» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
150 / 200
»»

Mare2 ::

Kodrnusa je izjavil:

Za vse firme ki so so s Kitajske, če ni pravilno izpolnjen obrazec se ustavi na carini. Sprašujem če ima kdo izkušnje s to poštnino. Če nekdo piše ki nima pojma oziroma izkušenj s to poštnino mi nič ne pomaga.

Gledam pa tole za tamauga:

€ 16,22 52%OFF | RC Car 2.4G 720P WIFI FPV HD Camera SUV 1:18 Off-road High-speed Remote Control Drift Car Climbing Car Children's Toys
https://a.aliexpress.com/_mMSM5PQ

Tole iz EU skladišč dobiš v parih dneh direkt. Ni dodatnih carinskih postopkov.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

kingo1 ::

Danes sem kontaktiral HelpDesk in mi je rekla, naj kar zaprem dispute (ki je bil tako ali tako zavrnjen) in da mi bodo potem oni povrnili 2,9€ za ta nepotreben dodaten strošek zaradi nepravilnega shippinga. V to ne verjamem nič. Je pa zanimiva razsodba AE: (kljub temu da je bilo namesto Ali Express Standard Shipping poslano s China Post Registered Airmail, je to za njih OK.

We're really sorry for what has happened and we totally understand your feeling. Since we haven't received any feedback about valid evidence provided within limit time, we are afraid the payment has to be released to the seller according to our rule and the case will be closed. Later, if you still have problems, we kindly suggest you to contact seller or the post office for further negotiation. Hope you and your family keep healthy all the time. Best wishes.

Z eno besedo lahko rečem, da do njih nikoli več ne bom fair in bom v takem primeru vedno le še ignoriral - če bo nepravilno poslano (za plačilo dodatnega carinskega pregleda) in čakal do konca roka, potem pa dal celoten dispute. Edino to je očitno 100% garancija, da boš dobil povrnjeno vse. In v takem primeru pač naročil pri drugem kupcu še enkrat. Skratka - ciganska posla, pa tudi če bi šlo za 0,0001€. Do njih sem bil vedno fair in sem pričakoval tudi obratno. Pa sem kupil kar precej stvari od tam.

V-i-p ::

kingo1, brez zamere, saj pa ja vidiš po tracking številki s čim je poslal, no? Če vidiš, da ni prava, naročiš drugje in na prvo zadevo pozabiš dokler ni čas za open dispute :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

kingo1 ::

V-i-p je izjavil:

kingo1, brez zamere, saj pa ja vidiš po tracking številki s čim je poslal, no? Če vidiš, da ni prava, naročiš drugje in na prvo zadevo pozabiš dokler ni čas za open dispute :).

Vem, to saj mi je bilo v bistvu takoj jasno to (ker je bila ves čas tudi zadaj ....CN). Samo sem vseeno mislil, da bo mogoče prišlo nekam prej. Ker zanimivo, zadnjič mi je pa nekaj v zvezi s China mail prišlo v Nemčijo in celo nisem imel stroškov (ki sem jih pričakoval). Kaj č'mo.

Luka99 ::

zdravo je ze kdo kaj narocal z postnino "cainiao heavy parcel line"

msms ::

Paket naročen 10.1. poslan bi moral biti z aliexpress standard shipping, kar je očitno da ni bil. Tako sem danes dobil sms za uvozne dajatve. Gre se za majhno vrednost(5€) in se mi ne splača uvedet postopka.
Kaj in kako naj označim pri disputu, da dobim denar nazaj. Pošiljke ne nameravam sprejet, oziroma koliko €€€ bi me še prišlo če grem skozi uvoz, hvala.

robo125 ::

Na aliexpressu se lahko plačuje s paypalom? Kakšno leto ali dve nazaj mislim da se ni dalo?

FoxKnox ::

msms je izjavil:

Paket naročen 10.1. poslan bi moral biti z aliexpress standard shipping, kar je očitno da ni bil. Tako sem danes dobil sms za uvozne dajatve. Gre se za majhno vrednost(5€) in se mi ne splača uvedet postopka.
Kaj in kako naj označim pri disputu, da dobim denar nazaj. Pošiljke ne nameravam sprejet, oziroma koliko €€€ bi me še prišlo če grem skozi uvoz, hvala.

