Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
matobeli ::
"choice" izdelke izberi, hitro pride in brez dodatnih dajatev. Nad 10eur je brezplačna poštnina.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Groot ::
Choise ali pa Aliexpress Saver Shipping bo oboje brez dodatnih stroškov. Za Ciniao opcije pa žal ne sledim več kakšno je stanje, ker niti ne izbiram te možnosti.
geofull ::
Tnx.
Kako je kaj s 'Customer Reviews'? Nad koliko se gleda da je ok? Nad 4.7? 4.8? Pri koliko reviewih? Pri 500 ali več?
Kako je kaj s 'Customer Reviews'? Nad koliko se gleda da je ok? Nad 4.7? 4.8? Pri koliko reviewih? Pri 500 ali več?
Kirabanka1 ::
Kaj bi lahko uporabil za vklop pralnega stroja saj se mi ne da vedno hoditi v klet? Ena varianta je Switchbot, druga pa Smart plug. Pred tem bi bil pralni stroji seveda pripravljen, nastavljen bi bil program ter mehčalec in detergent. Gumb za vklop je kar precej trd in ne vem če Switchbot to zmore.
V-i-p ::
Pametno vtičnico. Prižgi gumb, nastavi program, nafilaj boben, detergent, mehčalec in ko hočeš prat, preko telefona vklopi pa je.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Kirabanka1 ::
Verjetno res. Za sušilnega bom pa rabil Switchbot. Zanima me ali se ta Switchbot lahko aktivira 2x? Se pravi, da 2x pritisne.
OK.d ::
Ne vem če boš to rešil s pametno vtičnico, ker elektronika od stroja verjetno ne bo sama od sebe vklopila zadeve in bo potrebno potrditi vklop.
LPOK.d
CyberPunk ::
A zdaj še vedno vse dostavlja Express One? Oz. a karkoli pride tudi preko Pošte Slovenije?
Da vem, ali naročam na službeni naslov ali domačega, ker mi gre na k*%& ta njihova izključno dopoldanska dostava, ko te sredi sestanka pokličejo "jest mam paket za vas, a ste doma"...
Da vem, ali naročam na službeni naslov ali domačega, ker mi gre na k*%& ta njihova izključno dopoldanska dostava, ko te sredi sestanka pokličejo "jest mam paket za vas, a ste doma"...
dr.Akula ::
A zdaj še vedno vse dostavlja Express One? Oz. a karkoli pride tudi preko Pošte Slovenije?
Ali Saver pripelje Pošta Slovenije. Ampak če naročiš več izdelkov, ki so poslani s Saver, jih potem v centru ponavadi združijo v eno vrečo in gre ven kot Standard, ki ga pa spet pripelje EO. Najbolje počakati nekaj dni med naročili.
ni podatka
blink ::
Dispute za en nedostavljen paket sem odprl, zadnji tracking info je iz 5.9.2024 nekje na sredi poti, nato pa ne duha ne sluha, danes sem sele lahko odprl dispute. Trenutno sem na dvodnevnem "decision waiting time", vse je se vedno znotraj AE protection obdobja.
Moram se kaj narediti? Slikovnih/video dokazov itak nimam.
Moram se kaj narediti? Slikovnih/video dokazov itak nimam.
Irbis ::
Počakaš, da ti povedo odločitev. Trgovec te poskuša prepričati, da počakaš, če ti trgovec noče vrniti denarja, gre stvar v odločanje AliExpressu, tam so mi potem vrnili denar brez kakšnih komplikacij.
Ales ::
V vsakem primeru, če bi te trgovec poskusil prepričati, da prvo zapri dispute in da ti bo potem vrnil kupnino ali kaj podobnega, ne nasedaj. Ne rečem, da bi in tudi niso vsi trgovci nateguni, samo omenim za vsak primer...
domeski ::
Naročil paket. Prispeti bi moral do 20.9. Na ecsc-logistics.com vidim da je paket prisel 11.09. v ˝destination country (warehouse/logistic center)˝. Od takrat ne duha ne sluha.
Na dispute mi ne refundajo, ker je paket kao še v tranzitu.
Na ecsc-logistics.com so mi odgovorili naj kontaktiram našo pošto, ker imajo omejen tracking.
Kje sedaj najti paket. Koga prijeti za jajca.
p.s. Našel sem prek sledenja Pošte Slovenije, da je bilo: -12.09. Pošiljka v PLC LJ usmerjena pošti
Koga sedaj kontaktirati in kako do paketa ali so ga morda že vrnili pošiljatelju
Na dispute mi ne refundajo, ker je paket kao še v tranzitu.
Na ecsc-logistics.com so mi odgovorili naj kontaktiram našo pošto, ker imajo omejen tracking.
Kje sedaj najti paket. Koga prijeti za jajca.
p.s. Našel sem prek sledenja Pošte Slovenije, da je bilo: -12.09. Pošiljka v PLC LJ usmerjena pošti
Koga sedaj kontaktirati in kako do paketa ali so ga morda že vrnili pošiljatelju
V-i-p ::
Se mi zdi, da je tale paket dobil noge, žal :].
