» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
170 / 198
»»

BlackHole ::

FoxKnox je izjavil:

Pošlji jim screenshot strani sledenja Pošte Slovenije z vpisano tracking številko in rezultat sledenja,da številka ne obstaja ali je napačna, v angleškem jeziku. Jaz sem s tem že uspel na disputu.
Na AE dobro vejo, da te economic shipping številke niso sledljive izven izvorne države in to malo izkoriščajo pri disputih

Kako dobiš rezultat sledenja v angleškem jeziku? Meni avtomatsko prevede v slovenski jezik.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

hotig ::

Na spletni strani za sledenje od pošte klikneš na EN. Samo en klik in je vse rešeno, meni deluje.

Ja, saj sem že uspel.
LP Marko

Kako ste reševali primere, ko je naša pošta paket vrnila po 14 dneh nazaj, ker ga noben ni dvignil? Ta naša pošta so res majstori. Se mi je zgodilo, da mi niso pustili nobenega obvestila in po 14 dneh poslali pošiljko nazaj. Naslov imam že leta nastavljen, da mi nosijo na firmo, ker sem dopoldan vedno tam. Potem sem ugotovil, da je neki novi poštar, ki mu očitno zadeve še niso jasne in sem že par paketov šel sam iskat na pošto, sicer bi tudi te poslali nazaj.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

meridian868 ::

e-marko je izjavil:

Danes dobil obvestilce od Pošte glede pošiljke. Sprejemna številka UA450361396VU, pošiljatelj PO BOX EK8114 VU, VANUATU.
Gledam moja naročila na AE in nikjer takšne številke.
postal.ninja mi pokaže, da je paketek začel pot Sep 02, 2022 preko Aliexpress-Cainiao, potem malo SunYou Logistics, pa spet malo Aliexpress-Cainiao in SunYou Logistics končno do Sep 24, 2022, 09:01 SunYou Logistics Arrived at Facility Slovenia.

Kaj bi naj dobil iz VANUATU mi ni jasno. Naročil sem neke činčaraje tam nekje konec avgusta, morda eden od teh?
Tisto je bilo vse Cainiao Super Economy Global.
Zanimivo. :)

Lp

Tudi jaz dobila od carinske pošte obvestilo z popolnoma istim pošiljateljem iz Vanuatu. Vsebina paketa piše building material. Preverila vso zgodovino AE,pa te tracking št.ni nikjer.
Verjetno gre za kakšno prevaro-dvigovanje ratinga z namišljenim pozitivnim feedbackom. Neko podobno zadevo so pred časom opisali v tujini (množično pošiljanje nenaročenih semen iz Kitajske in Vanuatu v USA).
Malo me pa le daje radovednost,kaj je v paketu, haha.

mihal ::

tudi jaz pravkar dobil iz carine sms pošiljatelj PO BOX EK8114 VU
ko vnesem vse je naročilo iz AE Pošiljatelj
PO BOX EK8114
VU, VANUATU
Stroški pošiljanja
1,00 USD
Teža
0,048 kg
Carinska izjava
Customs declaration
CN22/23
Opis blaga
plug adapter;
HS tarifna številka
854442
Skupna vrednost blaga
2,31 USD
DDV plačan po sistemu IOSS
NE
poslano preko Cainiao Super Economy Global
na njihovi cainiao global tracking strani mi pokaže
Tracking notice
This package is now with the destination country/region's carrier. Under economy shipping, further tracking info may not be updated. Please contact the carrier for details.
Contact SUNYOU

do sedaj preko Cainiao nisem še dobil direkt na carino

kaj predlagate zavrniti pošiljko ali plačati in bo vredost stroškov več kot vrednost izdelka

permit ::

Groot je izjavil:

Povej tracking kodo, ki ti jo kaže v Aliexpress pa ti bomo mogoče lahko kaj več pomagali. Takole na pamet žal pač ne bo šlo. Še prej pa vrži tracking kodo v parcelsapp in poglej kje naj bi se nahajala.

