Forum » Strojna oprema » Pomoč! HDD preneha delovati čez čas
Pomoč! HDD preneha delovati čez čas
Sisus ::
Pojavljati se mi je začelo to, da hdd kar neha delati -> včasih dela brez problema kolikor dolgo uporabljam računalnik
včasih pa kar neha.
Imam 3 diske. 2 SSD (na enem windows 7) ter 1 HDD.
HDD po nekaj časa kar neha delovati in če igram igro, ki je instalirana na ta HDD
se igra sesuje. Tudi pri odpiranju drugih datotek (video, muzika, slike) mi potem javi napako.
Po izbiri "Vnovični zagon" HDD-ja ne zazna. Šele po "Zaustavitev sistema" in ponovnem
prižigu desktopa mi disk zazna in dela spet normalno.
Večkrat se mi je zgodilo tudi, da sem shranil torrent na ta hdd in je sredi prenosa nastala napaka - da datoteke ni mogoče najti.
Računalnik sem v celoti kupil pred kakšne 3 tedne, tako, da je vse skoraj novo.
Prosim za kakršnokoli uprabno informacijo.
Hvala
LP,
Simon
včasih pa kar neha.
Imam 3 diske. 2 SSD (na enem windows 7) ter 1 HDD.
HDD po nekaj časa kar neha delovati in če igram igro, ki je instalirana na ta HDD
se igra sesuje. Tudi pri odpiranju drugih datotek (video, muzika, slike) mi potem javi napako.
Po izbiri "Vnovični zagon" HDD-ja ne zazna. Šele po "Zaustavitev sistema" in ponovnem
prižigu desktopa mi disk zazna in dela spet normalno.
Večkrat se mi je zgodilo tudi, da sem shranil torrent na ta hdd in je sredi prenosa nastala napaka - da datoteke ni mogoče najti.
Računalnik sem v celoti kupil pred kakšne 3 tedne, tako, da je vse skoraj novo.
Prosim za kakršnokoli uprabno informacijo.
Hvala
LP,
Simon
axee ::
Prvo, preveri SATA kabel (diski so že izginevali zaradi tega), pa še z CrystalDiskInfo preglej SMART podatke.
XFX Core Edition PRO 750W...sem preveril nastavitve porabe in je blo pri nekaterih načrtih nastavljeno, da se izklopi po 20min.
Upam, da bo zdaj delalo.
Hvala za pomoč
Upam, da bo zdaj delalo.
Hvala za pomoč
No, probal sem vse zgoraj omenjene rešitve...še vedno mi HDD disk "crkne".
Zanimivo mi je, da, če dam "Vnovični zagon" in grem v bios mi ga tam ne zazna, če pa računalnik ugasnem z "Zaustavitev sistema" in ga potem
ponovno prižgem ga potem zazna...
Ravnokar se mi je ponovno zgodilo...sem zagnal seaTools for windows...in mi ga ne zazna.
:(
Zanimivo mi je, da, če dam "Vnovični zagon" in grem v bios mi ga tam ne zazna, če pa računalnik ugasnem z "Zaustavitev sistema" in ga potem
ponovno prižgem ga potem zazna...
Ravnokar se mi je ponovno zgodilo...sem zagnal seaTools for windows...in mi ga ne zazna.
:(
Hayabusa ::
A misliš da "vohamo" tvoj sistem na daljavo ??
Kateri disk, os. plošča, OS ?
Prilepi CrystalDiskInfo screenshot.
Kateri disk, os. plošča, OS ?
Prilepi CrystalDiskInfo screenshot.
Disk: Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5"
MB: ASUS P9X79
screenshot:
MB: ASUS P9X79
screenshot:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sisus ()
Duhec ::
Preveri dober stik napajalnega in podatkovnega kabla tako na plati kot na tem "crknjenem" disk. Če je komp pod plombo, nesi na garancijski servis.
Je kak poseben razlog, da si določil particiji črko B: ?
Je kak poseben razlog, da si določil particiji črko B: ?
No sem nekako uštimau...torej posodobil sem chipset driverje za mobo...pa v Intel rapid storage sem disablov power management.
Zaenkrat še nisem imel problemov.
Zaenkrat še nisem imel problemov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDD vs Hibrit HDD+SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 3193 (1146) | opeter |
» | Počasen SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22181 (9448) | nsa_ag3nt |
» | Težava za znoret (mrtev PC)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1770 (1339) | He-Man |
» | Load/unload cycle narašča po prehodu na SSDOddelek: Strojna oprema | 1193 (957) | CyberPunk |
» | SSD disk-Računalnik zamrzneOddelek: Pomoč in nasveti | 5023 (4455) | styled |