Najbolj enostavno logistic problem, shipment never arrived, ampak šele po 90 ih dneh
Sicer je pa prispevek 2,9 € plačan preko spleta

robo125 je izjavil:

Na aliexpressu se lahko plačuje s paypalom? Kakšno leto ali dve nazaj mislim da se ni dalo?

Paypala ni, ker ima AE podoben svoj sistem.

delfinus ::

Ena pozitivna izkusnja. Narocil sem item na Aliexpressu. Seveda prisel je na naso carinsko posto, poslan je bil mimo IOSS sistema. V SI so mi zato ponovno zaracunali DDV + administrativni strosek. Vse skupaj sem kontaktiral Aliexpress helpdesk 4x. V tretjem poskusu so mi narocili, da naj jih konktiram, ko potecejo vsi roki za dispute. Kontaktiral sem jih torej se 4-tic in po ponovni obrazlozitvi so mi povrnili ne samo DDV + administrativni strosek, ampak celotno kupnino za item v obliki Aliexpress kupona, ki se ga je lahko izkoristilo za kakrsnokoli narocilo. Ze pokoristil. Gre se za item v vrednosti cca 25EUR. Torej pozitivno presenecenje.
lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

OK.d ::

msms je izjavil:

Pošiljko na ignore, naredi print screen - dodatni stroški kot dokaz, počakaš da lahko odpreš dispute in napišeš wrong shippment method, priložiš se sliko izdelka in navedenega pošiljanja, lahko še tracking izdelka kako se vrača nazaj na Kitajsko in to je to.Če imaš dober rating ne vidim problema, da ne bi dobil pozitivno rešen dispute.
LPOK.d

Ales ::

So ti dali opcijo, da ti povrnejo stroške 2x zaračunanega DDV ali je bil le kupon na voljo?

gansta ::

Sicer ni nakup iz Alija, temveč ebay (USA)...

Dobil sem domov obvestilo za dopolnitev podatkov (uvoz) in imam sedaj standardni izbor:

- posredno zastopanja
- neposredno zastopanja

Poleg omenjenega mi na desni strani piše, da "DDV plačan po sistemu IOSS: NE", kar ne drži saj sem plačal ob nakupu DDV.
Imam tudi IOSS številko prodajalca in uraden račun od Ebaya, kjer je zabeležen 22% davek.

Torej katero izmed zgornjih opcij predlagate da izberem (posredno/neposredno zastopanje)?
Vem, da je pri prvi postopek dražji 4.5€, zato bi rad izbral drugo, torej "neposredno", vendar pa pri omenjeni ni mogoče izbrati DDV = 0% (opcije zgolj 22%,9.5% in 5%).

Tudi, če dopišem v komentar (pri neposrednem zastopanju) da je bil davek plačan in da naj gledajo priponko, piše zgoraj komentar "Pošta Slovenije ne bo pregledala podatkov, prilog in morebitnih opomb, ki ste jih posredovali oz. priložili za pripravo carinske deklaracije, ker sistem te podatke in priloge posreduje neposredno carini. V skladu z veljavno zakonodajo ste v sklopu neposrednega zastopanja vi sami odgovorni za pravilnost in popolnost predloženih informacij.".

Ali omenjeni komentar pomeni, da bo carina omenjeno pregledala in korigirala končne stroške, ali pa bodo kar upoštevali mojo izbiro 22% (ker drugega ne morem izbrati) in niti oni ne bodo brali mojega dodatnega komentarja, v smislu glej priponko, kjer je vse zapisano glede plačila DDV, IOSS itd...?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gansta ()

darkolord ::

Če piše da DDV ni plačan, potem ni plačan, ne glede na to, kaj piše na računu. FURS-u moraš plačati DDV, potem pa lahko od prodajalca/ebaya zahtevaš vračilo nepravilno obračunanega "DDV".

Zgodovina sprememb…

m3k ::

FoxKnox je izjavil:

robo125 je izjavil:

Paypala ni, ker ima AE podoben svoj sistem.

Slovenije ni na seznamu, opcija je Nemčija in pošiljanje preko Mailboxde...