Tracking koda: UA460382965VU

Na https://parcelsapp.com/en/tracking/UA46... pokaže isto kot na Aliexpressu.

shark_nm ::

Ha ha tudi jaz sem danes prejel podobno zadevo. Bom pustil prascem na carini 16 dni pa bodo sami poslali nazaj

zzitop ::

Zgleda, da so cariniki danes masovno pošiljali obvestila. Naročil sem 30. novembra preko Cainiao Super Economy for Special Goods, vrednost 2.13 USD, številka sledenja LP00547282044777, ki se potem spremeni v UA459505971VU, za katero mi s pošte pošljejo SMS, da je predmet uvoznih postopkov, pošiljatelj pa enako PO BOX EK8114.
https://parcelsapp.com/en/tracking/UA45...

Tisti dan sem poleg tega naročila, sočasno naredil še dve naročili in ju tudi naenkrat plača, saj sem pričakoval konsolidacijo vseh treh pošiljk in dostavo mimo carine. Tako pa...
Rad bi, da gre izdelek nazaj, plačevati ne mislim strokov postopka. Kako po vaše najlažje preko vračila dobiti refund?

meridian868 je izjavil:

e-marko je izjavil:

Danes dobil obvestilce od Pošte glede pošiljke. Sprejemna številka UA450361396VU, pošiljatelj PO BOX EK8114 VU, VANUATU.
postal.ninja mi pokaže, da je paketek začel pot Sep 02, 2022 preko Aliexpress-Cainiao, potem malo SunYou Logistics, pa spet malo Aliexpress-Cainiao in SunYou Logistics končno do Sep 24, 2022, 09:01 SunYou Logistics Arrived at Facility Slovenia.

Kaj bi naj dobil iz VANUATU mi ni jasno. Naročil sem neke činčaraje tam nekje konec avgusta, morda eden od teh?

Lp

Tudi jaz dobila od carinske pošte obvestilo z popolnoma istim pošiljateljem iz Vanuatu. Vsebina paketa piše building material. Preverila vso zgodovino AE,pa te tracking št.ni nikjer.
Verjetno gre za kakšno prevaro-dvigovanje ratinga z namišljenim pozitivnim feedbackom. Neko podobno zadevo so pred časom opisali v tujini (množično pošiljanje nenaročenih semen iz Kitajske in Vanuatu v USA).

Jaz sem tudi dobil eno pošiljko na carinsko pošto, ki je ne najdem nikjer pod trackingom. Vrednost pa 1.8 USD. Sem jim pisal, da ne najdem te pošiljke.

zzitop je izjavil:

Zgleda, da so cariniki danes masovno pošiljali obvestila. Naročil sem 30. novembra preko Cainiao Super Economy for Special Goods, vrednost 2.13 USD, številka sledenja LP00547282044777, ki se potem spremeni v UA459505971VU, za katero mi s pošte pošljejo SMS, da je predmet uvoznih postopkov, pošiljatelj pa enako PO BOX EK8114.

Kako si prišla do podatka, iz katere številke sledenja je nastala nova številka?
LP Marko

Zgodovina sprememb…

BlackHole je izjavil:

meridian868 je izjavil:

e-marko je izjavil:

Lp

Jaz sem tudi dobil eno pošiljko na carinsko pošto, ki je ne najdem nikjer pod trackingom. Vrednost pa 1.8 USD. Sem jim pisal, da ne najdem te pošiljke.

zzitop je izjavil:

Kako si prišel do podatka, iz katere številke sledenja je nastala nova številka?
LP Marko

darkolord ::

shark_nm je izjavil:

Ha ha tudi jaz sem danes prejel podobno zadevo. Bom pustil prascem na carini 16 dni pa bodo sami poslali nazaj
Uuuuu ja prasci ker ne pustijo švercerjev na miru

FoxKnox ::

Ta primer, pošiljanja preko Vanuatu je posledica metode pošiljanja prodajalca, kjer je več možnosti free shippinga in prodajalec na koncu pošlje preko njemu najugodnejšega agenta, to je po navadi Sunyou, ki je na naši črni listi. Cainaio economy gre vedno preko HU.Kitajski lokalc Sunyou pa preko Vanuatu na našo PS.Jaz raje doplačam par centov za Cainiao saver pa sem miren za dostavo.

