» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
31 / 190
»»

bobby ::

Pa sej, pejt kupit pa fizicno zlato, zakaj pa to ne?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

PreviousUser ::

bobby je izjavil:

Pa sej, pejt kupit pa fizicno zlato, zakaj pa to ne?

Bom videl, koliko časa bo to trajalo. Rad bi imel denar za vstop, ko bo čas.

rini ::

Bo kdo danes vložil v INO?

Po včerajšnjem 30% padcu in dezinformaciji, do kam lahko tokrat požene tečaj?

adut81 ::

Jaz sem včeraj kupil KR in TEGNA, obvetavni delnici za ta teden.

Gledam pa AMD, malo manjka, da pride do suporta in se mogoče odbije gor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: adut81 ()

Tudo INO zanimiv, samo mislim, da ne more iti tako gor, če pa že pol pa budno spremljat in ročno izstopit iz pozicije.

miki2019 ::

Smo v pričakovanju še enega sell offa, ko bo virus udaril na površje v ZDA, jasno, če bodo sploh testirali ljudi ali pa samo preštevali mrtve kar je žalostno. Takrat bo panik mode na Wall Streetu in Trump bo končno moral odpreti oči in kaj ukreniti. Monetarni stimulusi za rešiti biološki problem nekako ne sedejo.

PrihajaNodi ::

Zdej je cas za nakup delnic letalskih druzb. Panika pa jasno umetno ustvarjena, tako kor virus.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Smo v lunaparku in pred nami je vsaj še en večji spust (v ciklusu po umiritvi sledi strm padec). Kako uničujoče bo za ZDA je odvisno od hitrosti širjenja in vremena. Če bo prej prišlo do otoplitev (nekje 20 stopinj), se bo virus potuhnil do naslednjega leta.

Matejjjjj ::

adut81 je izjavil:

Tudo INO zanimiv, samo mislim, da ne more iti tako gor, če pa že pol pa budno spremljat in ročno izstopit iz pozicije.

-35% danes

Ino itak da ne...

Slayer69 ::

Da kar tu vprašam (sem že nekaj iskal pa na hitro nisem našel nekega odgovora): Na kateri(h) platformah trgujete oz. kaj priporočate trenutno? Primarno me zanimajo delnice je pa vsekakor bonus, če je možno tudi kaj drugega (ETF, zlato, ...).
Torej nekaj zaupanja vrednega s čim nižjimi stroški in spodobnim vmesnikom (po možnosti tudi mobile)? Aja mogoče še to... nimam se namena s tem dnevno ukvarjat, ampak bolj priložnostni nakupi.

Matejjjjj ::

Ni šans da kaj zaslužiš, algoritmi AI te Zmeljejo. Je vse bolj podobno kripto marketu. Raje kupuj točke vzajemcev. Jaz sem v 10 minutah likvidiral vse razen deset let starih zlatnikov. 6 mestna cifra. Bom pomoje kupil kar kakšno kmetijo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matejjjjj ()

Zoromer ::

Pol pa se čudijo ko vse pade in so "izgubljeni miljoni" ... ne niso izgubljeni, nikoli niso obstajali ker to je vrednost ki je izmišljena v vaših glavah, nikoli ni obstajala teoretično.

Nekdo ki seveda ob pravem času z borzo manipulira lahko pride do pravega dobička z pravimi imetninami, kako je to sploh mogoče in legalno, kako je narod tako zabit da ne pojame kakšna kraja je to, kakšen gromozansko nepravičen sistem je to? Saj pa to je neke vrste kraja, dobiš nekaj za kar sploh nisi rabil nič delati v realnem svetu, nobene storitve, ničesar, samo daš neko cifro not in magično pade ven več, moderne borze so več ali manj kazinoji z pravimi življenji.

Na konc koncev se meša enak denar ampak se ta vrednost zvišuje v nedogled. Na borzi nikoli ni nič izgubljeno, vsa vrednost je izmišljena in tako številka ne pomeni kaj veliko, ko se izgubijo miljoni to niso miljoni v realnem svetu ampak miljon v tem borznem svetu, ampak ker je borza prepletena in del denarnega sistem se ta dva tako spojita in nastane totalna zgaga, saj je za navadne ljudi velika nepravičnost in handicap, in vi še vedno mislite da je to svoboda in demokracija in yada yada yada kjer so vsi sistem prirejeni v prid tistim z večino teh številk, to ni naklučje, to je dizajn.

Kje piše da je treba izmenjavat neke papričke vsak dan vsako minuto vsako sekundo, komu na čast, z takšnimi banalnostmi kot je gradnja podvodnih optičnih kablov samo da je kupčija sklenjena par milisekund hitreje ?!?! (mater kako ekološko).

