» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
184 / 200
»»

geslo66& ::

ima kdo izkušnje z Fedex IE ali UPS Express Saver, oboje s Kitajske? Se to ustavlja na carini?
(gre za 10EUR robo, pa ponujajo zastonj; kolikor mi je znano je poštnina s tema dvema dražja)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: geslo66& ()

mat xxl ::

Kitajca vprašaj, če lahko oni uredijo, če ne bo 100% še postopek.

Luka99 ::

Pozdravljeni, pred časom sem nekaj poslal preko ups, in uporabil nalepko iz paketa, ki je seveda nisem slikal in sem ostal brez sledilne številke, sedaj pa me zanima če je kakšna pot, da bi nekako pridobil to sledilno številke, saj mi sam ups noče pomagati.

Nina899 ::

Zdravo.
Pred kratkim sem naročila prek Aliexpressa, dala sem na drug naslov, ki ni moje stalno prebivališče.
Bi znalo biti s tem kaj težav, npr. da na pošti pogledajo ali je to stalni naslov in ga ne dajo naprej ali bo paket useeno prišel?
10. Decembra je šel paket iz Budimpešte, tracking se od takrat ni posodobil (niti da je v Slo). Ima še kdo drug težave, da paket dolgo časa hodi iz Madžarske? Učasih je blo samo kak dan

delavec44 ::

Če je šel 10. Decembra imaš še čas da pride iz prihodnosti :)

Bellzmet ::

@nina889: tole temo preberi pa ti bo jasno zakaj takšne zamude:

https://slo-tech.com/forum/t821328/49

Nina899 ::

delavec44 je izjavil:

Če je šel 10. Decembra imaš še čas da pride iz prihodnosti :)

Pardon 10. November 😉

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nina899 ()

hotig ::

@Nina899

Če si kdaj dobila paket iz Madžarske v 1 dnevu, je blo pa to res "hitro". Jst mam izkušnje, da dobim v 10-14 dnevih od dneva ko pride paket v Madžarsko in dostavi PS, tracking se pa od takrat nič ne posodablja. Pač tko je, ampak vsaj ni dodatnih težav z ddv, naročam pa stvari, za katere se mi tudi ne mudi oz. niso nujne.
Edina težava, ki jo boš lahko mela je pa ta, da te ne bo doma ob prevzemu im boš mogla it na pošto po paket (nevem dimenzij, lahko da ga boš pač dobila v kaselc). Potem pa pač moraš imet dokument in če podatki niso enaki kot na paketu, te lahko mal zaj... Upam da se ti izide brez dodatnih zapletov. L.p.

tomaz- ::

kdo ve, kdo dostavlja za Laposte.fr ?
Za en paketek piše na trackingu, da naj bi bil dostavljen v nabiralnik, pa temu ni tako. Vsi trackingi me vodijo direktno na francosko stran, za katero ne verjamem, da dostavlja v SLO- ziher je nek pogodbenik
Ima kdo kaj več pojma o tem?

HVALA VSEM

stratosD ::

kako kaj stojimo s to poštno službo
From China to Slovenia via Special Line-YW

po tabeli naj bi bila 90% verjetnost dostave brez dodatnih zapletov z VAT aka ddv?
https://docs.google.com/spreadsheets/u/...
je kdo kaj naročal preko tega servisa zadnje cajte - ker je doplačilo sicer za 10$ izdelek 3.55$ za Aliexpress Standard....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stratosD ()

bosslipxx ::

Verjetno gre za to družbo - Yanwen Logistics, Chinese logistics company
V mojem primeru sodeluje v EU z ExpressOne, paket pa pride v Slo preko Madžarske
slo-fishing.si

Motion ::

Choice shipping. Ta način ma dodatne stroške?

darkolord ::

Nima

Orias ::

tomaz- je izjavil:

Za en paketek piše na trackingu, da naj bi bil dostavljen v nabiralnik, pa temu ni tako. Vsi trackingi me vodijo direktno na francosko stran, za katero ne verjamem, da dostavlja v SLO- ziher je nek pogodbenik

HVALA VSEM

Ponavadi DPD.

polozweii ::

Po dolgem času spet na AE in s par vprašanji

-Pri nekaterih artiklih piše za poštnino: Shipping 1.5 €, or free over 10€
Velja 10€ za nakupe v eni trgovini ali za celotno košarico?

-Black friday starts in 5h.
Kar sem sedaj zmetal v košarico kupim šele po preteku teh ur?

-V košarici je zgoraj možnost Choice Shipped by Aliexpress
Naj to označim? Da ne bo potem kake carine...

