Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
mtosev ::
Jaz sem tudi žetone dobival na sms dokler sem imel net na phonu izklopljen ko sem vklopil net na phonu pa mi je takoj ponudilo mdenarnico na phonu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
recmajkemi ::
Sam sem moral večkrat izklopiti noscript in pa ublockorigin, da mi je končno šlo preko mobilne aplikacije, v mojem primeru DH Denarnik in ne preko sms vrženčkev.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
Stellungnah ::
ja, razen če bi rajši precej več plačal komu drugemu za postopek.
Sem šel na aplikacijo carinske pošte, predvidevam, da moram izbrati Neposredno zastopanje?
recmajkemi je izjavil:
Sam sem moral večkrat izklopiti noscript in pa ublockorigin, da mi je končno šlo preko mobilne aplikacije, v mojem primeru DH Denarnik in ne preko sms vrženčkev.
Ja brskalnik odpre tisto stran za potrditev kot novo okno/tab. Jaz s tem nikoli nisem imel težav, ker ne uporabljam ad blocker.
Stellungnah ::
Neposredno zastopanje izbral. Prejel SMS, da spremenim način dostave. Ali bodo dostavili na moj naslov, če nič ne izberem?
Technics111 ::
ta Aliexpress standard shipping je postal počasen da glava peče. 1.7 so na Madžarskem ocarinli, danes je 11.7 in se vedno je nekje v tranzitu. 10 dni rabijo da pošljejo iz Madžarske v slo? Je pri vas isto?
val46 ::
Ja, včasih traja tudi tam do 14dni ja. Moraš računat, da sta od 1.7. do danes, se pravi v teh 11ih dneh, bla dva vikenda, takrat je mal počasneje. Pa tranzit zdej poleti tudi gre počasneje zaradi gužve na cestah. Potrpi še kak dan, pomoje dobiš v tem tednu.
alansi ::
Stellungnah je izjavil:
Neposredno zastopanje izbral. Prejel SMS, da spremenim način dostave. Ali bodo dostavili na moj naslov, če nič ne izberem?
Če želiš dostavo na dom, ne spreminjaj ničesar.
Groot ::
Technics111 je izjavil:
ta Aliexpress standard shipping je postal počasen da glava peče. 1.7 so na Madžarskem ocarinli, danes je 11.7 in se vedno je nekje v tranzitu. 10 dni rabijo da pošljejo iz Madžarske v slo? Je pri vas isto?
Ponavadi traja nekje 10 dni do 3 tedne
delavec44 ::
Jaz čakam že 3 tedne standard shipping tracking stoji na HU. Dispute ti pa itak zavrnejo in rečejo naj grem iskat na pošto :D Bolj jim razlagaš manj jih zanima.
Kar so mi pa sami združili v registered LAxxxxHU je prišlo pa zelo hitro.
Kar so mi pa sami združili v registered LAxxxxHU je prišlo pa zelo hitro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ganon ::
Technics111 je izjavil:
Telefon so mi poslali iz Španije, preko GLS-a. Od četrtka stoji na Madžarskem. Zakaj se vse steka tja???
hojnikb ::
Technics111 je izjavil:
Telefon so mi poslali iz Španije, preko GLS-a. Od četrtka stoji na Madžarskem. Zakaj se vse steka tja???
zato ker je pač logistika tako narejena. Če si nestrpn, kupi na mimovrste, pa dobiš čez 2 ure
#brezpodpisa
Izgleda, da so Kitajci hitri. Piše mi, da paket začel svojo pot 6.7, danes pa že, da je prispel v destination country.
Groot ::
Izgleda, da so Kitajci hitri. Piše mi, da paket začel svojo pot 6.7, danes pa že, da je prispel v destination country.
Kot že neštetokrat omenjeno v tej temi, paket je prispel na Madžarsko in ga glede na trenutno stanje vsaj še nekje 2 tedna ne boš videl.
Meni se nič ne mudi. Arrival date mi je 4.8.
Sej ni pomembno, al se ti mudi al ne, sam kot je Groot napisal in je res blo že vsaj enih 100x povedano...destination country pomeni, da je paket prispel bodisi na Madžarsko, Belgijo, Luxemburg ali kakšno tako državo, kjer ima AE svoja skladišča. In od tam rabi do slovenije in s tem tvojega doma še nekje 10 do 14 dni predvideno. Dajmo si že enkrat to zapovnt...
dellg ::
Ali zdaj disputov kot smo jih poznali ni več?
