» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
176 / 189
»»

Fizikalko ::

energetik je izjavil:

Fizikalko je izjavil:

Ravno dca bi te rešil v tem primeru. Ker če si vložil leta 90 v Nikkei, si sedaj absolutno na isti vrednosti (index je šele zdaj dosegel vrh iz 90ih let), relativno pa zaradi inflacije globoko v minusu.
Če si pa mesečno DCA-jal v Nikkei od leta 90, pa si v debelem plusu že kar nekaj časa.

Exactly.

GregiB ::

Varianta namesto DCA je VA (Value averaging). Investiraš, dokler ne zmanjka (imaš vse na trgu)
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

energetik ::

GregiB je izjavil:

Varianta namesto DCA je VA (Value averaging). Investiraš, dokler ne zmanjka (imaš vse na trgu)
Dokler ne zmanjka česa?
Jaz sicer DCA-jam nekoliko uteženo. Kar pomeni, da ko je kakšna rdeča tedenska sveča, kupim več, ko je velika zelena tedenska, kupim manj ali pa se takrat vzdržim. Dejansko potem nekako zgleda tako, da vsakič ko useka dol, dokupim. Količino določim odokativno, nekako tako da v 1-2 mesecih porabim količino EUR, namenjenih za investicije. Seveda je pri ETF-ih količina takšna, da % provizije ni prevelik, torej nekako vsaj 300EUR v kosu, da je potem provizija 0,5% na XETRA.
Bitcoin kupujem po 50-100EUR, ker je provizija v % in nima veze po kakih kosih kupuješ.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

tony1 ::

energetik je izjavil:

Fizikalko je izjavil:

Ravno dca bi te rešil v tem primeru. Ker če si vložil leta 90 v Nikkei, si sedaj absolutno na isti vrednosti (index je šele zdaj dosegel vrh iz 90ih let), relativno pa zaradi inflacije globoko v minusu.
Če si pa mesečno DCA-jal v Nikkei od leta 90, pa si v debelem plusu že kar nekaj časa.

Imaš kakšen kalkulator, s katerim bi se to dalo enostavno videti? Tole je zanimivo, firbec me matra :)

GregiB ::

energetik je izjavil:

GregiB je izjavil:

Dokler ne zmanjka česa?
Jaz sicer DCA-jam nekoliko uteženo. Kar pomeni, da ko je kakšna rdeča tedenska sveča, kupim več, ko je velika zelena tedenska, kupim manj ali pa se takrat vzdržim. Dejansko potem nekako zgleda tako, da vsakič ko useka dol, dokupim. Količino določim odokativno, nekako tako da v 1-2 mesecih porabim količino EUR, namenjenih za investicije. Seveda je pri ETF-ih količina takšna, da % provizije ni prevelik, torej nekako vsaj 300EUR v kosu, da je potem provizija 0,5% na XETRA.
Bitcoin kupujem po 50-100EUR, ker je provizija v % in nima veze po kakih kosih kupuješ.

Pri Value Averaging si namesto, da vsak mesec investiraš točno določeno količino denarja investiraš toliko, da dosežeš mesečni cilj vrednosti portfelja. Npr. imaš (dobiš, zaslužiš, pojerbaš ipd.) 20.000€.
Nastaviš si cilj, da se zi portfelj poveča mesečno za 1.000€
Prvi mesec vložiš 1.000€
Drugi mesec vložiš toliko, da je portfelj po vložku vreden 2.000€... Če je narasel, vložiš manj, kot 1.000€, če je padel, več... in tako naprej...
Nekaj podobnega delaš, kot vidim...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

tony1 je izjavil:

energetik je izjavil:

Fizikalko je izjavil:

Imaš kakšen kalkulator, s katerim bi se to dalo enostavno videti? Tole je zanimivo, firbec me matra :)
Nekaj zadev obstaja, npr. https://www.buyupside.com/calculators/d...

