Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi

gruntfürmich ::
Malidelničar je izjavil:
A kdo od vas gleda kaj srebro?jst sem že ful loaded v srebro. morda pa še kaj dokupim od viška plač...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
redtech ::
BAK 11% @avg $3.2
Prvi okovi so padli padli stran:
Salt mine disaster
https://ejatlas.org/media/conflicts/sal...
Braskem agrees to pay $222 million in compensation to Brazil's Alagoas state...
Strašili so z 1.5B, če pogledaš to naselje za denar pozidajo 10 takih območij, sem vedel, da to ne bo rip-off Braskema, tudi država ne bo dopustila tega, preveč pomembna firma.
1.2B mcap za 40 tovarn
Prvi okovi so padli padli stran:
Salt mine disaster
https://ejatlas.org/media/conflicts/sal...
Braskem agrees to pay $222 million in compensation to Brazil's Alagoas state...
Strašili so z 1.5B, če pogledaš to naselje za denar pozidajo 10 takih območij, sem vedel, da to ne bo rip-off Braskema, tudi država ne bo dopustila tega, preveč pomembna firma.
1.2B mcap za 40 tovarn
iKst_ ::
Michael Burry of 'Big Short' fame deregisters Scion Asset Management
https://www.reuters.com/sustainability/...
LeQuack ::
Michael Burry of 'Big Short' fame deregisters Scion Asset Management
Kaj to pomeni, da ne bo več šortal? A ni ravno par dni nazaj rekel da bo šortal spet?
Quack !
Očitno bo izplačal investitorje in zaprl sklad.
Pismo investitorjem:
"With a heavy heart, I will liquidate the funds and return capital--but for a small audit/tax holdback - by year's end. My estimation of value in securities is not now, and has not been for some time, in sync with the markets,"
Ne vem kaj točno to pomeni za njega specifično. Mogoče ima dovolj kapitala in bo trgoval sam. Mogoče ima dovolj vsega in gre v penzijo. Mogoče je prevečkrat napovedal neobstoječe crashe, pa mu je zmanjkalo keša.
Pismo investitorjem:
"With a heavy heart, I will liquidate the funds and return capital--but for a small audit/tax holdback - by year's end. My estimation of value in securities is not now, and has not been for some time, in sync with the markets,"
Ne vem kaj točno to pomeni za njega specifično. Mogoče ima dovolj kapitala in bo trgoval sam. Mogoče ima dovolj vsega in gre v penzijo. Mogoče je prevečkrat napovedal neobstoječe crashe, pa mu je zmanjkalo keša.
Velki ::
Ni povratka naj stane kar hoče! Še najbolj trmasti so obupali kot sem napovedal. Do vojne/virusa bo samo še up.
J.McLane ::
Dokler ima folk denar za vlagat bo šlo gor, ko/če pride do naslednjega kreditnega krča, bo pa nastala velika luknja.
Tole bo za spremljat kako daleč bo šlo:
https://www.reuters.com/business/autos-...
Dvomim sicer da je to primerljivo z nepremičninskimi krediti, ampak neki indici, da ni vse tak orožnato pa morda so.
Tole bo za spremljat kako daleč bo šlo:
https://www.reuters.com/business/autos-...
Dvomim sicer da je to primerljivo z nepremičninskimi krediti, ampak neki indici, da ni vse tak orožnato pa morda so.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Velki ::
To je že passe, že več kot eno leto se laja o ti statistiki. Saj reveži nobenega ne brigajo, dokler gre top 30% tako kot jim gre sedaj (verjetno jim bo šlo še bolje v prihodnosti) po delniški trg dosegal vsak mesec nove rekorde (večino teh denarja ki ga imajo v delniškem trgu denarja ven ne rabi jemati, tako da bodo samo še dodajali).
Dokler so cene nepremičnin rekordne, ni krize. To je edini pokazatelj, ne glede na to kaj mediji jokajo.
Quack !
J.McLane ::
Ok, morda sem pretiraval s "kreditnim krčem", a vseeno, to vse daje nek indic na splošno ekonomijo in denarni tok. Jaz iščem samo še value investicije, visoko rastoče zadeve s PE 30+ me ne zanimajo več.
Ko cene nepremičnin padejo, si tko ene pol leta prej na delniškem trgu že v buli...
Ko cene nepremičnin padejo, si tko ene pol leta prej na delniškem trgu že v buli...
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Malidelničar ::
Mene pa zanima, a ste tu vsi specializirani bolj za rudarje in materiale, uran, ali se poslužujete teh delnic ker so dobre za trgovanje in swing trejde?
Nekako nisem zasledil, da bi kaj vlagali v druge panoge...