"Paypal can only be used when seller has activated Paypal account for his/her store, and, meanwhile, the order will be shipped to below countries(in alphabetical order):

French, Germany, Italy, Israel, Netherland, Norway, Portugal, Poland, Spain, Sweden, Saudi Arabia, United States, United Kingdom, United Arab Emiratesd
", AliX
Mirko tipka na radirko ////

darkolord je izjavil:

Če piše da DDV ni plačan, potem ni plačan, ne glede na to, kaj piše na računu. FURS-u moraš plačati DDV, potem pa lahko od prodajalca/ebaya zahtevaš vračilo nepravilno obračunanega "DDV".

Ne vem če imaš prav, to da ni plačan so predvidevam sklepali ker na posiljki ni bilo IOSS štrvilke preko katere bi le to preverili..

Groot ::

gansta je izjavil:

darkolord je izjavil:

Ne vem če imaš prav, to da ni plačan so predvidevam sklepali ker na posiljki ni bilo IOSS štrvilke preko katere bi le to preverili..

In če ni IOSS številke, kako bodo po tvojem mnenju preverili ali je plačan ali ne? Ker tudi če jim boš ti predložil račun na katerem je zaračunan DDV, je njim vseeno in za njih se šteje da pač ni plačan. Ker ni dovolj to da ga ti plačaš, je potrebno še ustrezno izpeljati IOSS.

IOSS številka ne omogoča nobenega posebnega preverjanja, ali je DDV obračunan ali ne. Je namreč ista za vse pošiljke istega prodajalca (oz. njegovega posrednika/zastopnika).

Če IOSS številka ni bila posredovana elektronsko, potem se šteje, da DDV ni bil pravilno obračunan.

zpza ::

bom vprašala pod tole temo kar na novo:
kakšne so vaše izkušnje s sledenjem prevoznika Aliexpress Saver shipping - sledenje je zagotovljeno preko aliexpressa ali dobite točno v naslednjih dneh paket, ko sledenje kaže,da se paket nahaja na lokalni pošti za končno dostavo... dejansko pride v naslednjem ali naslednjih dveh dneh...?
Se torej ujemajo podatki sledenja in dostave ali dobite paket kasneje, mnogo kasneje z veliko zamudo?
Hvala

Aliexpressovo sledenje je točno do Madžarske, naprej se pa uporabi sledenje Pošte Slovenije (sledenje.posta.si).

Ko Aliexpress napiše "At destination country", to pomeni, da je prispelo na Madžarsko, ne v Slovenijo.

pošta ne sledi paketov preko aliexpres save shipping...
in sta dve različni oznaki - ena je za destination country to je ko pride na madžarsko in jo imajo zato kot destinacijo očitno, ker tam delajo carino...

ko pride v slo - pa dobim prav na mail da je v končni destinaciji... in prav napiše local post office for final delivery... - in takrat tudi na appu označi,da je v mestu - torej tvojem kraju... kadar javlja da je v destination country, v appu označuje customs (torej carino) in ne lokacijo mojega naslova.

Zdaj kar me zanima ali, ko dobite to sporočilo - torej da je v vašem kraju ali se vam ujema potem z dostavo v naslednjih dveh ali treh dneh... ali paket močno zamuja od tega obvestila?

darkolord je izjavil:

IOSS številka ne omogoča nobenega posebnega preverjanja, ali je DDV obračunan ali ne. Je namreč ista za vse pošiljke istega prodajalca (oz. njegovega posrednika/zastopnika).

Če IOSS številka ni bila posredovana elektronsko, potem se šteje, da DDV ni bil pravilno obračunan.

Potem je v mojem primeru vseeno katero storitev izberem, najbolje cenejso "neposredno", ker bom itak placal DDV... ter nato urejal s prodajalcem?

krneki ::

Ja. Povračilo DDV-ja pa urediš z eBayem s tem obrazcem:
https://ocsnext.ebay.com/ocs/mudcwf?dep...

delfinus ::

Ales je izjavil:

So ti dali opcijo, da ti povrnejo stroške 2x zaračunanega DDV ali je bil le kupon na voljo?

Ce mene sprasujes Ales. Bil bi zadovoljen, da bi dobil povrnjene DDV + admin stroske, ampak so mi povrnili kar celotno kupnino za izdelek v obliki kupona, kar je bilo v tem primeru 5x vec. Se nisem pritozeval, sem se jim samo lepo zahvalil in naslednji dan kupil nekaj kar pac potrebujem.

lp, D.

