Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
hotig ::
@dr.Akula
Na podlagi lastnih izkušenj z AE in dostavo od EO (tudi opisano na tem forumu) ni šans, da boš dobil povrnjen denar od AE. Pri meni so trdili, da nisem podal dokazov o tem, da izdelek ni bil dostavljen (kljub printscreenu od dostavne službe in mednarodne sledilne strani) in so zavrnili dispute (podobno kot pri tebi so odgovorili naj kontaktiram dostavno službo, ki pa se na moje kontakte ni odzivala). Po prijavi EO na TIRS sem po njihovem posredovanju po cca 5 mesecih vendarle dobil paket (žal samo to in brez uradne odločbe ali kazni za EO - čeprav so mi v telefonskem pogovoru trdili, da bo to verjetna možnost končne odločbe).
@Pegart
Treba je prebrati vse v rdečem, ne samo ceno oz. prihranek. Ta je sicer izpostavljen, da te vizualno privabi. Na koncu pa v rdečem lepo piše, da gre za "Welcome deal". Ko sem nazadnje kupoval na AE (v začetku leta, preden sem jih odje...) je ta cena oz. prihranek z oznako "Welcome deal" veljal za nove kupce (torej če si se na novo registriral, nisem siguren ampak mislim da je nekoč tudi pisalo da mora bit registracija opravljena pred največ 48h pred nakupom). To velja za vse Welcome deal cene, dejansko ceno pa vidiš ko si prijavljen in daš izdelek v košarico.
P.S.: To je veljalo včasih, če se je kej spremenilo, me pa popravite.
Na podlagi lastnih izkušenj z AE in dostavo od EO (tudi opisano na tem forumu) ni šans, da boš dobil povrnjen denar od AE. Pri meni so trdili, da nisem podal dokazov o tem, da izdelek ni bil dostavljen (kljub printscreenu od dostavne službe in mednarodne sledilne strani) in so zavrnili dispute (podobno kot pri tebi so odgovorili naj kontaktiram dostavno službo, ki pa se na moje kontakte ni odzivala). Po prijavi EO na TIRS sem po njihovem posredovanju po cca 5 mesecih vendarle dobil paket (žal samo to in brez uradne odločbe ali kazni za EO - čeprav so mi v telefonskem pogovoru trdili, da bo to verjetna možnost končne odločbe).
@Pegart
Treba je prebrati vse v rdečem, ne samo ceno oz. prihranek. Ta je sicer izpostavljen, da te vizualno privabi. Na koncu pa v rdečem lepo piše, da gre za "Welcome deal". Ko sem nazadnje kupoval na AE (v začetku leta, preden sem jih odje...) je ta cena oz. prihranek z oznako "Welcome deal" veljal za nove kupce (torej če si se na novo registriral, nisem siguren ampak mislim da je nekoč tudi pisalo da mora bit registracija opravljena pred največ 48h pred nakupom). To velja za vse Welcome deal cene, dejansko ceno pa vidiš ko si prijavljen in daš izdelek v košarico.
P.S.: To je veljalo včasih, če se je kej spremenilo, me pa popravite.
delavec44 ::
Še vedno je isto. Pač moraš biti prijavljen preden brskaš. Saj drugače tudi poštnine ne kaže pravilne.
Evo še končni info od mene. Ja končni, čeprav objavljam malce z nelagodjem, ker ne vem, če kdo s TIRS in AKOS tukaj špijonira. Danes zjutraj sem objavil komentar o AE in EO ter omenil TIRS. Tri ure pozneje me pa kliče inšpektorica iz urada, ki je vodil moj postopek. Razlog: preverja, če sem jst dejansko dobil paket, do bo uradno zaključila zadevo. Pa sej smo vse zaključili že avgusta, pisno (po mailu) in po telefonu. Edino nobene uradne odločbe ni bilo. Dejala je, da glede na to da sem dobil paket po njihovem posredovanju, ne bo nobene odločbe ali kazni za EO, moj primer pa bo le del večje statistike. Je pa omenila, da že več kot leto dni TIRS in AKOS vodita postopek proti EO zaradi različnih kršitev in to je še vedno v postopku obravnave. Vseeno malce čudno.
