Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
adut81 ::
Tretji pa samo debelo gledajo( hehe), to sem bil jaz. Ko še malo pade si bom ustvaril en resen profil (Microsoft, boing...
rini ::
Če bi danes dosegli dno, še vedno ne bi vložil, saj smo na poziciji izpred 6 mesecev. Takrat bi lahko kupil, pa nisem.
Vrednost appla pred padcem je bila $327, eno leto pred tem pa $170. Jasno da sploh ne trznem pri trenutnem tečaju 260. Me ne prepriča nihče, da je apple v zadnjem letu podvojil svojo dejansko vrednost ali da je bil pred tem podcenjen.
Boeing je ogromna firma in z zaslombo v vladi je načeloma varna dolgoročna naložba, a kot taka tudi slabo donosna. Npr. apple je skočil v enem letu več kot 100%, Boing je bil v preteklih letih kot da bi stal na mestu in ga lahko kar primerjam z državnimi obveznicami.
Dokler bo virus lomastil po svetu, bodo tečaji drseli proti dnu. To bo nekje 1 mesec, kolikor bo prepovedano potovanje z letali. Pa še potem bodo imela podjetja probleme s proizvodnjo in surovinami. Lahko se poveča še brezposelnost itd.
Svetujem redno spremljanje dogajanja.
Vrednost appla pred padcem je bila $327, eno leto pred tem pa $170. Jasno da sploh ne trznem pri trenutnem tečaju 260. Me ne prepriča nihče, da je apple v zadnjem letu podvojil svojo dejansko vrednost ali da je bil pred tem podcenjen.
Boeing je ogromna firma in z zaslombo v vladi je načeloma varna dolgoročna naložba, a kot taka tudi slabo donosna. Npr. apple je skočil v enem letu več kot 100%, Boing je bil v preteklih letih kot da bi stal na mestu in ga lahko kar primerjam z državnimi obveznicami.
Dokler bo virus lomastil po svetu, bodo tečaji drseli proti dnu. To bo nekje 1 mesec, kolikor bo prepovedano potovanje z letali. Pa še potem bodo imela podjetja probleme s proizvodnjo in surovinami. Lahko se poveča še brezposelnost itd.
Svetujem redno spremljanje dogajanja.
J.McLane ::
Borza je vedno pred realnim dogajanjem, ekonomija zna biti še nekaj časa v buli, ampak tečaji bodo šli gor prej
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
barakus ::
Ali kdo pozna kaksno spletno stran kjer bi si lahko naredil en tak dashboard, da bi imel na strani naenkrat realtime 10 chartov, 5 delnic ki me zanimajo in 5 svetovnih indeksov?
hamez66 ::
Tradingview. Samo če hočeš uporabljat bolj zahtevne stvari, boš kmalu rabil naročnino na boljši paket. Z osnovnim si precej omejen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
barakus ::
Hvala za info. A na google finance ali yahoo finance pa se ne da imeti vec chartov hkrati? Rajsi bi imel kaj bolj minimalisticnega podobno coinmarketcap samo da si lahko prilagodim in je za delnice in indekse...
Ali gre lahko amd še nižje, mislim da bi bil danes dober nakup ali se motim? Suport ema 200
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: adut81 ()
bobby ::
Vse gre lahko se 70%nizje od DANASNJIH tecajev.
Se niste nic naucil izpred 2 let btc?
Se niste nic naucil izpred 2 let btc?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Gone ::
Ali gre lahko amd še nižje, mislim da bi bil danes dober nakup ali se motim? Suport ema 200
Ti bi pa na vsak način rad lovil padajoči nož. Počakaj z longi da se trg stabilizira mal. Lahko da boš kakšen odboj zamudu, je pa mnogo manj verjetno da se boš porezal. Do takrat pa sedi na rokah al pa šortaj ( pricakuj odboje in ustrezno pozicioniraj stope)
Hehe sem kar živčen, če ne trgujem....
Že cena 39.73 mamljivo je to.
Že cena 39.73 mamljivo je to.
Zgodovina sprememb…
zagotovo bo šel še precej nižje
Ta trenutek je smotrno vložiti le v kako farmacijo, ki obeta konkretne rezultate glede virusa. Vse ostalo se pusti pri miru, ker bo še drselo proti dnu.
Da ti bo lažje poglej graf AMD za zadnjih 5 let. In ti bi vstopil zdaj pri vrhu?!? Halo!!!
