» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
135 / 197
»»

Okapi ::

bodo53 je izjavil:

Oglašam se prvič, pozdravljeni in potrebujem Vašo pomoč. Zaradi let sploh pa bolezni, slaba pljuča, potrebujem koncertrator kisika. Odgovarjal bi mi npr. ta-le https://www.aliexpress.com/item/1005001... Pomembno je, da je prenosen, čim sposobnejši in čim lažji. Zanima pa me, kako lahko na Aliekspressu najbolj ugodno naročim tega ali kaj podobnega, glede carine, poštnine in dvojnega DDV. Do sedaj sem že naročeval, do julija vendar samo malenkosti za elektroniko. Za odgovor se zahvaljujem.

Najprej se prepričaj, a si boš lahko s tem sploh kaj pomagal. Koncentracijo kisika poveča samo do 30%.

bodo53 ::

Hvala lepa za odgovor, "mašino" imam sposojeno za 4,5 EUR na dan plus začetni strošek 50 EUR. Cena te izposojene je cca 3000 EUR. Mi pa ob majhnem naporu - hoji zelo pomaga.

AEx_1-7 ::

bodo53 je izjavil:

Hvala lepa za odgovor, "mašino" imam sposojeno za 4,5 EUR na dan plus začetni strošek 50 EUR. Cena te izposojene je cca 3000 EUR. Mi pa ob majhnem naporu - hoji zelo pomaga.

Preverite pred nakupom se na FURS/CP, da ni slucajno kaksna omejitev ali celo prepoved (individualnega) uvoza takega (medicinskega) pripomocka v EU ali SI ... ker je to lahko regulirano s strani carinskega rezima ...
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: AEx_1-7 ()

Hvala lepa, bom preveril. Aja, glede carine zaradi + 150EUR, Vam je mogoče znano varianta dveh računov ali kaj podobnega ? Nekako velikost penzije ni ravno za pohvalit.

bodo53 je izjavil:

Hvala lepa, bom preveril. Aja, glede carine zaradi + 150EUR, Vam je mogoče znano varianta dveh računov ali kaj podobnega ? Nekako velikost penzije ni ravno za pohvalit.

Da bi vam AE izdal 2 racuna za 1 izdelek zelo verjetno ne bo slo ... je tudi prekrsek lahko za vas kot uvoznika zaradi 'izogibanja' dajatev v smislu (delne) zatajitve ...

Poiscite po AE, morda vam kdo od prodajalcev lahko poslje ta/tak izdelek iz EU skladisca, in potem vse tole odpade, ker uredi vse potrebno ze prodajalec pred vasim nakupom.

Zgodovina sprememb…

bodo53 je danes ob 18:08:49 izjavil:

Da bi vam AE izdal 2 racuna za 1 izdelek zelo verjetno ne bo slo ... je tudi prekrsek lahko za vas kot uvoznika zaradi 'izogibanja' dajatev v smislu (delne) zatajitve ...

Poiscite po AE, morda vam kdo od prodajalcev lahko poslje ta/tak izdelek iz EU skladisca, in potem vse tole odpade, ker uredi vse potrebno ze prodajalec pred vasim nakupom.

Za odgovore in Vaš čas najlepša hvala !

bodo53 je izjavil:

Upam, da se vam zdravje izboljsa in naprave ne boste vec rabili!

AEx_1-7 je izjavil:

bodo53 je izjavil:

Upam, da se vam zdravje izboljsa in naprave ne boste vec rabili!

Žal ne bo šlo, krivulja gre na "dol" - posledica 50 + let kajenja. Vprašal bi še, če obstaja kakšna razlika med pošto (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) in DHL, razen cene ? Kot vidim na hitro, nima noben v EU skladišča. Hvala.

bodo53 je izjavil:

Žal ne bo šlo, krivulja gre na "dol" - posledica 50 + let kajenja. Vprašal bi še, če obstaja kakšna razlika med pošto (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) in DHL, razen cene ? Kot vidim na hitro, nima noben v EU skladišča. Hvala.