No ja, jst sem hepy, ker sem po 5 mesecih dobil paket in bom del velike statistike
No ja, jst sem hepy, ker sem po 5 mesecih dobil paket in bom del velike statistike
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hotig ()
Pegart ::
@hotig in @delavec44
Hvala za pojasnilo. Torej podobno, kot je bilo včasih. Zmedlo me je le, ker sem prijavljen in mi vseeno vsiljuje to akcijo, čeprav ne velja zame (nisem nov uporabnik). Zato sem mislil, da je vseeno kakšna druga akcija za stalne uporabnike.
Hvala za pojasnilo. Torej podobno, kot je bilo včasih. Zmedlo me je le, ker sem prijavljen in mi vseeno vsiljuje to akcijo, čeprav ne velja zame (nisem nov uporabnik). Zato sem mislil, da je vseeno kakšna druga akcija za stalne uporabnike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pegart ()
DarwiN ::
Ni welcome deal.. Takšne so pač cene.. Foter hoče ta usrani sesalec za 3EUR, na primer.
Ampak se sprašujem, če so to neke vrste novi nategi? Zadnje čase ne naročam več na AE.
Polno nekih sveže kreiranih trgovin (pol leta stare trgovine), seller rating = 1%.. To mora bit nateg, kaj?
Sej lahk naročim in kasneje terjam nazaj denar, ampak ...
p.s: aja, ta tvoje smrekca očitno je welcome deal.
Ampak se sprašujem, če so to neke vrste novi nategi? Zadnje čase ne naročam več na AE.
Polno nekih sveže kreiranih trgovin (pol leta stare trgovine), seller rating = 1%.. To mora bit nateg, kaj?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
lolipop2 ::
LOL, tale Aliexpress je en velik joke. A sploh še kdo naseda na te -75% sales?
Že en čas spremljam en artikel, pa je bila cena 24€, sedaj je pa -75% in je cena 26€ :)))
Že en čas spremljam en artikel, pa je bila cena 24€, sedaj je pa -75% in je cena 26€ :)))
MIHAc27 ::
Ni welcome deal.. Takšne so pač cene.. Foter hoče ta usrani sesalec za 3EUR, na primer.
Sej še 3€ ni. Sprobej, v najslabšem primeru daš 1 zvezdico pa je. Jaz večjih problemov nisem imel, razen ko sem nek laser naročal nikakor niso poslali. Sej sem dobil denar nazaj ampak vsakič je 1 teden minil. Šele ene 5. trgovina je dejansko poslala. Ampak gre za nevaren izdelek... tko da lahko, da je kaka EU direktiva vmes. Ker drugo vse pride.
Hellheim ::
Danes sem dobila paket od AliExpress-a v enem paketu 3 naročene paketke nakar je sledilo to da so mi en paket napačno poslali. Namesto makete sem dobila plišasto igračko. Kaj naj naredim a počakam ali naredim kot prejeto ali dam da mi vrnejo keš. Ali je imel že kdo tako izkušnjo?
delfinus ::
Izkušenj dosti. Vloži dispute pod stvarjo, ki si jo naročila in dobila napačno. Naredi sliko tega medvedka in zahtevaj full refund. Povrnili ti bodo denar s poštnino pa še medvedka boš obdržala. Kar se tiče refundov pri Aliexpress nimam pripomb. Vse kar sem dosedaj dal dispute je šlo v mojo korist. Ravno danes sem dobil neke LED žarnice in nisem bil zadovoljen s performanso. Saj so oglaševali, da so ekvivalent 50W so pa kvečjemu ekvivalent 20W. Žarnice so se prodajale pod Choice ponudbo. Dal sem dispute. Aliexpress je kar v naslednji sekundi povrnil kupnino pa še žarnice lahko obdržim.
lp, D.
lp, D.
Hellheim ::
A moram kliknit return/ refund. A prej potrdimo da se izdelek dobila in pol dispute. To opcijo prvič delam.
