ::

Hayabusa je izjavil:

V G play izklopi app auto updejte. https://support.google.com/googleplay/a... https://support.google.com/googleplay/a...
Nato poženi nameščene appe in pri vsakem izklopi auto updejte.

Za uporabo firewall (da ne morejo appi kar tako vseskozi na net) moraš imeti root.

Priporočam da se malo izobraziš o tem, kakšen sistem/telefon si kupil, ker imam občutek da ne veš.


Sem to vse uredil že isti dan, prej nisem niti bil pozoren na vse to, ker so bili prenosi vedno pod kontrolo in največ 60MB. Nismo pa niti slučajno vsi eksperti za telefonijo, sisteme itd., zato raje vprašam nekoga, ki se na to spozna. Itak nas samo še s temi pametnimi telefoni filajo, tako da hočeš nočeš, ti drugega ne preostane, ko kupuješ nov telefon, če nočeš živet v kameni dobi. Nimam pa denarja za telefon, ki stane 500e plus, niti ga ne rabim, zato Xperia J in z njo tudi vsi problemi. :)

Lep pozdrav:)

specing ::

rootaj in naštimi firewall

Lonsarg ::

En možen razlog je kaka ogromna aplikacija, ki se jo je developer odločil, kar naprej posodabljati, ne vem sicer kakšne omejitve ima Google glede tega. Je pa res, da updajti niso nevidni, ampak ti mora sporočiti v status baru za vsak update, ki se zgodi.

Je pa kriza, ko se te stvari dodajajo, že zdavnaj bi morali ilegalizirati več kot 10kratnike razlik med pulzi in zakupljenimi količinami pri mobilnih operaterjih. Bi blo res lepo, da ti dovoljo plačat te dodatne podatke po normalni ceni, eni moji kolegici par let nazaj žal niso, je lepo plačala dobrih 200EUR, preden so jo klicali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[android]market prodaja aplikacij (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6624396 (10214) Nefreteta
»

Google Play Music je na voljo v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8831431 (26582) Robert
»

Amazon predstavlja Fire TV Stick

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
97675 (6745) PrimozR
»

Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8929406 (15774) Bluzer13
»

Zaslužek na androidu.

Oddelek: Mobilne tehnologije
82525 (2185) d4vid

Več podobnih tem