darkolord je izjavil:

shark_nm je izjavil:

Tukaj je prodajalec baraba, ker je obračunal ddv in ga zadržal zase. Ni IOSS številke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

FoxKnox je izjavil:

Ta primer, pošiljanja preko Vanuatu je posledica metode pošiljanja prodajalca, kjer je več možnosti free shippinga in prodajalec na koncu pošlje preko njemu najugodnejšega agenta, to je po navadi Sunyou, ki je na naši črni listi. Cainaio economy gre vedno preko HU.Kitajski lokalc Sunyou pa preko Vanuatu na našo PS.Jaz raje doplačam par centov za Cainiao saver pa sem miren za dostavo.
PS od naročila je minilo 90 dni, torej se odpre dispute Buyer protection time was ran out but shippment is stil in transit

darkolord je izjavil:

shark_nm je izjavil:

Tukaj je prodajalec baraba, ker je obračunal ddv in ga zadržal zase. Ni IOSS številke.

darck ::

Kaj to pomeni,če grem gledat kod hodi paket,šlo je iz Kitajske za Madžarsko in kaj potem spet nazaj za Kitajsko ali kaj

..

..

Jaz sem izbral pošiljanje preko Aliexpress saver shipping a kaže kot Cainiao

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

Sem zadnjič naročil iz Kitajske trgovine Wish eno robo in to 2.februarja in dobil prejšnji teden brez problemov in recimo na naši carini je stalo nekaj dni.

darck je izjavil:

Kaj to pomeni,če grem gledat kod hodi paket,šlo je iz Kitajske za Madžarsko in kaj potem spet nazaj za Kitajsko ali kaj

..

..

To pomeni, da je bil na Madžarskem opravljen uvozni carinski postopek in bo v dobrem tednu dostavljeno na tvoj naslov brez dodatnih stroškov

FoxKnox je izjavil:

darck je izjavil:

..

..

To pomeni, da je bil na Madžarskem opravljen uvozni carinski postopek in bo v dobrem tednu dostavljeno na tvoj naslov brez dodatnih stroškov

A tako potem bo v redu,če se tako izide. Hvala za pojasnilo

mpu2Q7 ::

kar v redu izgleda tole - tudi tisto glede zanesljivosti dostavnih firm! na ebay se da sortirati po (cena+poštnina), aliexpress tega nima, da bi upoštevalo skupni strošek? včasih malo skušajo nategnejo in dajo smešno nizko ceno, nabijejo pa poštnino. ali pa izbereš en artikel, je poštnina 0, pri dveh pa že tudi 10 eur!?

Sedaj tudi mene zanima kako je z naročilom iz ebay,ko je artikel iz Kitajske a so kakšne komplikacije,je tako bolje naročevati kakor iz kake Kitajske trgovine? Tudi na Amazonu imaš izdelke kateri so iz Kitajske in vem,da je sodelavec imel prav probleme glede tega saj so pri Nemškem Amazonu rekli,da ne bo nič dodatno obdavčeno ali carinjeno vendar,ko je paket prišel pa na carino so se začeli pa problemi. Na koncu je trajalo nekaj časa,da so uredili zadevo in sicer na koncu so Kitajci morali poravnati tisto razliko tako,da je on dobil paket za tako ceno kot je bilo predvideno ob naročilu.

dr.Akula ::

Verjetno Kitajci, v primeru tvojega kolega, niso pravilno izpolnili deklaracije, ugibam. Jaz sem malo nazaj na Amazonu kupil izdelek od zasebenega prodajalca (ena trgovina v U.K., oni so bili prodajalec in pošiljatelj). Prej sem jih vprašal, če sigurno pride skozi brez komplikacij in so mi zagotovili da ja. Sicer je bila poštnina 20EUR, ampak vsaj vedel sem da je to to.

Na ebay-ju sem nehal naročat vse kar je izven EU. Parkrat po juliju 2021 sem še naročil in vsakič sem moral plačat carinski postopek (zgleda ker so vsi zasebni prodajalci in ne izpolnijo prav?). Ne probavam več. Za kar rabim grem na Ali in izberem pošiljanje s sprejemljivimi dostavnimi službami.
ni podatka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.Akula ()

klempo ::

je kdo imel podoben primer?

