Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi

musicfreak ::
zaenkrat sanjski dan, 1100 plusa. ko bi le bil vsak dan tak bi clovek hodil vsak dan z solznimi ocmi okrog od srece

Utk ::
trololololo je izjavil:
puščam tu
Ja, tej mafiji bi nekateri zaupali življenjske prihranke...well, not me.
KDD je neka firma, ki se prisesala na vse prihranke slovenskih delničarjev.
To sesanje bi morali ukiniti, za nič dodane vrednosti se obnašajo kot da smo delničarji bankomat.
Ali se je kakšna politična stranka že izjasnila glede tega problema?
Še večji problem je da tisti, ki naj bi to nadzirali, ali nimajo pojma kaj delajo ali pa delajo tako namenoma. Eno in drugo je slabo.

LeQuack ::
musicfreak je izjavil:
zaenkrat sanjski dan, 1100 plusa. ko bi le bil vsak dan tak bi clovek hodil vsak dan z solznimi ocmi okrog od srece
Ne vem kaj kadiš, ampak že zadnjih 6 mesec je isto.
Quack !

trgovec35 ::
Pred denvi sem odprl novo temo "day trading for a living", pa jo je zmedeni moderator Samuel zaprl in me spet poslal sem...Ker da je to enaka tema:). Bog pomagaj.
Ne bom tukaj smetil, bom pa vesel kakšne izmenjave mnenja preko zasebnega sporočila.
Dobro trgujte!
Ne bom tukaj smetil, bom pa vesel kakšne izmenjave mnenja preko zasebnega sporočila.
Dobro trgujte!

Musashi ::
Samael je ornk moten. Žalostno je da lastnik da takšnim osebkom v roke moderiranje. No nič novega na slo-tech...

alešhojs ::
Pred denvi sem odprl novo temo "day trading for a living", pa jo je zmedeni moderator Samuel zaprl in me spet poslal sem...Ker da je to enaka tema:). Bog pomagaj.
Dobro trgujte!
No jaz sem bil pa vesel tiste teme in bi z veseljem prebral še kaj iz perspektive nekoga, ki se ukvarja z day tradanjem.
Kot sem odgovoril tudi že moderatorju Samaelu, je bilo zaprtje tiste teme podobno, kot če bi zaprl temo “priprava sladic” in vse usmeril v temo “kuhanje”. Ni isto.

Utk ::

Gold now a 'momentum/meme' asset, says bond veteran
Evo, zlato je postal meme stock.
Evo, zlato je postal meme stock.
Quack !

gen Maister ::
trololololo je izjavil:
puščam tu
Ja, tej mafiji bi nekateri zaupali življenjske prihranke...well, not me.
KDD je neka firma, ki se prisesala na vse prihranke slovenskih delničarjev.
To sesanje bi morali ukiniti, za nič dodane vrednosti se obnašajo kot da smo delničarji bankomat.
Ali se je kakšna politična stranka že izjasnila glede tega problema?
Malo moraš v zgodovino in razvoj, da boš (lahko) razumel zadevo, njeno težavo, težo in postopke, za katere gre in kako gre...
Bom samo na kratko, kolikor razumem in kakor razumem: gre za dve hčerinski firmi, praktično dvojčici! Nekoč je bila to ena celica.... Potem pa, se po navodilih in zahtevah iz EU sekretarjata, razdeli na dva dela, ker menda ni primerno in je celo incestno, če bi bilo to pod eno streho!!
Razdelijo se torej na dva dela, eno je Agencija za vrednostne papirje, druga pa je KDD, družba za evidenco, urejanje in skrb za poslovanje in skrb nad vrednostnimi papirji, za male in velike, če hočeš. Skratka vse, za vso državo in manjše komintente oz. stranke...
Potem pa pride do razlike v lastništvu!
Agencija ostane v državni lasti, neke vrste (državni) inšpektorat za nadzor prometa, KDD pa se olastnini, privatizira, dobi (privatne) lastnike po nekem zakonu. Tako kot npr. sedaj Vzajemna!! Nekdo je zbral pač (počasi) večinski delež! Do tu vse jasno!? Zdaj pa, se pojavi profit ali donosnost tega lastništva ali kapitala... Na tej točki pa lahko vsak razume članek kaj in o čem govori.... Ali gre pri teh sodnih procesih za izčrpavanje in pranje denarja preko odvetniske firme, ali je in kako je to zakonito in koliko je to zakonito, naj presodi vsak sam...
Saj take in podobne zadeve se dogajajo več ali manj skoraj povsod. Na tak in drugačen način.... Agencija je na to opozorila. In to je njena naloga in njeno delo!
Katastrofa ni, so samo take in drugačne rabote.... Politika še veliko večjih, ali pa manjših problemov ne more rešiti. Ne pričakujte tu od nje kaj preveč....

Matejjjjj ::
musicfreak je izjavil:
če si prodal, pol štej plus, če nisi, je tvoje štetje brezveze. šteje samo število delnic
ko BO korekcija, bo vse to izbrisano v pol ure.