Tako je, najprej potrdi, da si prejela. Potem pa pod narocenim izdelkom pojdi pod:
- Order details
- Returns/Refunds
- Iz drop down menija pa zberi
- Delivery Status drop down menu: Items received in part or in full
- Select the reason from the list below: Wrong item was sent
- Refund amount: polni znesek s postnino bo po defaultu naveden. Ce ni ga navedi.
- Dodas se email, ce te v polju sprasuje
- Please provide supporting proof as per selected reason: tukaj navedi, da nisi prejela prave stvari. Stavek ali dva.
- Dodaj sliko te napacne stvari, lahko tudi kuverte v kateri je bila s sliko postne nalepke, ce jo se imas.
- in Submit in je oddano.
Odvisno od tvojega statusa in promocije bos zadevo dobila v parih dneh reseno. Ce mas veliko nakupov in gre za drobnarije iz Choice promocije pa prakticno v trenutku.
lp, D.
- Order details
- Returns/Refunds
- Iz drop down menija pa zberi
- Delivery Status drop down menu: Items received in part or in full
- Select the reason from the list below: Wrong item was sent
- Refund amount: polni znesek s postnino bo po defaultu naveden. Ce ni ga navedi.
- Dodas se email, ce te v polju sprasuje
- Please provide supporting proof as per selected reason: tukaj navedi, da nisi prejela prave stvari. Stavek ali dva.
- Dodaj sliko te napacne stvari, lahko tudi kuverte v kateri je bila s sliko postne nalepke, ce jo se imas.
- in Submit in je oddano.
Odvisno od tvojega statusa in promocije bos zadevo dobila v parih dneh reseno. Ce mas veliko nakupov in gre za drobnarije iz Choice promocije pa prakticno v trenutku.
lp, D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Odvisno, katero kofiguracijo. Do 150EUR ni carine. Slovenski DDV tako placas ze ob nakupu na Aliju direktno. Bos pa videl. Ce bos vzel kaksno bol bogato kofiguracijo (nad 150EUR), ko ti bo v zadnjem koraku na Aliju pred nakupom odstelo SI DDV. V tem primeru bos DDV in dajatve carinskega postopka placal v SI. Tudi sam sem jih za mini PC lansko leto.
lp, D.
lp, D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Bici ::
Odvisno, katero kofiguracijo. Do 150EUR ni carine. Slovenski DDV tako placas ze ob nakupu na Aliju direktno. Bos pa videl. Ce bos vzel kaksno bol bogato kofiguracijo (nad 150EUR), ko ti bo v zadnjem koraku na Aliju pred nakupom odstelo SI DDV. V tem primeru bos DDV in dajatve carinskega postopka placal v SI. Tudi sam sem jih za mini PC lansko leto.
lp, D.
No saj vzel bi neko osnovno varianto, ker mam že ram in disk.
Torej potem do 150€ z DDV. je to to.
Jap sigurno. Ce bo znesek nad 150€ ti Ali odbije DDV tik pred zakljuckm nakupa in ti bo DDV obracunan v SI. Lahko preveris. Nakup pod 150€ pa bo DDV zaracunan ze avtomatsko ob nakupu na Aliju. Mal profitiras tudi, ce kupujes v USD. Sam vec kot 90% nakupov izvedem v USD, sam morda kaksne zadeve, ki so v EU skladiscih v drzavah z EUR, takrat je ugodneje kupovati v EUR. Vsaj take so moje izkusnje.
polozweii ::
Po dolgem času sem šel pogledat sporočila in pri vseh piše Unknown message tipe, please check it on App.
AE uporabljam na računalniku.
https://ibb.co/Sx5kScy
V čem je problem?
AE uporabljam na računalniku.
https://ibb.co/Sx5kScy
V čem je problem?
Po moje finta, da te dobijo na mobilno aplikacijo. 99% so itak reklame. Dejansko poslat sporočil sem rabil sam 1x, ko si v sporočilo napopal slikco, ki so jo potem oni naredil (za polikat na majico).
Na telefonu mi sporočila kaže.
Na telefonu mi sporočila kaže.