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
darkolord ::
Boš moral počakati na konec roka dobave, potem pa odpreš dispute in boš dobil vračilo denarja.
val46 ::
Kaj naj bi bilo novega? Tako vrsto sledenja sem imel že vsaj enih 10x v zadnjem letu. Pač, prevzem iz Madžarske in poslano v depo expressone, kjer si ti doma. Pač, tvojemu dostavljalcu. Pričakuj nekje začetek naslednjega tedna, da dobiš.
Jst sm mel že večkrat. Predvsem to počnejo, če pride pošiljka sestavljena iz več izdelkov(združene pošiljke), tako so prepričani, da je not točno tisto, kar naj bi bilo. V izogib manjka v pošiljkah. To počnejo zaradi njih, ne zaradi tebe. Ker itak imajo za vsak paket točno določeno vsoto teže, ker pred krcanjem na letalo, se vse tehta.
impre ::
Danes prejel to obvestilo, čeprav je že pisalo na trackingu dan ali dva nazaj, da je pošiljka spakirana in sortirana:
"Expired
Sorry, this order has been closed due to shipping problems. You can place the same order again."
Naročim še 1x ali raje ne, ker kaj mučkajo? Refund piše da je v teku...
"Expired
Sorry, this order has been closed due to shipping problems. You can place the same order again."
Naročim še 1x ali raje ne, ker kaj mučkajo? Refund piše da je v teku...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: impre ()
marjan_h ::
Mene zanima kaj so te Choice dnevi? Kakor vidim so to vedno v začetku meseca in trajajo 1 teden.
Zanima me katera cena je prava? Choice day price? To velja le za nekatere izdelke? To me zanima ker je veliko cen od (first time shopper) pa do tega Choice day.
Zanima me katera cena je prava? Choice day price? To velja le za nekatere izdelke? To me zanima ker je veliko cen od (first time shopper) pa do tega Choice day.
k4vz0024 ::
AE pošilja reklamne s cenami izdelkov, ki so bistveno nižje od tistih v aplikaciji. Skratka že v začetku nategujejo z bait reklamami!
miko22 ::
Aliexpress Selection standard gre preko carine ali ne?
Nek telefon gledam, pa je tam najbolj poceni, pa ne vem ali bo carina hotela svoj del ali ne.
Nek telefon gledam, pa je tam najbolj poceni, pa ne vem ali bo carina hotela svoj del ali ne.
lolipop2 ::
our package encountered an unforseen issue on its way to the distribution center in the destination country/region
a je to samo bug, al kaj? Glede na to, da naj bi prišlo iz EU shladišča s Choice. Imel sem pa že status: Customs clearance complete Oct 31, 05:31 CET
a je to samo bug, al kaj? Glede na to, da naj bi prišlo iz EU shladišča s Choice. Imel sem pa že status: Customs clearance complete Oct 31, 05:31 CET
delfinus ::
Aliexpress Selection standard gre preko carine ali ne?
Odvisno od zneska. Ce bo cena presegla 150€ skupaj s postnino bo carinski postopek opravljen pri nas. V casu nakupa ti bo pa na AE tudi odbilo davek. To bos videl tik pred nakupom. Posledicno bo na koncu celotna cena skupaj s placanim davkom in carinskim postopkom en mal vec kot pa ce bi placal davek direkt pri AE. Pa nekaj dni vec bo potrebno, da dobis stvar na dom zaradi tega.
Okapi ::
Tudi pri stvareh nad 150€ gre lahko preko "šverckomerc" poti čez Madžarsko, brez dodatnih stroškov.
Okapi v najvecjem delezu ne. V zadnjih 2 letih so mi vse stvari sle na carino, ce zadeva ni sla cez IOSS sistem ze ob nakupu. Tako, da je to bolj kot ne sreca in redki primeri, da spregledajo.
Hm...če dam v košarico cena ostane enaka
https://www.aliexpress.com/item/1005007...
Kdaj bi mi te naj odbilo davek?
CyberPunk ::
Mene zanima kaj so te Choice dnevi? Kakor vidim so to vedno v začetku meseca in trajajo 1 teden.
To imajo ze nekaj casa. Meni je bilo vcasih kar tecno, ker sem iskal natanko eno stvar in ko sem jo nasel, nisem tudi pod razno mogel iti naprej po standardni poti ogleda izdelka in nakupa, ker mi je vsililo ta "choice" in da moram nabrati vsaj 10 EUR, da bo brezplacna postnina. Skratka cez drugacen vmesnik je slo.
