» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
194 / 195
»»

Ales ::

lolipop2 je izjavil:

Pa saj je večina extensionov na isto foro, se mi zdi.

Večina katerih, misliš npr. za spremljanje cen na AliExpressu in v drugih trgovinah? Čisto mogoče, me ne bi presenetilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

lolipop2 ::

Ales je izjavil:

lolipop2 je izjavil:

Pa saj je večina extensionov na isto foro, se mi zdi.

Večina katerih, misliš npr. za spremljanje cen na AliExpressu in v drugih trgovinah? Čisto mogoče, me ne bi presenetilo.

ma ostalih. Vem, da sem že hotel nekoč nekaj dodati v Vivaldija, pa me je potem kar minilo, ko sem prebral pogoje.

Ales ::

Dosti je takih. Po drugi strani pa med naborom pluginov, ki jih imam v Firefoxu, ni takega niti enega (in večina ima verzije tudi za Chromium/Chrome/Vivaldi...). Ampak pogovori o pluginih so morda za v kako drugo temo...

dr.Akula ::

lolipop2 je izjavil:

dr.Akula je izjavil:

Našel en dober extension za Aliexpress. Pokaže gibanje cene in pa seller rating; link

A tole je normalno? So vsi extensioni na iste fore?

Up Assistant handles the following:
For example: region, IP address, GPS coordinates, or information about things near the user’s device

Web history
The list of web pages a user has visited, as well as associated data such as page title and time of visit

User activity
For example: network monitoring, clicks, mouse position, scroll, or keystroke logging

Ja, not good. Opravičilo, moral bi prej preveriti kaj zahteva. Jaz ga bom omogočil samo takrat ko bom rabil.
ni podatka

A pa obstaja kak dober/safe plugin za Aliexpress, da je uporaben?

Oldi ::

-Naročeno 26.8. zjutraj, na koncu sezonske akcije, torej gužva.
- 27.8. prodajalec pošlje
-31. zvečer prišlo na Madžarsko, 2 paketka združena v enega
-3.9. pri meni (ExpressOne)
Skupaj 8 dni in 5h.
Free shipping via Aliex Saver Shipping, tracking unavailable :)

Vuli ::

neverjetno hitro hodiljo zadnje čase paketi iz aliexpressa.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

alansi ::

Mislim, da je temu pripomogla predvsem konkurenca po imenu TEMU.

gansta ::

Niti ne, naročeno 18.8. (več zadev z opcijo choice = kao quick delivery itd.), prejeto dane 3.9.; torej 16 dni.

hojnikb ::

precej pomaga mazdarska opcija in expressone...
#brezpodpisa

gansta ::

Saj je bila..

val46 ::

Če je več zadev, potem gre na pot, ko dobijo vse ponavadi. Ker ta choice nekako sam od sebe kombinira zadeve. In sej veš, kitajska je ogromna...in če čakajo en(ali več paketov), da lahko združijo iz drugega konca kitajske, se zna zavlečt za kak teden. Tam namreč večina zadev potuje s tovornjaki in vlaki. Ampak, v primerjavi s tem, kaj je bilo še kako leto nazaj, ko je bila znanstvena fantastika zadeve dobiti prej kot v enem mesecu, je tudi 16 dni odlično. Sploh če pomisliš, da so bili tudi dopusti v avgustu.

Rias Gremory ::

Kaj je fora, da se cena izdelka spremeni ko ga dam v košarico?

Izdelek: https://vi.aliexpress.com/item/10050060...
Navedena cena: €3.57
Cena v košarici: €9.68
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Aha, če izberem "buy now" dobim navedeno ceno.
So v tem primeru različna naročila združena?

bauci ::

Sem dal v kosarico. Cena 3.57€.

Potem pa mogoče, ker že imam 2 izdelka v košarici. :|
Aja, nek "welcome deal" mi spremeni ceno. Odvisno za kater izdelek je izbran.

Zgodovina sprememb…

Ha, ravno vidim, da lahkoi pri AE zbiraš coin-e. A to je fajn zadeva? Kako pa to deluje? Ti avtomatsko ponudi popust, ko daš kaj v košarico? Očitno bo treba dnevno klikati na collect. :)

Pri enih izdelkih ti pod ceno piše "Extra X% off with coins" (kar sem do zdaj videl je od 1 do 5%). V košarici ti potem avtomatsko zniža ceno.
ni podatka

MIHAc27 ::

val46 je izjavil:

Če je več zadev, potem gre na pot, ko dobijo vse ponavadi. Ker ta choice nekako sam od sebe kombinira zadeve. In sej veš, kitajska je ogromna...in če čakajo en(ali več paketov), da lahko združijo iz drugega konca kitajske, se zna zavlečt za kak teden. Tam namreč večina zadev potuje s tovornjaki in vlaki. Ampak, v primerjavi s tem, kaj je bilo še kako leto nazaj, ko je bila znanstvena fantastika zadeve dobiti prej kot v enem mesecu, je tudi 16 dni odlično. Sploh če pomisliš, da so bili tudi dopusti v avgustu.