In potem te ponaredek-rešitve kriptovalute ki so spet bazirane na denarju iz lufta, torej neko ničvredno kalkulacijo vržeš v grafično kartico(itd) in magično denar prihaja, to je iluzija, in ko bodo vaši "miljoni" izpuhteli teh "denarnic" bo pač občutek težke resnice. Seveda kriptovalute so ZELO ZELO ekološke, elektrika dobesedno v LUFT, tako hudo vas večejo za nos da ni mogoče opisat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zoromer ()

Zoromer ::

V starih časih ZDA, so z primitivnimi sistemi imelo veliko bolj stabilen denarni sistem 1000x. Kapitalizem se spreminja cel čas, to mora biti že 100 verzija če ne več, ampak se še uporablja enak naziv, to pa je ta finta, nalepke in kontekst, detaili in mali tisk.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zoromer ()

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Poraženec dneva in pokazatelj smeri na prihodnje gibanje tečajev je zagotovo Boeing (po največjem deležu ki ga ima). Danes je padel na magičnih $200, ko je kljub prigodam z 737 MAX več mesecev trpežno vztrajal na 330. Današnji tečaj $200 je bil nazadnje 1. junija 2017.

Od tu naprej znajo padati domine.

mirator ::

Zoromer je izjavil:

Nekdo ki seveda ob pravem času z borzo manipulira lahko pride do pravega dobička z pravimi imetninami, kako je to sploh mogoče in legalno, kako je narod tako zabit da ne pojame kakšna kraja je to, kakšen gromozansko nepravičen sistem je to? Saj pa to je neke vrste kraja, dobiš nekaj za kar sploh nisi rabil nič delati v realnem svetu, nobene storitve, ničesar, samo daš neko cifro not in magično pade ven več, moderne borze so več ali manj kazinoji z pravimi življenji.

Saj nihče nikogar ne prisiljuje da se gre borzništva, tako kot ne da vplača loterijski listič ali da gre v kazino. Razen seveda lastnega pohlepa in adrenalina. Vendar tisti, ki slučajno profitira, ni nikomur nič ukradel. Ves profit so mu prostovoljno dali tisti, ki so izgubili. Sicer pa kot povsod v tržnem gospodarstvu, če ni povpraševanja, tudi ponudbe ni. Seveda je pomembno tudi da pri vseh takšnih transakcijah brez tveganja vedno zasluži država.

Slayer69 ::

Slayer69 je izjavil:

Da kar tu vprašam (sem že nekaj iskal pa na hitro nisem našel nekega odgovora): Na kateri(h) platformah trgujete oz. kaj priporočate trenutno? Primarno me zanimajo delnice je pa vsekakor bonus, če je možno tudi kaj drugega (ETF, zlato, ...).
Torej nekaj zaupanja vrednega s čim nižjimi stroški in spodobnim vmesnikom (po možnosti tudi mobile)? Aja mogoče še to... nimam se namena s tem dnevno ukvarjat, ampak bolj priložnostni nakupi.

Res noben noče povedat platforme na kateri trguje? Vidim kar nekaj novih postov pa noben povezan s tem ;)

WiseBear ::

Jaz sem odprl račun pri Trading 212.

Bolj ko postaja zanimivo, večje mrtvilo je tukaj.

Zanimivo, da so končno razglasili pandemijo. Napovedujem z gotovostjo, da se bodo Američani mnogo bolj panično odzvali na situacijo, ko bodo uvedli ukrepe, ki jih ima danes Evropa.

Korekcija 80-90 bo hitra, okrevanje gospodarstva pa zelo dolgotrajno.

Imejte pripravljen denar!!!

Opozoriti še velja, da lahko v Sloveniji pričakujemo padec nepremičnin.

Denar pripravljen, ta teden se zabavam z AMD.

Bodi previden. Jaz sem kupil z nekaj malega denarja SDGR (ki sicer začuda solidno stoji), a bi raje imel danar na računu, da ko pade zavesa, da poberem čimveč.

Ja to bo še veselo, ne vem kaj bi naredil, če bi imel 20000 v delnicah pa vse rdeče.

Boeing danes kar 18% v minusu. Pa tako veliko podjetje, ki ima zaslombo v ameriški vladi in navsezadnje tudi vojski. Po številnih problemih z softwerom, je še napaka na rezervoarjih. Dvorišče je polno novih letal. Težave z dobavitelji in prevelikim številom zaposlenih. Menjava vodstva družbe je bila očitno neuspešna. Kitajska je sklenila dogovor s Trumpom za uvoz ameriških izdelkov (predvsem letal), a prišel je virus.

