Forum » Pomoč in nasveti » Zvok prekinja ...
Zvok prekinja ...
JOKER ::
Imam popolnoma nov računalnik.
Zdaj že drugi dan opažam, da mi zvok v video posnetkih prekinja.
Recimo gledam video in zvok izgine za dve sekundi, pa se spet sliši, pa je 15sek. vse OK, pa spet zgine oziroma prekinja.
Probal sem gledat video v Windows Media, pa sem probal video izsek pogledat v Pinnaclu in vsepovsod isto. Kaj bi to lahko bilo?
Ko pogledam opravitelja naprav je vse OK, nikjer ni nobenega vprašaja niti klicaja, tako da drajverji so naloženi ....
Ko gledam posnetke na Youtube ali recimo na 24ur, pa dela vse normalno, brez prekinjanja zvoka. To se dogaja predvsem na mojih video posnetkih, ki sem jih jaz posnel z Full HD kamero.
Naj omenim še to, da mi pa omenjeni video posnetki na drugem računalniku delujejo BP, brez prekinjanja.
No, rad bi poudaril, da imam srečo in včasih video izsek deluje brez problema, se lepo sliši od začetka do konca ... ko pa ga želim recimo še 1x ogledat, pa spet prekinja zvok.
Problem je v tem, da ko sem v Pinnaclu naredil kratek video, da je na končnem izdelku prav tako prekinjalo.
Jaz sem mislil, da mi video prekinja samo v Pinnaclu 15, potem pa sem slučajno si hotel pogledat en del neobdelanega videa v WinMedia, pa sem ugotovil, da ni problem v Pinnaclu, temveč v nečem drugem, ampak ne vem kaj bi lahko bilo narobe.
Zvočna je integrirana na plošči in je AMD Realtek High Definition Audio Device.
Mogoče še pomemben podatek: videe, katere si ogledujem in jih želim "zrežirat" v kratek domač video, imajo končnico mp4.
Zdaj že drugi dan opažam, da mi zvok v video posnetkih prekinja.
Recimo gledam video in zvok izgine za dve sekundi, pa se spet sliši, pa je 15sek. vse OK, pa spet zgine oziroma prekinja.
Probal sem gledat video v Windows Media, pa sem probal video izsek pogledat v Pinnaclu in vsepovsod isto. Kaj bi to lahko bilo?
Ko pogledam opravitelja naprav je vse OK, nikjer ni nobenega vprašaja niti klicaja, tako da drajverji so naloženi ....
Ko gledam posnetke na Youtube ali recimo na 24ur, pa dela vse normalno, brez prekinjanja zvoka. To se dogaja predvsem na mojih video posnetkih, ki sem jih jaz posnel z Full HD kamero.
Naj omenim še to, da mi pa omenjeni video posnetki na drugem računalniku delujejo BP, brez prekinjanja.
No, rad bi poudaril, da imam srečo in včasih video izsek deluje brez problema, se lepo sliši od začetka do konca ... ko pa ga želim recimo še 1x ogledat, pa spet prekinja zvok.
Problem je v tem, da ko sem v Pinnaclu naredil kratek video, da je na končnem izdelku prav tako prekinjalo.
Jaz sem mislil, da mi video prekinja samo v Pinnaclu 15, potem pa sem slučajno si hotel pogledat en del neobdelanega videa v WinMedia, pa sem ugotovil, da ni problem v Pinnaclu, temveč v nečem drugem, ampak ne vem kaj bi lahko bilo narobe.
Zvočna je integrirana na plošči in je AMD Realtek High Definition Audio Device.
Mogoče še pomemben podatek: videe, katere si ogledujem in jih želim "zrežirat" v kratek domač video, imajo končnico mp4.
Nalozi kodeke in/ali poskusi z VLC playerjem.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
probaj še z vlc playerjem predvajat videoposnetke
Nalozi kodeke in/ali poskusi z VLC playerjem.
Zdaj mi je nekako uspelo, da zvok v samih videjih ne prekinja. Naložil sem še 1x Windowse, tako da zgleda, da se je nekaj "zakvačkalo".
Zdaj imam pa novo težavo in sicer:
- v videjih, ki jih predvajam ali v WinPlayerju ali v Pinnaclu, se dogaja, da občasno nastanejo za trenutek na naključnem delu slike kocke. Včasih se zgodi, da pol slike med predvajanjem postane črno/bele, ampak te zadeve se dogajajo samo za trenutek ... sekundo ali dve, ampak čisto dovolj, da me motijo.
Videi so z končnico .mp4 in pa AVCHD (.mts). Z Pinnaclom sem mislil OK, morda samo med predvajanjem se bo to videlo, dokler bom sestavljal domači video ... ampak sem se motil. Ko sem posnetek predvajal na TVju mi je isto naredilo, čeprav sem vstavljene .mts fajle, kasneje z Pinnaclom naredil v video 720p in končnico .mp4.
Zakaj prihaja do tega?
A je grafična prešvoh, pa ne more lepo prikazovat videa?
Naj povem, da imam grafično Radeon HD integrirano na matični.
Menim, da to ne bi smel biti problem, saj na dve leti starem notesniku vse te stvari (video obdelujem zadnji dve leti bolj intenzivno) delujejo BP.
Računalnik je pa popolnoma nov!
Kje bi lahko bila težava?, bi jo z ločeno grafiko rešil?
Hvala!
Naj poudarim, da nisem nalagal nobenih kodekov.
Tudi na notesniku ni bilo potrebe po kodekih, zato menim, da tukaj ni verjetno v tem problem.
Če se bo zadeva s tem rešila (z namestitvijo kodekov), potem je itak to malenkost.
Računalnik je drugače 3800+ in 8GB Ram, tako da bi zadeva pri takšni konfiguraciji laufat BP, saj notesnik je i3 procesor 2200+ z 4GB Ram-a in kot sem že omenil, deluje vse OK.
Tudi na notesniku ni bilo potrebe po kodekih, zato menim, da tukaj ni verjetno v tem problem.
Če se bo zadeva s tem rešila (z namestitvijo kodekov), potem je itak to malenkost.
Računalnik je drugače 3800+ in 8GB Ram, tako da bi zadeva pri takšni konfiguraciji laufat BP, saj notesnik je i3 procesor 2200+ z 4GB Ram-a in kot sem že omenil, deluje vse OK.
Vse kar potrebuješ je zadnja uradna verzija gonilnika za grafiko in zvok:
AMD Graphics Drivers and Software
Realtek drivers
Realtek drivers
Vse kar potrebuješ je zadnja uradna verzija gonilnika za grafiko in zvok:
Realtek drivers
Hvala ti!
Na kaj takšnega sploh nisem pomislil, ker sem dobil zraven DVD na katerem so gonilniki in sploh nisem razmišljal o tem, da so lahko že "out of date".
Zdaj zadeva deluje ... zaenkrat.
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj izbrat: .mts ali mp4Oddelek: Zvok in slika | 3836 (3566) | vasquez |
» | Hd kamera, tv .... itdOddelek: Zvok in slika | 3601 (3243) | JOKER |
» | težave s Pinnacle 9Oddelek: Zvok in slika | 944 (888) | TOP |
» | [uradna tema] Pinnacle (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 20171 (7717) | dire |
» | Kako iz DV narediti DIVX?Oddelek: Zvok in slika | 2491 (1878) | marS |