» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
169 / 194
»»

hipertija ::

Cariniki so zagamani, za 120€ robe, davek plačan že v UK, še vedno zadržijo blago in serjejo... čakam že od petka da sprostijo, pa nič.
Prekle za kurnk

darkolord ::

Niso nič zagamani, robo iz tretjih držav MORAJO ustaviti.

hipertija ::

UK je tretja država? 4 dni za pošiljko
Prekle za kurnk

darkolord ::

Am, UK je izstopila iz EU in je tretja država, da.

hipertija ::

darkolord je izjavil:

Am, UK je izstopila iz EU in je tretja država, da.

Dej če kir carinik bere, medtem k se po spodnjemu čoha, dejte spravt robo naprej... nekateri rabimo materiale, ker nam proizvodnja čaka!. Če se že grejo carino, potem naj vsaj delajo.
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hipertija ()

val46 ::

Ma če ti zaradi 120€ robe proizvodnja stoji...pol je to neka jaka huda proizvodnja :))

permit ::

Že dolgo nisem naročal preko AE in takrat je bilo, da če v 2 mesecih nisi dobil robe, si moral odpreti dispute. Je zdaj drugače in moraš čakati dlje?

alansi ::

Podaljšano na 90 dni.

hotig ::

permit je izjavil:

Že dolgo nisem naročal preko AE in takrat je bilo, da če v 2 mesecih nisi dobil robe, si moral odpreti dispute. Je zdaj drugače in moraš čakati dlje?


To so že "zelo stari podatki".
Trenutno je rok
- za pošiljanje 12 dni (včasih celo 14)
- za dostavo 90 dni

Razen seveda če ne piše drugače. Seveda ti ob vsakem naročilu najprej odšteva dneve za pošiljanje in potem še dneve za dostavo (te lahko vidiš v posameznem naročilu). Skupaj je torej najslabša možnost 102 dni. Izjema so naročila iz evropskih držav, ki zagotavljajo dostavo v npr. 14 ali 20 dneh. Tudi tam imajo mislim da 5 ali 7 dni časa za pošiljanje (nisem ziher, je pa odvisno od posameznega naročila) in potem še čas za dostavo. Pa ne pozabit na kak praznik (npr. letos so v času praznovanja kitajskega novega leta podaljšali čas za pošiljanje na 24 dni :)).

Tako, kratek rezime.

P.S.: Pomembno je, da se zavedaš da tisti predvideni datum dostave, ki je ponavadi napisan ob izdelku ni garancija, ampak predvidevanje in ga ne moreš uveljavljati kot razlog za "dispute". Nekateri na tem forumu pač ta datum razumejo kot rok za dostavo in potem tukaj sprašujejo neumnosti in "xywz" ker po cca. 30 še niso dobili izdelka. AE pač ni trgovina z hitro dostavo ampak pretežno "poceni" izdelki. No ja, vsaj nekoč je bilo tako, danes se najde kaka stvar ceneje tudi v fizični trgovini pri nas, ampak to so izjeme. Pač preveriš vsaj 5-10 ponudnikov (če obstajajo), pogledaš cene, mogoče popuste in seveda dostavno službo. Vzami si čas in kupuj pametno.

L.P.

permit ::

Hvala za odgovore. Torej, če prav razumem, zdaj ne moreš odpreti dispute preden poteče 90 dni (ali še več, če ni takoj poslal) od naročila?

hotig ::

Dispute lahko začneš že kakšna 2-3 dni pred potekom roka (odvisno je pač od AE programa, ki ti mora to sploh omogočiti na njihovi spletni strani). Za vzrok pa izbereš razlog, da se izteka čas za dostavo, izdelek pa še vedno ni bil dostavljen (se ne spomnem točno original opcije, je pa nekaj ... item still in transit ... verzija). In spet počakaš 3 dni za odgovor prodajalca, če ne odgovori je dispute avtomatsko odobren. Če je pa odgovor negativen, pač napišeš da je potekel rok za dostavo in izdelka nisi dobil. Meni so v takih primerih vedno vrnili denar, za razliko od nekaterih pa tudi naročenih izdelkov nisem nikoli dobil.

darck ::

Vem da je nekdo že omenjal,da ni dobro naročevati preko pošte Cainiao saj so po navadi težave in potrebno je še plačevati davek itd.... Kaj recimo pa bi bilo dobro izbrati v tem slučaju,ko imam na izbiro to kar sem prikazal na sliki in ja zadeva stane okrog 4 Eur in nič več gre se pa za lepotne-zaščitne pokrovčke za vijake na kolesu avtomobila.