CyberPunk ::
Ja, podobno je s kuponi, ki jih ne mores vec na websajtu poklikat (javi en error). Pa na mail ne pridejo vec obvestila, ko kaj narocis.
J* aplikacijo za vsako malenkost.
J* aplikacijo za vsako malenkost.
BlackHole ::
JAz še vedno dobim na mail obvestila za vsakič, ko se paket malo prestavi. Čist preveč teh obvestil.
LP Marko
mihagr ::
Vprašanje, kje in kdaj potem plačaš ddv?
Jaz sem naročil iz ae eno tablico, izgleda so mi odbili ddv, končni znesek je bil 197€ torej bom moral plačati še 22%. Komu, kdaj, kje?
Ali dobiš obvestilo?
Hvala
Jaz sem naročil iz ae eno tablico, izgleda so mi odbili ddv, končni znesek je bil 197€ torej bom moral plačati še 22%. Komu, kdaj, kje?
Ali dobiš obvestilo?
Hvala
matobeli ::
Ko pride k nam na carino, dobiš obvestilo, potem opraviš kratek postopek uvoza in plačaš vse dajatve. Če je tvoja telefonska na paketu bo prek SMS drugač pa dobiš fizično pošto.
tomlin ::
Kolega zelo kritizira aliexpress, ker je imel kar nekaj slabih izkušenj z njimi.
Priporoča mi TEMU spletno trgovino. Pravi, da imajo skladišča v EU in, da zato ne plačaš carine. Plačilo naj izvedem preko Paypal s kreditno kartico. Petkrat je naročil manjše izdelke do 200 EVR in jih brez napak dobil v roku 14 dni.
Kakšno je vaše mnenje glede kupovanja na TEMU?
Priporoča mi TEMU spletno trgovino. Pravi, da imajo skladišča v EU in, da zato ne plačaš carine. Plačilo naj izvedem preko Paypal s kreditno kartico. Petkrat je naročil manjše izdelke do 200 EVR in jih brez napak dobil v roku 14 dni.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
Kolega zelo kritizira aliexpress, ker je imel kar nekaj slabih izkušenj z njimi.
Zato pa obstaja tema o TEMU
Kar ima TEMU ima tudi AliExpress v "Choice" ponudbi, mogoče obstajajo manjše variacije ampak načeloma je isto. Kar pomeni da pride v 14dneh brez dodatih postopokov in dajatev.
Ima pa AliExpress tudi ponudbo direktno iz CN, ki traja dlje, ampak je več izbire in tudi cene so nižje. Tam velja pravilo da vzameš enega izmed "Aliexpress" načinov dostave in je spet vse OK.
Ima pa AliExpress tudi ponudbo direktno iz CN, ki traja dlje, ampak je več izbire in tudi cene so nižje. Tam velja pravilo da vzameš enega izmed "Aliexpress" načinov dostave in je spet vse OK.
Nemogoče. Imam ogromno nakupov narjenih praktično od začetka AE in imam samo eno slabo izkušnjo, za katero sem sam kriv in me je koštala cela 2€
Največkrat se gre da ljudje niso pozorni kako naročijo in vzamejo najcenejšo opcijo, potem pa lahko čakajo in čakajo. Čeprav vedno piše do koliko časa lahko traja prevoz.
Ravno v zadnjem paketu so bile merilne kable za multimeter, malo bolj fina konica, silikon...
Prišle so s skrivljeno konico in v PVC različici.
Rabili so manj kot 48h da so odobrili vračilo denarja v celotni višini in še obdržim (bedne) merilne kable.
digitalcek ::
Živjo!
Je kdo tako ljubezniv in mi nalepi link, oziroma formulo za iskanje kitajske robe po AE, ki jo pošiljajo iz EU skladišč, kjer se na koncu doda končnica/država (IT, DE, FR, SP)...
Ne najdem, ker ne znam iskat.
Hvala.
Je kdo tako ljubezniv in mi nalepi link, oziroma formulo za iskanje kitajske robe po AE, ki jo pošiljajo iz EU skladišč, kjer se na koncu doda končnica/država (IT, DE, FR, SP)...