Naročilo oddano oktobra lansko leto, novembra sodeč po trackingu prišlo v destination country. Konec decembra kontaktiral prodajalca, ker pošiljke nisem še prejel in je prosil da počakam dodaten mesec, ter podaljšal protection. Po mesecu dni nobene spremembe na trackingu, kot tudi pošiljke na vidiku. V zadevo se vključi kasneje AE in zravne dispute, češ da je pošiljka v državi in zaprejo primer. Sedaj pa seveda ne morem ponovno odpreti dispute-a

val46 ::

To sprašuješ po 6ih mesecih od naročila? Pozabi in vzemi to kot šolo za naprej. Prvo navodilo je, da nič ne kontaktiraš prodajalca osebno, sploh pa ne pristajat na neka podaljševanja dostavnega časa. Počakaš tiste 3 mesece, kolikor je določeno za dostavo in v kolikor ni dostavljeno, odpreš direkt dispute, s postavko da izdelka nisi prejel v času ki je določen za dostavo. Meni so še vedno odobrili dispute na tak način, nikdar komplicirali.

cortez ::

3 naročila pod 3€, naročena 30.Nov.22, sem šele v marcu dobil sms od pošte, blago pa je zadnjič zavedeno 20 Dec 2022 - At destination country/region.

Vse so bile preko Cainiao Super Economy for Special Goods (SunYou - Sytrack) Vse za plačat.

Za vsa tri naročila sem že dobil refund (teden dni).

Do sedaj je vedno šlo skozi, če sem izbral Aliexpress Shipping.

A je carinski postopek še vedno 2.5€+DDV ?

3,25 EUR z DDV

val46 je izjavil:

To sprašuješ po 6ih mesecih od naročila? Pozabi in vzemi to kot šolo za naprej. Prvo navodilo je, da nič ne kontaktiraš prodajalca osebno, sploh pa ne pristajat na neka podaljševanja dostavnega časa. Počakaš tiste 3 mesece, kolikor je določeno za dostavo in v kolikor ni dostavljeno, odpreš direkt dispute, s postavko da izdelka nisi prejel v času ki je določen za dostavo. Meni so še vedno odobrili dispute na tak način, nikdar komplicirali.

https://imgur.com/a/Hk3fTKJ

Je AE kar sam prišel do tega zaključka

Mene bolj zanima kaj si se pred tem z AE in prodajalcem pogovarjal, rešitev že vemo kakšna je bila, ker si že v prvem postu povedal. AE kar sam od sebe ni prišel do tega, sigurno ne. Še posebno če tracking kaže artikel še na poti.

Pa v komentarjih na prodajalčevi trgovini na AE ne pozabi napisat negativno recenzijo. Včasih jih to bolj boli, kot pa vrnjen denar za nedostavljen ali izgubljen artikel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: val46 ()

zzitop ::

BlackHole je izjavil:

Kako si prišla do podatka, iz katere številke sledenja je nastala nova številka?

Opravičilo za pozen odgovor.
Najlažje je preveriti, v katero številko se je spremenila prvotna cifra, ki jo dobiš v AE tako, da greš v "Order details -> "Track order" in klikneš tukaj:
 ..

..

In že dobiš podatek, v kaj se je spremenila prvotna številka:
 ..

..

Ali pa Copy/Paste prvotne cifre sem:
https://global.cainiao.com/

ali sem:
https://parcelsapp.com/en/tracking/LP00...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zzitop ()

gile ::

Vprašanje: naročil bi neke led lampe iz AE, kot shipping opcijo imam samo "Cainao standard for special goods". Je to OK, kar se slo pristojbin tiče, ali bodo dodatni stroški? Druga opcija je Aliexpress standard shipping...

PS: redko naročam iz AE, pa da ne berem cele teme, a je možno nekje en spisek dobit, kateri shipping je OK?

Hvala vsem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gile ()

Reaper ::

Ne rabiš brati cele teme, je pa zadnji link bil prilepljen pred kratkim. Preveri zadnji 2 strani teme, je imel nekdo enako vprašanje kot ti.