Bodi zlogiran v svoj account, kjer imas definiran svoj naslov. Klikni checkout pa ti bo avtomatsko odstelo davek. Pa pocakaj se par dni, ko bodo 11.11. razprodaje bodo kuponi taksni in drugacni in si bos lahko se dodatno zbijal koncno ceno.
lp, d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Bodi zlogiran v svoj account, kjer imas definiran svoj naslov. Klikni checkout pa ti bo avtomatsko odstelo davek. Pa pocakaj se par dni, ko bodo 11.11. razprodaje bodo kuponi taksni in drugacni in si bos lahko se dodatno zbijal koncno ceno.
lp, d.
Hvala ti. Bom res počakal do 11.11.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miko22 ()
Scena56 ::
Ali se na aliexpressu da kupiti kakšno poceni pametno športno uro z vgrajenim gps-om, ki potem tudi solidno deluje?
Rabil bi za Stravo. Android - Realme.
Rabil bi za Stravo. Android - Realme.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scena56 ()
recmajkemi ::
Težko boš našel na Aliju uro z vgrajenim GPSom večina, ki so oglaševane kot GPS ure potrebujejo povezavo z aplikacijo in pravzaprav uporabljajo GPS senzor telefona. Predlagam, da pogledaš na marketplacu/bolhi za kakega rabljenega garmina ali sunnta, bi moral dobiti kaj solidnega pod 100€. Ker pač darila nešportnikom.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
rs1975 ::
Letos bo božiček zamujal
https://siol.net/novice/slovenija/neura...
Bi rekel, da ravno obratno...
"Med stavko bodo zakonsko določen minimum izvajali na pisemskem delu, primarno pa se bodo preusmerili na dostavo paketov"
DimmniBurek ::
Sicer ni Aliexpress, ampak da ne odpiram nove teme samo za to.
V UK bi naročil nekaj za ~1500 GBP, dečva gre decembra gor, tako da bi lahko to dala v kovček pa prnesla domov.
Kolegica mi pravi, da se da na UK carini (na letališču) izpolniti neko formo, in potem ti VAT vrnejo na TRR. A je to že kdo prakticiral? Bi rekel, da moraš potem v Sloveniji na carini na letališču to prijaviti?
V UK bi naročil nekaj za ~1500 GBP, dečva gre decembra gor, tako da bi lahko to dala v kovček pa prnesla domov.
Kolegica mi pravi, da se da na UK carini (na letališču) izpolniti neko formo, in potem ti VAT vrnejo na TRR. A je to že kdo prakticiral? Bi rekel, da moraš potem v Sloveniji na carini na letališču to prijaviti?
There Is No Stronger Drug Than Reality
lolipop2 ::
Arrived in transit country/region
Nov 4, 06:39 CET
A tole je že blizu? Se ne premakne več :-/ Express one
Nov 4, 06:39 CET
A tole je že blizu? Se ne premakne več :-/ Express one
recmajkemi ::
A je kej pametnega za 11.11.? Kaj mate kaj v kosaricah?
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
buttcrack ::
Pegart ::
matobeli ::
Mal se pa je spremenilo.
Izdelki ki imajo oznako "choice" so vsi z zastonj poštnino nad 10eur in so "shipped by aliexpress". Ostali ki jih v košarico vidiš pod "global sellers" so pa neodvisni in lahko izbiraš tip poštnine.
Ampak brez skrbi, "choice" pride hitro in z že vsemi postopki opravljenimi.
Izdelki ki imajo oznako "choice" so vsi z zastonj poštnino nad 10eur in so "shipped by aliexpress". Ostali ki jih v košarico vidiš pod "global sellers" so pa neodvisni in lahko izbiraš tip poštnine.
Choice je dejansko aliexpres standard shiping, tko da, brez skrbi. Kar naroči, gre preko madžarske in brez nobenih problemov z našo carino.
Ne najdem paketa, ki naj bi bil dostavljen. Trikrat sem klical na Express one; prva dva dni so me odpravili s tem da so rekli, da bodo poizvedovali, ob tretjem klicu so potem paket zavedli kot "v iskanju". Rok za najdbo je 30 dni, potem naj bi sporočili prodajalcu da je izgubljen. Ima kdo izkušnjo, če to res deluje in dobiš potem povrnjeno? Ker prejetje se bo na Ali-ju avtomatsko potrdilo danes, potem imam pa rok 15 dni da odprem dispute.
ni podatka
Sem probal zdaj - če izberem Package not received, mi izpiše to:
Poizkusim še enkrat, potem ko bo se bo avtomatsko potrdilo prejetje paketa.
Poizkusim še enkrat, potem ko bo se bo avtomatsko potrdilo prejetje paketa.
ni podatka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.Akula ()
Pegart ::
Mal se pa je spremenilo.
Choice je dejansko aliexpres standard shiping, tko da, brez skrbi. Kar naroči, gre preko madžarske in brez nobenih problemov z našo carino.
Hvala obema za pojasnilo in info o carini!
Mogoče še tole. Kako točno delujejo akcije?
Piše da bo stalo 0,95 EUR (originalna cena 4.64 EUR), ker je 79% off. Potem v košarici pa cena 4.25 EUR? Po kateri logiki se upošteva popust in kakšen?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pegart ()