- V košarici je za nekatere artikle možnost: Shipped by global sellers
Označim to?

dr.Akula ::

1. Velja za celotno košarico, samo morajo biti s Choice.
2. Če počakaš (mislim da do 9. ure po našem času) in ima izdelek na svoji strani označeno, da bo za BF še znižan, bo po tistem stal toliko.
3. V košarici samo izberi Select all (čisto zgoraj), da ti izbere vse prodajalce. Pripelje Express one, nimaš dodatnih stroškov. Ne vem pa kako je če naročiš v znesku nad 150e... To še nisem.
4. Za nas so vsi global :) To se ti bo avtomatsko izbralo, ko izbereš Select all.
ni podatka

tomaz- ::

Orias je izjavil:

tomaz- je izjavil:

HVALA VSEM

Ponavadi DPD.

Hvala, ampak ni bil DPD, niti ni bilo nikogar :)
Imam svojo poslovno stavbo zunaj pokrito v celoti s kamerami, sem dal dispute na Aliexpres, da na ta dan ni bilo nobenega kurirja, ki bi kaj vrgel v nabiralnik. Dobil od prodajalca potrjen dispute že drugi dan.

Ko sem hotel potrdit plačilo se je odprlo nekakšno okno za spletno banko bank@net ki bi moral nekaj uredit brez da bi zaprl AE.
Sem stran zaprl ker ne uporabljam banknet in nisem vedel kako naprej - spomnim se da sem banknet urejal na začetku in se ob kasnejših nakupih kasneje ni več pokazalo. Danes se je (zaradi večjega zneska? ) in sedaj vidim artikle v Orderju in ker ni bilo plačano bom moral zdaj potrdit vsak nakup al kako je s tem?
Usposobil sem bank@net ampak nisem našel nič neplačanega za AE. V katerem zavihku najdem ali kako naprej?

DarwiN ::

Poglej pod ZAHTEVE -> ZA POTRDITEV na bankanetu..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

V obdelavi 0
Opravljeno 3 (čeprav vidim le dva elementa)
Zavrnjeno 0

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polozweii ()

Pol pa označi vse neplačane artikle na AE in ponovno plačaj... Ko se potem logiraš v bankanet, se avtomatsko odpre potrditveno okno za nakup.

Če prav mislim bom moral v orderju odpret vsak artikel posebej in za vsakega posebej v spletni banki potrdit nakup.
Upam da bo AE upošteval kupon popust za celotno vsoto nakupa.

lolipop2 ::

Hmm... če v tabeli prav vidim, Aliexpress Saver Shipping ne gre na carino. Je še vedno tako? Nekaj gledam tracking, pa piše, da je štartal iz Kitajske. A ne gre to iz madžarskih centrov?

Ne, samo gre preko Madžarske do nas. In ja, je varno.
ni podatka

lolipop2 ::

dr.Akula je izjavil:

Ne, samo gre preko Madžarske do nas. In ja, je varno.

ok hvala. Se mi je zdelo, da bo tako, ampak za vsak slučaj sem preveril.

Ima kdo link s poštami brez dodatne carine?
Cainiao super economy global ...če je global je vedno brez carine?

Kakšno je pa stanje s temi Choice Delivery --> Free shipping? V tem primeru ni navedena dostavna firma.
Tega je sedaj polno. V bistvu sem gledal en izdelek pa so skoraj vse ponudbe samo s to opcijo al pa skor 2x dražje z AE Saver, kar se mi pa ne izplača (25EUR - 45EUR).

Kdo to dostavlja v Sloveniji, gre čez dodatne postopke, so kakšne težave z DDV in obračuni stroškov?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hotig ()

MacGyver141 ::

hotig je izjavil:

Kakšno je pa stanje s temi Choice Delivery --> Free shipping? V tem primeru ni navedena dostavna firma.
Tega je sedaj polno. V bistvu sem gledal en izdelek pa so skoraj vse ponudbe samo s to opcijo al pa skor 2x dražje z AE Saver, kar se mi pa ne izplača (25EUR - 45EUR).

Kdo to dostavlja v Sloveniji, gre čez dodatne postopke, so kakšne težave z DDV in obračuni stroškov?

Choice je AE standard. Dostavlja ponavad express one. Ni carine.

Zgodovina sprememb…

zpza ::

Hoj ima kdo taksne izkusnje prvič se mi je zgodilo:

dve stvari sem kupila od razlicnih trgovcev, vedno pogledam ce je možnost Ali Saver Shipp. in to izberem in tako tudi tokrat za oba izdelka sem.
Zdaj vidim, da sta odposlana eden je Saver shipp., pri drugemu pa vidim napisano Seller shipping method sledilna cifra SY in na koncu nima nobeih crk...
ima kdo taksne izkusnje... pri sledenju je napisalo da je seller ze poslal podatke v Slovenijo...
kako hitro to pride in predvsem ali me caka carinjenje? Je ze kdo dobil paket s sledilno cifro, ki se zacne na črki SY in kako je bilo? , je carina? , gre preko kaksne druge drzave ali direkt v Slo?

sploh mi ni jasno, kako se je to lahko zgodilo.

