» »

Avto,denar,položnice

Avto,denar,položnice

1
2
3

imagodei ::

> "in pa 50eur hrana"

Dej ti to svojo mamico rajši malo bolj natančno vprašaj, koliko košta hrana za cel mesec za 2 osebi. Tudi če tvoja mamica živi od Prane, hrana zate stane več kot 50 EUR.
- Hoc est qui sumus -

Simple99 ::

Engineer_ je izjavil:

ne, ne bi dajala 20-30 eur mesečno. pozabljaš na nujne redne servise in nujen nakup gum, da ne počijo kot pri starem puntotu.

ti pa me nočeš zastopit je tako ali ne??? vse to vem da je bencin itd... drago ampak imaš pa eno staro kripo vsaj imaš jo če ne drugega in kot je nekdo pred mano dejal DA SE KUPITI DOBER AVTO ZA MALO DENARJA in je tako

Engineer_ ::

vsaj imaš jo, da ti stoji pred hišo? kdo pa jo bo plačeval?

prosim te, 16 let si star. ne razumeš da še s 1000 eur plače pošteno razmisli človek kaj bo kupil.

Če se moraš odpovedat nečemu se enostavno moraš. Druge izbire ni.
Če bi tako rad imel avto pojdi poleti delat in vama ga kupi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

joze67 ::

Če je dovolj poceni (100-200€), jo je ceneje odvreči in kupiti drugo kot vzdrževati. Ni hudič, da ne naletiš na kako, ki traja leto in več. Ni pa zanesljiva, ravno tisto nedeljo popoldne ob 14:05 bo na poti do zdravstvenega doma spustila dušo...

Machete ::

Smotani ste. Vprašanje je eno in konkretno.
98% odgovor pa je pametovanje kaj rabita in kaj ne rabita. Mogoče imate prav a svojih pogledov ne vsiljujte, ker ne poznate kakšne so potrebe in želje. In ja za izpolnitev naših (materialnih) želja, se moramo večinoma odreči nečemu drugemu. Tu pa nismo razsodniki in ne razporejamo njihovega proračuna. Glede na to da je mati ekonomistka, mislim da ji osnovnošolska matematika ni problem.
Skratka žal mi je da ne poznam odgovora in da sem tudi dam na offtopic.

Malo poglej rumene strani oz. net za avtohišami in jih pač prekličita in jim povejta kaj želita in v kakšnih okvirih. Ni vrag, da se ne najde ena z nekim internim kreditiranjem..
Lp in srečno.

bluefish ::

Simple99 je izjavil:

300eur + stroški cca 150eur in pa 50eur hrana ali pa še to ne ostane 100-120eur na mesec od teh 100-120eur bi dajala 20-30eur na mesec če bi se dalo...
Na mesec res morda ostane toliko in bi lahko plačevala tistih nekaj 10EUR za sam nakup avta, vendar bi preostanek kaj hitro skopnel ob drugih stroških - že v začetku draga registracija/zavarovanje, gorivo, nepredvidene okvare,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Engineer_ ::

Machete je izjavil:

Smotani ste. Vprašanje je eno in konkretno.
98% odgovor pa je pametovanje kaj rabita in kaj ne rabita.


pač nihče noče biti rabelj. Smo realni na svetu že zadosti dolgo da vemo da ko se je treba nečemu odrečt, se je pač treba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

imagodei ::

@Simple99,

v začetku sem pozval druge uporabnike h kulturnemu pogovoru s tabo. Žal si s svojimi odgovori sprovociral takšne odgovore, kot jih dobivaš sedaj.

Verjamem da je težko. Tudi meni se trga srce, ko vidim svojo mamo v situaciji, v kakršni je in ji ne morem bolj pomagat. Ampak - stisnit in prdnit hkrati se ne da. Treba je spoznat svoje omejitve in se temu prilagodit.

Ko sem prvič odgovarjal, sem mislil, da morda živiš v kakšnih "brdih", tako kot zdaj jaz in da imaš zjutraj problem priti do avtobusa za v šolo. Mislil sem, da z mamo morda "sanjarita" o avtomobilu za 300 EUR. Nato pa dobim odgovor, da stanujeta na obrobju Kranja in da si želita avto za 1.000 EUR.


No, še malce kasneje pa poveš, da vama na mesec ostaja 100 EUR denarja. Lej, ni moj namen, da bi bil nesramen ampak, kam pa skopni ta denar? Če se odločita obnašat odgovorno in planirat svojo prihodnost, lahko v desetih mesecih privarčujeta teh 1.000 EUR, kolikor si želita. Še bolj pametno bi bilo, da bi spustila svoja pričakovanja in kupila avto za 500 EUR, saj bosta imela potem še enkrat toliko stroškov z zavarovanjem, prispevkom za ceste, bencinom in servisi.