GregiB je izjavil:

Pri Value Averaging si namesto, da vsak mesec investiraš točno določeno količino denarja investiraš toliko, da dosežeš mesečni cilj vrednosti portfelja. Npr. imaš (dobiš, zaslužiš, pojerbaš ipd.) 20.000€.
Nastaviš si cilj, da se zi portfelj poveča mesečno za 1.000€
Prvi mesec vložiš 1.000€
Drugi mesec vložiš toliko, da je portfelj po vložku vreden 2.000€... Če je narasel, vložiš manj, kot 1.000€, če je padel, več... in tako naprej...
Nekaj podobnega delaš, kot vidim...
Ja, sem zdaj prebral, vidim da počnem nekaj podobnega, le da se ne držim striktno predvidenega zneska portfelja. Kar itak piše, da postane problem, ob večjih padcih, ker ti enostavno zmanjka denarja za dokupit do predvidene vrednosti.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

hunter01 ::

tony1 je izjavil:

energetik je izjavil:

Fizikalko je izjavil:

ChatGPT je "izračunal", da 100$ na mesec od leta 1990 do danes z reinvestiranimi dividendami (če ignoriramo davek na dividende):

Vloženo: 40.800
Estimated return: 140.000

ChatGPT kalkulacija za SP500 (enak vložek) pravi, da je return: 360.000

delavec44 ::

energetik je izjavil:

GregiB je izjavil:

Dokler ne zmanjka česa?

Jaz bom počel nekaj podobnega. Sem probal fiksni mesečni plan, pa mi ni všeč, čeprav je kao zastonj.

Še vedno pa študiram kje nastaviti limit order oz. kako zadeti lokalno dno :D

e. in h.: Hvala obema, zanimivo ;)

BlaY0 ::

delavec44 je izjavil:

hunter01 je izjavil:

Malo zgodovinske statistike za vse dat v sp500 ali DCA v sp500

https://investor.vanguard.com/investor-...

Dobro ajde, 3 mesece ni baš neki DCA.

Outperformance is based on comparing wealth after a one-year investment horizon with a lump-sum strategy versus a three-month cost averaging split (splitting a lump sum into three equal parts and investing each one a month apart).

Baje, da se DCA definitivno bolj "izplača" kot LSI, ko je CAPE nad 31 (kar trenutno je), oziroma ko je market ekstremno precenjen. Mnenje na to, anyone?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Thomxy ::

Moje mnenje je, da se preveč o tem razglablja. Odločitev, ki moraš sprejeti je le, če hočeš investirati ali ne.

Zamisliti se moraš nasprotni scenarij: če bi že imel kupljen ta finančni produkt, za katerega se zanimaš, bi ga obdržal? Ali bi ga prodal in ponovno DCA kupoval?

Če bi ga imel, si ga kupi. V nasprotnem primeru pa je vprašanje če si ga res želiš imeti. Ker pri investiranju se boš pogosto znašel v poziciji, ko bo trg zgledal precenjen. Ampak to je igra na dolgi rok. Ostalo je špekulacija...

Mene zanima mnenje konkretno za tale CAPE > 31 oziroma njegovo povezavo do precenjenosti, ne kaj in kako bom jaz kupoval. Po tem kazalcu je bil trg v zadnjih 100 letih zares močno precenjen samo 3x.

aborko ::

Če kupim S&P500 etf in ga prodam ko naraste za 2%, nato pa kupim takoj nazaj, se šteje to kot navidezna odsvojitev? Ali je ta pojem rezerviran samo za uveljavljanje izgub?

Spura ::

Samo za uveljavanje izgub je relevantno.

pingme ::

aborko je izjavil:

Če kupim S&P500 etf in ga prodam ko naraste za 2%, nato pa kupim takoj nazaj, se šteje to kot navidezna odsvojitev? Ali je ta pojem rezerviran samo za uveljavljanje izgub?

Upam, da si na IBKR, da lahko to avtomatiziraš (prodajo in nakup if touched), sicer boš moral nonstop spremljati, ker je 2% premik na s&p pogost, večkrat se ti bo zgodilo, da boš nakup, prodajo in spet nakup naredil v istem dnevu. Pa še dvojno denarja ali pa margin boš moral imeti na računu, ker po prodaji ponavadi sredstva niso takoj na voljo za nakup. In potem se ti hitro zgodi, da med prodajo in nakupom zraste še za dodatnih 0,5% in je ves tvoj trud vržen stran.
To ciklanje na 2% se dela z denarnim etf, ne pa volatlnim indeksom, ampak, boš že sam ugotovil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pingme ()

Sigurno tudi Fursu ne bo vseeno, če bo to delal dnevno in bo štel, da gre ali za izogibanju davka ali pa za opravljanje trgovanja kot dejavnost kjer so pa malo drugačne obdavčitve.