Ta trenutek je smotrno vložiti le v kako farmacijo, ki obeta konkretne rezultate glede virusa. Vse ostalo se pusti pri miru, ker bo še drselo proti dnu.
Da ti bo lažje poglej graf AMD za zadnjih 5 let. In ti bi vstopil zdaj pri vrhu?!? Halo!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
PersonaRuda ::
Zdaj sem se malo špilal in preverjal današnje padce znanih korporacij vseh panog. Asus je padel recimo le za -0,25%. Dell pa za -11%. Največji šok doživel oz. tudi pričakoval pri hotelih. Vzel sem primer prestižni Hilton oz. lastnik je "Park Hotels & Resorts Inc" in samo danes je šla delnica -27%. Drugače pa v zadnjem mesecu skoraj /3 Torej iz $23,60 na $8,60 v 30 dneh. Turizem in transport bosta potrebovala tudi največ časa, da si opomoreta od tega sedanjega globalnega izpada prihodkov.
PrihajaNodi ::
@adut81 Ko bo slo gor bos prepozen. To gre v sekundah gor. Veckrat videno.
Najbolje je da das v vsak dip 20% notri.
Najbolje je da das v vsak dip 20% notri.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Neumnost!
Ameriko sploh še ni zajela panika, niti še ni tam pandemije. Pričakujejo pa, da bo tam 60% ljudi okuženih. Delnica AMD v zadnjem letu pridobila od 22.80 - 59.27. Ne pipaj dokler ni pride do $24.
Ameriko sploh še ni zajela panika, niti še ni tam pandemije. Pričakujejo pa, da bo tam 60% ljudi okuženih. Delnica AMD v zadnjem letu pridobila od 22.80 - 59.27. Ne pipaj dokler ni pride do $24.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
Bom še počakal pa si delam watch list za en oreng portfolio v katerega bi vložil malo več.
Bom še počakal pa si delam watch list za en oreng portfolio v katerega bi vložil malo več.
Ko boš ti to razporedil bo šlo že vse gor. Nisi edini, ki čaka na vstop.
Apple mora priti na cca 50 usd, google 500 - 700 usd itd. To so prave korekcije.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Je prav zabavno brat coin trejderje ko pametujejo o delniškem trgu...kaj fantje na coinih ni šlo?
Meni se kar sline cedijo po applu, microsoft, tesla, boeing, fb .... tako da sem pripravljen vložiti 10000 ene 10% v pozicijo, seveda čim bližje dnu.
Jaz si najprej želim videti film. Strah. Panika. To bo preizkus za ameriško zdravstvo, ki je le za bogate in seveda nimajo zadosti respiratorjev za revni sloj.
To bo projekcija na delnice.
To bo projekcija na delnice.
Počakat, da gre še dol ene 20%, pol pa akcija, do takrat pa shortat, da se ne zgubi kondicija.
Zanimivo res vse to, si nisem mislil, da bom imel sploh kdaj priliko kupiti te delnice po taki ceni.
Pa daj si grafe od googla pa appla poglej. Hujsi baloncek od btcja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
The big money is not in the buying and selling, but in the waiting."
-- Charlie Munger
Pa dajmo čakat......
-- Charlie Munger
Pa dajmo čakat......
SECTOR SPLIT
As at 28 Feb 2020, GICS(R) Categories %
Consumer Staples 33.7
Technology 27.7
Healthcare 24.0
Industrials 7.4
Communication Services 4.2
Consumer Discretionary 2.1
Cash 0.9
As at 28 Feb 2020, GICS(R) Categories %
Consumer Staples 33.7
Technology 27.7
Healthcare 24.0
Industrials 7.4
Communication Services 4.2
Consumer Discretionary 2.1
Cash 0.9
kratos ::
Uporablja kdo mBroker aplikacijo ? kako ste nasploh zadovoljni z BKS banko glede trgovanja ?
Slayer69 ::
Uporablja kdo mBroker aplikacijo ? kako ste nasploh zadovoljni z BKS banko glede trgovanja ?
Jaz jo imam, ker so me pač prestavili na BKS iz GBDja... trgujem pa tam praktično nič. Tako da z samo aplikacijo nimam nekih izkušenj razen toliko, da si pač preveriš stanje.
Se mi pa zdijo dokaj visoke provizije na splošno -> enkrat sem hotel kupit nekaj za like 500€ pa mi je informativni izračun naračunal čez 30€ provizije. Zato tudi iščem kake alternativne platforme, ker kolikor sem na hitro pogledal so provizije bistveno nižje. Da še enkrat izkoristim: ima še kdo kak pameten predlog kje trgovati (nekaj ste že napisali, ne bo pa nič škodilo če še kdo ;)?