Stisnit in prdnit se pač hkrati ne da. Ne moreš tukaj govorit, da vama ostane 100 EUR na mesec, po drugi strani pa vama ne pride na misel, da bi pol leta varčevala in potem kupila avto za 500 EUR - na keš.

Zavarovanje avtomobila pa se, npr., brez težav da poravnat preko položnic.
- Hoc est qui sumus -

bajsibajsi ::

Ce je res, kar pises in najdeta ustrezen avto, prispevam kaksen mesec, dva.. pologa.

Mogoce bi vama kdo taksen avto celo podaril...

Simple99 ::

bajsibajsi je izjavil:

Ce je res, kar pises in najdeta ustrezen avto, prispevam kaksen mesec, dva.. pologa.

Mogoce bi vama kdo taksen avto celo podaril...



ooo...najlepša hvala ti :)

theBill ::

Evo tu imaš izbiro avtomobilov iz avto.net, katere prodajajo preprodajalci in avtohiše in stanejo do 500 €.
http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z...

Pa tu lahko spremljaš malo, podarim avto:
http://www.podarimo.si/podarim/c10100/a...

So te pa že ostali opozorili, da se z nakupom avta štroški šele dobro začnejo. Vsako leto imaš tehnični pregled, in če padeš (kar pri tako starem avtu sploh ni redko, ker pač deli odpovedujejo zaradi starosti), je strošek od nekaj 10 €, če imaš smolo pa je lahko tudi nekaj 100€. Potem so tu še registracija, bencin, vinjeta, cestnine, redni servisi, gume, parkirnine, itd. Dobro si preračunajta z mamo, koliko lahko na mesec dasta na stran za te zadeve in če bo sploh šlo skozi.

_Denny_ ::

Da odgovorim na vprašanje:
Kakšen ne preveč rjav Hyundai Accent, Renault Clio / 5, Citroen AX, Ford Fiesta, Peugeot 106 + osnovno AO zavarovanje prek Wiza ali Tilie (na km) + tehnični + cestnina bi moralo biti krepko pod 500€. Več od AO se ne splača zavarovati, ker dobiš dele na odpadu skoraj zastonj.
Od 2008 do junija letos sem imel Accenta 1.3 '98 in v vseh teh časih je bilo edino "popravilo" menjava desne sprednje žarnice, nakup 4 novih zimskih gum za 150€, menjava olja + dolivanje antifriza, poraba pa je bila okoli 6L/100km; zavarovanje pri Tiliji me je stalo 150€, pri Wizu pa 170€. Mi je malo žal, da sem ga prodal, samo kaj češ...brezveze je imeti avto, če ga ne uporabljaš.

Zdaj pa še odgovor na tisti "ne veste kako je to":
Materina plača je 330,40€ (prepisano s plačilne liste; najin edini redni dohodek), jaz pa ne delam nikjer, ker me noben zaradi zdravstvenih težav noče (ignorirajmo občasnih 10-20€, ko komu popravim pc). Mesečnih položnic je za 195€, vsakih 14 dni pa se v Lidlu/Hoferu porabi okoli 50€ za hrano. Oblačila kupujeva v trgovinah tipa Kik, NKD in podobnih za pod 10€/kom; če česa ne dobiva, pa greva na bolšji sejem in vzameva tam (seveda nove stvari). Če sem iskren, se mi zdi najin trenutni standard dosti boljši kot pred 10 leti, ko je mater imela čez 1000€ plače + otroški dodatek + jaz štipendijo. Mimogrede, nikoli v življenju mi noben ni rekel, da sem reven in sem celo dobival komplimente glede oblačil.
Res je, da sem 99.98% časa doma, na morju sem bil samo enkrat v življenju x let nazaj, ne hodim ven s kolegi, se mi ne sanja kako zgleda diskoteka od znotraj, imam pa zato več zabavne elektronike kot marsikateri drugi član slotecha.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Hayabusa ::

Kakšen ne preveč rjav Hyundai Accent, Renault Clio / 5, Citroen AX, Ford Fiesta, Peugeot 106 + osnovno AO zavarovanje prek Wiza ali Tilie (na km) + tehnični + cestnina bi moralo biti krepko pod 500€. Več od AO se ne splača zavarovati, ker dobiš dele na odpadu skoraj zastonj.

http://www.amzs.si/si/936/default.aspx
Generali 426 Eur



Če sem iskren, se mi zdi najin trenutni standard dosti boljši kot pred 10 leti, ko je mater imela čez 1000€ plače + otroški dodatek + jaz štipendijo. Mimogrede, nikoli v življenju mi noben ni rekel, da sem reven in sem celo dobival komplimente glede oblačil.
Res je, da sem 99.98% časa doma, na morju sem bil samo enkrat v življenju x let nazaj, ne hodim ven s kolegi, se mi ne sanja kako zgleda diskoteka od znotraj, imam pa zato več zabavne elektronike kot marsikateri drugi član slotecha.

http://www.imdb.com/title/tt0258470/

Pithlit ::

_Denny_ je izjavil:

imam pa zato več zabavne elektronike kot marsikateri drugi član slotecha.

