» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
283 / 284
»»

LeQuack ::

To je šele začetek rasti.
Quack !

Malidelničar ::

A spremlja kdo danes commodityje? Srebro -25%!
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Musashi ::

ja, padlo na nivo 10 dni nazaj ;).

Malidelničar ::

Vse je blazno zanihalo.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Velki ::

Haha ste eni tukaj pajaci (vsak teden isti strah), naslednji petek bo pa zlato na 150. Krka pa itak na 240.

Kot vidite tudi kripto in kovine niso varne pred padci. Še S&P ni več varno zavetje. Edina varna naložba ki samo raste so SBI ter slovenske nepremičnine.
Quack !

delavec44 ::

Ampak padec je priložnost za nakup, ker na dolgi rok bo šlo nazaj gor. Kdaj češ SBI kupit, če ne pade :))

ripmork ::

Jp, "Buy the dip" :) Kakšna so kej mnenja o srebru; bo še kaj padlo? Po takih hipnih padcih ponavadi sledi preobrat (early investorji pobirajo smetano). Predstavljam si, da bo še lep čas trend gor. Razmišljam o vstopu. Relativno pozno sicer, a tole izgleda kot lepa prilika.

Mimogrede, ko smo pri dip-ih; delnica Unity-a (U) je v dnevu strmoglavila 23%! (skrb zaradi Google Genie projekta). Pomoje gre za precej pretiran strah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

gruntfürmich ::

ok, kdaj bomo dokupili kovine? danes ruknem na BV kar je ostalo od plače...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zjutraj dokupil mal gold minerja (GLDX) in odprl pozicijo v SILV. Kolikor sem raziskoval in po mojem razumevanju izgleda, da sta bila za nedavni padec kovin dva večja razloga:

1) korekcija po nenormalni hipni rasti od začetka leta
2) Trumpova napoved Kevin Warsh-a kot naslednika Powella (ironično naj bi bil Warsh konzervativen glede nadaljnjega nižanja obrestnih mer in opozarjal na morebitno rast inflacije)

Sam ko / če nasledi Powella, bo itak najverjetneje delal po Trumpovi komandi (printanje in nižanje mer) :)

rini je izjavil:

otago je izjavil:

Sem odprodal ALB, iz 60$ na 180$ +200% iz aprila 2025; delno PLTR +600% v 3 letih. Tukaj je za en čas verjetno bil dosežen vrh. Odprodal MU +100% v dveh mesecih, decembra 2025. Včeraj je bil SAP(.SE) -15%, MSFT -11%. Kupil. Danes že v +.

Vse delnice so bile omenjene na tem threadu.

Odlično za nakup MSFT!

naah, ko sem kupil sem vedel da prehitro, me ne izuči...

redtech ::

To sem že 3x prebral isto v zadnjem letu. Reuters....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

energetik ::

Musashi je izjavil:

Indija

https://www.reuters.com/world/india/tru...

A zato mi je danes FLXI skočil gor za 4%... Še premalo sem ga nabavil, po moje bo v naslednjem desetletju ali dveh Indija prehitela vsaj Kitajsko po levi.
vires in numeris

redtech je izjavil:

To sem že 3x prebral isto v zadnjem letu. Reuters....

a zdej je pa Reuters kriv da se Trump igra s carinami? Lahko ti tudi od Bloomberga prilepim, sam je plačljivo.

iKst_ ::

Palantir je ravno objavil rezultate. Za 2026 so napovedali cca. 1 milijardo višji revenue od napovedi analitikov. 70% YoY rast prihodkov.

redtech ::

Vsi članki imajo naslov, da je Indija nehala kupovati RU nafto, na drugi strani Modi ni tega komentiral, ne ministrstvo, ne gov press release ni podalo tako izjavo...

To bi samo rad izpostavil, da ti mediji ne podajajo točnih podatkov, nafilajo ti glavo s svojo agendo.

Verjamem, da obe strani vesta, da Indija ne bo prenahala kupovati RU nafte, kot je do sedaj ni. Mogoče bodo vzeli kak tanker ameriške (venezuelske).

ne bodi smešen no, članek piše kaj je Trump naznanil. On je izjavil da je znižal tarife za dogovor da bo Indija nehala kupovati nafto. Reuters ti nič ne polni glave. Če ne znaš angleško uporabi prevajalnik...Zdaj ali pa Trumo govori resnico ali da se bo Indija držala dogovora če le ta odstaja je pa druga stvar...

povejte kdaj bomo dokupili kovine? keš je že prišel na BV (pedri so podražali SEPA nakazilo iz 4,9 na 6,9), zdaj je samo vprašanje časa: takoj, popoldan, čez par dni ???
iščem seveda dno 8-)