LeQuack ::

Furs je lahko srečen da sploh še kdo davke plačuje za neobstoječe storitve te države.
Quack !

Ha, uran minerji so pa stopili po gasu, ta teden +13%. Tudi litij in baterije se prebujajo. Prav tako paladij. Sem takoj v plusu. :D
vires in numeris

LeQuack je izjavil:

Furs je lahko srečen da sploh še kdo davke plačuje za neobstoječe storitve te države.

To je druga debata in je neodvisna od tega kako te bodo j* v glavo, ko kakšnemu inšpektorju kaj ne bo prav. Saj veš, da male ribe lovijo.

Kje si najdel uran?
Quack !

Na IBKR?
vires in numeris

delavec44 je izjavil:

Sigurno tudi Fursu ne bo vseeno, če bo to delal dnevno in bo štel, da gre ali za izogibanju davka ali pa za opravljanje trgovanja kot dejavnost kjer so pa malo drugačne obdavčitve.

So res kakšne omejitve brez dejavnosti na delniškem trgu? Saj davčna pobere tisti svoj davek ob prodaji; tu ne gre za kripto...

energetik je izjavil:

Ha, uran minerji so pa stopili po gasu, ta teden +13%. Tudi litij in baterije se prebujajo. Prav tako paladij. Sem takoj v plusu. :D

To je po moje posledica najave velikih IT firm, da bodo njihove DC-je poganjali SMR-ji (Oracle je že pridobil prva dovoljenja za gradnjo). Vse skupaj je AI domino efekt... energetski sektor nasploh zna iti precej gor.

BlaY0 je izjavil:

energetik je izjavil:

To je po moje posledica najave velikih IT firm, da bodo njihove DC-je poganjali SMR-ji (Oracle je že pridobil prva dovoljenja za gradnjo). Vse skupaj je AI domino efekt... energetski sektor nasploh zna iti precej gor.

Če se ne motim, je tudi Putin nekaj govoril o zmanjšanju izvoza urana iz Rusije...
vires in numeris

tony1 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

So res kakšne omejitve brez dejavnosti na delniškem trgu? Saj davčna pobere tisti svoj davek ob prodaji; tu ne gre za kripto...

AI mi je tako napisal. Nisem pa iskal naprej po katerem zakonu.

Če trgujete redno, sistematično in z namenom ustvarjanja dobička, lahko FURS to obravnava kot poslovno dejavnost. V tem primeru bi morali ustanoviti pravno osebo ali registrirati samostojno dejavnost (s.p.), odvisno od obsega trgovanja.

Če pa trgujete z vrednostnimi papirji kot fizična oseba in gre za občasne transakcije, bo FURS to obravnaval kot kapitalski dobiček, ki je obdavčen s 25 % davčno stopnjo (ki se znižuje glede na obdobje lastništva papirjev).

Za specifične primere je priporočljivo preveriti pri davčnem svetovalcu ali FURS-u, kako bi vaš način trgovanja bil najbolj optimalno obravnavan.

Zgodovina sprememb…

energetik je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

energetik je izjavil:

Če se ne motim, je tudi Putin nekaj govoril o zmanjšanju izvoza urana iz Rusije...

Hja, če je to to, potem gre po mojem mnenju za enkraten hiter skok in potem padanje nazaj na prvotno vrednost. Ker to, da človek na takšnem položaju nekaj "najavi", se potem zgodi morda enkrat čez dve leti ali pa se sploh ne zgodi. Videno letos že večkrat recimo pri Trumpu in Musku.

Malidelničar ::

energetik je izjavil:

Jaz imam nekaj malega minerjev zlata za hedge in je ok.
Ostali surovinci so malo volatilni.