Ne vem če se je s tem glih za hvalit...

Dobro, malo resnosti: Nehajte med stroške tlačit vinjeto. Vinjeta je čisti luksuz brez katerega se v veliki večini primerov da preživeti. Fant je povedal da avto rabi 2x letno do MB in nazaj. Za to ne rabi vinjete. Če je pa že nuja lahko kupi tedensko.

Drugače se pa strinjam. Avto je v njegovem primeru bolj kot ne luksuz. Za razliko od nekoga ki živi, recimo, v zgornjem posočju. Pa tudi tukaj se da brez avta živet.

Nujen zdravstveni problem? Pokličeš rešilca, zaenkrat so še 'zastonj'. Ni tako nujen zdravstveni problem? Vprašaš soseda/prijatelja če te zategne (pač častiš stroške + pregovorno pivo). Tudi brez avta se da v zgornjem posočju marsikaj rešit. Poznam ljudi ki so na socialni, brez kakršnihkoli drugih prihodkov (kot je recimo štrikanje v primeru OP), brez avta, brez lastnega stanovanja... pa vseeno furajo svoje življenje (priznam, marsikdaj mi ni jasno kako). Neka gospa iz breginja, recimo, se prevaža izključno s štopanjem. Tudi ko ima na grbi 'špežo' iz merkatorja (alternative pač ni). Tudi pri temeperaturah pod lediščem.

Če pa fant po vsej sili hoče avto...pa naj si ga kupi. Marsikdaj se lahko le iz izkušenj naučimo.
Life is as complicated as we make it...

Engineer_ ::

če ne rabi vinjete ne rabi niti avta, gre lahk na vlak, right?

Vlak rabi 3 ure v eno smer, avto pa ne dosti manj če greš po stranskih cestah. Po avtocesti je namreč od Kranja do MB 90 minut vožnje minimalno.

mah v bistvu se mi ne da. Pa naj poba po vsej sili kupi avto, samo srčno upam da ne bomo čez 1 leto brali kako so spet nekoga izselili ker ni zmogel plačevati stroškov kljub temu da trenutno baje lahko shaja brez nekih težav.

in fant se je moral izpisat iz nogometa ker si ni privoščil čevljev za drobiž, potem pa bo kupil avto za 1000 eur. pa saj ne morem verjet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

Pithlit ::

Engineer_ je izjavil:

če ne rabi vinjete ne rabi niti avta, gre lahk na vlak, right?

Verjamem da se ti zdi simpl... ampak v resnici ni.

Engineer_ je izjavil:

in fant se je moral izpisat iz nogometa ker si ni privoščil čevljev za drobiž, potem pa bo kupil avto za 1000 eur. pa saj ne morem verjet.

Ja saj to ni tvoj problem, ane? Pa fant tudi nikomur ne škodi s to avanturo (razen mogoče sebi in mami). Tko da jaz ne vidim problema.

Pojasnili ste mu vse. Odločil se bo pa sam. No, odločiti se bo morala mama... glede na to da bo ona morala vozit, pa vzdrževat avto. Za izpit tudi ne bo, razen če se stvari spremenijo na bolje - pa dejmo nazdravit na to... in fanta pustit naj se uči iz svojih napak (pa kljub vsemu upam da ni napaka).
Life is as complicated as we make it...

Utk ::

Revni niso revni brez razloga. Pa če me ustrelite.

Pithlit ::

Utk je izjavil:

Revni niso revni brez razloga. Pa če me ustrelite.

Vprašanje kakšen je razlog.
Life is as complicated as we make it...

_Denny_ ::

Hayabusa je izjavil:

http://www.amzs.si/si/936/default.aspx
Generali 426 Eur




+ 105€ za tehničnega, cestnino in podaljšanje.

Če ne veš za to še ne pomeni, da ni možno.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

theBill ::

Hayabusa je izjavil:

Kakšen ne preveč rjav Hyundai Accent, Renault Clio / 5, Citroen AX, Ford Fiesta, Peugeot 106 + osnovno AO zavarovanje prek Wiza ali Tilie (na km) + tehnični + cestnina bi moralo biti krepko pod 500EUR. Več od AO se ne splača zavarovati, ker dobiš dele na odpadu skoraj zastonj.

http://www.amzs.si/si/936/default.aspx
Generali 426 Eur



AMZS zelo odira, če pri njih skleneš zavarovanje, to je kot da ti agent nebi dal nobenega popusta. In potem privabijo naivce z nekim 15% popustom, ker si kao njihov član.