Opkow ::

Imaš tukaj ...

dr.Akula je izjavil:

Ne vem kaj si ti gledal, ampak pri Sunyun piše da so minimalni stroški 2,9€: https://docs.google.com/spreadsheets/d/...

V tisti stari razpredelnici, ki je bila objavljena v enem postu tule, je pa opredeljena kot "Nesprejemljiva kurirska služba"

val46 je izjavil:

Mene bolj zanima kaj si se pred tem z AE in prodajalcem pogovarjal, rešitev že vemo kakšna je bila, ker si že v prvem postu povedal. AE kar sam od sebe ni prišel do tega, sigurno ne. Še posebno če tracking kaže artikel še na poti.

Pa v komentarjih na prodajalčevi trgovini na AE ne pozabi napisat negativno recenzijo. Včasih jih to bolj boli, kot pa vrnjen denar za nedostavljen ali izgubljen artikel.

Da predvidevam, da se je pošiljka zgubila in naprošam za vračilo denarja, ter da v primeru da zadeva pride kasneje, mu bom zadevo še enkrat plačal

še tracking
https://imgur.com/a/e5K4DPN

Runner71 ::

Tale tvoj paket sploh ni prišel v Slo...se je na Madžarskem izgubil....mogoče nekoč pride...jaz sem tako ostal brez 4ih paketov in Ali denarja ni povrnil...

TR preveriš na https://parcelsapp.com/ in če nikjer ne vidiš rumene ikone kjer piše Slo Post, paket ni zapustil zadnjega skladišča, v tvojem primeru Madžarske

Poglej si moj TR UA461066655HU kjer jasno vidiš kdaj je bil na poti v Slo....

klempo je izjavil:

val46 je izjavil:

Da predvidevam, da se je pošiljka zgubila in naprošam za vračilo denarja, ter da v primeru da zadeva pride kasneje, mu bom zadevo še enkrat plačal

še tracking

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Runner71 ()

tomlin ::

Ker je tu na slotechu kar precej nejasnega kompliciranja glede spletne trgovine, carin in ddv, priporočam vsem, ki nabavljajo online naj preberejo veljavna uradna pravila.

Btw. Jaz sem naročal izdelke manjše vrednosti- pod 100 USD, zgolj in samo preko ebaya in amazona. Do zdaj nisem plačal carine, edini problem je bil čakanje-tudi do meseca.

https://www.fu.gov.si/fileadmin/Interne...

Tidule ::

Kdo bi si mislil, pri meji za obracun carine 150 eur, pri izdelkih pod 100 usd nisi placal carine...

khm, če bi uvozil cigarete za 50USD, bi plačal carino in trošarino, samo v vednost:)

Das se link kje na Alixpress dobim cigarete?

Btw. Meja za tosarine pri cigaretih so kosi ne vrednost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Po mojem tukaj lahko naročiš marlboro, dobro pa je da povprašaš še na carinsko upravo, za vsak slučaj. :)

https://dutyfreeamericas.com/brand/marl...

Aliexpress pa verjetno nudi kaj tršega:D:))

Poglej naslov teme, pa pridi potem nazaj pametovat.

pripombe raznoraznih duletov mi dol visijo

klempo je izjavil:

val46 je izjavil:

še tracking

Sem ti povedal, da si falil že v prvem odpiranju disputa. Nimaš ti kaj "predvidevat", da se je pošiljka izgubila...ampak, samo počakaš da preteče čas za dostavo in odpreš dispute z enim in edinim razlogom. Pošiljka ni bila dostavljena v času dostave. Morda ti bo AE ponudil dodatnih 10 ali 15 dni za čakanje in če v tem času pošiljke ne bo, ti vrnejo denar. Iz tvojega trackinga je pa jasno vidno, da pri tebi nikdar ni bil, niti da je kjerkoli dostavljen, tako da bi ti AE po vsej verjetnosti vrnil denar. Sam ti si prvo pisal prodajalcu, on je pa že takrat verjetno vedel, da paketa ne bo. Kot sem rekel...zate in za vse ostale. Če paketa ni in na trackingu ni zaključen prevzem, odpreš dispute po potečenem času dostave in dobiš vrnjeno. Jaz sem še vedno dobil tako brez nobenih komplikacij.