A so komu poslali Kitajci paket v consolidation warehouse?
In če da kako dolgo je tam stal?
Kdaj ste ga potem dobili, je bilo zato kaj carine?
Ve kdo ali so kakšni roki kako dolgo lahko paket stoji v takem skladišču - obstajajo kakšni roki?

Hvala

Če si naredil več naročil v približno istem času, potem ti lahko združijo te pošiljke v eno. Ne čakaš nič dlje. Če je poslano z Aliexpress/Cainiao, potem ne bo carine.

Fora je v tem, da so vsi paketi že naprej, ne vem kaj bodo združevali in kaj čakajo... moje težko, ker ni nič za združiti. Tako,da ne vem zakaj to čakanje, ždi pa če slab teden paket tam in ne vem kako dolgo še bo... paket, ki je bil kasneje poslan od prodajalca je že naprej na line haulu.
Za tem ni nobenih drugih mojih, da bi lahko kaj združevali.
Imam pa vse ALI. saver ship. tako,da potem upam,da ne bo carine. Vsaj ne sme biti...

Malo preveč se sekirate okoli sledenja. Po naročilu pozabiš na pošiljko in se po treh tednih spmniš ter preveriš sledilno številko.Ugotoviš, da je že at local delivery office in čez par dni že leži v kaselcu. Pred tem se pa posvečaš drugim , bolj veselim stvarem.
Btw preko HU vse pride v cca 3. tednih.

lepo da tebi pride vse v treh tednih... eno imam že označeno dobre 14 dni v local delivery office, pa je še zdaj nisem dobila... sumim lokalno pošto,da se zahebava, ne bi bilo prvič
zato pa sprašujem za izkušnje - in ko vidiš napišeš takšno dragoceno informacijo, da ti dobiš v slo vse v cca 3 tednih, moja pa očitno pride po sledenju v treh tednih cca tudi enako kot tvoja, samo v kaslc je pa potem še slab mesec ni... potem so to zvončki , ki cingljajo ane, da očitno nekdo nekaj mešetari z mojimi pošiljkami v Slo očitno...

pa tudi prodajalcem ne zaupam več tako zelo, se vam je že kdaj zgodilo,da vas je nalagal,da nima stvari na zalogi?
No meni se je pred par dnevi prvič - ga vprašam, kako je to mogoče, če pa sem stvar naročila in plačala in zaloga je bila in očitno še je in kaže preko 4800 kosov - in on meni da stvari ni na zalogi in da so podatki o zalogi napačni, naj skenslam naročilo...
očitno lagal, ker še danes prodaja isti izdelek in zaloga se celo še veča... sem ga prijavila na ali - in pravijo,da me nima kaj siliti prodajalec v nič... kršenje njihove pogodbe in pogojev
tako,da svašta se dogaja in zato vse preverjam kaj delajo.

Se zgodi, da za kakšno traja tudi čez 1 mesec, ampak, korona časi pa to. Tudi naša pošta zna mečkat ampak na koncu vse pride.
Je pa treba s trgovci na trdo. Nič popuščanja, naj on skensla naročilo, sicer AE vrne denar po določenem času, če ne pošlje. Po 90 ih dneh pa itak na koncu AE poštima stvari in vrne denar ali kot pravi OP, ki je dobil kupon ,AE ukrepa na svoj način.

če napišem konkretno: 19 2. je zabeležen po sledenju,da je bil odpravljen iz izvozno izmenjalne pošte v Budimpešti - to je zabeležila tudi pošta slo.
po sledenju alija sem dobila 23.2 obvestilo, da je v local office - to si razlagam da je najmanj vsaj v državi, in potlej pričakujem da v par dneh kakor ima pač pošta za dostavo bi morala dobiti paket...
no danes smo 10.3. - in na pošti trdijo,da ga v državo sploh še ni bilo - torej da še ni prispel na uvozno izmenjalno pošto - torej trdijo da v 19 dneh ni prišel še iz Budimpešte so Slo... torej slabe tri tedne samo od Budimpešte do Slo in naša pošta še danes trdi,da paketa v državi še ni...
ne verjamem preprosto ne...
bom pa vesela, če ima kdo podobne datume naročil in če se oglasi, če je morda on že prejel paket.