Za samo AO so cenejše alternative, G24, WIZ, se pa da z osnovnim AO tudi pri drugih zavarovalnicah dosti poceni priti čez, samo agenta moreš poznat (btw. agent ti lahko da do 50% popusta, kar ti da manj od tega gre naravnost v njegov žep - tistih uradnih max. 20% njegovega popusta je load of crap).
https://g24.si/izbira-paketa?cid=1


_Dennny_, samo nekaj - koliko si star, in ali misliš večno živeti z mamo ter se držati doma "za pečjo"? Glede zavarovanja tvojega avtomobila - ajga sine, računaj da bo štartal iz 14 premijskega razreda, torej brez bonusa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: theBill ()

_Denny_ ::

theBill je izjavil:

_Dennny_, samo nekaj - koliko si star, in ali misliš večno živeti z mamo ter se držati doma "za pečjo"? Glede zavarovanja tvojega avtomobila - ajga sine, računaj da bo štartal iz 14 premijskega razreda, torej brez bonusa.


24; vedno, ker je ne mislim puščati same + nimam namena prepustiti najine pol hiše ostalim sorodnikom; vedno, ker mi je tak stil življenja všeč in ga ne menjam niti za 100 počitnic na Havajih. Po pridobitvi šihta bom edino prevzel plačilo vseh stroškov, to pa je tudi vse. Sicer pa tu ni govora o meni.

Recimo, da se pol lahko ignorira scan od Tilije. Scan od Wizove police je od novega lastnika, ki je začel s PR14 in 0% popusta.
Sicer pa lahko vsak sam izračuna na https://www.wiz.si/
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Buggy ::

Utk je izjavil:

Revni niso revni brez razloga. Pa če me ustrelite.

Nekako, ko berem tele poste, dobivam obcutek pristnosti mislenja, da ce si trenutno/enkrat v slabsem financnem polozaju ne smes vec gojiti upanja po cem boljsem, ampak se moras prepustiti apatiji in zivotarjenju?!
Kastni sistem ali kako? Kot razumem OP sprasuje zgolj po opcijah, ki ga bodo pripeljale do koncne odlocitve skupaj z mamo, saj je cisto jasno in lepo vprasal za nasvet.

Meni je zelo vsec, da ima OP cilje, zeljo in pricakovanja, pa ceprav trenutna situacija ni tako roznata. Ce je volja in cilj se spotoma rade pridruzijo se ostale pozitivne stvari. Seveda je potrebno na stvar gledati zelo objektivno in sprejeti dejstva, ki so bila(vecino dobronamerno) povedana ze tukaj.

Avto pa kot se nekaterim zal zdi nepotreben luksuz je v dolocenih situacijah nuja oz. v dolocenih momentih celo odlocujoc faktor med biti in ne biti oz. stagnacijo.
Jaz se spomnim moje prve sluzbe, ko sem si bil primoran sposoditi denar za starega hrosca (80 takratnih jurjov tolarjev), da sem sploh lahko sploh zacel delati in sluziti denar v 20km oddaljenem naselju. Druge opcije ni bilo!

Kot ste sedaj zelo obsirno razlozili, OP ve da je avto strosek in ce se jima kalkulacija izzide in ce bosta zaradi avtomobila tudi drugace imela vec moznosti v zivljenju oz. iskanju (dodatne) zaposlitve, zadostitvi nujnih potreb... je odlocitev o avtu cisto smiselna, se toliko bolj ce vama bo ta pridobitev se malce olepsala in olajsala zivljenje.

Srecno! Ce se bosta z mamo odlocila za nakup sem tudi sam pripravljen nekaj prispevati.

GGGGG ::

Glede avtomobila ste že predelali. Da se kupiti avto na položnice. Pogledaš malo na avto.net pa najdeš ogromno tega.

Kar se pa finančnega stanja tiče. Na odhodkovni strani se da naredit precej s selitvijo. 300 eur za stanovanje je ogromno. Na tem linku imaš za 150 eur precej izbire. Takoj je 150 eur čistega v proračunu.
http://www.nepremicnine.net/nepremicnin...

Obstajajo tudi neprofitna stanovanja, ki so lahko še cenejša. Znanka samohranilka je za 3 sobno plačevala 80 eur na mesec.


Na prihodkovni strani je pa tudi možno kaj narediti. Eno so kakšne državne štipendije, do katerih bi verjetno znal biti upravičen.

Druga zadeva je pa delo. Jaz sem pri 16, 17 letih preko študenta delal websajte in služil eno takratno povprečno plačo. Danes se da dodatnih 100 ali 200 eur zaslužiti precen enostavno. Prijaviš se na razne fiverrje, malo spremljaš forume itd.

Ni treba biti mojster. Dovolj je, da se naučiš postaviti osnovne wordpress sajte, izdelovati bannerje ali kaj podobnega.

Utk ::

Nekako, ko berem tele poste, dobivam obcutek pristnosti mislenja, da ce si trenutno/enkrat v slabsem financnem polozaju ne smes vec gojiti upanja po cem boljsem, ampak se moras prepustiti apatiji in zivotarjenju?!

