» »

Modifikacija monitorja by TiCkO

Modifikacija monitorja by TiCkO

alien-w ::

Tole je imelo namen postati članek, a je zaradi tehničnih problemov bila ta želja ukinjena:

Modifikacije monitorja by TiCkO



Bilo je neko nedeljo ko nisem imel kaj za delat in ker se mi je luštalo spremenit izgled monitorja sem se odločil da ga bom priredil izgledu moje sobe zato sem ga mao preuredil z barvanjem in mojimi idejami! Mislim da je kar dobro izpadlo in sem kar zadovoljen z moj prvi takšen poseg!! V bližnji prihodnosti ko mi steee garancija za kišto se bom pa sprevil še na njo in jo predelal!!!Kaj še naj povem poglejte si moj članek
spodaj!!! :)



Torej tole je moj prvi poseg nad monitorjem, medtem ko je moja mašina še normalna saj je stara komaj nekaj dni in zato je še ne mislim modificirat, medtem ko je monitor star že kar nekaj let a vendarle je še vedno dober!!!

SESTAVINE:


  • monitor (po možnosti starejši)

  • olfa nož

  • grelec

  • križni izvijač

  • vata

  • razredeilo

  • avto lak (barva)

  • selotejp in papirnati lepilni trak

  • stare revije ali liste

  • silikon

  • sekundno lepilo

  • pilo

  • brusni papir

  • list od žage za rezanje železa

  • spajkalnik

  • led diode (3mm, 3-4V)



No ko imamo vse to se poeasi lotimo dela. Najprej postavimo monitor na mehko površino tako da je ekran obrnjen navzdol in odvijemo par šraufov (vijakov) ki držijo zadnje ohišje monitorja.(za vsak vijak si zapolnimo ali zapišemo kje je bil in od eesa je (v mojem monitorju so bili vijaki samo dveh razlienih vrst)) Ko smo naredili to odvijemo še sprednji del monitorja.
Torej imamo vso plastiko iz monitorja kar ostane torej monitor njegova notanjost to pa lepo spravimo na mehko odejo in v omaro da lepo stoji dokler ne pobarvamo ogrodja. Ker sem jaz to delal nekaj dni ker se mi ni dalo takoj vsega narediti sem imel dolgo easa v sobi navlako. Vso plastiko ki jo želimo pobarvati jo zelo dobro pobrusimo z brusilnim papirjem eim bolj finim. Ko smo jo pobrusili vso plastiko oeistimo z razedeilom pa nikar naj ne bo nitro saj vam jo bo razžrlo.


Na tej sliki vidite notranjost mojega monitorja!


In tole je ogrodje (še v prvem stanju) ki bo delno prebarvano!

In še pred barvanjem sem se odločil da bom naredil okence na katero bom dal steklo da se bo videlo vezje in zato se na levi strani ogrodja z z grelniku grel olfa nož da sem naredil na vsakem kotu luknje in potem dal noter list od žage in odžagal ven kvadrat.


Tukaj vidite kako sem se zabaval z olfa nožem!:)

Ko sem izrezal kos plasitke sem vse reže vsako za sebe zbrusil in očistil nato pa jo dobro zašeitil saj je prišlo na vrsto barvanje.


Najprej sem okrog dal papirnat lepilni trak in potem še selotejp. S selotejpom pa sem okrog še prilepil liste iz stare raeunalniške revije. ;)

Ko sem dobro zašeitil sem na strežaj odpr okno in prieel z barvanjem. Barval sem v zelo tankih plasteh da se je barva dobro primla. Pobarval sem pa s tremi plastmi (ker sem to delal pozimi me je zelo zeblo v sobi).


Zgornji del pobarvan! Videti je kul.

Med tem ko sem eakal da se je sušilo sem si pripravil velik list iz manjših listov da sem ga dal eez mizo in steno da sem lahko pobarval še sprednji del ogrodja! Dobro sem zašeitil steno in mizo in nato spet po majhnih plasteh zaeel barvati! Ko sem konlčal z sprednjim delom je izgledal nekako takole:


Kar lepo!:)

Torej sprednji del je konean sedaj pa se zadnji del. Hitro sem pobarval še ostale reže in ko se je posušilo sem na režo kjer sem prej izrezal kvadrat pritrdil steklo (ker nisem imel plexi stekla sem dal kar steklo od cd ovitka in zgleda kul), tako da sem na vsak kot namazal malo sekundnega lepila in še vse lepo zalil s silikonom. Ko se je to posušilo sem na vsak kot namestil diodo (v tem primeru zeleno saj nisem imel modrih :( ) in jih vzporedno zvezal na diodo ki se prižge ko prižgeš monitor.


Tole je stran kjer je izrezano!

Ker mi ni preostalo drugega kot da sestavim ree in da vidim kako bo izgledala sem se sprevil sestavljati. Najprej vse pregledam da nism kaj pozabil in potem spet sestavim po istem poteku kot sem raztavil.Ko sem pogledal sestavljen monitor sem bil vesel nad mojo umetnijo glede na to da sem se kar precej pomatral! :) In tole je izdelek:


Kar lepo??? :)


Takole se vidi na sliki ampak je v resnici precej lepše!

In lučke ki se ne vidijo dobro ampak v resnici je kar gut!!

Za vsa vprašanja in komentarje pišite na nornamotor@hotmail.com
Za kakeršnokoli škodo ne odgovarjam!!!!

msmiha ::

Zanimiv poseg;) No če bi jaz barval svoj monitor potem bi ga prebarbaval vrjetno v modro in črno. Drugače pa je kar dobra ideja, ki ni niti ni izpadla tako slabo. Mogoče bi še lahko samo eno pleksi steklo vgradil na vrh monitorja.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

TICKO ::

ja vem da bi blo dobro ampak potem bi rabil neonko in tam gor pri monitorju ni veliko stvari ki bi bile zanimive ce bi bilo plexi!!!!:))

msmiha ::

Em mislim da je že sama katodna cev zanimiva, če bi nad njo (nad B-platino) naredu pleksi.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

totimato ::

lepo, kaksnno svetilno telo pogresamo, drugace pa je lepo

samo slovenščina ti je v kurcu :D

lp

TICKO ::

jao jao jao!!!!!!!

Vem in sem tud ze velikrat to slisal sam da ti povem da sm jo popravu sam so objavli ono prvo verzijo texta!!!Za v forum je ql!!!

No za svetilno telo se strinjam moral bi dat neonko ali kaj podobnega!!:P
www.tickobox.com
www.scooter-on.net

tony ::

Prava mojstrovina.

BoGo ::

Ticko, super zadeva. Samo ce sem dobro opazil, si dal pleksi steklo na tista mesta, kjer so bile luknje za zracenje. Te ne skrbi pregrevanje?

There are 10 kinds of people in this world:
Those who understand binary and those who don't.

TICKO ::

@BoGo
Ticko, super zadeva. Samo ce sem dobro opazil, si dal pleksi steklo na tista mesta, kjer so bile luknje za zracenje. Te ne skrbi pregrevanje?

Misim da to plexi nima veze z pregrevanjem ker itq ni velika povrsina in me ne skrbi!!!:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NZXT M59 Case mod

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
453259 (2005) Janac
»

Osvetlitev kopalne kadi

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
323922 (2697) McBoby
»

naredil si bom carbon fibre ohišje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11921681 (15736) DimmniBurek
»

Plexi stranica

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221499 (1036) Smorny

Več podobnih tem