Sem se ravno pred kratkim pritoževal, ker Ali ne združuje choice paketov, medtem ko Temu lepo združuje.

mtosev ::

A mogoče ve kdo preko koga v Sloveniji dostavlja AliExpress?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Assass1n ::

Meni je dostavljal Express one .

Lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

tudi meni...

_Denny_ ::

Če ne piše kaj drugega na strani artikla (GLS, DHL, DPD), ti tracking tipa ab123456789cd dostavi pošta, 24-mestno številko pa Express One.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Thx očitno bom dobil preko expressone, ker imam 24 mestno številko.

IcyFox ::

Zdravo vsem,
ker se zadeve tako hitro spreminjajo raje še enkrat sigurno vprašam - kako naročiti iz Aliexpress da pridem čez brez carine? Vidim, da omenjate to choice dostavo - konkretno se gre za tale izdelek. Je tu potem okej, ali moram še kaj dodatno paziti?
Hvala!

IcyFox je izjavil:

Zdravo vsem,
ker se zadeve tako hitro spreminjajo raje še enkrat sigurno vprašam - kako naročiti iz Aliexpress da pridem čez brez carine? Vidim, da omenjate to choice dostavo - konkretno se gre za tale izdelek. Je tu potem okej, ali moram še kaj dodatno paziti?
Hvala!

Bo v redu. Je pa tule malo cenejši, ista trgovina.
ni podatka

mtosev je izjavil:

Thx očitno bom dobil preko expressone, ker imam 24 mestno številko.

Danes mi je expressone bp dostavil paket iz aliexpressa.

blink ::

Narocil sem vec stvari preko AE (vrednost 24 eur) in so skombinirali v en paket preko Choice. Od 5.9. je sledenje na "Arrive at transit country or facility" Cainiao.

Ze 11 dni nobenih informacij. Kaj sedaj, pocakam?

darkolord ::

Počakaj

blink je izjavil:

Narocil sem vec stvari preko AE (vrednost 24 eur) in so skombinirali v en paket preko Choice. Od 5.9. je sledenje na "Arrive at transit country or facility" Cainiao.

Ze 11 dni nobenih informacij. Kaj sedaj, pocakam?

Včasih smo po 2 meseca čakal, in nič vedli kaj je z paketom... to sedaj je kot raketa.

PrihajaNodi ::

Je kdo narocal na temu? Odprem app pa me odvrne njihov kolo srece. So cene dost nizje tam?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

darkolord ::

Lahko disablaš notificatione, tisto kolo sreče ignoriram. Za nekatere stvari so občutno nižje cene.

Pomembno:
- izbira je precej manjša kot na AX
- isti izdelek nudi več prodajalcev, tako da vedno poglej še ostale
- včasih je izdelek "pomanjšana" različica tistega, ki je ponavadi na AX, vedno poglej slike, dimenzije in komentarje
- v seznamu naročil imaš knofek, da ti vrnejo razliko, če se je izdelek po nakupu pocenil. lahko ga klikneš večkrat, dobiš vračilo v obliki dobroimetja

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Steinkauz ::

Za prvi nakup mogoče, drugače pa se men zdi AE cnej/isto
Ta Temu je cancer, tko da jst sm sam en kup naredu tam, ker je blo 60eur namest 120 eur na AE, ker pač prvi nakup.

Kakor kdaj. Temu ima res včasih manj izbire. Sem pa našel veliko stvari ceneje kot na Aliju (itak govorimo o 1 ali 2 €). Pa imajo včasih tudi kaj, kar Ali nima.
Tako da... sam pogledam kaj vse bi imel, pa potem tista košarca, ki je ceneje, kupim. Velikokrat Temu zmaga. Temu mi je všeč, zaradi garancije hitre dostave. Do sedaj samo 1x niso pravočasno dostavili in sem dobil 5€ bona (zamudili so 5 dni, pa še to so bili prazniki krivi). Pri Aliju včasih kaka stvar vseeno pride z počasno pošto.
Pri Aliju me tudi moti skrita poštnina. Vidiš nekaj kar iščeš, ful je poceni, potem ko klikneš te pa šokira 30$ poštnine. Na Temu je cena kot je izdelka.