Seveda lahko in mora upat, ampak a je res dodaten strošek prvi korak k boljšemu življenju? Najprej odhodek, potem dohodek, ali obratno? A je vprašal kako zaslužit še 100 evrov na mesec? Ne, kako jih zapravit.

Pithlit ::

Ma... težko je najt pravi korak naprej. Pa pri tako nizkih dohodkih se vsaka faljena investicija še kako pozna.

Mimogrede, izboljšana mobilnost (ki pride z avtom, vsaj načeloma) je tudi korak 'naprej'.
Life is as complicated as we make it...

Engineer_ ::

Pithlit je izjavil:

Ma... težko je najt pravi korak naprej. Pa pri tako nizkih dohodkih se vsaka faljena investicija še kako pozna.

Mimogrede, izboljšana mobilnost (ki pride z avtom, vsaj načeloma) je tudi korak 'naprej'.


helikopter kupit ni nek problem. Kdo pa ga bo potem vzdrževal in tankal je pa nekaj čisto drugega. Ampak ja, je korak naprej zaradi možnosti izboljšane mobilnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

first_line ::

Pithlit je izjavil:

Ma... težko je najt pravi korak naprej. Pa pri tako nizkih dohodkih se vsaka faljena investicija še kako pozna.

Mimogrede, izboljšana mobilnost (ki pride z avtom, vsaj načeloma) je tudi korak 'naprej'.


Naprej kam? V še večjo siromaštvo, kaj pa drugega.

Pa plejstejšn 4 si mora tudi obvezno nabaviti, seveda 50 megabitna linija da ne bo treba predolgo čakat za nalaganje.

Poznam enga ki vsak dan hodi 1 uro do avtobusne, tu pa brezposelni socialni klošarji nabavljajo avta za jurja, da bojo ja še večje breme okolici.

Ni gnila država ampak ljudje.

GGGGG ::

helikopter kupit ni nek problem. Kdo pa ga bo potem vzdrževal in tankal je pa nekaj čisto drugega. Ampak ja, je korak naprej zaradi možnosti izboljšane mobilnosti.


Je problem. Dvomim, da dobiš izpraven helikopter za manj kot 200k EUR. Izpraven avto s poceni vzdrževanjem dobiš za 300 EUR.

Poznam enga ki vsak dan hodi 1 uro do avtobusne, tu pa brezposelni socialni klošarji nabavljajo avta za jurja, da bojo ja še večje breme okolici.


In zato, ker ti poznaš nekoga si nihče na svetu ne sme kupiti avtomobila?

b00mer ::

Simple99 je izjavil:

300eur + stroški cca 150eur in pa 50eur hrana ali pa še to ne ostane 100-120eur na mesec od teh 100-120eur bi dajala 20-30eur na mesec če bi se dalo....vi pa tukaj napadate kot neki podivjani psi....če ima kdo cenejše stanovanje in ga oddaja naj mi napiše kajti PEČENKA uporabnik mi je npaisal da je preveč 300 eur kar je res preveč in bratranec ti je lahko srečen da daje 150eur.....rad bi samo to da malo zaživiva da imam vsaj kej od otroštva ki ga sploh nism mogel imet....16 let sem star in mislim da za svoja leta bi lahko imel svojo sobo ampak je žal nemorem imeti in to tudi sem sprejel...računalnik sem si našel na spletni strani Podarim.si glih tok da je...avto kot sem napisal bi imela za obisk mame in ata...morebiti poleti kak viknd na morju ki ga nism videl že vsaj 5 let...res lahko rečem da cun ŠE ne hodiva iskat na kartias kajti vsaj kašn polover ali hlače si na vsake 3-4 mesce privošim ne drago.....sošolci imajo telefone tabilice itd.. mene je kar sram ko potegnem iz žepa svojo staro nokio....težko ti je...rad bi pomagal mami vsaj pri tem da bi našel primeren avto in kot sem dejal do štajerske in pa za nujen primere ZD ali kaj takeg......prosila sva za občinsko stanovanje prišla sva na 40-50 mesto prvih 15 je bilo na voljo in glej ga zloma vsi neki na IĆ ali pa BYTICI in nimam nič proti njim ampak ji v eno sobo nafilajo 15ljudi samo zato da dobijo stanovanje....midva tega niva naredila in sva zvisela....mami je hotla iti kot čistilka ji je rekla na razgovoru da ima PREVISKO izobrazbo (EKonomskio in trgosvki tehnik) nevidim trenutno več nobenega izhoda....res ste me napadli kot da nevem kaj hočem ampak samo vprašal sem če se da in pač sem zvedel da se neda....Nogomet sem treniral sem ga moral pustiti zaradi denarja....v šoli se kdaj počutiš prav črna ovca ker si preprosto REVEN in kako je šele mami??

se opravičujem ampak so me kr solze oblile ko ste me tako napadli zato tak "ROMAN"


Folk a bi mu kdo pomagov al boste samo drobili neki v 3 krasne ?
Js k sm to prebral me je dobesedno stisnlno..
Simple99 zvecer te kontaktiram, da ti vsaj malo pomagam!