Meni je v ponedeljek prišel paket naročen 6 2, torej slab mesec.
Možno da so tvojega nekje založil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

hvaležna za tole sporočilo... tudi moj je bil odposlan točno 6.2. s strani prodajalca...

torej bi potlej tudi moj moral že biti v slo...
tujci ga vsekakor niso založili - saj je zabeležen,da je bil odposlan iz izvozno izmenjalne pošte...
kot rečeno več kot očitno mešetari pošta slovenije... in ga zadržuje... to že vseskozi sumim. pa ni tako majhen paketek... sumim lokalno pošto, da ga imajo, in ker ga ne sledijo, zdaj meni lažejo da ga ni... lokalno dostavo sumim, ne bi bilo prvič

FoxKnox je izjavil:

a te lahko samo še vprašam - je bi tvoj paket iz madžarske odpravljen tudi 19.2. (glede na sledenje)

zpza je izjavil:

kot rečeno več kot očitno mešetari pošta slovenije... in ga zadržuje... to že vseskozi sumim. pa ni tako majhen paketek... sumim lokalno pošto, da ga imajo, in ker ga ne sledijo, zdaj meni lažejo da ga ni... lokalno dostavo sumim, ne bi bilo prvič
Neumnost. Zakaj bi ga zadrževali?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

ni neumnost sumim lokalno pošto in določene ljudi, ki me poznajo in iz gole zlobe... kaj takega naročajo, so že naročali,da naj odpirajo priporočeno pismo - in so na pošti celo tudi to naredili - dobila sem vidno raztrgano uradno priporočeno pismo - vidno odprto in potem tam zalepljeno nazaj s selotejpom... vse si privoščijo nekateri poštni delavci...
pa sem se pritožila na inšpekcijo in je inšpektor jim kril hrbet in lagal in iskal lažne izgovore, da jih je ščitil, sem šla dalje tako,da je inšpektor odletel potem... zelo daleč gredo nekateri... pač ene zlobe, ki iz zlobe nagajajo in naročajo lokalni pošti nagajanje do odpiranja moje pošte itd. do zadrževanja.... tako,da ni prvič, da zdaržujejo paket, tudi svašta so že naredili z drugo pošto...
pač glede na slabe izkušnje vem,da so vsega zmožni...

glede na to, da sedaj trdijo,da se ne sledi, in da ne morem nič dokazati in oni da ne bodo odgovarjali za nič... takšne namreč pisarijo, po teh pisanjih sumim, da so ga zmožni tudi ukrasti... ne bi bila presenečena, če se bo to zgodilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zpza ()

zpza je izjavil:

FoxKnox je izjavil:

a te lahko samo še vprašam - je bi tvoj paket iz madžarske odpravljen tudi 19.2. (glede na sledenje)

Odprava iz izvozne izmenjalne pošte HUBUDB je bila 1.3., dobil domov 7.3

zpza: ampak potem imaš pač čisto drug problem in ti nobena informacija od tukaj ne bo nič pomagala ...

goba ::

Tudi jaz sem dobil danes stvar, ki je prispela v local delivery office že 22. 2.

FoxKnox je izjavil:

zpza je izjavil:

FoxKnox je izjavil:

Odprava iz izvozne izmenjalne pošte HUBUDB je bila 1.3., dobil domov 7.3

hvala ti... to je nekako normalen čas
se mi je zdelo, da me na pošti slo nategu....

darkolord je izjavil:

zpza: ampak potem imaš pač čisto drug problem in ti nobena informacija od tukaj ne bo nič pomagala ...

mi pomagajo takšne informacije, ker tako lahko se prepričam bolj v smeri, kje je zares težava... mislim, si lahko na podlagi preteklih slabih izkušenj, ampak vseeno pa sem dolžna preveriti kaj in kako je pri drugih, tako lahko bolj z gotovostjo potrdim,da so moji sumi pravi - kdo povzroča težavo...

je pa grozno kako daleč gredo, da blatijo tujega prevoznika,da so oni izgibili paket, da so oni netočni, da oni ne dostavljajo in zamujajo - ne izbirajo sredstev pri svojem laganju in izmišljevanju laži s katerimi bi si krili hrbet za to,da oni očitno zadržujejo paket.