 .

.




 .

.

alansi ::

Jaz bi izbral 2. opcijo.

val46 ::

Tudi jaz. Sigurno 100% pa ni. Če hočeš bit pa res prepričan, da bo šlo mimo carine in kar najhitreje bilo doma pri tebi (govorim iz lastnih izkušenj), pa doplačaj tiste dobre 3€ in izberi AE standard shipping. Boš vsaj imel delujoč tracking, če bi se kej zakompliciralo na poti in boš imel dokazilo za dispute.

darkolord ::

Vse od teh gre z enako verjetnostjo mimo carine. Cainiao in Aliexpress Shipping je mimogrede ista firma.

Glede na hitrost dostave se najbolj izplača izbrati drugo opcijo za 24 centov.

Izjema je mislim da edino "Cainiao Super Economy Global For Special Goods"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

V-i-p ::

AESaver in AEStandard gresta oba direktno v nabiralnik saj tudi oba spadata pod Alijevo logistično službo.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

__Devil__ ::

Je že kdo opazil, da imajo nekateri izdelki napisano samo "Free shipping" in nič drugega zraven, kot recimo ime pošte. Kako ugotoviš s kot ali s katero pošto pošiljajo, če to ne piše?

Tidule ::

__Devil__ je izjavil:

Je že kdo opazil, da imajo nekateri izdelki napisano samo "Free shipping" in nič drugega zraven, kot recimo ime pošte. Kako ugotoviš s kot ali s katero pošto pošiljajo, če to ne piše?

Pogledaš v kristalno kroglo. Alternativa, ki je verjetno za večino prezahtevna pa je, da vprašaš edinega, ki dejansko ve in lahko odloča o tem - prodajalca.

darck ::

Jaz imam v košarici kar nekaj takih izdelkov kjer je FREE SHIPPING vendar potem,če pritisnem pod MORE OPTIONS se mi pa vedno odpre še kar nekaj opcij pošiljanja . Do sedaj še nisem imel izdelka kjer bi bila edina opcija FREE SHIPPING


 običajno tako piše in potem  pritisneš na MORE OPTIONS

običajno tako piše in potem pritisneš na MORE OPTIONS




 potem se ti odpre pa več opcij za pošiljanje

potem se ti odpre pa več opcij za pošiljanje



Kakor je pa rečeno je pa pošiljanje iz strani Aliexpress Standard Shipping neajbolj sigurna vendar včasih je pa tudi kar dosti dražja ampak tako pač je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darck ()

PINki ::

Za ta usnjen pas mi kaže samo "free shipping" in neka "Choice" varianta... kaj je to?

€ 3,02 80% Off | Belts Famous Brand Belt Men Mens Belts Quality Genuine Luxury Leather Belt For Men Belt Male Strap Male Metal Automatic Buckle
https://a.aliexpress.com/_mMLQXzY

DarwiN ::

Očitno neka nova fora: Shipped by AliExpress. Nekaj v smislu "Sold by Amazon".

Men to deluje kot hitrejša in zaneslivejša dostava, mogoče celo iz EU skladišča. Takšni so tudi komentarji. Osebno bi zaupal in naročil..

Poročaj!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

hotig ::

Sam ko se prijaviš v AE (pogoj za naročanje) pa dobiš dejansko ceno in pogoje. Najkrajša verzija 115cm je cena 6,87€, free shipping pa je za naročila preko 9,66€, drugače je pa cena pošiljanja 1,96€.

__Devil__ ::

To mene tudi zanima, kot pravi Pinki. Sem opazil že pri veliko izdelkih to pošiljanje. Primer, za Lenovo webcam je opcija Free shipping v zelenem, in nobene druge opcije, mogoče pošljejo iz EU, ampak je dostava 1 mesec, potem bi vsaj pisalo od kot pošiljajo. Možno, da res ni dodatnih stroškov in pa vsi nimajo pogoja nad 10$ ipd.

Če bo kdo naročil s to opcijo naj sporoči kako je šlo.

darck ::

Ja saj jaz sem drugače kupil tudi že kar nekaj artiklov iz podobne kitajske trgovine Banggood iz evropskih skladišč kjer je poštnina bila zastonj vendar imel sem pa zapisano iz katere države bo poslano ali je iz Češke,Poljske,Francije,Španije.

