Forum » Zvok in slika » DV kamera, digitalni fotoaparat, notebook - ZDA
DV kamera, digitalni fotoaparat, notebook - ZDA
mgv ::
Poleti grem za nekaj časa v ZDA in kolikor vem je tam tehnicna roba bistveno cenejsa kot pri nas, zato razmišljam da bi si nabavil DV kamero in/ali dig. fotoaparat in notebook.
Kolikor vem moram pri nakupu DV kamere paziti na to, da je narejena za europski trg (PAL system), čeprav bi pomojem delovalo tudi z NTSC, saj itak vseeno kaki standard je, če prenesem posnetek na računalnik in pol spremenim format. Ali?
Sem iskal cene za evropske modele, pa nisem kaj prida našel, oziroma tisto kar sem našel ni bilo kaj ceneje, tak da če kdo ve kak dober link, bom zelo hvaležen.
Na kaj pa je treba paziti pri dig. fotoaparatu in notebooku??
Hvala za vse linke, mnenja in priporočila!
lp,
mgv
Kolikor vem moram pri nakupu DV kamere paziti na to, da je narejena za europski trg (PAL system), čeprav bi pomojem delovalo tudi z NTSC, saj itak vseeno kaki standard je, če prenesem posnetek na računalnik in pol spremenim format. Ali?
Sem iskal cene za evropske modele, pa nisem kaj prida našel, oziroma tisto kar sem našel ni bilo kaj ceneje, tak da če kdo ve kak dober link, bom zelo hvaležen.
Na kaj pa je treba paziti pri dig. fotoaparatu in notebooku??
Hvala za vse linke, mnenja in priporočila!
lp,
mgv
slon ::
Pri notebooku je treba gledat samo če napajalnik lahk prklopiš na eu napajanje. pr digi fotoaparatih ni nobene panike je pa pri kamerah ker ameri majo sam ntsc in boš moral fajn pogledat med podatke kamere če podpira poleg še pal. jaz sem gledu v ameriških bazah in majo sam kamere ntsc in sem pogledu podatke in jebiga nič ni omenjen pal, kamera je koštala 300 dolarjev.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850
mgv ::
No ampak computeru je vseeno ce dobiva iz videokamere pal ali ntsc signal ali?
Torej ce kupim kamero ntsc, pol ne bom mogel gledati direkto s kamere na tv. Lahko bom pa gledal ko bom zapekel kot SVCD.
Mas mogoce kaki dober link, kjer majo poceni robo?
Torej ce kupim kamero ntsc, pol ne bom mogel gledati direkto s kamere na tv. Lahko bom pa gledal ko bom zapekel kot SVCD.
Mas mogoce kaki dober link, kjer majo poceni robo?
slon ::
Glej načeloma vse novejše televizije podpirajo pal in ntsc sistem ker je tovarni lažje to vgradit in zato nimajo posebnih serij za eu ali druge dežele.
pri prenosniku se lahko zgodi da bo tv izhod podpiral ntsc sistem in to se da rešit z flasanjem novega biosa za grafo kateri podpira pal izhod.Drugače sem v bazi vidu predvsem compaqe, nekdo pa mi je še reku če robe ni jo naročiš in dostavijo ampak to velja samo za ljudi zaposlene v bazi za druge pa ne. Cenikoc oz. naslovov z ugodnimi ceniki pa nimam.
pri prenosniku se lahko zgodi da bo tv izhod podpiral ntsc sistem in to se da rešit z flasanjem novega biosa za grafo kateri podpira pal izhod.Drugače sem v bazi vidu predvsem compaqe, nekdo pa mi je še reku če robe ni jo naročiš in dostavijo ampak to velja samo za ljudi zaposlene v bazi za druge pa ne. Cenikoc oz. naslovov z ugodnimi ceniki pa nimam.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
vihar ::
Verjemi, da ni popolnoma vseeno kateri standard uporabljaš. Novi TV sprejemniki res predvajajo NTSC format, je pa ta fomat slabši od PAL. Pri kasnejši obdelavi moraš imeti kar dobro opremo, da to spreminjaš in obdeluješ. Nekateri me niso poslušali pa jim je še danes žal, kamkorderja pa se ne morejo znebiti. Ostale zadeve pa so ti že drugi razložili. Ne glede na tvojo odločitev, lepo se imej v Ameriki in ne pozabi na Slovenijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zajemanje videaOddelek: Zvok in slika | 1887 (1709) | Yossarian |
» | DVD - WS in FSOddelek: Zvok in slika | 1405 (1294) | Stepni Volk |
» | Filmčki iz digitalnega fotoaparataOddelek: Zvok in slika | 1908 (1570) | CaqKa |
» | Digitalna videokamera Panasonic PV-GS200 da ali ne? Kaj svetujete?Oddelek: Kaj kupiti | 1522 (1392) | Caligula |
» | Kako convertirat DivX v VCD??Oddelek: Zvok in slika | 4551 (3187) | jabe |