Saver (UNREG.) je le nekje cca. 5-7 USD vrednosti blaga, vse nad tem je Standard (REG.), DHL bo zelo verjetno drazje, prislo ne bo skoraj nic hitreje, ker je obicajno to poslano z DHL Global Mail Asia Express, kar je tudi nekje 14 dni vsaj, da prispe ... kar se uvoza tice je prakticno isto.

alienhead ::

AEx_1-7 je izjavil:

alienhead je izjavil:

Imel bi eno vprašanje. Rad bi naročil https://www.aliexpress.com/item/1005002... in če naročim me pride 6,18EUR poštnina z aliexpress saver shipping. Problem je ker bi naročil več razlničnih in se mi zdi, da ko sem včasih to naredil in, ker je bilo iz ene trgovine si naročil skupaj in plačal samo eno poštnine in ne več poštnin - alije to možno. Ker res nebi rad za vsak pas ki pride manj kot 1EUR plačal še 6,18EUR poštnine!

Hvala

POISCITE DRUGEGA PRODAJALCA, tole je SCAM zelo verjetno! Vecina vrednosti blaga je skritega v voznino -- ALARM!

Vedno narocajte pri takih, ki imajo realno postnino, in NE manipulirajo na razlicne nacine (v primeru da se kaj zatakne je lahko to kljucno, so bili primeri ko so v dispute vrnili samo ceno blaga, transport pa ne, ali pa le manjsi del -- pritozba na soncno upravo je edino potem mozna!

Najlepša hvala!

OK.d ::

AEx_1-7 je izjavil:

leeon je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

DOBRO IN TEMELJITO preverite blago ...
Potem potrdite narocilo /ce imate sploh se to moznost/
Ce prodajalec ni odziven (message) ... obvezno kontakt na AE support (live agent), da ste kriti in pokazete da delujete v dobri veri, ker je to VEDNO plus za vas!

in kaj moram narediti, da pridem do live agenta? na voljo imam le chat bot-a (okno spodaj desno)

https://slo-tech.com/forum/t586896/p735...

OK.d je izjavil:

BTW, ali je kdo naročal kaj podobnega in kako je zadovoljen - kakšno priporočilo za izdelek/prodajalca?
https://www.aliexpress.com/item/1005002...

Vsebinsko stvari nic ne poznam (v tem cenovnem rangu, je verjetno vse zelo enako, ce ne celo isto), glede prodajalca, pa so ti 3-je nekoliko boljsa opcija:

https://www.aliexpress.com/item/1005001...

Hvala za linke, iščem pa še nekaj podobnega recimo s pošiljanjem iz poljske ali češke.
https://www.aliexpress.com/item/1005003...
LPOK.d

Pa še tole gledamhttps://www.aliexpress.com/item/1005002...
Kaj pomeni pošiljanje z CAINIAO WAREHOUSE STANDARD SHIPPING?
LPOK.d

Vuli ::

verjetno imajo po po EU tale skladišča
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

leeon ::

prejel sem izdelek, za katerega mi je aliexpres vrnil kupnino, saj sem naročil iz EU, prodajalec pa je poslal iz kitajske. del kupnine bi prodajalcu vrnil. prodajalec predlaga, da še 1x kupim en drug izdelek v določeni vrednosti in napišem 'do not ship, redung return'. bo to ok? ker se nekaj piše o tem, da je to pomembno zaradi aliexpres statusa

leeon je izjavil:

prejel sem izdelek, za katerega mi je aliexpres vrnil kupnino, saj sem naročil iz EU, prodajalec pa je poslal iz kitajske. del kupnine bi prodajalcu vrnil. prodajalec predlaga, da še 1x kupim en drug izdelek v določeni vrednosti in napišem 'do not ship, redung return'. bo to ok? ker se nekaj piše o tem, da je to pomembno zaradi aliexpres statusa

Ce imate to na pisno znotraj sistema AE (message) in je tudi cena tega 'novega' nakupa za vas OK (torej korektna glede na zaplete), reciva enaka kot je bila prvotna (za ta izdelek, ki ni bil poslan, kot bi moral biti), zmanjsana seveda za vse dejanske financne stroske, kot ste jih kot kupec dodatno imeli zaradi tega manevra prodajalca (postopek ali kakroli ste placali zaradi/po krivdi prodajalca in imate za to verodostojni dokument), potem ne vidim problema ... namrec AE prejeme od realiziranega/dostavljenega/potrjenega narocila svoj delez, ki ga bo tako tudi dobil (zaradi refund-a je dobil manj ali celo nic) -- potem ste kriti, ker ste/boste blago posteno placali.