Sam ne prebavljam Wisha. Vsaj bil je totalno nepregleden.

mat11 ::

Meni je še najbolj všeč, da lahko vsak artikel vrneš, brezplačno. Skratka ti je kaj preveliko premajhno, ti ni všeč preprosto vrneš preko naše pošte.
mat

PrihajaNodi ::

Preko temu al AE? Pri Ae sem odprl dispute dal v nabiralnik in to je to. Se pa mal caka na vracilo.
Tko da temuja nisem uporabljal, izgleda cheap verzija AE
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

hotig ::

Sicer sem z namenom odprl temo o Temu :)

Pa vseeno lahko dodam: na AE in Temu sem zasledil isto trgovino, samo cena je bila na Temu nižja tako da je res cheap verzija od AE :D

mat11 ::

Na Temu.
mat

Koliko časa ponavadi traja refund za naročilo, za katerega sem si premislil? Naročilo sem oddal 10 minut nazaj.

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

Nekaj dni...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

DejchSLO ::

Kaj se zgodi, ko pripeljejo paket pa te ni doma? Mene zdej ni v LJ pridem šele v ponedeljek, do zdaj sem vedno bil doma, naročam bolj poredko. Paket bi moral bit zelo mali, pač podaljšek kabla za Dualshock 2 kontroler. Če ne bodo v nek karton tlačli bi moral it v kaseljc. Dajo v kaseljc, al je sam osebn prevzem, kaj pa če ne gre v kaseljc?

amacar ::

Ce je kaj manjsega dajo tudi kr v nabiralnik.

Expressone meni pogosto da na okensko polico poleg nabiralnika. Nisem najbolj navdušen, ampak ok, ponavadi ni veliko vredno, izginilo ni še nikoli (je hiša malo iz ceste stran) Pošta slovenije da obvestilo, in te čaka na najbližji pošti. Kak GLS pa zna nest v paketomat.

@DejchSLO
Expressone kurir mene pokliče. Naročim mu naj pusti paket pred vrati in ga nekdo drug pospravi v hišo. Ko te kurir pokliče mu povej, da naj da v kaselc, če gre oz. mu povej, da prideš iskat v ponedeljek.

Loox59 ::

Živjo,

še nikoli nisem kupoval prek Aliexpressa in me zanima naslednje:
1. Kateri izdelek je boljši od teh dveh: izdelek1.1. ali izdelek 1.2.

Multitool bi uporabljal prevdsem za kampiranje in manjša popravila na kolesu.
2. Nameravam kupiti še izdelek2.
Kaj moram vse klikniti oz. označiti, da dobim oba izdelka (izdelek 1.1./1.2. in izdelek 2) najceneje, ko se 'potegne črta'. Torej, da ne bi dobil neko poštinino ali pa carino oz. davek, da bo na koncu stalo isto kot da kupim v fizični trgovini v Sloveniji.

Hvala za pomoč!

Lep pozdrav,

M.

Okapi ::

Loox59 je izjavil:

Živjo,

1. Kateri izdelek je boljši od teh dveh:

Verjetno sta oba približno enako slaba, zato kupi cenejšega, bo manj škode;)

FoxKnox ::

Loox59 je izjavil:

Živjo,

1. Kateri izdelek je boljši od teh dveh: izdelek1.1. ali izdelek 1.2.

Multitool bi uporabljal prevdsem za kampiranje in manjša popravila na kolesu.
2. Nameravam kupiti še izdelek2.
Kaj moram vse klikniti oz. označiti, da dobim oba izdelka (izdelek 1.1./1.2. in izdelek 2) najceneje, ko se 'potegne črta'. Torej, da ne bi dobil neko poštinino ali pa carino oz. davek, da bo na koncu stalo isto kot da kupim v fizični trgovini v Sloveniji.

Hvala za pomoč!

Lep pozdrav,

M.

Na Aliji je morje trgovcev, ki ponujajo enake izdelke in je edina razlika cena in poštnina. Izbereš pač zate najugodnejše.
Jaz ponavadi zmečem vse v košarico in potem naredim "jagodni izbor", to je izberem najcenejše in najhitrejše. Vse gre itak preko HU in ni dodatnih stroškov.

marjan_h ::

Zanima me kako deluje združevanje paketov, ko naročiš preko Aliexpress, recimo 2 stvari iz različnih držav? Kaj če je en paket iz Kitajske kjer so uvozne dajatve in en iz Nemčije (seveda EU)?

BorutK-73 ::

Tak paket se ne bo združil.

geofull ::

Z zaščito telefona s slovenskimi trgovinami ne pridem nikamor. Kako je z naročili na Aliexpress? Je vse ocarinjeno in obdavčeno ali moram gledati kakšno dostavo naj kliknem? Ne sledim že nekaj časa...včasih je bilo treba gledati, da pošiljajo iz EU skladišča. Sedaj so možnosti 'via ciniao super economy' ali 'via aliexpress saver shipping'. Kaj je že najbolj optimalno, da pride brez kakšnega dodatnega carinjenja ali nekih stroškov?
Aja, deli za telefon bodo 1-2 eur/kos, cca 5 kosov - torej pod 10eur...
Tnx
««
194 / 195
»»