LP

theBill ::

Hja, fant pozablja, da bo ob trenutnih dohodkih z nakupom avta imel še manj od življenja in otroštva, ker bo še manj denarja za vse ostalo.

Engineer_ ::

ma nihče mu noče nič slabega. Samo nakup avta ni pot do sreče, kot si to misli vsak 16 letnik.

Največja pomoč ki mu jo lahko damo je nasvet da se potrudi v šoli, bo priden in si dobi čimboljšo službo.

2 leti naj varčuje, da bo sploh lahko delal izpit za avto, ki stane skoraj 1000 eur.

In fant, biti reven ni nič slabega. zaradi tega ti kot človek nisi vreden čisto NIČ manj! Tega ne pozabi. Vrednost človeka se ne ocenjuje na podlagi zunanjega videza in jeklenega konjička v katerem sedi.

Poleti bodo počitnice, pojdi delat in zasluži nekaj denarja, ki ga shrani za čez leto. Bo takoj malce boljše.

dzinks63 ::

Dovolj je moraliziranja, povedali ste mu dovolj, sedaj pa konkreten odgovor na fantovo vprašanje:

sedaj pa me zanima če obstaja kakšna možnost da dobiva avto na položnice. Res bi bil vesel vsakega odgovora.... Kredita pač ne dobiva zato me zanima če da bi šlo tako kot bi plačevača obroke vendar brez kredita? se to da in kje


ali pa se bo tema zaklenila.

GGGGG ::

Ene 4x so mu že odgovorili, da je možno. Greš na avto.net in poiščeš dilerja, ki ponuja avto na položnice.

Nummy ::

Če OP lahko počaka do naslednjega leta februarja ali marca, mu lahko prodam svojo staro kripo ker bova takrat s punco kupila drugega. Glede cene bi se zmenil, nekje 200-400€, lohka tud na obroke. Peugeot 306, 1.4 1998. Čist mal je obtolčen, ampak ostalo je pa ohranjeno še kr ok. Potreben manjših popravil, kot recimo izpuh, zavore, elektrika. Avto sicer dela, ampak popraviti bo treba stvari prej kot slej, tak da če imaš poceni mehanika bi bil avto uporaben še par let. Meni je delal skoraj 4 leta. Vse kar sem popravljal na njemu je bil izpuh, ročna, zaganjač krtačke in ventilator za hlajenje. Vse ostalo deluje brez problemov od prvega dneva nakupa.
Izpuh trenutno mal ropota in ga bo treba dat zašvasat (to bom verjetno že ta mesec sam popravu), zavore bi bilo treba ploščice menjat (se zna tud zgodit, da jih bom dal prej zamenjat) in popravit bo treba elektriko, ker ena svečka ne dela OK in se večinoma voziš samo s 3 cilindri (verjetno razdelilna kapa fuč). Gume so gor stare 2-3 leta, zimsko-letne in mislim da bi ble uporabne še za kako sezono ali dve. Vse kar je strošek z avtom je večinoma benz, ki pa ga pije 5-8l/100km, odvisno kak voziš, kje in od temperature (pozim pije ko žolna, polet skor nič).

Alamar ::

Izpraven avto s poceni vzdrževanjem dobiš za 300 EUR.
Ki se lahko naslednji dan sesuje, ali pa tudi ne. Nikoli ne veš.

Hayabusa ::

OP je brez VD (start 16), torej lahko počaka do 2015.
Problem pri +14 let starih vozilih je rja v podvozju in splošno ne vzdrževanje (lep primer Nummy).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

flipflop ::

Alamar je izjavil:

Izpraven avto s poceni vzdrževanjem dobiš za 300 EUR.
Ki se lahko naslednji dan sesuje, ali pa tudi ne. Nikoli ne veš.


Sej to se lahko tud nov pokvari. Al pa tak, ki je glih iz garancije. Kaki P106, Clio/Twingo in podobni jajčki z malim motorjem pa da jih je dost po odpadih zarad rezervnih delov, se dobijo do 500€ za avto, servise ne vem kakšne bi blo treba delat, se pa v kranju sigurno najde kak popoldanski fušar. Ne rabiš vozit starih jajc na pooblaščen servis. Pač popravljaš samo nujne stvari ki so pomembne za varnost.

Pred nakupom naj ga prodajalec pelje na tehničnega. Zavarovanje se da zrihtat prek npr g24,wiz,... Vinjete ne rabi, sploh pa ne letne. Gume ne rabiš kupit najboljše možne, pravzaprav kake dve tri leta stare rabljene ki še majo dost profila znajo bit dost pocen.