Nikakor ne morete biti zaradi zapleta na strani prodajalca, ki ste ga bili delezni zaradi dejanj prodajalca, kot kupec financno na slabsem ... razen seveda, ce se vi s tem strinjate.

Ce vam 'nova' cena ni OK, predlagajte prodajalcu da naredi nov izdelek po nizji ceni le za vas (ali pa s popustom le za vas) in potem narocite in placate pac tega.

Zgodovina sprememb…

OK.d je izjavil:

Pa še tole gledamhttps://www.aliexpress.com/item/1005002...
Kaj pomeni pošiljanje z CAINIAO WAREHOUSE STANDARD SHIPPING?

Glede tega EU posiljanja:
https://slo-tech.com/forum/t586896/p734...

Tale:
ima (za nekatere pod-opcije ni zaloge povsod):

7-Day Delivery
Shipping: US $5.46
From Poland to Slovenia via CAINIAO WAREHOUSE EXPRESS SHIPPING
Estimated delivery on Nov 10

7-Day Delivery
Shipping: US $8.54
From Spain to Slovenia via CAINIAO WAREHOUSE EXPRESS SHIPPING

7-Day Delivery
Shipping: US $8.12
From France to Slovenia via CAINIAO WAREHOUSE STANDARD SHIPPING

7-Day Delivery
Shipping: US $4.03
From Czech Republic to Slovenia via CAINIAO WAREHOUSE STANDARD SHIPPING

7-Day Delivery
Shipping: US $3.91
From Belgium to Slovenia via CAINIAO WAREHOUSE STANDARD SHIPPING

Se pravi EXPRESS ali pa STANDARD, na isti datum dostava v SI, ne glede ali je PL, ES, FR, CZ ali BE. Najceneje je pa transport iz BE.

AMPAK, ima pa tudi tole:

Shipping: US $6.67
To Slovenia via AliExpress Standard Shipping
Estimated delivery on Dec 06

ce 'slucajno' poslje tako, boste pac dobili nekaj kasneje ... kaksna 2 tedna kasneje reciva.

Hvala.
LPOK.d

AEx_1-7 je izjavil:

leeon je izjavil:

Ce imate to na pisno znotraj sistema AE (message) in je tudi cena tega 'novega' nakupa za vas OK (torej korektna glede na zaplete), reciva enaka kot je bila prvotna (za ta izdelek, ki ni bil poslan, kot bi moral biti), zmanjsana seveda za vse dejanske financne stroske, kot ste jih kot kupec dodatno imeli zaradi tega manevra prodajalca (postopek ali kakroli ste placali zaradi/po krivdi prodajalca in imate za to verodostojni dokument), potem ne vidim problema ... namrec AE prejeme od realiziranega/dostavljenega/potrjenega narocila svoj delez, ki ga bo tako tudi dobil (zaradi refund-a je dobil manj ali celo nic) -- potem ste kriti, ker ste/boste blago posteno placali.

Nikakor ne morete biti zaradi zapleta na strani prodajalca, ki ste ga bili delezni zaradi dejanj prodajalca, kot kupec financno na slabsem ... razen seveda, ce se vi s tem strinjate.

Ce vam 'nova' cena ni OK, predlagajte prodajalcu da naredi nov izdelek po nizji ceni le za vas (ali pa s popustom le za vas) in potem narocite in placate pac tega.

problem je ta, da je v aliexpress sistemu verjetno zavedeno, da sem dobil izdelek, za katerega sem dobil tudi 100% refund. to praviš, da ni ok. in jaz bi za ta izdelek rad plačal znesek. da bo pisalo, da sem ga prejel in vseeno nekaj plačal

leeon je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

leeon je izjavil:

problem je ta, da je v aliexpress sistemu verjetno zavedeno, da sem dobil izdelek, za katerega sem dobil tudi 100% refund. to praviš, da ni ok. in jaz bi za ta izdelek rad plačal znesek. da bo pisalo, da sem ga prejel in vseeno nekaj plačal

Ja, saj sem napisal, dogovorite s prodajalcem in resite manjkajoce placilo ... ker ce bo prodajalec korekten, vam bo korektno racunal in 'sendvic' zgodba je koncana ... tako kot se spodobi ... boniteta je tudi pomembna, vtis potencialne kraje pa tudi, saj se razumeva, kajne, ker imajo AI, ki ni od muh ... za koliko denarja pa sploh gre v globalu?