Če gre veliki Boeing v stečaj, bo prihodnost Američanov črna. Na vrsti je zdaj Trump!

Kitajci vračajo udarec....

PrihajaNodi je izjavil:

Zdej je cas za nakup delnic letalskih druzb. Panika pa jasno umetno ustvarjena, tako kor virus.

Ne vem ameriske so v riti, pricakuje se bail out s stani države.

Slayer69 je izjavil:

Slayer69 je izjavil:

Res noben noče povedat platforme na kateri trguje? Vidim kar nekaj novih postov pa noben povezan s tem ;)

Jaz trgujem znotraj moje banke to je mbroker od BKS nisem preveč zadovoljen razmišljam pa o Captraderju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miki2019 ()

Jaz osebno se ne bi čudil če Daw pade pod 20k sam sem recimo gledal Shell R6C in si mejo postavil na 17€ ko je bil še čez 20. No nisem šel v nakup trgoval je pa tudi že po 14,5 ne ga srat s prezgodnjim vstopom, ker podjetja morajo še občutno popravit pričakovanja glede dobičkov.

Jaz sem že vse napisal o trade 212, začel sem tam, ker sem lahko začel z minimalnim vložkom, ker nisem imel pojma o trrgovanju, še prej seveda demo račun, ki pa mi ni bil to to, potem mikro račun in še malo postopoma povečaš. Tudi jaz rašmišljam o captraderju, samo mi nekako platforma ne diši, bi se moral navaditi.

lejko0 ::

Kaj pa kaksni reverse etfji (degiro)?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lejko0 ()

adut81 je izjavil:

Kitajci vračajo udarec....

Rekel bi, da niti ne. Dejansko se je zgodil virus, ki bo razkril ves umetno natiskan denar, kar sporoči Kitajcem, da tudi Amerika ni vsemogočna.

Krka delnice je najbrž najboljše prodati pred naslednjim 20-30% padcem? Konec koncev ne delajo nobenega od zdravil ali zaščitne opreme, ki bi prišla prav med epidemijo.

sparovcek2 ::

Najvisja volatilnost v zadnjih 11letih.

Boeing je padel precej.

Bund, gilt, tnote zgledajo kot potencialen vrh... Ugibam, ker niti ne vem tocno kaksne so tocno korelacije, ampak a bi lahko bili kmalu najavljeni stimulusi centralnih bank?

Zadeti timing bo sicer dobesedno vprasanje za milijon dolarjev, ampak tudi v bear marketu, ko vsi izgubijo upanje nastopijo neverjetni poskoki.

Jaz mislim, da je ta koronvirus voda na mlin za manipulacijo financnih trgov, in da se bo, kot sem ze omenil, obracalo na polno. Verjetno nasploh, naslednjih nekaj let... Ker trgovanje se zdi tako lukrativno, ces malce poklikas in sluzis. Obralo se bo vse, do zadnjega. Kazino na dosegu rok, preko mobilne aplikacije.

Pomoje je najboljsi mozni nasvet, izogibati se kakrsnikolim borznim poslom za naslednjih nekaj let. Prihranili boste denar in zivce :))

Blazzz ::

Mogoce se splaca kaksne put opcije kupit dandanasnji :).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazzz ()

sparovcek2 je izjavil:

Boeing je padel precej.

Bund, gilt, tnote zgledajo kot potencialen vrh... Ugibam, ker niti ne vem tocno kaksne so tocno korelacije, ampak a bi lahko bili kmalu najavljeni stimulusi centralnih bank?

Zadeti timing bo sicer dobesedno vprasanje za milijon dolarjev, ampak tudi v bear marketu, ko vsi izgubijo upanje nastopijo neverjetni poskoki.

Jaz mislim, da je ta koronvirus voda na mlin za manipulacijo financnih trgov, in da se bo, kot sem ze omenil, obracalo na polno. Verjetno nasploh, naslednjih nekaj let... Ker trgovanje se zdi tako lukrativno, ces malce poklikas in sluzis. Obralo se bo vse, do zadnjega. Kazino na dosegu rok, preko mobilne aplikacije.

Pomoje je najboljsi mozni nasvet, izogibati se kakrsnikolim borznim poslom za naslednjih nekaj let. Prihranili boste denar in zivce :))

Kupi se ko je panika in kri na trgu.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

sparovcek2 je izjavil:

Boeing je padel precej.

Neumnost brez primere. Več let smo čakali na ta dogodek, zdaj pa naj bi se držali stran od borznih poslov za naslednjih nekaj let. Ne potrebujem sploh več pojasnila!!!