Ne najdem, ker ne znam iskat.
Hvala.
Evo, čeprav sem odje... AE, ampak za forumaša usluga. To sem jst na tem forumu našel zapisano pred cca. 4 leti. Upam da boš razumel postopek, sej je čist simpl :)
1. V iskalniku na AE napišeš izdelek
2. Ko dobiš rezultak pa v brskalniku na koncu https:// ... zapisa dodaš &page=1&shipFromCountry=
3. Za = dodaš državo, npr: FR/IT/DE/ES/PL/CZ in klikneš
4. Za vsako naslednjo stran moraš pa zamenjat v brskalniku številko strani, torej page=2 itd. (če kliknš na dnu strani naslednjo stran, ti vrgže spet vse možnosti)
Sem kratko sprobal in še vedno deluje ta postopek, lahko pa kdo doda kej bolj simpl, če obstaja. Sicer je prva stran vedno najbolj točna, kot tudi pri običajnem iskanju. Ko greš pa na naslednjo stran ti pa vrže še cel kup smeti.
1. V iskalniku na AE napišeš izdelek
2. Ko dobiš rezultak pa v brskalniku na koncu https:// ... zapisa dodaš &page=1&shipFromCountry=
3. Za = dodaš državo, npr: FR/IT/DE/ES/PL/CZ in klikneš
4. Za vsako naslednjo stran moraš pa zamenjat v brskalniku številko strani, torej page=2 itd. (če kliknš na dnu strani naslednjo stran, ti vrgže spet vse možnosti)
Sem kratko sprobal in še vedno deluje ta postopek, lahko pa kdo doda kej bolj simpl, če obstaja. Sicer je prva stran vedno najbolj točna, kot tudi pri običajnem iskanju. Ko greš pa na naslednjo stran ti pa vrže še cel kup smeti.
digitalcek ::
Hotig, najlepša hvala.
Si bom skopiral na 3 diske in poslal še znancem, ki so že v DSO-jih... :)
Si bom skopiral na 3 diske in poslal še znancem, ki so že v DSO-jih... :)
DejchSLO ::
kaj to pomen? kok časa rab da pride do mene paket?
Shipping update
Shipment on the way
Dec 10, 00:00 (GMT+1)
Shipping update
Shipment on the way
lolipop2 ::
kaj to pomen? kok časa rab da pride do mene paket?
Shipping update
Shipment on the way
Evo tukaj imaš kronološko en primer, kaj vse zavedejo.
Your package has been delivered.
Nov 25, 15:14 (GMT+1)
We're preparing your package for delivery.
Nov 25, 07:43 (GMT+1)
Your package arrived at local Facility.
Nov 21, 10:36 (GMT+1)
Package arrived at transit country/region.
Nov 19, 15:00 (GMT+1)
Import customs clearance complete
Nov 19, 08:24 (GMT+1)
Left from customs
Nov 19, 08:24 (GMT+1)
Import customs clearance started
Nov 19, 07:40 (GMT+1)
Arrived at customs
Nov 19, 07:40 (GMT+1)
Your package arrived at local airport
Nov 18, 18:11 (GMT+1)
Package leaving origin country/region.
Nov 18, 06:36 (GMT+1)
Awaiting flight
Nov 17, 11:14 (GMT+1)
Export customs clearance complete.
Nov 16, 01:51 (GMT+1)
Export customs clearance started
Nov 16, 01:10 (GMT+1)
Your package arrived at airport. Awaiting transit.
Nov 15, 02:30 (GMT+1)
Package left sorting center of origin.
Nov 14, 21:36 (GMT+1)
Package received by sorting center of origin.
Nov 14, 20:53 (GMT+1)
Package collected by carrier.
Nov 14, 20:48 (GMT+1)
The seller has shipped your package.
Nov 12, 17:41 (GMT+1)
Se pravi, ko piše Your package arrived at local Facilit... je paket v zbirnem centru in bo za dan dva verjetno dostavljen. Vse ostalo je pa prepošiljanje po drugih državah.
Jaz samo pogledam kolk postavk je. Če je manj kot 10, potem še ne bo kmalu.