Zgodovina sprememb…

Silver miner etf (SILV) od včeraj dopoldne do zdalje že 9%+ 8-) Zna pa še bit volatilnost v bližnji prihodnosti...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

energetik ::

Uf, za trejderje so zdajle PM-ji zlata jama :)

Še BTC je manj volatilen :))
vires in numeris

dronyx ::

gruntfürmich je izjavil:

Opa, centralni bankirji se ne strinjajo s ceno zlata! Močan upor je čutiti:))

Niso to centralni bankirji, ampak bolj verjetno velike ameriške banke, ki imajo terminske posle na zlatu in srebru. Menda je morala ena manjša banka celo zapreti vrata oziroma so jo morali "sanirat", ne vem pa če je to neposredno povezano s ceno zlata in srebra. Rast cene zlata tudi ni ravno reklama za USD, ker to nakazuje tudi na to, da z USD ni vse čisto v redu (izgublja status rezerven valute).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

ripmork je izjavil:

Kolikor sem raziskoval in po mojem razumevanju izgleda, da sta bila za nedavni padec kovin dva večja razloga:

1) korekcija po nenormalni hipni rasti od začetka leta
2) Trumpova napoved Kevin Warsh-a kot naslednika Powella (ironično naj bi bil Warsh konzervativen glede nadaljnjega nižanja obrestnih mer in opozarjal na morebitno rast inflacije)

Sam ko / če nasledi Powella, bo itak najverjetneje delal po Trumpovi komandi (printanje in nižanje mer) :)
PS: za drastičen padec kovin je bil verjetno zadaj tudi domino efekt prodaj (izvedene "limit sell" prodaje še dodatno zbile ceno, kar je sprožilo izvedbo novih limit sell prodaj, ipd... ).

dronyx je izjavil:

Rast cene zlata tudi ni ravno reklama za USD, ker to nakazuje tudi na to, da z USD ni vse čisto v redu (izgublja status rezerven valute).
Jp,... šibkejši ko je dolar, bolj se kapital steka v plemenite kovine (in obratno).

Musashi je izjavil:

rini je izjavil:

otago je izjavil:

Sem odprodal ALB, iz 60$ na 180$ +200% iz aprila 2025; delno PLTR +600% v 3 letih. Tukaj je za en čas verjetno bil dosežen vrh. Odprodal MU +100% v dveh mesecih, decembra 2025. Včeraj je bil SAP(.SE) -15%, MSFT -11%. Kupil. Danes že v +.

Odlično za nakup MSFT!

sem zaprl s SL na 419. Ne vem, tole izgleda kot nova ORCL zgodba... Jebiga, na drugi trejd.

musicfreak ::

evo kot sem rekel, western digital in san disk harata naprej in sta nov micron in sk hynix. kdoj je vlozil je mel free money v zadnjem tednu, jaz sem 700 evrov v plusu z western digital v 10 dneh. kdor si pogleda narocila ASML in TSMC ve da je KI balon se dalec od poka.

ne vem kaj delajo pri ASUSu da so kot edina znana racunalniska komponentna firma v minusu v teh dobrih casih in kljub sodelovanje z nvidia. mogoce pa je to naslednja delnica, ki bo zacela rast kot so ostale do sedaj?

Zgodovina sprememb…

mikhaair ::

Musashi je izjavil:

Musashi je izjavil:

rini je izjavil:

otago je izjavil:

Odlično za nakup MSFT!

sem zaprl s SL na 419. Ne vem, tole izgleda kot nova ORCL zgodba... Jebiga, na drugi trejd.

Kaksna pa je ORCL zgodba?
Da je sel dol za 50%?

ja to sem mislil, samo price action. drugače ima orcl več problemov - manj možnosti za financiranje infrastrukture za ai skozi denarni tok.

mikhaair ::

Musashi je izjavil:

ja to sem mislil, samo price action. drugače ima orcl več problemov - manj možnosti za financiranje infrastrukture za ai skozi denarni tok.

Torej mislis da ni dober nakup ob takem padcu?

zame ni bil, sem prekršil pravilo o treh dneh čakanja po padcu, ker mi padec ni bil jasen ob res dobrih rezultatih. ampak kako se sass delnice obnašajo zadnje čase je imo neracionalno in mi ni jasno. danes naj bi šla cela grupa dol ker je faking Anthropic izdal AI modul za legal pomoč. ne vem, ni mi jasno zato jih bom pustil nekaj časa pri miru. imam pa par mesecev še google,
mu, asml in tsm od tehnike puščam še not

Medtem ko vi sanjate o enih Oraclih, SBI dela vsak teden nove rekorde. Lani rekordno, letos spet rekordno. To je free money. Recimo danes na US borzah nek strah, tega ne boš videl na SBI nikoli.

