Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi

dev ::
Jaz se tolažim s tem, da so na dolgi rok trgi še vedno v lepi prednosti, kot če ti denar leži na banki. Seveda, če tega denarja nujno ne rabiš.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

musicfreak ::
Dej si naredi uslugo pa nehaj gledat do decembra. Kaj boš pa naredil, če gledaš? Nič.
jaz gledam vsako uro ze od novembra
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: musicfreak ()

krucymucy ::
musicfreak je izjavil:
nov dan, novih 1000 evrov minusa na racunu zaradi ETF :( ko na dan izgubljas skoraj vse kar lahko na mesec privarcujes res nima clovek vec volje do zivljenja, ko vidis da zastonj delas prakticno :(
Kaj pa imas za ene ETF-je?
Moji so danes v glavnem vsi zeleni, razen EXI2.

111111111111 ::
Juhu... Po enem mesecu v zelenem. Živel bitcoin. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

LeQuack ::
musicfreak je izjavil:
nov dan, novih 1000 evrov minusa na racunu zaradi ETF :( ko na dan izgubljas skoraj vse kar lahko na mesec privarcujes res nima clovek vec volje do zivljenja, ko vidis da zastonj delas prakticno :(
Pa sej dons je vse zeleno, kako si lahko v minusu?
Quack !

musicfreak ::
musicfreak je izjavil:
Kaj pa imas za ene ETF-je?
Moji so danes v glavnem vsi zeleni, razen EXI2.
iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD

delavec44 ::
Čudo tehnike. Moj https://www.justetf.com/en/etf-profile.... je tudi še rdeč. Zjutraj -2%, sedaj -0,21%.

Najbrž ker je USD danes spet zrasel in tudi to vplival, drugega skor ne more bit.
Quack !

Utk ::
Če je sp500 zrastel in še dolar zrastel, bi moral sklad preračunan v euro še bolj zrast.
Imaš ti sploh kaj logike?
Imaš ti sploh kaj logike?

Ja no potem pa ti povej zakaj ni ETF zrasel, glede na to da je S&P za dobra 2% gor.
Quack !

Odvisno od kdaj gledaš dnevni tečaj indeksa. Ker med prazniki je padel za 2%. Če tega ne upoštevajo, je lahko 2% gor, saldo je pa 0 od četrtka.

PS: Trump je rekel da ne bo odpustil Powella, in so vse delnice zdaj na 5% višje aftermarket.
Quack !

J.McLane ::
Čudo tehnike. Moj https://www.justetf.com/en/etf-profile.... je tudi še rdeč. Zjutraj -2%, sedaj -0,21%.
Ker so bile EU borze v pon zaprte ti prikazuje razliko v tečaju od četrtka, v US pa od ponedeljka.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

GregiB ::
No, moj šortfelj je YTD trenutno ma -4,8%, ne glede na rekordne dvige ameriških borznih indeksov (Trump, 10.4.2025).
Praktično vsi ETFi so dol -15%, rešuje me MMF ETF, kjer imam zaradi starosti glavnino investicij...
Praktično vsi ETFi so dol -15%, rešuje me MMF ETF, kjer imam zaradi starosti glavnino investicij...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Kdo bi si mislil da je cel market odvisen samo od Trumpovih tweetov. Včasih se je gledalo na kvaliteto podjetij v katero vlagaš in njihove zaslužke. Res so drugi časi.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()

Jap. So rekli, da bo kripto čedalje bolj postajal kot borza. Samo noben ni pomislil, da bo to sicer res, ampak bo šla borza proti kriptu

Eni pravijo da je Trump nalašč to Twital o ne-odpuščaju Powella, zato da pomaga Musku ker je imela Tesla earningse včeraj. In res, Teslina delnica je zrasla čeprav so earningi porazni.
Quack !

gruntfürmich ::
ah, pa saj vsi kradejo... problem je ko se to govori samo za eno stran. to da so pa borze shekane s strani največjih investicijskih bank že desetletja pa nikome ništa.
morda pa kripto postaja zasilen pristan...
Jap. So rekli, da bo kripto čedalje bolj postajal kot borza. Samo noben ni pomislil, da bo to sicer res, ampak bo šla borza proti kriptu![]()
morda pa kripto postaja zasilen pristan...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

PS: Trump je rekel da ne bo odpustil Powella, in so vse delnice zdaj na 5% višje aftermarket.
1,5% pa res. Bomo videli kaj bo, ko se USA borza odpre ampak dvomim da bomo danes videli tvojih 5%.
Po moje da ne bo samo 5% ampak še več. Zna se ponoviti tista sreda izpred dveh tednov al koliko, ko so šli trgi gor 10%.
Quack !

rini ::
Trump je le ugotovil, da če ZDA ne povabi na ples tudi Kitajske, potem ZDA nimajo s kom plesati.