AE vedno pravi, da prevzemi na pošti in ni več refunda, čeprav pošta pravi, da nimajo pošiljke s tem trackingom..
AE vedno pravi, da prevzemi na pošti in ni več refunda, čeprav pošta pravi, da nimajo pošiljke s tem trackingom..
Za tiste pošiljke, za katere oni krijejo stroške diputa, verjetno ne bodo priznali. Mogoce so pa naši poštarji dojeli kje manjko plače nadoknadit.
Tidule ::
selj kot prej te, odvisno od obsega chargebackov, zlorab tega mehanizma, prometa...
Ni pa avtomatizma, da bi te za chargeback avtomatično blokiral.
Ni pa avtomatizma, da bi te za chargeback avtomatično blokiral.
V kolikem času od plačila lahko zaprosiš/zahtevaš charge-back?
Konkretno Master Card.
Konkretno Master Card.
goba ::
Special Line-YW ni več zanesljiv logist. Že drugič v kratkem času je mojo pošiljko predal China Post in posledično je e stvar prišla na carino. Grrrrr.
Tidule ::
recmajkemi je izjavil:
V kolikem času od plačila lahko zaprosiš/zahtevaš charge-back?
Konkretno Master Card.
Pri nas se temu reče finančna reklamacija. Praviloma je banka tista, ki lahko določa rok (v dogovru z izvajanlcem - visa/MC). Najkrajši rok mislim, da je 60 dni po tranzakciji.
Za MC konkretno je rok pri slovenskih bankah večinoma 120 dni, skladno z usmeritvami MC. Je pa to svar splošnih pogojev, tako da za 100% boš moral preverit s svojo banko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
OK.d ::
Special Line-YW ni več zanesljiv logist. Že drugič v kratkem času je mojo pošiljko predal China Post in posledično je e stvar prišla na carino. Grrrrr.
Odpri dispute goljfivemu trgovcu in upaj da ti AE povrne razliko za naše nategunske stroške postopka.
LPOK.d
Jazzie ::
Po dolgem času sem dobila obvestilo o carinskem postopku ... koliko me bo to zdaj stalo? Izdelek je bil 15 dolarjev. Glede na tracking itak verjetno ne morem zavrniti prevzema/dobiti refunda?
Vuli ::
hišo, avto pa še moža boš mogla prodat
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
V-i-p ::
Po dolgem času sem dobila obvestilo o carinskem postopku ... koliko me bo to zdaj stalo? Izdelek je bil 15 dolarjev. Glede na tracking itak verjetno ne morem zavrniti prevzema/dobiti refunda?
Nič ne tikaj in javljaj carini. Pusti pri miru, naj vrnejo. Alič itak ne vidi, da stoji na carinski pošti. Potem pa ko preteče tisti rok za dostavo, odpri dispute in dobiš vse nazaj. Vmes pa seveda isto naroči pač pri drugem ponudniku, razen, če nujno rabiš. Pol pač žal požreš te stroške, da čimprej dobiš.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
bigbada ::
Kaj PayPal ne gre uporabljati na alieexpress? Moraš direktno preko kartice?
Pa kaj vi ponavadi vnesete pod "State/Provice/Region" ? Ker že city in pošta je potem tam... pod state/province/region napišem enako?
Pa kaj vi ponavadi vnesete pod "State/Provice/Region" ? Ker že city in pošta je potem tam... pod state/province/region napišem enako?
Samael ::
Jaz vpišem še enkrat Slovenia. Saj ni kaj dosti za komplicirati, pač na kuverti piše dvakrat Slovenia.
Samael != Samuel
Jaz pa vedno osrednjeslovenska (zame v LJ) in savinjska (za očeta v CE).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Jazzie ::
Nič ne tikaj in javljaj carini. Pusti pri miru, naj vrnejo. Alič itak ne vidi, da stoji na carinski pošti. Potem pa ko preteče tisti rok za dostavo, odpri dispute in dobiš vse nazaj. Vmes pa seveda isto naroči pač pri drugem ponudniku, razen, če nujno rabiš. Pol pač žal požreš te stroške, da čimprej dobiš.
Ja včasih se ni videlo, zdaj pa po novem se:
2022-07-06 17:45
Clearing Customs
Custom clearance started
2022-07-06 17:45
Processing at customs
2022-07-06 16:58
Out for delivery
Received by local delivery company
2022-06-30 17:52
Če je res samo par eur bom pač plačala, me pa zanima zakaj so ravno ta paket zadržali, vseh ostalih pa ne.