Indeks SBITOP se je ob zaključku torkovega trgovanja prvič doslej povzpel nad mejo 2.800 točk ob rasti vseh devetih delnic.
https://forbes.n1info.si/posel/slovensk...
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

boš jutri povedal. peskovnik za otroke, batagelja in bananarja...povprecni dnevni promet mal čez milijon :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Musashi ()

Ravno zato ker ti obvladujejo trg veš da ne bo padel, ker si ne bodo sami delal škode. V US imaš šortanje, opcije itd. kjer lahko veliki služijo tudi pri padcih, pri nas pa ne moreš.
Quack !

lovim srebro :D edino tečno je, da lahko nastavim buy samo 10% izven trenutne cene...;(

rini ::

Musashi je izjavil:

Musashi je izjavil:

rini je izjavil:

otago je izjavil:

Odlično za nakup MSFT!

naah, ko sem ku da prehitro, me ne izuči...

sem zaprl s SL na 419. spoih Ne vem, tole izgleda kot nova ORCL zgodba... Jebiga, na drugi trejd.

Škoda. Jaz trdno držim 100 msft (povprečje nakupa 4 leta) in kot sem gledal portfelj, je bila najvišja cena nakupa zadnje delnice po 410 v letu 2024 (kar je danes trenutna cena). Nedolgo nazaj sem želel kupiti še 20 kom po ceni 500usd+, zato tudi nakup po cca. 430usd ni slaba investicija. Mogoče je to že dno. MSFT ima ogromno potenciala v AI, tudi v kvantnih računalnikih bo verjetno eden izmed prvih.

mogoče, bomo videli, denar je že naložen drugje. Imam občutek da so se malo načrtno lotili Microsofta. Danes je recimo članek v WSJ kjer pišejo o težavah Copilota.

Novi dan, novi rekordi. Bolj ko folk čaka na padec, bolj ga ne bo.

Quack !

Euro hedgan ETF E500 je v tem času (3 leta) zrasel za 164%, SP500 v dolarjih pa za 177%... Slabo tale tvoj SBI...

Musashi je izjavil:

Euro hedgan ETF E500 je v tem času (3 leta) zrasel za 164%

3 years: +62.77%

Neon87 ::

Jaz čakam na INR, ki prihaja marca in potem nabava.. Predvidevam, da se bodo potem tudi frizerke začele pogovarjati o tem in bo folk začel masovno metati denar v SLO delnice.

delavec44 je izjavil:

Musashi je izjavil:

kaj si zdej špil frderber, malo sem ga hotel trolat nazaj. On tako ne zna pogledat nič razen SBI...

Musashi je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Musashi je izjavil:

kaj si zdej špil frderber, malo sem ga hotel trolat nazaj. On tako ne zna pogledat nič razen SBI...

:))

BorutO ::

Kdo kaj ve na kateri platformi trgujem s slovensko borzo, če se sploh da, seveda. Rad bi kupil par slovenskih delnic in skladov

BorutO je izjavil:

Kdo kaj ve na kateri platformi trgujem s slovensko borzo, če se sploh da, seveda. Rad bi kupil par slovenskih delnic in skladov

nikjer. in da ne boš na koncu po plačilu vseh pristojbin in davkov presenečen, da je dobiček veliko manjši kot ga navaja lequack :))

Nima IBKR slo delnic?

krneki ::

Z IBKR sigurno gre.

aborko ::

Kaksen je spread na IBKR za KRKG recimo? Sem 1x gledal na Traderepublic pa je bil res velik.

J.McLane ::

Na TR pa se na kašnem brokerju, ki ponuja izvenborzno preko Lang & Schwarz
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

GupeM ::

aborko je izjavil:

Kaksen je spread na IBKR za KRKG recimo? Sem 1x gledal na Traderepublic pa je bil res velik.

V dopoldanskem času je lahko tudi več kot 5 eur. Bolj ko se bliža zaprtje trgovanja, bolj gre proti 1 eur. Manj kot 1 eur za KRKG pa še nisem videl oz se ne spomnim da bi.

Edit: Govorim za TR. IBKR pa ne vem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Ah, to v enem dnevu zaslužiš nazaj bi rekel LeQuack.

dussan ::

BorutO je izjavil:

Glede na vprašanje priporočam SLO brokerje - BKS, Ilirika, Nlb, tudi OptimTrader (Slo posrednik za IBKR). Ne boš imel problemov ne s prijavo in ne s poročanjem FURSU.
Od tujih pa vem, da imata delnice iz LJSE IBKR in TradeRepublic.
Osebno uporabljam BKS in IBKR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dussan ()
««
283 / 284
»»