Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
hotig ::
@dr.Akula
Na podlagi lastnih izkušenj z AE in dostavo od EO (tudi opisano na tem forumu) ni šans, da boš dobil povrnjen denar od AE. Pri meni so trdili, da nisem podal dokazov o tem, da izdelek ni bil dostavljen (kljub printscreenu od dostavne službe in mednarodne sledilne strani) in so zavrnili dispute (podobno kot pri tebi so odgovorili naj kontaktiram dostavno službo, ki pa se na moje kontakte ni odzivala). Po prijavi EO na TIRS sem po njihovem posredovanju po cca 5 mesecih vendarle dobil paket (žal samo to in brez uradne odločbe ali kazni za EO - čeprav so mi v telefonskem pogovoru trdili, da bo to verjetna možnost končne odločbe).
@Pegart
Treba je prebrati vse v rdečem, ne samo ceno oz. prihranek. Ta je sicer izpostavljen, da te vizualno privabi. Na koncu pa v rdečem lepo piše, da gre za "Welcome deal". Ko sem nazadnje kupoval na AE (v začetku leta, preden sem jih odje...) je ta cena oz. prihranek z oznako "Welcome deal" veljal za nove kupce (torej če si se na novo registriral, nisem siguren ampak mislim da je nekoč tudi pisalo da mora bit registracija opravljena pred največ 48h pred nakupom). To velja za vse Welcome deal cene, dejansko ceno pa vidiš ko si prijavljen in daš izdelek v košarico.
P.S.: To je veljalo včasih, če se je kej spremenilo, me pa popravite.
Na podlagi lastnih izkušenj z AE in dostavo od EO (tudi opisano na tem forumu) ni šans, da boš dobil povrnjen denar od AE. Pri meni so trdili, da nisem podal dokazov o tem, da izdelek ni bil dostavljen (kljub printscreenu od dostavne službe in mednarodne sledilne strani) in so zavrnili dispute (podobno kot pri tebi so odgovorili naj kontaktiram dostavno službo, ki pa se na moje kontakte ni odzivala). Po prijavi EO na TIRS sem po njihovem posredovanju po cca 5 mesecih vendarle dobil paket (žal samo to in brez uradne odločbe ali kazni za EO - čeprav so mi v telefonskem pogovoru trdili, da bo to verjetna možnost končne odločbe).
@Pegart
Treba je prebrati vse v rdečem, ne samo ceno oz. prihranek. Ta je sicer izpostavljen, da te vizualno privabi. Na koncu pa v rdečem lepo piše, da gre za "Welcome deal". Ko sem nazadnje kupoval na AE (v začetku leta, preden sem jih odje...) je ta cena oz. prihranek z oznako "Welcome deal" veljal za nove kupce (torej če si se na novo registriral, nisem siguren ampak mislim da je nekoč tudi pisalo da mora bit registracija opravljena pred največ 48h pred nakupom). To velja za vse Welcome deal cene, dejansko ceno pa vidiš ko si prijavljen in daš izdelek v košarico.
P.S.: To je veljalo včasih, če se je kej spremenilo, me pa popravite.
delavec44 ::
Še vedno je isto. Pač moraš biti prijavljen preden brskaš. Saj drugače tudi poštnine ne kaže pravilne.
hotig ::
Evo še končni info od mene. Ja končni, čeprav objavljam malce z nelagodjem, ker ne vem, če kdo s TIRS in AKOS tukaj špijonira. Danes zjutraj sem objavil komentar o AE in EO ter omenil TIRS. Tri ure pozneje me pa kliče inšpektorica iz urada, ki je vodil moj postopek. Razlog: preverja, če sem jst dejansko dobil paket, do bo uradno zaključila zadevo. Pa sej smo vse zaključili že avgusta, pisno (po mailu) in po telefonu. Edino nobene uradne odločbe ni bilo. Dejala je, da glede na to da sem dobil paket po njihovem posredovanju, ne bo nobene odločbe ali kazni za EO, moj primer pa bo le del večje statistike. Je pa omenila, da že več kot leto dni TIRS in AKOS vodita postopek proti EO zaradi različnih kršitev in to je še vedno v postopku obravnave. Vseeno malce čudno.
No ja, jst sem hepy, ker sem po 5 mesecih dobil paket in bom del velike statistike
No ja, jst sem hepy, ker sem po 5 mesecih dobil paket in bom del velike statistike
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hotig ()
Pegart ::
@hotig in @delavec44
Hvala za pojasnilo. Torej podobno, kot je bilo včasih. Zmedlo me je le, ker sem prijavljen in mi vseeno vsiljuje to akcijo, čeprav ne velja zame (nisem nov uporabnik). Zato sem mislil, da je vseeno kakšna druga akcija za stalne uporabnike.
Hvala za pojasnilo. Torej podobno, kot je bilo včasih. Zmedlo me je le, ker sem prijavljen in mi vseeno vsiljuje to akcijo, čeprav ne velja zame (nisem nov uporabnik). Zato sem mislil, da je vseeno kakšna druga akcija za stalne uporabnike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pegart ()
DarwiN ::
Ni welcome deal.. Takšne so pač cene.. Foter hoče ta usrani sesalec za 3EUR, na primer.
Ampak se sprašujem, če so to neke vrste novi nategi? Zadnje čase ne naročam več na AE.
Polno nekih sveže kreiranih trgovin (pol leta stare trgovine), seller rating = 1%.. To mora bit nateg, kaj?
Sej lahk naročim in kasneje terjam nazaj denar, ampak ...
p.s: aja, ta tvoje smrekca očitno je welcome deal.
Ampak se sprašujem, če so to neke vrste novi nategi? Zadnje čase ne naročam več na AE.
Polno nekih sveže kreiranih trgovin (pol leta stare trgovine), seller rating = 1%.. To mora bit nateg, kaj?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
lolipop2 ::
LOL, tale Aliexpress je en velik joke. A sploh še kdo naseda na te -75% sales?
Že en čas spremljam en artikel, pa je bila cena 24€, sedaj je pa -75% in je cena 26€ :)))
Že en čas spremljam en artikel, pa je bila cena 24€, sedaj je pa -75% in je cena 26€ :)))
MIHAc27 ::
Ni welcome deal.. Takšne so pač cene.. Foter hoče ta usrani sesalec za 3EUR, na primer.
Sej še 3€ ni. Sprobej, v najslabšem primeru daš 1 zvezdico pa je. Jaz večjih problemov nisem imel, razen ko sem nek laser naročal nikakor niso poslali. Sej sem dobil denar nazaj ampak vsakič je 1 teden minil. Šele ene 5. trgovina je dejansko poslala. Ampak gre za nevaren izdelek... tko da lahko, da je kaka EU direktiva vmes. Ker drugo vse pride.