Edino to, če nekako spraskaš skupi 1000€, oziroma da lahko daš naslednji dve leti tolk dnarja na stran, ne kupit avta za 1000€ ampak raje za 300-500, ostalo mej pa na strani za nujna popravila.

GGGGG ::

Ki se lahko naslednji dan sesuje, ali pa tudi ne. Nikoli ne veš.


Lahko ti pa satelit na glavo pade. Kaj točno hočeš povedat?

Za 300 eur +- dobiš čisto spodoben avto. Servisi za take kante so pa tudi poceni. Če ti pol avta crkne je to še vedno samo 150 eur v delih in nekaj ur pri lokalnem fušarju.

Jaz ne vem kako vi kupujete avtomobile, ampak pred nakupom se ponavadi zadevo preveri. Če pri prodajalcu vse dela kot je treba ti ne bo kar čez noč razpadel.

...:TOMI:... ::

Sosed ravno prodaja avto. Renault laguna, star okoli 16 let. Če se odločita, mu bo rekel za nižjo ceno in jaz bom založil za vaju, nato pa meni plačujeta. Pripravljen sem vaju kreditirati brez obresti, samo, če bosta redno plačevala. Če 1 mesec zamudita, bosta plačala obresti za naprej in za nazaj+jaz bom svoj denar dobil od vaju, zlepa ali zgrda. Celo še nekaj sofurumašev ti je pripravljeno finančno pomagati.
Tomi

Alamar ::

GGGGG je izjavil:

Ki se lahko naslednji dan sesuje, ali pa tudi ne. Nikoli ne veš.


Lahko ti pa satelit na glavo pade. Kaj točno hočeš povedat?

Za 300 eur +- dobiš čisto spodoben avto. Servisi za take kante so pa tudi poceni. Če ti pol avta crkne je to še vedno samo 150 eur v delih in nekaj ur pri lokalnem fušarju.

Jaz ne vem kako vi kupujete avtomobile, ampak pred nakupom se ponavadi zadevo preveri. Če pri prodajalcu vse dela kot je treba ti ne bo kar čez noč razpadel.

Avto na trgu za 300 EUR je ponavadi samo še za na odpad. Razen seveda, če je odlično vzdrževan in ne preveč zgonjen. Takega boš pa zelo težko dobil, ker se ga bo lastnik oklepal.
Lep primer je višje gor, ko en ponuja razpadlo kanto za 200-400 EUR v katero bi moral takoj še enkrat tolk dat za popravila.

Dvomim, da bosta mulc in njegova mati pri trenutnih dohodkih sposobna vzdrževat avto, ko pa je že na prejšnjem razneslo pnevmatiko.

Blinder ::

ja rezervni deli na odpadu ti ne pomagajo velik če so sam 20% cenejši kot novi. Pa vse te reči je treba tut vgradit, torej plačat mehanika 40€/h...
Nekateri fantazirajo da ob nakupu avta se splača naredit velik servis, ker te pride tako ceneje, pa bo šlo še 400€ :D
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

GGGGG ::

Ma dej no. Če avto stane cel 300 eur potem rezervni deli stanejo koliko? Poglej malo cene na avto.net Fušarja pa tudi dobiš za 5 do 10 eur na uro.

bluefish ::

Ravno toliko, kot če bi ta isti avto stal 1000€.

34054 ::

Za obroke se verjetno da dogovoriti če lahko najdeta poroka (torej nekoga (kakšnega sorodnika recimo) ki bo garantiral da bo on plačeval če vidva ne bosta zmogla). Drugače pa pač zobe stisniti, biti discipliniran in dajati denar na stran koliko je pač največ mogoče.

Tako bosta imela tudi dober test, da bosta videla koliko lahko realno (povprečno) prihranita na mesec.

Potrebovala bosta tudi za zavarovanje - sicer se tudi tisto da dogovoriti na obroke, ampak ne vem če je mogoče v primeru da nisi zaposlen.

Če si 16/17 boš lahko (ali pa lahko že?) kmalu delal preko študenta. To so zlata leta ko lahko delo dobiš res relativno lahko, tako da ti priporočam da to obdobje zagrabiš z obema rokama.

Stanovanje se tudi meni zdi precenjeno, kolega je v MB najemal dvosobno stanovanje za manj denarja. Če malo poiščeta lahko verjetno najdeta kaj cenejšega, glede na to da nista zaposlena vaju pravzaprav nič ne veže na točno tisto lokacijo kjer sta sedaj.