Nekako nisem zasledil, da bi kaj vlagali v druge panoge...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
GupeM ::
Imamo tukaj kakšno mnenje o obveznicah Air Baltic z datumom zapadlosti Avg 2029. Zadeva trenutno prinaša 16,2 % na leto. Pod črto bi čez 4 leta imel cca 60% več pred davki oz 45 % več neto.
Kako močan je pa kaj riziko?
Kako močan je pa kaj riziko?
energetik ::
Kaj je to danes? Vse rdeče, tudi zlato in obveznice. Le še Indija in € na pozitivni nuli.
No, nafta je tud v gor.
No, nafta je tud v gor.
vires in numeris
denabiker ::
Dvomi o znižanju obrestnih mer potisnili ameriške in azijske delnice navzdol.
Eni pa se zraven še bojijo, da je vse prenapihjeno.
Preveč hudo je raslo zadnje čase.
Eni pa se zraven še bojijo, da je vse prenapihjeno.
Preveč hudo je raslo zadnje čase.
delavec44 ::
Čakamo edino še da musicfreak napiše kako bo imel cel vikend uničen in bo stradal ob kruhu in vodi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Čakamo edino še da musicfreak napiše kako bo imel cel vikend uničen in bo stradal ob kruhu in vodi.
Če bo V odboj, kot je ponavadi, potem bo prišel rečt da je lep dan.
Quack !

Kaj je to danes? Vse rdeče, tudi zlato in obveznice. Le še Indija in € na pozitivni nuli.
No, nafta je tud v gor.
Zlato mikro rdeče ker se je cel teden katapultiralo proti novem ATH...
Evo sem rekel da bo V shaped recovery, musicfreak bo lahko spal danes.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Se bull-run zlata umirja? Mogoče je prehitro butnilo vse gor.
musicfreak ::
spet vse leti v brezno, to ne mores verjet...vsak dan zivljenje v strahu za denar... potem pa pojdi mirno spat :(
aborko ::
Zakaj sploh to gledaš vsak dan? A boš jutri prodal, da je pomembno koliko je sedaj vredno? Ali boš mogoče celo dodatno kupil? Ker če ne boš, đabe gledaš. Kot bi vsak dan gledal travo kako raste in kako jo potem kosijo. ČE nisi ravno konj, potem ti je vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aborko ()
ripmork ::
Kot bi vsak dan gledal travo kako raste in kako jo potem kosijo. ČE nisi ravno konj, potem ti je vseeno.
Dobra
Sicer pa ja: ob dolgoročnem planu se je res brezveze kakorkoli sekirat. Pol leta nazaj se je zaradi tarif "svet sesuval", mesec nazaj pa ATH...
DCA, kaki večji padci so pa sam ponovna šansa za dodaten dokup dobrih zadev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Meni so se ravno danes executali mesečni savings plani. Po dolgem času tik po padcu oz med padcem. Do sedaj sem ponavadi imel to nesrečo, da se je zgodil padec, čez 5 dni naj bi se mi pa mesečni savings plan izvedel. Ampak čez 5 dni smo bili običajno že spet na nivoju pred padcem oz blizu tega nivoja.
IgorCardanof ::
musicfreak je izjavil:
spet vse leti v brezno, to ne mores verjet...vsak dan zivljenje v strahu za denar... potem pa pojdi mirno spat :(
Skoda da nisi bil nic v kriptu. Tam smo se navadili, da zgubis cez noc 20% portfelja, pa se zmeraj mirno spis.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
gen Maister ::
Kot bi vsak dan gledal travo kako raste in kako jo potem kosijo. ČE nisi ravno konj, potem ti je vseeno.
Dobra
Sicer pa ja: ob dolgoročnem planu se je res brezveze kakorkoli sekirat. Pol leta nazaj se je zaradi tarif "svet sesuval", mesec nazaj pa ATH...
DCA, kaki večji padci so pa sam ponovna šansa za dodaten dokup dobrih zadev.
Fantje, NE se hecat!!
Zdaj pa resno! Ker smo vsi, eni bolj in drugi ma j v tem musikfrik čolnu!!
Kaj je NAROBE z musicfrikom!??
Kdo mi zna odgovoriti na to vprašanje!?? Če jaz rečem, da je mali prizadet, dobro. Iz moje pozicije lahko tako deluje. Kdo pa sem jaz, da bi ga sodil!?? Fotr mu nisem, čeprav bi verjetno mu lahko bil. Kot me večina (tukaj, na forumu) dojema, neki na pol šaljivec in dvorni norček, ki se šali iz večine uporabnikov in lepi neke butaste smajlije!??