Po razpredelnici zgleda kot SunYou... Sicer sta samo dva vnosa, ampak kot kaže sta šla normalno čez.
ni podatka

dodam se da sem videla sedaj, da je didatna st. za sledenje UAxyzzxyzxyVU, se pravi s koncnico VU na koncu.

hvala ti @ dr. Akula

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zpza ()

blackmack ::

Ali se naročilo nad 150€ potem pri nas se dodatno carini če izbrereš AE standard shipping?

kixs ::

Narocil sem nekaj stvari konec oktobra. Sledenje se je s 13.11. ustavilo. Takrat sem sicer dobil en paket - sledenje kaze delivered. Ostalo se nic ne premakne...

Sledenje:

x

x

@kixs
Po tej sliki sledenja predvidevam, da je šlo to 13.11. iz Madžarske na našo pošto. Oznaka je Out for delivery, to pa ponavadi pomeni še 10-15 dni, da dobiš od domačega poštarja. Samo predvidevam, da boš dobil v naslednjih nekaj dneh.

Tole je sledenje paketa, ki je bil narocen isti dan kot ostali. Med Out for delivery in delivered je samo en dan.

x

x

Potem sem 12.11. narocil se nekaj in je bilo dostavljeno ze 23.11...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

val46 ::

Predvidevam da pri teh dveh artiklih, ki si jih že dobil, si imel izbiro choice variante in je dostavil ExpressOne? Ta ki ga še čakaš, je pa bil poslan s kako drugo poštno izbiro(kak seller shiping metod, saver shipping al kaj takega)? In ti bo dostavila pošta slovenije...

gregyk ::

zpza je izjavil:

dodam se da sem videla sedaj, da je didatna st. za sledenje UAxyzzxyzxyVU, se pravi s koncnico VU na koncu.

hvala ti @ dr. Akula

Pripravi se na dolgo čakanje in na uvozne dajatve.

Ja, prodajalec je namesto s Saver poslal z zanj ugodnejšo dostavo preko Vanuatuja (VU) in bo za plačat vsaj 3.25EUR za postopek.

Ampak osebno zadnji čas sploh več ne dobim teh "VU paketov". Nobenega SMSa, nič.. Zadnjih dveh paketov enostavno nisem dobil. Kao prispelo v Slovenijo in adijo Bambi.

Aliespress je postal ena velika greznica. Vsa ta štala okrog različnih dostav in še poštnino so nabili za x5 v povprečju.

Sem začel uporabljat Temu in očitno bom vedno pogosteje tam naročal. Storitev kot se šika:
- Gratis dostava nad 10EUR (ne vem, ali to velja vedno ali samo trenutno?). Dostava ~14 dni.
- Če pride do zamude pri dostavi, dodelijo 5EUR dobropisa.
- Če se 15 dni nič ne premakne pri sledenju, povrnejo celotno plačilo, izdelek pa lahko obdržiš, če ga slučajno prejmeš kasneje.
- Če po 30 dneh ni dostavljeno, lahko izbereš refund ali ponovno pošiljanje, izdelek pa lahko v vsakem primeru obdržiš, če ga slučajno prejmeš kasneje.
- Če izdelku pade cena v roku 30 dni, odkar si ga naročil, klikneš Price Adjustment in dobiš v trenutku povrnjeno razliko v obliki dobropisa.

Skratka, razlika kot dan in noč. Cene pa se zelo spreminjajo in so včasih višje, včasih nižje kot na AE. Je treba malo spremljat in pač naročiš, kjer je ceneje. Pa ponudbe je manj na Temu, se mi zdi.

In namensko temo/nitko bomo potrebovali za Temu. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

v primeru, ce bodo uvozne dajatve zavrnem paket na carini in ga na ali prijavim po 90 dneh za vracilo kupnine... gre za majhno stvar pod 1 eur... sploh mi ni jasno zakaj je trgovec to naredil, saj vem da sem pri obeh narocilih izbrala a. saver. shipp.

Bellzmet ::

Aliexpress se je od korone naprej poslabšal in bistveno podražil.