Jazzie, tole kar piše nima nobene veze, ker če ti ne želiš plačat, se to nikjer pri trackingu ne bo videlo, videlo se bo edino, da paket ni dostavljen in kot rečeno dispute in je. Alič NE VIDI, da ti nočeš prevzet paketa ;).
k4vz0024 ::
Ali se je mogoče pritožiti ali kontaktirate z AliExpressom, ko je dispute končan? Namreč našel sem dodatne dokaze, da pošiljka nikoli ni prišla v Slovenijo.
delavec44 ::
Meni, čeprav je pisalo, da lahko dispute editiram z drugim razlogom in ga tako reaktiviram, nikoli ni uspelo najti te opcije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Včeraj sem od pošte dobil SMS, da je paket prispel in gre na carinjenje. Ne vem kaj si drugi mislijo, a zame je to hitro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
cias ::
Marajna123 je izjavil:
Meni bp gre, če naročilo potrdim z mdenarnico. Sem pri NKBM.
Ali mogoče veš kako prideš do tega da ti ponudi plačilo z mdenarnico? Že 3 dni se jebem s tem, sem klical že na NKBNM ma so bli neuporabni. Vedno mi pri plačilu ponudi le sms žeton in ko ga vpišem mi vrže napako, da banka noče izvršiti plačila.
Kdaj pomaga če pobrišeš shranjeno kartico iz Alija in jo potem dodaš na novo.
Meni ni, se pa sedaj furam tako da imam 2 kartici in ko me pošlje na SMS stran, skenslam in zamenjam na drugo kartico in gre naprej. Tako izmenjujem že par mesecev, zakaj sploh funkcionira mi pa ni jasno.
kingo1 ::
Marajna123 je izjavil:
Ali mogoče veš kako prideš do tega da ti ponudi plačilo z mdenarnico? Že 3 dni se jebem s tem, sem klical že na NKBNM ma so bli neuporabni. Vedno mi pri plačilu ponudi le sms žeton in ko ga vpišem mi vrže napako, da banka noče izvršiti plačila.
To tudi mene na vsake toliko časa. Enostavno grem na my orders in tam kjer je pay potem potrdim. Včasih je treba 2x, ampak slej ko prej pride skozi. Ni mi jasno, kaj je narobe s tem? SMS žetone je pa brez veze vpisovati, ker ne bo delovalo (vsaj pri meni nikoli ne). Ko mi ponudi SMS samo dam enter, javi napako, potem pa po napisanem postopku.
Marajna123 je izjavil:
To tudi mene na vsake toliko časa. Enostavno grem na my orders in tam kjer je pay potem potrdim. Včasih je treba 2x, ampak slej ko prej pride skozi. Ni mi jasno, kaj je narobe s tem? SMS žetone je pa brez veze vpisovati, ker ne bo delovalo (vsaj pri meni nikoli ne). Ko mi ponudi SMS samo dam enter, javi napako, potem pa po napisanem postopku.
Meni in veliko drugim ne gre naprej pa če 20x ponovim. Resujeta me 2 kartici.
Nekaj postov višje sem napisal, da sem moral izklopiti vse "zaščite" v brskalniku, da je ponudilo potrdilo plačila preko mobilne aplikacije in ne sms vrženčka.
Noscript, uBlock Origin, ghostery...
Noscript, uBlock Origin, ghostery...
Včeraj sem od pošte dobil SMS, da je paket prispel in gre na carinjenje. Ne vem kaj si drugi mislijo, a zame je to hitro.
Super. Upam da boš povedal tudi to, koliko časa boš čakal še na to, da pošta slovenije odpremi tvoj paket in kdaj ga boš dobil domov v nabiralnik.
leeon ::
kaj se dogaja z aliexpress saver shipping? izdelek je bil iz kitajske poslan 15.6., tracking kaže, da je od 27.7. (3 tedne) na carini na madžarskem... naj naročim drugega ali čakam? hvala
leeon ::
ok. koliko torej po novem traja, da ste tole dobi? pri meni je v pretekli trajalo 3 tedne, zato sprašujem
Koliko traja je odvisno od pozicije planetov in v katerem znamenju si rojen. Meni je en paket prišel takoj, drug že 2 tedna na Madžarskem. Vpliva tudi relativna vlaga v zraku ko si kliknil plačaj.