Vsi vpleteni smo s temle vasim primerom ze zabili dovolj casa, za karkoli nadaljnjega ... ampak stvar je potrebno konkretno zapreti, reda radi! Uredite pac po lastni zdravi presoji ... dovolj bo.

BR.

Se za tista 'bonded' skladisca iz tistega videa vceraj (video lokacija je mainland China, in ne EU) -- ja, je pa EMC Brucargo nekaj podobnega ... ideja je, da ima prodajalec le ENO skladiscenje za potrebe kupcev iz razlicnih davcnih/carinskih/... rezimov ... od tu 'bonded', reciva, se neocarinjeno ... nic posebnega, ampak to so le 'outgoing' skladisca, ta EU imajo tudi Returns, pa se kaj, ampak ne za SI (ne se, recimo) ...

Zgodovina sprememb…

polozweii ::

Kaj je potrebno v paypal, ebay in aliexpress nastaviti da bo plačilo provizije zaradi (drugačne) valute ob nakupu manjša/odpravljena?

V paypalu imam nastavljeno €.
V aliexpress pred nakupom spremenim prikaz cen iz USD v evre.
Obstajajo še druge nastavitve za katere ne vem?

Preko ebay že dolgo nisem nakupoval. Je podobno kot na aliepress?
ebay.com ima v USD, ebay.de v €.

polozweii je izjavil:

Kaj je potrebno v paypal, ebay in aliexpress nastaviti da bo plačilo provizije zaradi (drugačne) valute ob nakupu manjša/odpravljena?

V paypalu imam nastavljeno EUR.

ebay.com ima v USD, ebay.de v EUR.

Ne placujte na AE v EUR, ker ste ob 1.5% brez potrebe, preracunajte si sami ... MC/VISA tecaj, banka, ki nima pribitka (0.0%) in je -- VEDNO (EU ponudnik pa preracunajte sproti, tam je lahko EUR ceneje kdaj, ce ne azurirajo tecaja sproti (mnogi ga ne, ce je EU trgovina, ne samo EU skladisce) in gre lahko vam v prid, ce cross-rate raste v prid EUR).

PP ne vem ce lahko sploh placate na AE, kolikor vem ne (ban).

PP nastavitve naj pove kdo drug ... to ne poznam, ker njih ne rabim za nic, nikoli.

ebay je precej drugace kot AE (v mnogo pogledih, se sploh odkar je VAT na vse in postopki), je namenska tema za to, vprasajte tam ...

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

polozweii je izjavil:

V paypalu imam nastavljeno EUR.

ebay.com ima v USD, ebay.de v EUR.

Nikoli ne smeš dolarjev plačevati cene v evrih, ker je vedno preračunano v tvojo škodo. Vedno plačuješ s kreditno kartico, v dolarjih, menjavo pa naredi tvoja banka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

_Denny_ ::

leeon je izjavil:

Nič ne bi nikjer pisalo, edino prodajalec bi te verjetno dal na shitlisto in ne bi več mogel kupovati od njega; možno, da v searchu sploh ne bi videl več njegovih stvari in od takega itak nočeš kupovati. AE je drugače samo platforma kot so Ebay, Etsy ali pa bolšji sejem v MB, kjer gostijo prodajalce in to, da se enemu "zameriš" ne vpliva nič na bodoče nakupe pri ostalih. Dugače bi bilo, da bi za bzv odpiral tono disputov, kar pa za tvojo situacijo "za 4x sem preplačal poštnino za 5-dnevno dostavo iz EU, lažnjivec pa je poslal isto, kot da bi pri naročilu izbral CN warehouse" ne velja.