Karen ::

Drugače ti pasovi, za katerega si dal link, so meni top shit. Ne zvije se usnje kot pri klasični zaponki in tako bistveno kasneje popoka. Jaz jih imam nekaj, ene 2 sta šele po 4. letih začela kazati znake staranja (beri: se lupita), ostali so še ok (v bistvu po letih dnevne uporabe bolj ali manj izgledajo kot novi, medtem ko za neredno uporabo recimo hugo boss originalne klasične to ne morem rečt, parkrat uporabljena pa je pri luknji zvit k presta, pa že pokat začela, cene pa raje ne omenjam). Sem pa kupoval tako preko AE, ene 3 ali 4 sem pa vzel v predkoronskih časih na tržnici v Bangkoku. Ko sem se dilal za ceno 4. kosov mislim da sem prišel na nekje slabih 5 EUR protivrednosti tam (pa sem se ene 5 minut dilal skoraj :-), ja saj vem, ni bilo vredno časa). Tako da tale cena s poštnino (okoli 6 so) je fer za to kar dobiš na dom, pa če še mal inflacije upoštevaš.
Aja, imam naročenega zdaj takega iz blaga/najlona ki ima na notranji strani zadrgo - za skrit gotovino na potovanjih, samo moraš na 3 dele baje zložit bankovec, pa plastični buckle. Ampak ok, me zanima kako bo izgledalo. Sem pa zadnjič vzel takega iz najlona in s plastično zaponko brez zadrge notri. Presenetljivo dobro se obnese za tiste 3 EUR, pa še eno prednost ima: ni se ti treba "slečt" na letališču, ker plastična zaponka ne piska (no, je na enem uslužbenec zahteval naj ga odstranim ker ga je videl na meni in je verjetno domneval da bo piskal, ampak parkrat pa majica čez in niso videli, pa gre čez kontrolo na letališču potrjeno bp.

goba ::

Ta štacuna s pasovi je bila ustanovljena pred manj kot mesecem dni.:|

JanezH ::

Naročil bi stvar nad 200€.
Spodaj npr. je sesalec za 250€. Ko ga dam v košarico, sami odbijejo 45€ za davek, carino, itd...

Nimam pojma koliko te dajatve nanesejo skupaj, a 45€ pokrije te stroške?

A prodajalcu je to vredu, da se mu avtomatično zniža cena za toliko?

In a vse skupaj pije vodo, je to varno, sploh ker ne plačam s paypal?

https://www.imgpaste.net/image/Kix2O3
https://www.imgpaste.net/image/KixmMU

Tidule ::

Ker je nad 150 eur zadeva ne more po ioss. Posledicno ti aliexpress ne more obracunat ddv ampak bos moral vse dajatve placat ob uvozu.

Prodajalec zato ne bo nic na slabsem, ker ddv v nobenem primeru ne gre njemu.

AvtoR ::

Pred časom sem na AE kupil baterijo za robotski sesalec. Ker ni bilo poslano v roku enega meseca, sem zahteval refund. Po štirih dneh mi je bilo ugodeno.
Zadnje stanje naročila je tako:

Finished
Your refund's been sent to your original payment method. Check the relevant account for details.

Problem je, da po enem mesecu še vedno nisem dobil tega denarja nazaj.

Kaj lahko še naredim?

val46 ::

Bom povedal kar je bilo povedano že mnogokrat. Preveri vračilo na TRR na isti dan, kot je bilo takrat trgano iz računa oz plačano. Torej, če si ti nekaj plačal recimo 1.1.2023, dispute pa dobil odobren 1.2.2023, je znesek ponavadi vrnjen na TRR na isti datum, kot je bil opravljen nakup, ne pa po 1.2. recimo. To je pa zato, ker AE tvoj denar itak zadrži pri "sebi", dokler ti ne potrdiš prevzema paketa ali dokler ne poteče čas za dostavo in ti ne odpreš dispute. Ne rabijo oni terjat denarja od trgovine pri kateri si plačal in naredijo enostavno "cash back".

poki66 ::

goba je izjavil:

Ta štacuna s pasovi je bila ustanovljena pred manj kot mesecem dni.:|
.To je trgovina z opremo za oslovske dirke. Če kupiš tu pas (za opasat osle),potem sedlo imaš že doma. 31.1. 2023 so se vsi zadovoljni kupci opasali in 01 Feb 2023 23:36 vsi veseli delili 5 *.

KTr1sk ::

En poceni izdelek za cca 4EUR sem kupil in minilo je več dni in še vedno ni bilo poslano. Videl sem na aliexpress pod sporočila, da so pisali da morem doplačat 2EUR, da bodo poslali. Ničesar jim nisem odpisal in vidim, da kaže da je poslano...preverjal sem sledljivo številko in vidim, da je fake....kako je to najlaže rešit?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KTr1sk ()

poki66 ::

JanezH je izjavil:

Naročil bi stvar nad 200EUR.
Spodaj npr. je sesalec za 250EUR. Ko ga dam v košarico, sami odbijejo 45EUR za davek, carino, itd...