Off topic:
Všeč mi je kako je _Denny_ opisal situacijo in ga tudi kar razumem. Sam sem nihal od nadpovprečnega dohodka do podpovprečnega. Moje počutje pa se je gibalo neodvisno od dohodka, - vsekakor pa sem preživel nekaj najbolj bednih trenutkov ravno ko sem imel najbolj rožnato finančno stanje, in nekaj najlepših, ko so bile finance nekje.. no... na sredini, oz. včasih pravzaprav bolj na dnu. :) Ne pravim da je to pravilo, pravim da eno nima preveč povezave z drugim.

Revni niso revni brez razloga. Pa če me ustrelite.


Za vse je razlog, pogosto (v večini primerov) so ljudje (ali cele dežele) revni zato, da so lahko nekateri bogati. Če se torej čutiš da imaš dovolj, potem bodi hvaležen, in daruj tistim, ki te za to prosijo, in tudi tistim, ki te za to ne prosijo, pa veš da potrebujejo pomoč.

(V mislih imam mainstream idejo o revnih in bogatih resnica je, da so tisti ki so bizarno bogati pogosto pravzaprav sila revni, in vice versa. Ne nabijam, govorim pač o tistih nekaj deset primerov, ki sem jih imel priložnost malo bliže spoznati. Vsekakor pa, zopet, ne bom rekel da je to pravilo ki vedno drži.)

GGGGG ::

bluefish je izjavil:

Ravno toliko, kot če bi ta isti avto stal 1000€.


Tudi za avto, ki stane jurja so deli napol zastonj. Vsaj za te popularne majhne kantice, ki jih je ogromno na cesti.

Hayabusa ::

Deli tudi na odpadu niso tako poceni, zakaj bi namesto stare zanič torzijske gredi (pri Citroenih,Renojih) dajal notri novo rabljeno gred, ki je že davno izven svoje projektirane življenje dobe in lahko vsak čas postane neuporabna ?
Črpalka za gorivo isto, vsak čas lahko crkne brez prejšnjega opozorila.V jeseni je ponavadi potrebno zamnejati akumulator, spet 50 Eur.
Stari avti se ponavadi prodajajo zato, ker je postalo vzdrževanje predrago oz presega vrednost vozila, seveda pa bo vsak prodajalcev hvalil svojo robo kot da je zlata in nepokvarljiva.


Ni mi jasno kako ti lahko kar poči guma, avto ni natovorjen tovornjak (kitajske nalite čunga lunga gume?).Sem že parkrat zapeljal na kaj ostrega in je počasi spustila oz se je platišče zvilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

Engineer_ ::

GGGGG je izjavil:

Ma dej no. Če avto stane cel 300 eur potem rezervni deli stanejo koliko? Poglej malo cene na avto.net Fušarja pa tudi dobiš za 5 do 10 eur na uro.


ni važno kolk stane rabljen avto. Rezervni deli imajo svojo ceno in po tej ceni se delajo cene na avto odpadih.

Pač jermenov ne boš kupil na avtoodpadu. pnevmatik tudi ne. To pa so osnovni stroški. Kak avspuh že lahko mogoče..ali pa kakšno ročico, morda zarjave odbijač zamenjaš. Rednih servisov in menjave pnevmatik pa pač ne moreš blefirat. Sicer ti lahko med vožnjo raznese gumo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

Engineer_ ::

sem malo pogledal. ja, se da kupit na položnice. primer je tu: http://www.avtomedvode.com/
tudi tu se da: http://www.avtohisa-real.si/varno-finan...

samo imajo predraga vozila.

Dacia ima tudi: http://www.dacia.si/financiranje/rablje...

Nekaj informacij o nakupu na položnice: http://www.avto-svet.si/nakup-vozila-na...

Ker sem mnenja da imata absolutno previsoko najemnino sem vama poiskal tudi cenejše variante, od 130 eur dalje, tako da bi vama več ostalo čez mesec:
http://www.nepremicnine.net/nepremicnin...

http://www.salomon.si/oglas/nepremicnin...

toliko iz moje strani. vso srečo želim!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

flipflop ::

Na tako starem in poceni avtu ne greš sploh menjati jermenov. Gume pa tudi gledaš ob nakupu da bojo vsaj še za dve sezoni. Moj foter je pred leti kupil mislim da škodo favorit, za njo je dal takratnih 10.000 SIT in se je še vozil leto in pol brez enega ekstra stroška. Potem je reč zaribala, ampak ker je avto bil tako poceni se ni sploh za sekirat. Če vsaj približno dobro kupiš,, je tak star jajc vsaj za leto ali dve še sposoben vožnje brez nekih hudih servisov. Cifre o 40€ na uro za mehanika pa raje sploh ne komentiram.

Alamar ::

Hm, a ni nakup na položnice = leasing?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne dobim lizinga za avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5513723 (9522) Tilen
»

Rabljen avto do 3k€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10413751 (10347) krneki0001

Prvi avtomobil.

Oddelek: Na cesti
394214 (3012) dzinks63
»

Renault Twingo 1.2 - problemi s težavami (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11418755 (16413) ;-)

Več podobnih tem