AE ti je dal uraden refund, nisi sam na lastno pest delal chargebackov prek banke, tako da bi se zastonj sekiral. Lahko jim prodajalec jokca s "čeee pa jeee dobiiiil pakeeeet :'(" kolikor hoče in to ne bo spremenilo dejstva, da so se zlagali glede lokacije pošiljanja in garantiranega časa dostave. Zdaj si se tako ali tako zasral, ker si šel pisat...posledica tvojega bodočega plačila bo samo ta, da se goljuf ne bo naučil lekcije (zakaj bi, če pa je kljub zavajanju vseeno zaslužil?), ti pa boš lahko bolj mirno spal v prepričanju, da imaš eno zvezdico več na "obrazcu" za prihod v nebesa, če verjameš v to...zakaj bi se šel nekega kvazi moralizatorja medtem, ko oni tam gledajo na kake vse načine bi te lahko nategnili?

Mimogrede, čisto vsa lanska naročila (vsaj tista, ki so dejansko prišla) sem dobil zastonj in teh ni bilo malo...letno povprečje naročil sem imel okoli 3k€, čisto vsak delovni dan je poštar dostavil vsaj 3-5 paketov. Ugani kake posledice je to imelo - niti ene. Od letos dalje sem se odločil, da od mene po 6 letih večkrat dnevnega naročanja ne dobijo več niti enega centa, ker se ne znajo držati lastnega obljubljenega 60 dnevnega roka (če sploh dejansko kaj pošljejo) in raje puščam denar pri nemškem Amazonu kjer za 8€ express poštnine dobim stvar v manj kot 24h.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

_Denny_ je izjavil:

leeon je izjavil:

Nič ne bi nikjer pisalo, edino prodajalec bi te verjetno dal na shitlisto in ne bi več mogel kupovati od njega; možno, da v searchu sploh ne bi videl več njegovih stvari in od takega itak nočeš kupovati. AE je drugače samo platforma kot so Ebay, Etsy ali pa bolšji sejem v MB, kjer gostijo prodajalce in to, da se enemu "zameriš" ne vpliva nič na bodoče nakupe pri ostalih. Dugače bi bilo, da bi za bzv odpiral tono disputov, kar pa za tvojo situacijo "za 4x sem preplačal poštnino za 5-dnevno dostavo iz EU, lažnjivec pa je poslal isto, kot da bi pri naročilu izbral CN warehouse" ne velja.

AE ti je dal uraden refund, nisi sam na lastno pest delal chargebackov prek banke, tako da bi se zastonj sekiral. Lahko jim prodajalec jokca s "čeee pa jeee dobiiiil pakeeeet :'(" kolikor hoče in to ne bo spremenilo dejstva, da so se zlagali glede lokacije pošiljanja in garantiranega časa dostave. Zdaj si se tako ali tako zasral, ker si šel pisat...posledica tvojega bodočega plačila bo samo ta, da se goljuf ne bo naučil lekcije (zakaj bi, če pa je kljub zavajanju vseeno zaslužil?), ti pa boš lahko bolj mirno spal v prepričanju, da imaš eno zvezdico več na "obrazcu" za prihod v nebesa, če verjameš v to...zakaj bi se šel nekega kvazi moralizatorja medtem, ko oni tam gledajo na kake vse načine bi te lahko nategnili?

Mimogrede, čisto vsa lanska naročila (vsaj tista, ki so dejansko prišla) sem dobil zastonj in teh ni bilo malo...letno povprečje naročil sem imel okoli 3kEUR, čisto vsak delovni dan je poštar dostavil vsaj 3-5 paketov. Ugani kake posledice je to imelo - niti ene. Od letos dalje sem se odločil, da od mene po 6 letih večkrat dnevnega naročanja ne dobijo več niti enega centa, ker se ne znajo držati lastnega obljubljenega 60 dnevnega roka (če sploh dejansko kaj pošljejo) in raje puščam denar pri nemškem Amazonu kjer za 8EUR express poštnine dobim stvar v manj kot 24h.