Kaže pa, da bo jesen kar pestra nekaj so novice o prvih znakih recesije, trg začenja iti dol?

Boste kaj rotirali ven iz tech-a? (jaz sem sicer bolj ali manj zamudil zadnji tech-rally 2009-2023)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

No ja, dnevno večinoma ne bo delal, če bo naredil 10x letno je super (+20%). Ampak s&p gre lahko tudi v enem dnevu 4%, takrat bi moral celo 2x v enem dnevu, kar zaradi zamika pri poravnavi nemogoče, tudi če bi vse avtomatiziral, razen če imaš 2x znesek vložka še v denarju, ampak potem pa spet nima smisla, ker si zgubil 10x kot če bi plačal davek, ki ga itak ne plačaš, če ne prodaš. Tako da takšni obvodi so zgolj za kratkoročne naložbe (kar s&p500 ni) in za nizko volatilnr (kar s&p500 ni).

Malidelničar je izjavil:

energetik je izjavil:

Jaz imam nekaj malega minerjev zlata za hedge in je ok.
Ostali surovinci so malo volatilni.

Kaže pa, da bo jesen kar pestra nekaj so novice o prvih znakih recesije, trg začenja iti dol?

Boste kaj rotirali ven iz tech-a? (jaz sem sicer bolj ali manj zamudil zadnji tech-rally 2009-2023)

Sem že tako malo v tech, da ne bom nič prodajal. Zadnje leto ali 2 se mi je zdel tech preveč napihnjen, zato sem vlagal v vse drugo. Ne vem pa, če je bila to pametna odločitev. Ogromno imam v healthcare, energetiki in surovinah... GILD mi že prinaša konkretne doprinose.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

Mislim, okej saj ne da ne bi bil privrženec tech-a, ampak bom raje počakal. In morda bom moral povečanje ali odprtje novih pozicij v tech-u zamakniti celo za 1 leto .. :|
Saj imam ogledane nekatere, ampak bodisi je bil čisto preveč hockey-stick rally (npr ASML) ali pa ne vemo kako bodo politične akcije vplivale na njihovo prihodnost (GOOG - npr. se bo ločil na dve družbi zaradi 'trust-bustinga'???). Na čipovju je pa premalo znanega in preveč volatilnosti.
Se pa tudi jaz nagibam k pharma sektorju, vidim da je relativno bolj stabilen. Načeloma ni dolgoročno tako ogromnih rasti, je pa morda manj downside-a. Plus dividende so pri farmacevtih kar kul.
Navsezadnje poglejte že našo KRKG 8-)

Zgodovina sprememb…

redtech ::

DTLC.SW
iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF CHF Hedged (Dist)

Ker je nafta šibka in so začeli z zniževanjem obrestne mere, bo mogoče dober čas za obveznice. Obrestne mere so prebile 40Y downtrend leta 2022, če bo backtest nazaj na trendline je to pri yield 1,8%.
V tem scenariju gredo obveznice kratkoročno gor.

https://fred.stlouisfed.org/series/dgs10

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

Katere obveznice v taki situaciji? USA ali EU? Kratkoročne, dolgoročne?
vires in numeris

Glede na to, da ste bolj trejderji tukaj na temu forumu, za vikend prilepljam en sproščujoči legendarni dokumentarec BBC-jeve produkcije iz osemdesetih 'The Billion Dollar Day', kako se je takrat trejdalo valute v glavnih finančnih središčih (Londonski City, Wall Street ter Hong Kong). Kvalitetno posneto, so pa bili popolnoma drugačni časi, telefonsko, drugačno oddajanje naročil, spremljanje trga, tickerjev in cen itd :) Dober trejder je takrat verjetno lahko res res veliko potegnil ven iz trga v primerjavi z danes, ko tekmuje z algoritmi.

P.S. če boste pozorno gledali, so še komunistični Sovjeti trejdali na polno za dobiček z valutami :)

Malidelničar je izjavil:

Se pa tudi jaz nagibam k pharma sektorju, vidim da je relativno bolj stabilen. Načeloma ni dolgoročno tako ogromnih rasti, je pa morda manj downside-a.