Šteje samo cena delnic (recimo na borzi), ko se odločiš za njihovo vnovčevanje! :D
Vse ostalo pa je v oblaku, virtualnem svetu ali kot vrabec v roki in Golob na strehi! :P
Vse ostalo pa je v oblaku, virtualnem svetu ali kot vrabec v roki in Golob na strehi! :P

SBI bo očitno še rasel, pravijo Finance.
Mali vlagatelji se vračajo na ljubljansko borzo
Od poka delniškega balona v letu 2008 smo vztrajno merili upade števila delničarjev slovenskih družb. V času, kar je ljubljanska borza evropski večkratni prvak, smo preverili, ali je upadanja konec.
https://www.finance.si/finance-vlagatel...
Mali vlagatelji se vračajo na ljubljansko borzo
Od poka delniškega balona v letu 2008 smo vztrajno merili upade števila delničarjev slovenskih družb. V času, kar je ljubljanska borza evropski večkratni prvak, smo preverili, ali je upadanja konec.
https://www.finance.si/finance-vlagatel...
Quack !

musicfreak ::
musicfreak je izjavil:
če si prodal, pol štej plus, če nisi, je tvoje štetje brezveze. šteje samo število delnic
ce si ti tako neumen, da bi prodal v korekciji oz. z minusom pol ok. negativci boste ostali negativci vedno, pri tem pa izpustili denar, ki se ga lahko zasluzi takrat ko stvari rastejo.

delavec44 ::
musicfreak je izjavil:
musicfreak je izjavil:
ce si ti tako neumen, da bi prodal v korekciji oz. z minusom pol ok. negativci boste ostali negativci vedno, pri tem pa izpustili denar, ki se ga lahko zasluzi takrat ko stvari rastejo.
Zakaj potem vse to jokanje koliko si takrat izgubil, ko je šlo dol? In kako bi bilo bolj pametno če bi vezal na banki.

gruntfürmich ::
Banke kupujejo vedno manj:
https://www.gold.org/goldhub/gold-focus...
uradnim statistikam glede kitajske ni za verjeti, ker kupujejo pod radarjem: https://www.moneymetals.com/authors/jan...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

redtech, misliš da bo prišlo do kakšnega short-squeeza na srebru?
https://www.moneymetals.com/authors/jan...
https://www.moneymetals.com/authors/jan...

musicfreak je izjavil:
musicfreak je izjavil:
Zakaj potem vse to jokanje koliko si takrat izgubil, ko je šlo dol? In kako bi bilo bolj pametno če bi vezal na banki.
Je to nagradno vprašanje!??
Povej, kaj je nagrada, da vidim, če se mi splača odgovarjat...

In vi ste res mislili, da bo Rastoder pustil da Krka pade? Ni to wall street, kjer imaš veliko retail investorjev. Do konca leta jo bo pognal na 250EUR.
Tudi v Ljubljani ni več strahu pred podržavljenjem Krkine hčerinske družbe v Moskvi. SBITOP (2507 točk) se je v torek drugi dan zapored povzpel za več kot odstotek, Krkine delnice so dosegle 212 evrov, tako da so se že za več kot 20 odstotkov odbile od dna z 10. oktobra.
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/borz...
Tudi v Ljubljani ni več strahu pred podržavljenjem Krkine hčerinske družbe v Moskvi. SBITOP (2507 točk) se je v torek drugi dan zapored povzpel za več kot odstotek, Krkine delnice so dosegle 212 evrov, tako da so se že za več kot 20 odstotkov odbile od dna z 10. oktobra.
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/borz...
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()

tikitoki ::
Malidelničar je izjavil:
Če je celoten portfelj vreden 100k in da si holder, se mi zdi kar dobro, še posebno če bomo tu še vedno klepetali tudi čez 10 let. Po drugi strani je pa res hecno omenjati % rasti, če imaš vrednost za vrečo riža.
Kaj pa menite o diverzifikaciji? Jaz se je poslužujem, nekateri pa trdijo, da je diverzification = diworsification. Se pravi pa ko diverzificiraš takoj zaostaneš za S&P500 in ostalimi indeksi in imaš zato samo podpovprečne donose.
Buffet je rekel, da če diverzificiraš, potem dejansko ne poznaš podjetij v katera vlagaaš, ergo se greš gambling.
On ima cel tim izkusenih strokovnjakov in dostop do informacij o katerih lahko posamezniki zgolj sanjamo

No ja, on je že bolj market maker. Tako da flancanje o timu strokovnjakov in informacijah stoji na trhlih nogah...

Nova Krka?
"Pozavarovalnica Sava je čisto vsak dan v tem tednu po podražitvi prekašala vse druge družbe prve kotacije. Tudi v sredinem trgovanju je najbolj zrasla, pridobila je 3,50 odstotka, potem ko je v torkovem trgovanju že skočila za 6,72 odstotka, še dan prej pa za 3,88. V samo enem tednu je delnica pridobila skoraj 15 odstotkov."
SBITOP pa medtem že nazaj na rekordu. Je neustavljiv, no saj po novici da Rastoder vsak dan nabavlja za milijone delnic, to niti ne preseneča.
"Pozavarovalnica Sava je čisto vsak dan v tem tednu po podražitvi prekašala vse druge družbe prve kotacije. Tudi v sredinem trgovanju je najbolj zrasla, pridobila je 3,50 odstotka, potem ko je v torkovem trgovanju že skočila za 6,72 odstotka, še dan prej pa za 3,88. V samo enem tednu je delnica pridobila skoraj 15 odstotkov."
SBITOP pa medtem že nazaj na rekordu. Je neustavljiv, no saj po novici da Rastoder vsak dan nabavlja za milijone delnic, to niti ne preseneča.
Quack !