Matejjjjj je izjavil:

Ni šans da kaj zaslužiš, algoritmi AI te Zmeljejo. Je vse bolj podobno kripto marketu. Raje kupuj točke vzajemcev. Jaz sem v 10 minutah likvidiral vse razen deset let starih zlatnikov. 6 mestna cifra. Bom pomoje kupil kar kakšno kmetijo...

Kaj boš s kmetijo? Samooskrba ali prodaja pridelka?

PrihajaNodi je izjavil:

sparovcek2 je izjavil:

Boeing je padel precej.

Kupi se ko je panika in kri na trgu.

Ja, ampak nikoli ne moreš vedeti, ali gre lahko še dol ali se bo obrnilo gor.

Zgodovina sprememb…

Vedno je slobse gor.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Vse se odvija po načrtih, to kar sem včeraj zapisal. En sam velik strah in panika!

Zaprli so že letalski promet, čeprav je veliko okuženih že v sami Ameriki. Nov udarec za Boeing.

PrihajaNodi je izjavil:

Vedno je slobse gor.

Glede na najnižjo točko ja, kje je pa ta točka, pa ne veš.

Padec bo minimalno še 30-40% (v povprečju). Zakaj? Ker večine ZDA populacije sploh še ni zajela panika, to prihaja v tem in naslednjem tednu - takrat bo pomoje čas za nakup.

PreviousUser je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Vedno je slobse gor.

Glede na najnižjo točko ja, kje je pa ta točka, pa ne veš.

Ne bodimo malenkostni, če imamo na pladnu delnice po -80%. Ali bi res lovil še tisti morebitni procent??

lejko0 je izjavil:

Padec bo minimalno še 30-40% (v povprečju). Zakaj? Ker večine ZDA populacije sploh še ni zajela panika, to prihaja v tem in naslednjem tednu - takrat bo pomoje čas za nakup.

Se globoko strinjam. Gremo po korakih!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rini ()

Ne bodimo malenkostni, če imamo na pladnu delnice po -80%. Ali bi res lovil še tisti morebitni procent??

Butast folk bi kupoval ko gre gor. Ze videno miljonkrant in prezvecena taktika.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

tako ja, videno vsak dan na tujih forumih

Apple in Mastercard sta na današnji dan po tečajih tam tam. Če bo še ena konkretna korekcija in se bo virus začel umikati, sem zraven.

Gledam pre-market. Danes bo čudovit dan, piše se novo poglavje.

Dan 1.

J.McLane ::

Zanimivo, od daleč tole zgleda kot naravna katastrofa, samo da so razsežnosti globalne. Težko je to enačit z 2008, kjer je bil problem v samih finančnih fundamentih.

Torej dajmo junaki, a kdo zna napovedat do kje navzdol bomo šli?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Gone ::

PrihajaNodi je izjavil:

Butast folk bi kupoval ko gre gor. Ze videno miljonkrant in prezvecena taktika.

Jebiga, pol sem pa butast folk po tvoje. Sam zaslužki so pa fajn. Sam še zmeraj dodajam na šortih in prilagajam stope. Longe bom šel ko bo šlo gor vsaj nekaj časa.

J.McLane je izjavil:

Zanimivo, od daleč tole zgleda kot naravna katastrofa, samo da so razsežnosti globalne. Težko je to enačit z 2008, kjer je bil problem v samih finančnih fundamentih.

Torej dajmo junaki, a kdo zna napovedat do kje navzdol bomo šli?

1) a zdej pa ni problem v fundamentih ko se ustavlja globalna trgovina, potovanja, tudi proizvodnja?
2) zakaj pa je to pomembno? trguješ pač s trendom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gone ()

J.McLane ::

Tsunami na Japonskem je zelo močno ohromil Japonsko, vse je stalo, poglej kako so se lahko hitro pobrali. Kriza leta 2008 se je pa vlekla in vlekla, okostnjaki so kar padali iz omar.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Gone ::

1) corona ni omejena na japonsko
2) dosti več je negotovosti in tusti dosti dlje se bo vleklo.

WarpedGone ::

Q: Kdaj se je konačal kriza iz 2008?
A: Ni se.

Q: Kako naprej?
A: Enako kot do sem - vsak po svoji poti, vsak s svojo resnico.

Borzni tečaj je vsota vsega tega v posameznem trenutku.
Kratkoročno vedno prevladuje človeška psiha, dolgoročno pa vedno ekonomija.
Eno igrajo na prvo, drugi na drugo.

Tretji pa samo debelo gledajo...
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

««
31 / 190
»»