Pharma je načeloma res neke vrste safe harbor (folk bo vedno nucal zdravila), je pa zadnje čase tudi ta trg precej volatilen in ne veš kdaj bo kateri od big-capov dipnil... vsi se grebejo kdo bo prvi na police poslal tabletko s katero boš shujšal za tri kile na dan... in potem se tožarijo med sabo, mečejo polena pod noge, prirejajo klinične študije... veliko je špekulativnega trgovanja z low/mid-capi, posledično imaš tam mesečne rasti in padce tudi za 25% (imam nekaj v VKTX), Skratka za mene trenutno tudi precej stresna branža. KRKG pa nisem kupoval že par let, mogoče bi lahko malo dokupil, samo zaradi dividend.

Tech kumulativno še vedno nosi precej, čeprav se čipovje že počasi ohlaja... MU je julija na moje presenečenje začel padat kot kamen (baje so preveč naredili in zdaj ne morejo prodat), IFX se že od začetka leta čudno obnaša, od hardwerašev je DELL padel kot kamen pa se zdaj malo dviga (ne vem koliko še)... rešuje jih pa AAPL za katerega sploh ne vem kaj delajo ampak raste pa že praktično od začetka leta, ORCL (tudi ne vem kaj pametnega so v zadnjem letu naredil, ma ne letu, zadnjih 10 letih) ter AMZN (pojma nimam kaj delajo ampak je še vedno kar soliden), za razliko od MSFT ki se ne premakne nikamor. Za PLTR so po februarskem skoku rekli to je to, mogoče še max. 10% pa je do zdaj zrasel še za 30%. Skratka nič, tech ETF še filam malenkost, ostalega ne bom dokupoval.

Verjetno res kakšna obveznica pade.

redtech ::

@energetik jaz gledam TLT(DTLC), ampak to je samo za čas ko obrestna mera pada, verjetno je polovica premika že mimo od 80-100.

Danes sem odprl pozicijo HE, naslednji del dodajam pri $8-9.

HE (2,5%)
Podobna kalvarija kot PCG. HE je monopol na Havajih in vsako odškodnino, bodo na koncu plačali prebivalci preko višje položnice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

BlaY0: Pozna kdo kakšne dobre strani za ekstra info o pharma sektorju (poleg tega da slediš firmam preko annual reports in plačljivih strani kot je Seeking Alpha)?

Jaz poznam tole: https://www.fiercebiotech.com/
Enkrat je en delal zanimivo primerjavo:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/...

Za naftaše recimo je tale: https://oilprice.com/

Drugače imam pa tudi sam KRKG, kar veliko pod trenutno ceno, pod 100 EUR, mi je pa žal, da nisem takrat nabavljal ko je bila res res nizko 40-50 EUR/delnico.

marjan_h ::

pingme je izjavil:

marjan_h je izjavil:

chrush je izjavil:

Glavni razlog so vsekakor velike provizije.

OK, dajmo počakati da @pingme odgovori. Mogoče je on mislil še kaj.
Zgleda, da ga je treba pingat :)

Seveda sem mislil na stroške, pa ne samo provizije ampak tudi na vzdrževanja portfelja, izplačilo dividend - vse to računajo domači brokerji.

Ali predlagaš katere tuje brokerje? Ter tako, da se da trgovalni račun odpreti online?

bluefish ::

IBKR

Definitivno IBKR.

V čem je IBKR boljši od TR ali T212? Pustimo zaenkrat Revolut ob strani.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

V čem je IBKR boljši od TR ali T212? Pustimo zaenkrat Revolut ob strani.

Boljši je praktično v vsem (ne pišem na pamet, ker imam vse tri, res pa na T212 nimam nič več). Zame dve najpomembnejši prednosti IBKR sta zaupanje in različne možnosti izvoza. Letno prijavim krepko čez 100 dogodkov in tega z bednimi pdf izpisi iz TR ne bi mogel.
Če je cilj zgolj par nekupov akumulacijskih ETF leto je pa TR čisto zadovoljiv, ampak še vedno manjka zaupanje v TR in T212.

