Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
otago ::
Sem odprodal ALB, iz 60$ na 180$ +200% iz aprila 2025; delno PLTR +600% v 3 letih. Tukaj je za en čas verjetno bil dosežen vrh. Odprodal MU +100% v dveh mesecih, decembra 2025. Včeraj je bil SAP(.SE) -15%, MSFT -11%. Kupil. Danes že v +.
Vse delnice so bile omenjene na tem threadu.
Odlično za nakup MSFT!
naah, ko sem ku da prehitro, me ne izuči...
sem zaprl s SL na 419. spoih Ne vem, tole izgleda kot nova ORCL zgodba... Jebiga, na drugi trejd.
Škoda. Jaz trdno držim 100 msft (povprečje nakupa 4 leta) in kot sem gledal portfelj, je bila najvišja cena nakupa zadnje delnice po 410 v letu 2024 (kar je danes trenutna cena). Nedolgo nazaj sem želel kupiti še 20 kom po ceni 500usd+, zato tudi nakup po cca. 430usd ni slaba investicija. Mogoče je to že dno. MSFT ima ogromno potenciala v AI, tudi v kvantnih računalnikih bo verjetno eden izmed prvih.
Sem odprodal MU pri 405. Dokupil MSFT po 410, tako da sem zdaj glede na prejšnje nakupe zbil BEP. Z današnjega vidika pametno, saj je kmalu MU potem padel za dodatnih 10%. Pri nakupu MSFT pričakujem, da še lahko zaniha do 380, dolgoročno pa je bolj varna opcija.
Pričakovanja za NovoNordisk?
Nekdo je prej spraševal za spread na KRKG. Na Varšavski borzi je cirka 5 eur (975 zl - 990zl), za dolgoročno držanje ne vidim ovire.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
ExOrcisT21 ::
Kdo kaj ve na kateri platformi trgujem s slovensko borzo, če se sploh da, seveda. Rad bi kupil par slovenskih delnic in skladov
Lahko odpreš trgovalni račun kar preko NLB banke ali OTP banke in lahko digitalno trguješ preko spletne aplikacije npr. Bank@Net Invest, izgleda pa tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ExOrcisT21 ()
redtech ::
NVO
Če gre pod trenutni support, pade na $30 ali manj, ker je moment navzdol tako močan, da sploh ni važno kaj firma dela...
Dodatnih -$15 izgleda zelo malo (-40%).
https://www.tradingview.com/x/rUHHRGjx/
Tudi Bayer je izgubil -85%, dokler se cena ne stabilizira, jaz ne bi skočil pod slap.
Če gre pod trenutni support, pade na $30 ali manj, ker je moment navzdol tako močan, da sploh ni važno kaj firma dela...
Dodatnih -$15 izgleda zelo malo (-40%).
https://www.tradingview.com/x/rUHHRGjx/
Tudi Bayer je izgubil -85%, dokler se cena ne stabilizira, jaz ne bi skočil pod slap.

gruntfürmich ::
zadane vse svinge
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
LeQuack ::
Na dneve ko v US vse pada, SBI zgubi komaj pol procenta, tu se vidi razlika v tveganju.
Quack !
iKst_ ::
Kako izgubi? Jaz sem prodal hišo in vzel kredit, pa naložil vse v SBI, ker si obljubljal, da gre vedno samo gor.
iKst_ ::
Kako isti donos? Če praviš, da slovenske nepremičnine nikoli ne padejo? A zdaj mi razlagaš, da so tudi nepremičnine šle dol?
LeQuack ::
Recimo garsonjere so se pred 2 leti prodajale za 100k, zdaj se za 200k. Torej to je že 100% donos 2 letih.
Quack !
Malidelničar ::
Uf danes mi gre vse dol, samo pharma se še za silo drži.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
energetik ::
DXY je danes povozil skoraj vse. Le PFE začenja breakout, vsaj tako se mi zdi.
Tudi EU consumer staples lepo dela.
Tudi EU consumer staples lepo dela.
vires in numeris