Aliex. tega blatenja tudi ne bo poslušal, saj jim tako ravnanje ene lokalne pošte znižuje prodajo, kupci ne bodo več kupovali, če si bo ena lokalna pošta tako dovolila lagati in blatiti njihovo dobro ime... in očitno lažejona pošti slo - trdijo,da sledenje ni točno apmak datum, ki ga ali sledi in tudi pošta - to je odprava iz izvozno izmenjalne pošte se do potankosti ujema - ampal še vseeno pošta lažnivo trdi, da alijevo sledenje je favš...
alija pa ne brigajo take laži - oni trdijo,da vedo, kje je paket in da je v slo... oni imajo zavedeno,da je lokalna dostavljalna služba - torej pošta slo prevzela paket... torej je jasno da ga je pošta izgubila in nihče drug _ - saj se problemi vedno začnejo, ko pride paket v roke Pošte slo. Poprej jih ni - gre vse hitro in je tudi natančno zavedeno.

OK, ampak kako pa po tvoje Aliexpress ve, da je bila pošiljka dostavljena na Pošto Slovenije, če pa ta tega ne ve? Imajo v Ljubljani Kitajca pred vrati?

Kitajec pravi, da ima Slovenec. Slovenec pravi, da nima. Verjameš Kitajcu.

Se je osebna zamera in hudobija uslužbencev tvoje lokalne pošte prenesla po celi verigi do delavcev, ki prevzemajo robo na uvozni pošti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Kako je na carinski pošti ne vem. Vem pa kakšne so razmere na naši lokalni.Poštar raznaša ponedeljek in torek, izjemoma tudi v sredo, v četrtek in petek samo priporočeno pošto ostalo ne.Sem jih že zalotil, da so imeli moj paket v četrtek in če ga ne bi sam šel iskat, bi ga dobil šele v ponedeljek naslednji teden.Da ne govorimo o samopodpisovanju prejema paketov že pred dostavo in vnašanja dostave v sistem sledenja in še in še bi lahko povedal. Tudi dostavo drugim in ne meni (kraja ?)sem že doživel.
Se je pa tudi meni že zgodilo, da je bil paket at lokal delivery office 2 tedna pa ga v bistvu tam sploh še ni bilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

pwn3rrr ::

zpza, si pa dosadna... mislim, da imaš bolj probleme sama s sabo glede na vse napisano. A ni škoda tvojih živcev, če te ena dostava paketa iz Kitajske vrže toliko iz tira, ti svetujem, da se raje držiš nakupovanja fizično v trgovinah.

Dispute lahko odpreš po 2 mesecih, za korono so podaljšali na 3 mesece, tako da do takrat lahko samo mirno čakaš. Tako pač to gre, je vse napisano, kakšna pošiljka se ob vsej poplavi paketov seveda tudi izgubi. Ravno zaradi vsega tega ne boš šel naročat nekih stvari, ki jih nujno potrebuješ, iz Kitajske. Če pa ni tako nujno, vas pa tudi ne bo pobralo, če bo dostavljeno kakšen teden kasneje, kot ste pričakovali.

Glede sledenja je pa tudi bilo že neštetokrat povedano, da ni ažuren in se ni za zanašati. Raznorazni "Arrive at destination country", "Arrive at local delivery office", "At local post office for final delivery" nikakor ne pomenijo, da je pošiljka že v Slo. Ko pošiljko dejansko prevzame PS, boste direktno od njih prejeli obvestilo oz. bo stanje vidno na njihovi strani za sledenje.

V-i-p ::

Iz FB skupine o AE:
Je kdo naročal neko oblačilo 27.1.2022 pod spodaj navedeno tracking številko? Očitno je pošiljka napačno poslana meni.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

msms ::

Zanima me za to naročilo če gre brez DDV in carine, pošilja se iz Španije.

https://www.aliexpress.com/item/3294927...

Da

bedarija ::

msms je izjavil:

Zanima me za to naročilo če gre brez DDV in carine, pošilja se iz Španije.

https://www.aliexpress.com/item/3294927...

če se pošlje znotraj EU je brez dajatev, ampak velik ČE, ker nateguni kdaj vseeno iz kitajske včasih iz rusije pošljejo. preveri ene dvakrat pri prodajalcu preden naročiš.

Koraaz ::

Caniao Super Economy Global še velja za ok metodo pošiljanja al gre stvar v roke naše carine?

Je ok, gre preko HU
««
150 / 200
»»