To se strinjam. Tistih par na leto naredim na roke. Glede zaupanja ali niso delnice tvoje tudi v primeru propada brokerja in vsi trije omogočajo prenos drugam?

Kaj pa glede stroškov in spreada?

CleanPower ::

Zakaj pa manjka zaupanje v TR212? Kaj je predmet debate?
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

aborko ::

Sam imam samo TR, sicer nisem preveril, ampak en razlogov da da ima TR tako nizke provizije (1€ ob nakupu in prodaji) naj bi večji spread. Sicer to naj bi bilo v EU prepovedano, ampak TR nekako zaobide to na ta način:

"spread markup is illegal the EU. However, TR sells 100% of your order flow to Lang & Schwartz and your orders never reach exchanges like NYSE or NASDAQ.

Lang & Schwartz on the other hand makes of their own quotes (and at god knows what FX rate) and do profit from the spread, in turn paying TR for every trade they send to them.

If you are serious about investing - yes, it is an issue. The EU is going to ban this practice officially in the coming years."

CleanPower je izjavil:

Zakaj pa manjka zaupanje v TR212? Kaj je predmet debate?

Zaupanje zato, ker so novi oz. neo. Pa podpora je neodzivna, večkrat so težave s prejemom sms sporočil in nenazadnje - če je nekaj brezplačno, potem služijo na druge načine, ponavadi potem ti postaneš “produkt”.
Še nekaj glede varnosti, ja, delnice so ločene, ampak vsi brokerji tvoje delnice posojajo, ampak pri IBKR se moraš s tem vsaj strinjati in dobiš za to tudi nadomestilo (SYEP).

aborko je izjavil:

Sam imam samo TR, sicer nisem preveril, ampak en razlogov da da ima TR tako nizke provizije (1€ ob nakupu in prodaji) naj bi večji spread. Sicer to naj bi bilo v EU prepovedano, ampak TR nekako zaobide to na ta način:

"spread markup is illegal the EU. However, TR sells 100% of your order flow to Lang & Schwartz and your orders never reach exchanges like NYSE or NASDAQ.

Lang & Schwartz on the other hand makes of their own quotes (and at god knows what FX rate) and do profit from the spread, in turn paying TR for every trade they send to them.

If you are serious about investing - yes, it is an issue. The EU is going to ban this practice officially in the coming years."

Sam sem opazil podobno napram Revolutu. Recimo nakupna in prodajna cena pri TR je včasih kar precej različna. Še posebej se to pozna pri delnicah z nizko vrednostjo, ker je vedno par centov razlike na delnico. Kako je s tem pri IBKR? Ali tam pa z višjo provizijo plačaš, pa si na istem?

dev ::

Odvisno od števila delnic ki jih kupuješ in pricing plan na IBKR. Npr. za 1000EUR nakup nekega ETF na tiered pricing plan, bo provizija zelo podobna med TR in IBKR (1EUR vs ~1.25-2.5EUR, po mojih izkušnjah je največkrat provizija 1.25EUR, ampak je odvisno od par faktorjev npr. na katero borzo bo oddano naročilo in ali je naročilo izvedeno v celoti ali razbito na več manjših).
Tule je en video na to temo pri IBKR
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dev ()

Če je strategija buy & hold potem je dokaj vseeno par centrov gor ali dol. To je bolj pomembno če se greš day trading, ampak je težko day tradati zaradi FURSa in wash sale pravila.
Quack !

pingme je izjavil:

Še nekaj glede varnosti, ja, delnice so ločene, ampak vsi brokerji tvoje delnice posojajo, ampak pri IBKR se moraš s tem vsaj strinjati in dobiš za to tudi nadomestilo (SYEP).

Na T212 je posojanje delnic eden od main fičrjov za kar dobivaš "obresti". Jasno se moraš strinjat s pogoji, da ga lahko sploh vklopiš, po defaultu ni vklopljen. Pa še precej dobro ti razložijo vse pluse in minuse.

CleanPower ::

Jaz sem mislil na TR212 nalozit par 10k. Ce ne 100. Je to varno? Da dobivam obresti na cash
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815
««
176 / 189
»»