Druga, sicer nekoliko podobna opazka, ki pade čez njega je, da je trol!!?
Kaj pa, če vam rečem, da je šolski primer, za v ŠOLSKE UČBENIKE, zgleden ali celo vzoren učenec, ki vse opravi brez napake, kakor mu naročijo, vključno z vsemi domačimi nalogami!!?
Zdaj si pa postavite vprašanje: kje ta vzoren učenec zgreši!? Kaj zgreši in kaj mu ne štima, saj vse dela po učbeniku!?? In kako bi lahko vi, ki morda niste tako pridni in vzorni učenci, kakor je on sam, lahko sploh videli in pogruntali napako, v katero je on vjet!?? Kaj mu ne gre, zakaj mu ne gre, zakaj ni pričakovanih rezultatov!?? In kaj je posledično narobe pri njegovih izračunih in pričakovanjih!?
Nekje ga mimo pihne, nečesa očitno ne vidi in ne upošteva!? Česa!??
Brez veze filozofiraš, trol je. Pol leta je govoril kako bi prodal v plusu, je prišel v plus pa je še dokupil.

a to vas muči, ker je vse rdeče...
ja ampak morte vedet da nekam pa bo verjetno šel ta denar... ne bodo ga kar v nogavicah pustili
ja ampak morte vedet da nekam pa bo verjetno šel ta denar... ne bodo ga kar v nogavicah pustili
libreus ::
zagotovo bo, temu mislim, da nihče ne oporeka.
sprašuje se pa "kdaj" in "koliko", zato je zanimivo spremljat VIX, kot sem omenil nekaj vrstic višje. ;)
sprašuje se pa "kdaj" in "koliko", zato je zanimivo spremljat VIX, kot sem omenil nekaj vrstic višje. ;)
O, pa res. No, tudi hvalil nisem. LeQuack nam itak stalno govori, da lahko gre smo gor, tako da me ne skrbi :D
O, pa res. No, tudi hvalil nisem. LeQuack nam itak stalno govori, da lahko gre smo gor, tako da me ne skrbi :D
Ne samo jaz, tudi Finance.
Drugo mnenje: delnica Krke bo zrasla še za 21 odstotkov!
https://www.finance.si/finance-vlagatel...
Quack !
Ne samo jaz, tudi Finance.
Drugo mnenje: delnica Krke bo zrasla še za 21 odstotkov!
Kontra:
Delnica Krke: zakaj poljski analitik priporoča prodajo
Finance objavijo vse kar hočeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ravno danes sem dobil ponudbo Financ, da se naročim nazaj
musicfreak ::
Zakaj sploh to gledaš vsak dan? A boš jutri prodal, da je pomembno koliko je sedaj vredno? Ali boš mogoče celo dodatno kupil? Ker če ne boš, đabe gledaš. Kot bi vsak dan gledal travo kako raste in kako jo potem kosijo. ČE nisi ravno konj, potem ti je vseeno.
Jaz hocem na kratki rok zasluzit, kaj me briga koliko bom imel denarja ko bom star in mi ne bo za uzivanje.
Moj cilj je bil priti na 10.000 plusa, bil sem ze na 7500 sedaj pa na vsega jurja. Vec bi mel od vsega ce bi na banki z 3 procenti vlozil. Sedaj pa imam nonstop pogrizene nohte, ponoci se prebujam in sanjam rdece stevilke, v trgovini gledam na vsak cent... ampak zal je tako da je treba investirat danes, vsi influencerji/youtuberji pravijo tako.
Benny123 ::
musicfreak je izjavil:
Jaz hocem na kratki rok zasluzit, kaj me briga koliko bom imel denarja ko bom star in mi ne bo za uzivanje.
Moj cilj je bil priti na 10.000 plusa, bil sem ze na 7500 sedaj pa na vsega jurja. Vec bi mel od vsega ce bi na banki z 3 procenti vlozil. Sedaj pa imam nonstop pogrizene nohte, ponoci se prebujam in sanjam rdece stevilke, v trgovini gledam na vsak cent... ampak zal je tako da je treba investirat danes, vsi influencerji/youtuberji pravijo tako.
prodaj in živi mirno to ti polagam ma srce. Ni vredno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Benny123 ()
Si probal ruleto, slote, lotto...?
Men (skoraj) vse danes leti ornk gor, rekorder +9,5%. Pharma leti gor dons.
S&P pa NASDAQ pa bolj ali manj pri miru oz. dol.
Očitno sem dobro pozicioniran
S&P pa NASDAQ pa bolj ali manj pri miru oz. dol.
Očitno sem dobro pozicioniran

zakaj futrate trola?