redtech ::
RSG.AX (špekulacija) - povečal sem pozicijo na 8%
Sedaj so brez dolga in brez hedge pozicij, če ne bo pretresov v Maliju, verjetno sledi podoben scenarij, kot pri RRL.
Mislim, da je najcenejši gold digger s 300koz/y :)
Sedaj so brez dolga in brez hedge pozicij, če ne bo pretresov v Maliju, verjetno sledi podoben scenarij, kot pri RRL.
Mislim, da je najcenejši gold digger s 300koz/y :)

ZDA delnice že tretji dan zapored noro rastejo, 2% minimalno na dan za S&P 500. Očitno je to to, težave je konec. A ste kaj kupili? Zdaj ko se je rally začel ga po moje tudi Trump ne more več ustaviti.
Quack !
Zgodovina sprememb…

Ma noro res. Ti rečeš 5%, graf pokaže 2%. Ti rečeš 2%, graf kaže 1%. Kot da živimo v paralelnem svetu. Ko pa vmes pade za 5%, si pa tiho. Saldo je še vedno močno negativen.

Ma noro res. Ti rečeš 5%, graf pokaže 2%. Ti rečeš 2%, graf kaže 1%. Kot da živimo v paralelnem svetu. Ko pa vmes pade za 5%, si pa tiho. Saldo je še vedno močno negativen.
Od takrat ko je Trump rekel "It's a good time to buy" smo že ene 10% vsaj višje. Res je zadel točno bottom.
Quack !

Od takrat ko je Trump rekel "It's a good time to buy" smo že ene 10% vsaj višje. Res je zadel točno bottom.
Ja res je težko zadeti dno, če ti delaš politiko, ki vpliva na borzo.
Ko je prestavil carine, je bilo 11% višje, potem je pa padlo nazaj na 5% višje. Trenutno 8% višje. Zakaj je vmes padlo, če tak optimizem?

Nasdaq 3% gor, in pa Google po earningsih aftermarket 8% gor, tako da bo jutri skoraj 100% spet tech rally. Pričakujete še ene velik dan za Nasdaq. Fora je ko en mag7 ime skoči, potem skočijo vsi.
Quack !
Zgodovina sprememb…

Danes pa SBI kot pričakovano spet v višave. Ne moreš zgubit realno, tudi če malo pade gre potem spet takoj gor.
Quack !

Kredit si že vzel?
To še čakamo? Jaz vidim minus danes.
Nasdaq 3% gor, in pa Google po earningsih aftermarket 8% gor, tako da bo jutri skoraj 100% spet tech rally. Pričakujete še ene velik dan za Nasdaq. Fora je ko en mag7 ime skoči, potem skočijo vsi.
To še čakamo? Jaz vidim minus danes.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Še čakamo. Ampak to itak ni tolk dobra naložba kot slovenske delnice, ker je preveč free market.
Quack !

ripmork ::
Dovolj je en anti-China nastrojen Trumpov tvit (oz. izjava na njegovem omrežju), pa bo šlo hitro vse spet dol 5, 10%... čez 2 meseca in še malo je pa itak rok za uveljavitev tarif. Kaj vse bo še do takrat, bohve. Po mnenju nekaterih analitikov nas Junija čaka največji padec. Kaj bo zares, pa seveda nihče ne ve.
Karkoli tuhtam in obračam, je DCA še vedno najboljša opcija (intenzivnejši po številu in zneskih, nižje ko je trg, kolikor dovoljujejo sredstva). V začetku Marca sem mal preveč entuziastično navalil na začetne padce (FOMO, moja edina dosedanja izkušnja s korekcijami je bila tista kratkotrajna lanskega Avgusta). A nisem pretiraval, tako da ni panike. Potrpežljivo čakam na nove padce (če bo pa raslo, pa tut super).
Pred časom je nekje krožila novica, da so med najbolj uspešnimi investicijski računi tisti, kjer so lastniki umrli in so ostali pozabljeni ter nedotaknjeni (akumuliranje brez prodajanja). Lekcija; velikokrat je najbolje naredit nič
Karkoli tuhtam in obračam, je DCA še vedno najboljša opcija (intenzivnejši po številu in zneskih, nižje ko je trg, kolikor dovoljujejo sredstva). V začetku Marca sem mal preveč entuziastično navalil na začetne padce (FOMO, moja edina dosedanja izkušnja s korekcijami je bila tista kratkotrajna lanskega Avgusta). A nisem pretiraval, tako da ni panike. Potrpežljivo čakam na nove padce (če bo pa raslo, pa tut super).
Pred časom je nekje krožila novica, da so med najbolj uspešnimi investicijski računi tisti, kjer so lastniki umrli in so ostali pozabljeni ter nedotaknjeni (akumuliranje brez prodajanja). Lekcija; velikokrat je najbolje naredit nič

Mimogrede: zanimiv pogled na vse skupaj (ja vem, cringe naslov videa) :)
Na kratko: Še precej pred Novembrom 2026 (najraje pa čimprej) je tudi v Trumpovem interesu sklenit deal s Kitajsko, sicer bodo (v primeru slabih razmer na trgih) republikanci najverjetneje izgubili na kongresnih volitvah. Dokler ne sklenejo deal-a, zna bit pa še turbulentno...
Na kratko: Še precej pred Novembrom 2026 (najraje pa čimprej) je tudi v Trumpovem interesu sklenit deal s Kitajsko, sicer bodo (v primeru slabih razmer na trgih) republikanci najverjetneje izgubili na kongresnih volitvah. Dokler ne sklenejo deal-a, zna bit pa še turbulentno...