Nimam pojma koliko te dajatve nanesejo skupaj, a 45EUR pokrije te stroške?

A prodajalcu je to vredu, da se mu avtomatično zniža cena za toliko?

In a vse skupaj pije vodo, je to varno, sploh ker ne plačam s paypal?

https://www.imgpaste.net/image/Kix2O3
https://www.imgpaste.net/image/KixmMU


Tukaj je iz Polske https://vi.aliexpress.com/item/33022569...
če plačaš v dolarjih (231.08$) te pride koštat cca 219EUR Roba že lahko konec tedna pri tebi.
P.S.
ni samo Polska imaš še Italijo,Španijo,Francijo.....izbereš kar hočeš

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: poki66 ()

JanezH ::

Hvala. Se pravi, da če naročim iz EU skladišča nad 150€, potem sigurno ni uvoznih dajatev itd... in plačam samo to ceno, ki je na aliexpress?

kloko ::

JanezH je izjavil:

Hvala. Se pravi, da če naročim iz EU skladišča nad 150€, potem sigurno ni uvoznih dajatev itd... in plačam samo to ceno, ki je na aliexpress?

Če je v Evropskem skladišču, ne pomeni, da so dajatve že plačane. V vsakem primeru računaj ceno iz AE + DDV + morebitno carino + poštnino, da ne bo neprijetnih presenečenj.

darck ::

Jaz do sedaj nisem niti enkrat plačal nič dodatnega iz Kitajske trgovine s skladišči po Evropi gre pa za trgovino Banggood. Pri njih sem nabavil 3.baterijske vijačne mašince in vedno plačal samo ceno katera je bila prikazana ob artiklu. Vedno sem dobil domov poslano v roku 5-7 dni in največkrat sem naročal iz Češke republike in vedno je bilo še brez poštnine in recimo iz Poljske ali Španije od tam pa je potrebno kakšen EUR plačati še poštnino. Zato pa bilo kaj Kitajskega iščem grem v to trgovino poiskati, če je ta artikel v evropskem skladišču saj sem siguren,da ga bom najhitreje dobil in brez dodatnih plačil itd.... Nikoli nisem imel nobenih problemov glede nakupa ali pošiljanja sploh to mislim glede carine. Jaz se na trgovino Banggood sigurno bolj zanašam kot na bilo katero drugo mi je tako sigurna kot Amazon in vedno dobil točno vse kar sem naročil.

kajtimara ::

Kupujete telefone na Aliexpres?
Zadnje čase opažam, da če imajo fast chrge imajo US napajalnik in dodan tisti usrani EU adapter.
Je to pravilo sedaj?

Zgodovina sprememb…

con28 ::

Ali ni več opcije "dispute" na AE? Zraven naročila imam le "Refund & Return"?

darkolord ::

Ali je tvoj cilj, ki ga želiš doseči z dispute, kaj drugega kot "refund" ali "return"?

Zgodovina sprememb…

hotig ::

con28 je izjavil:

Ali ni več opcije "dispute" na AE? Zraven naročila imam le "Refund & Return"?


To je ista stvar, samo novo pakovanje/poimenovanje.

Za več pojasnil:
1. Greš v Help center
2. Med Frequently Asked Questions klikneš na How to open dispute? in dobiš vsa navodila od A do Ž.

Runner71 ::

In kje lahko izbereš iz katere države naj pošljejo??


poki66 je izjavil:

JanezH je izjavil:

Naročil bi stvar nad 200EUR.
Spodaj npr. je sesalec za 250EUR. Ko ga dam v košarico, sami odbijejo 45EUR za davek, carino, itd...

Nimam pojma koliko te dajatve nanesejo skupaj, a 45EUR pokrije te stroške?

A prodajalcu je to vredu, da se mu avtomatično zniža cena za toliko?

In a vse skupaj pije vodo, je to varno, sploh ker ne plačam s paypal?

https://www.imgpaste.net/image/Kix2O3
https://www.imgpaste.net/image/KixmMU


Tukaj je iz Polske https://vi.aliexpress.com/item/33022569...
če plačaš v dolarjih (231.08$) te pride koštat cca 219EUR Roba že lahko konec tedna pri tebi.
P.S.
ni samo Polska imaš še Italijo,Španijo,Francijo.....izbereš kar hočeš

permit ::

Že dolgo je tega, kar sem zadnjič moral odpreti dispute na AE. Sedaj vidim, da ni več odgovora prodajalca ampak AE direktno se vmeša oz. takoj zavrne, ker njihova fake tracking koda baje kaže, da je na naši pošti, čeprav na moji pošti (klical tudi na sedež v MB) pravijo, da sploh te tracking kode ne morejo slediti. Imam 3 dni za posredovanje dokumentov, ki naj bi potrdili, da ni na pošti. Kaj lahko zahtevam od pošte, kjer jim ni nič jasno oz. pravijo, da sploh te tracking kode ne morejo slediti ne videti?