V primeru, da dobiš obvestilo od carine, ne uradno zavračat paketa na splutu ali v kakšnem appu, ker bo to verjetno evidentirano v sistemu in se potem lahko zaplete. Enostavno počakaj da mine teh 90 dni pa disspute, ker nisi dobil izdelka.

hotig je izjavil:

V primeru, da dobiš obvestilo od carine, ne uradno zavračat paketa (na spletu ali v kakšnem appu), ker bo to verjetno evidentirano v sistemu in se potem lahko zaplete. Enostavno počakaj da mine teh 90 dni pa disspute, ker nisi dobil izdelka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hotig ()

sem pogledala se enkrat na aliex. prodajalec ima na voljo se vedno ali saver shipp. za 0.54 e... in tega vem, da sem izbrala in sem ga zdaj vprasala zakaj tega ni upošteval... saj odposlal prav zares se ni stvari, samo najavil je paket v slo, tako pravi sledenje.

mogoce mi celo se uspe, da se zamenja in poslje prav, tako kot sem izbrala v naročilu. Bomo videli kaj bo povedal.

Ima pa seller method za posiljke, ki jih posilja iz Španije, tam je pa postnina konkretno drazja, nekaj cez 6 e...
ne vem zakaj ni upošteval izbrane metode posiljanja v oddanem narocilu. Prvic se mi je to zgodilo.

val46 je izjavil:

Predvidevam da pri teh dveh artiklih, ki si jih že dobil, si imel izbiro choice variante in je dostavil ExpressOne? Ta ki ga še čakaš, je pa bil poslan s kako drugo poštno izbiro(kak seller shiping metod, saver shipping al kaj takega)? In ti bo dostavila pošta slovenije...

V bistvu sem pri vseh izbral AliExpress Saver Shipping. Se mi pa zdi, da potem to posiljajo vse po svoje.

Kdo ti je pa tista dva paketa, ki si ju že prejel dostavil? Ker jaz sem že parkrat imel naročene zadeve na isti dan, pol je pa kar je blo choice ali aliexpress standard shiping pripeljal expresone v dveh do treh tednih, saver ali seller shiping, pa pošta slovenije. Oboje preko madžarske po sledilnosti. S tem da je to s seller ali saver potrebovalo med mesecem in mesecom pa pol, da je prišlo do mene. In še kot zanimivost, ko je bilo že ene 3 dni pri meni, je na sledilni še vedno kazalo recived by local delivery company. Če ne bi takrat sam poklikal paket na AE kot prevzet, bi pomoje še sedaj bilo isto v sledenju. Kot da pošta slovenije ne javi v sistem, da je paket prevzet. Pri exone, se to ponavadi zgodi takoj ko paket prevzamem.

alansi ::

Na Aliexpress je opozorilo:
Economy shipping doesn't include tracking after a package has been handed to a destination country/region's carrier.

Naša pošta spremljanja teh pošiljk.

val46 je izjavil:

Kdo ti je pa tista dva paketa, ki si ju že prejel dostavil? Ker jaz sem že parkrat imel naročene zadeve na isti dan, pol je pa kar je blo choice ali aliexpress standard shiping pripeljal expresone v dveh do treh tednih, saver ali seller shiping, pa pošta slovenije. Oboje preko madžarske po sledilnosti. S tem da je to s seller ali saver potrebovalo med mesecem in mesecom pa pol, da je prišlo do mene. In še kot zanimivost, ko je bilo že ene 3 dni pri meni, je na sledilni še vedno kazalo recived by local delivery company. Če ne bi takrat sam poklikal paket na AE kot prevzet, bi pomoje še sedaj bilo isto v sledenju. Kot da pošta slovenije ne javi v sistem, da je paket prevzet. Pri exone, se to ponavadi zgodi takoj ko paket prevzamem.

Ta dva paketa je dostavil Express1.

No, sporoči še kdo ti bo tega tretjega dostavil. Sem skoraj prepričan, da bo prišlo z navadno pošto slovenije. Vsaj pri meni oz jaz imam take izkušnje.

Evo danes gledam naročila med 23. in 27.11. in vidim, da mi je AE od 6 naročil 4 združil v eno. To se mi je zgodilo prvič. Pač ko grem v Track order se mi pojavi okence z obvestilom Your package has been upgraded to Combined Delivery. Pokaže tudi vsa posamezna naročila. Zdej od teh so bila 3 preko AE standard/saver verzije, eno pa z Cainiao Super Economy Global. 3 so imela tisto "najugodnejšo" sledilno UA......HU, eno je melo pa 2x daljšo samo s številkami. Zdej pa za vse 4 piše, da bo dostavna služba AliExpress Standard Shipping in imajo skupno sledilno številko, ki je tista dolga verzija samo številk. Upam, da se dobro konča z dostavo v ljubki deželci :)

delavec44 ::

Združeni paketi so navadno vedno boljša opcija. Še tracking dajo, če ga prej ni bilo.

Technics111 ::

Kako je pa kaj naročanje iz spletne trgovine temu.com, naša carina to gleda ali gre vse skozi?
««
184 / 200
»»