Nimam namena razpredati v nedogled prazne slame, ampak vseeno tole podarjam zafrkljivemu tipu, ki si želi na Aliju tobaka. 108 okusov tobaka v prahu:)
https://www.aliexpress.com/item/1005004...

tomlin je izjavil:

Nimam namena razpredati v nedogled prazne slame, ampak vseeno tole podarjam zafrkljivemu tipu, ki si želi na Aliju tobaka. 108 okusov tobaka v prahu:)
https://www.aliexpress.com/item/1005004...

Ampak nekateri imate fetis, da se smesite...

Classification: Smoke Candle
Use: For Buddhist incense

andi5 ::

Lep pozdrav,
Danes sem tudi jst dobil obvestilo POŠTE, da je danes prispela pošiljko UA460561026VU, pošiljatelja PO BOX. Na poštno-carinskem portalu, sem zadevo pregledal, kjer je bilo več podatkov, od katerih se pa ni noben ujemal z mojimi predhodnimi naročili, zaradi česar sem se odločil pošiljko zavrnit. Ker je bil opis predmeta night light, sem preveril eno moje naročilo za obesek za ključe z led svetilko, seveda se tudi tle ni nič ujemalo z podatki carine in ker mi ni dalo miru sem klikal na vse povezave znotraj naročila, tako sem ugotovil, da gre za eno in isto naročilo.
Do tu sem pa prišel tako, da v rubriki naročila -> poslana -> sledi naročilu -> v desnem zgornjem kvadratu (poleg unega ki kaže, kje se paket trenutno nahaja), kliknil na samo številko v modro obarvano (neka globalna številka sledenja) -> tukaj tik pod odebeljenim napisom Deliveringg je zapisano katera je zadnja sledilna številka za moj primer je napisano tako : LP00551433422009 (Latest Tracking Number: UA460561026VU -> tukaj pa je lepo vidno, da je paket v Slovenijo prispel pred dvema mesecema in tam čakal na ??????. Na računu tega predmeta je naveden prodajalec, ki je isti kot iz spleta, št. računa in naročila,.... ter odvod DDvja s strani AE, no skratka vse kar se ni ujemalo z carinskimi podatki. Žal pa nisem si zapomnil, če je bilo na portalu POSTE navedena št. naročila ali računa. Tako za tiste, ki morda iščete po naročilih kaj za vraga so vam iz Vanatuja poslali :) Kurirska služba je pa Cainiao Super Economy.

V zvezi tega me pa zanima, ali in kako pride do vračila vrednosti blaga (brez poštnine seveda) s strani prodajalca ali AE?
Andrej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andi5 ()

tukaj pa je lepo vidno, da je paket v Slovenijo prispel pred dvema mesecema in tam čakal na ??????
Ne, ni.

meni napiše to:
2023-01-17 09:14Slovenia, Arrived at Facility
2023-01-14 21:03Slovenia, Arrived at Destination Country Airport
po tem sklepam, da je z letalom prispel do carine.
Andrej

Jaz malo dvomim, da je pošiljka priletela na airport. Prej se je pripeljala z kontejnersko ladjo po morju in Vanuatu sledilno številko, nekam v EU.

Kakorkoli je prispela in kadarkoli je prispela, sem dobil danes obvestilo, 7 dni pred potekom roka :)
Andrej

Jaz sem naročil 23 februarja in danes sem spet dobil obvestilo in najbrž bo jutri prišlo vsaj upam:)

...

...

Runner71 ::

Kitajc ti lahko na tracking napiše kar želiš....

ta paket ni videl Slovenije....poglej si kakšen post višje moj TR kjer je jasno videno kdaj in kako je zabeleženo ko paket prispe v Slo...

andi5 je izjavil:

meni napiše to:
2023-01-17 09:14Slovenia, Arrived at Facility
2023-01-14 21:03Slovenia, Arrived at Destination Country Airport
po tem sklepam, da je z letalom prispel do carine.
««
170 / 198
»»