PreviousUser ::
Nekdo je pisal v tej temi, da bo investiral v kmetijo, verjetno za samooskrbo. Se vam zdi to pametna poteza v teh časih?
tony1 ::
Konkretnih izkušenj nimam, ker mi trgovalnega računa niso hoteli odpreti. Najprej so nekaj mutili, da bi moral pri njih imeti še osebni račun, nato pa so popustili, češ da se da tudi brez tega in da me obvestijo ko bo urejeno. Čakam že mesece, tako da očitno ne bo nič iz tega.
Ima kdo izkušnje z on-line sistemom danske Saxo bank (ker bi rad ostal pri EU bankah)? Eksplicitno imajo napisano, da FF na Linuxu ni podprt, ima kdo s tem izkušnje?
kratos ::
Jaz jo imam, ker so me pač prestavili na BKS iz GBDja... trgujem pa tam praktično nič. Tako da z samo aplikacijo nimam nekih izkušenj razen toliko, da si pač preveriš stanje.
Se mi pa zdijo dokaj visoke provizije na splošno -> enkrat sem hotel kupit nekaj za like 500€ pa mi je informativni izračun naračunal čez 30€ provizije. Zato tudi iščem kake alternativne platforme, ker kolikor sem na hitro pogledal so provizije bistveno nižje. Da še enkrat izkoristim: ima še kdo kak pameten predlog kje trgovati (nekaj ste že napisali, ne bo pa nič škodilo če še kdo ;)?
Ko sem bral o provizijah so pisali da imajo neke random izračune provizij, ki pa niso točne in so na koncu 3x manjši.
Bi pa tudi mene zanimale alternative, sploh z enostavnim GUI-jem. Nekaj portfelija bom vložil preko Revolut tradinga (ki je top v smislu GUI-ja) vendar neke resne vsote mu pa nebi zaupal.
Je še kaj drugega ? RoobinHood sem bral da je v US odličen vendar predvidevam da nas ne podpirajo (nisem se poglabljal)
Mi niste čist jasni s temi loterijskimi one trick pony delnicami...še posebej v tem down trendu
Danes bodo še zadnjič tečaji v zelenem, naslednji teden bo cel rdeč. Amerika bo šla na kolena.
PreviousUser ::
Sheteentz ::
V ZDA panika že je. SP500 in NASDAQ sta 20 procentov navzdol od vrha. To je po vseh definicijah bear.
še ta sveža informacija glede nadaljnega poteka;
prvi pacient z COVID-19 je bil že 17. novembra 2019, ne pa decembra
prvi pacient z COVID-19 je bil že 17. novembra 2019, ne pa decembra
ali3n ::
Je kakšna mobilniku prijazna spletna stran oz. aplikacija za spremljanje tečajev slo skladov?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Danes se je delnica amdja odbila od suporta za 4,88 nekaj pa je. Ali se motim ali je to v dnevnem intervalu znak za white soldier.
Zgodovina sprememb…
Trump je danes razglasil izredne razmere. Bila je prava gledališka predstava. Družbo mu je delala številčna ekipa ljudi za prepričljivejši nastop pred javnostjo. Med njegovim govorom so sočasno kazali tečaje, ki so se med govorom presenetljivo visoko poskočili. Zdaj razumem, zakaj je imel govor tik pred koncem borze (pet pred dvanajsto).
Razmere so resne, kot da je vojno stanje. Vsem ljudem naj bi omogočili testiranje, nimajo pa zadosti raspiratorjev.
V naslednjih dneh bo vrag vzel šalo.
Razmere so resne, kot da je vojno stanje. Vsem ljudem naj bi omogočili testiranje, nimajo pa zadosti raspiratorjev.
mirzad ::
Trump je danes razglasil izredne razmere. Bila je prava gledališka predstava. Družbo mu je delala številčna ekipa ljudi za prepričljivejši nastop pred javnostjo. Med njegovim govorom so sočasno kazali tečaje, ki so se med govorom presenetljivo visoko poskočili. Zdaj razumem, zakaj je imel govor tik pred koncem borze (pet pred dvanajsto).
ampak samo testiranje, ostalo moraš plačat sam oziroma tvoje zavarovanje (če ga imaš), se pravi se revnejšim ne bo splačalo testirat