Dovolj je en anti-China nastrojen Trumpov tvit (oz. izjava na njegovem omrežju), pa bo šlo hitro vse spet dol 5, 10%... čez 2 meseca in še malo je pa itak rok za uveljavitev tarif. Kaj vse bo še do takrat, bohve. Po mnenju nekaterih analitikov nas Junija čaka največji padec. Kaj bo zares, pa seveda nihče ne ve.
Drugi analitiki pa pravijo +10% do konca leta.

rini ::
Tako je, dokler ne bo China deal, držim prste stran. Pa še ta dogovor lahko kmalu za tem spodnese ZDA, saj si ne predstavljam, kako bi Trump pripeljal proizvodnjo v ZDA, poleg tega da ima Kitajska toliko sladkorčkov v obliki farmacevtskih in tehnoloških surovin, brez katere so ZDA bose. Navsezadnje nima zastonj Kitajska tako veliko umazanih proizvodnjih obratov na svojem dvorišču. Kitajska se zaveda, da je Trump nemočen pred Putinom, kar jim le še daje samozavest.

Drugi analitiki pa pravijo +10% do konca leta.Lahko imajo oboji prav: do poletja ups & downs in še 10% padec od dosedanjega, potem pa China deal, vzpon in zaključek leta na ATH (November in December sta zgodovinsko najboljša meseca v letu, če se ne motim) :)
Do ATH je ca. 14% ampak ja. Če se okrepi še dolar, ni nemogoče.
Meni je čudno, da lahko Trump to vse sam počne in ne rabi čez nobene proceduralne postopke in skozi kongres.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Kot predvideno smo že skoraj na 10% za Nasdaq. Trg je precej predvidljiv, ker deluje na podlagi greed in FOMO. Recimo ker je bil petek zelen je dosti velika verjetnost da bo tudi ponedeljek. Zato lahko tudi kripto cikle napovejo že leta vnaprej.
Quack !
Zgodovina sprememb…

link_up ::
uglavnem tisti, ki se nismo prestrasili smo ze 10% v plusu...v dveh mesecih. :) PA toliko wtfjev sem fasal...
In and Out

Kanban ::
Od MSCI world, ki si ga v zacetku marca kupil po 100 in je sedaj skoraj 10% nizje? Ali NASDAQa s podobnim rezultatom?

link_up ::
ja, zaradi teh dveh nakupov sem znizal povprecno vrednost nakupa(ker sem nabavljal od 2021) in sedaj nisem vec v minusu. Nasdaq seveda, msci sem pricel nabavljat v zacetku leta.
In and Out

Spura ::
Jasno da je Trump zadel bottom, saj so njegova dejanja tista, ki so povzrocila bottom in pa obrat.Ma noro res. Ti rečeš 5%, graf pokaže 2%. Ti rečeš 2%, graf kaže 1%. Kot da živimo v paralelnem svetu. Ko pa vmes pade za 5%, si pa tiho. Saldo je še vedno močno negativen.

Kanban ::
ja, zaradi teh dveh nakupov sem znizal povprecno vrednost nakupa(ker sem nabavljal od 2021) in sedaj nisem vec v minusu. Nasdaq seveda, msci sem pricel nabavljat v zacetku leta.
Potem je tisti tvoj flex totalno irelevanten. Isto kot bi jaz rekel da sem že v plusu 120%, ker sem nekaj butnil pred enim mesecem, pozabil pa bi omeniti, da govorim za zadnjih 10 let rednih vplačil.

gen Maister ::
Zadeva mora biti DOLGOROČNO vzdržna!

Ni jih malo, ki mislijo, da je veličastnih 7 in z njimi Nasdaq prenapihnjen.

Tudi Finance pravijo, da ni boljše naložbe kot SBI, vse ostalo je slabo in rizično.
"Slovenske delnice še 3,3 odstotka pod letošnjim vrhom
Ljubljanska borza tretja najbolj donosna na svetu letos"
https://www.finance.si/vlagatelj-maks/s...
Quack !

Matheus ::
Tudi Finance pravijo, da ni boljše naložbe kot SBI, vse ostalo je slabo in rizično.
Dokler ne rabiš prodat je fajn naložba. Potem pa pogledaš promet in ugotoviš, da sta edini smiselni naložbi bodisi Krka, bodisi NLB.

Saj to je dobro, če bi bilo veliko prometa najbrž ne bi tako hitro raslo. Tako pa lahko že Krka sama z nakupovanjem lastnih delnic ustvari rast.
Quack !