Groot ::

Povej tracking kodo, ki ti jo kaže v Aliexpress pa ti bomo mogoče lahko kaj več pomagali. Takole na pamet žal pač ne bo šlo. Še prej pa vrži tracking kodo v parcelsapp in poglej kje naj bi se nahajala.

Runner71 ::

Tukaj preveriš kaj se dogaja s paketom.. https://parcelsapp.com/en/tracking/ če ti nikjer ne piše Slovenia Post v rumeni ikoni, potem pošiljka še ni v Sloveniji, problem je, ker na Madžarskem poklikajo, kot da je šel paket naprej, v resnici se pa zatakne nekje pri njih....tako sem v zadnjih 3 mesecih izgubil že 4 pakete in Ali ni vrnil denarja...



permit je izjavil:

Že dolgo je tega, kar sem zadnjič moral odpreti dispute na AE. Sedaj vidim, da ni več odgovora prodajalca ampak AE direktno se vmeša oz. takoj zavrne, ker njihova fake tracking koda baje kaže, da je na naši pošti, čeprav na moji pošti (klical tudi na sedež v MB) pravijo, da sploh te tracking kode ne morejo slediti. Imam 3 dni za posredovanje dokumentov, ki naj bi potrdili, da ni na pošti. Kaj lahko zahtevam od pošte, kjer jim ni nič jasno oz. pravijo, da sploh te tracking kode ne morejo slediti ne videti?

V-i-p ::

permit: ne trudi se. Če pogledaš mojo kregarijo malo nazaj, se lepo vidi, da sem en paket naročil 15.ga decembra, nikoli prispel pa so hoteli kao papirje, da res ni na naši pošti. No, na naši pošti v MB so mi potem lepo razložili, da za te pošiljke to ni možno dobiti. Pozabljeno, ker se to (zaenkrat) grozno redko zgodi.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

FoxKnox ::

Pošlji jim screenshot strani sledenja Pošte Slovenije z vpisano tracking številko in rezultat sledenja,da številka ne obstaja ali je napačna, v angleškem jeziku. Jaz sem s tem že uspel na disputu.
Na AE dobro vejo, da te economic shipping številke niso sledljive izven izvorne države in to malo izkoriščajo pri disputih

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FoxKnox ()

MRKICA ::

Zdravo
Imam razpredelnico, za naročanje na AE brez stroškov obravnavanja carinske pošte v Sloveniji, po kateri naročam. Že dvakrat sem dobila iz carinske pošte obvestilo o prispeli pošiljki...Obakrat je bilo poslano preko SunYou Special Economy,s katero naj bi bilo poslano direkt. Se je še komu to zgodilo, oz. s kakšnim drugim prevoznikom, kateri je na razpredelnici označen, kot, da pride direkt? Hvala

dr.Akula ::

Ne vem kaj si ti gledal, ampak pri Sunyun piše da so minimalni stroški 2,9€: https://docs.google.com/spreadsheets/d/...

V tisti stari razpredelnici, ki je bila objavljena v enem postu tule, je pa opredeljena kot "Nesprejemljiva kurirska služba"
ni podatka

MRKICA ::

Aha, ok hvala. Zgleda, da imam jaz še starejšo razpredelnico, v kateri piše, da je sprejemljiva kurirska služba. Da so pa minimalni stroški, sem pa tudi spregledala. Ampak, sem pa že naročala prek te službe, pa zgleda, da sem imela srečo, da je šlo skozi....Ali je pa trgovec preko drugega poslal...

45cal ::

Pardon, če je bilo to vprašanje že obrazloženo ampak me zanima, če se poleg pošiljk z AliExpress Selection Standard izogenmo naši carini tudi z AE Selection Super Economy Global, AE Selection Saver ipd.?

Za se izogniti carini pa predvidevam (glede na Excel tabelo), da so slednje ok?:
- Special Line,
- Cainiao Super Economy,
- Cainiao Super Economy for Special Goods,
- Cainiao Super Economy Global.

Hvala za pojasnilo.:)
««
169 / 194
»»