končno ena kvalitetna informacija iz prve roke, s katero si lahko pomagam. hvala! se ne bom več obremenjeval s tem kitajskim nategunom, naj naredi, kar obljublja ali ostane brez denarja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leeon ()

Sheteentz ::

Kako dolgo ponavadi traja, da pošta opravi carinski postopek? 26. oktobra sem dobil SMS, da je pošiljka predmet uvoznih carinskih postopkov, naslednji dan sem izpolnil vlogo (fizična oseba, POENOSTAVLJN POSTOPEK, Posredno zastopanje), kjer sem dodal račun iz aliexpressa. Minil je torej en teden, od pošte pa ne duha ne sluha.

Sheteentz je izjavil:

Kako dolgo ponavadi traja, da pošta opravi carinski postopek? 26. oktobra sem dobil SMS, da je pošiljka predmet uvoznih carinskih postopkov, naslednji dan sem izpolnil vlogo (fizična oseba, POENOSTAVLJN POSTOPEK, Posredno zastopanje), kjer sem dodal račun iz aliexpressa. Minil je torej en teden, od pošte pa ne duha ne sluha.

Prazniki in zastoj zaradi tega, drugi teden boste imeli, ce ni zapletov s posiljko ... China Post ali?

CP/FURS dela kakor pac dela, ce vam to ni vsec in prepocasi, pac narocite z AESS!

HU dostave dospele 10/29/2021 se tudi sortirali niso, BE isto ... bo FoxKnox povedal, ker njegov BE je od vceraj v LJ ...

02-11-2021 10:32:00 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

Mi zna kdo nekaj razložit prosim?? Kar dosti nsročujem preko AE in kdaj pri katerem artiklu je poleg možnosti shipping from China tudi recimo Italy, Germany, Hungary. No, ko to izberem itak vedno javi spodaj, da v mojo državo ni možnosti pošiljanja. Se sprašujem, a smo na koncu sveta al kaj??? Zakaj isti artikel bp dobim iz Kitajske in to preko HU direkt v nabiralnik. No, včeraj pa sem naročil artikel, ki je isto imel EU države na izbiro in sem dal Belgijo in lepo plačal, danes pa obvestilo prodajalca:

Dear buyer, The logistics company cannot send the package to your address. The system detects that your address is at risk of abnormality. We received a notification, a kind reminder, this product will be automatically closed in the next few days and the order will not be shipped. If you want to receive your refund in advance, you can now apply for cancellation in advance Order, we will have a dedicated staff to process the refund for you as soon as possible. In this way, you can get your refund faster. If you do not apply to cancel the order, the order will also be automatically closed in the next few days and the payment will be slowly returned to your account in the next 7-20 days. Please see the message to apply for a refund to get your money as soon as possible. Waiting for the system to return to normal, we will be happy to serve you next time. thanks.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p je izjavil:

Mi zna kdo nekaj razložit prosim?? Kar dosti nsročujem preko AE in kdaj pri katerem artiklu je poleg možnosti shipping from China tudi recimo Italy, Germany, Hungary. No, ko to izberem itak vedno javi spodaj, da v mojo državo ni možnosti pošiljanja. Se sprašujem, a smo na koncu sveta al kaj??? Zakaj isti artikel bp dobim iz Kitajske in to preko HU direkt v nabiralnik. No, včeraj pa sem naročil artikel, ki je isto imel EU države na izbiro in sem dal Belgijo in lepo plačal, danes pa obvestilo prodajalca:

Dear buyer, The logistics company cannot send the package to your address. The system detects that your address is at risk of abnormality. We received a notification, a kind reminder, this product will be automatically closed in the next few days and the order will not be shipped. If you want to receive your refund in advance, you can now apply for cancellation in advance Order, we will have a dedicated staff to process the refund for you as soon as possible. In this way, you can get your refund faster. If you do not apply to cancel the order, the order will also be automatically closed in the next few days and the payment will be slowly returned to your account in the next 7-20 days. Please see the message to apply for a refund to get your money as soon as possible. Waiting for the system to return to normal, we will be happy to serve you next time. thanks.

Tole je SCAM seller, zelo verjetno ... tule ni logistika problem (ker tale odgovor je znan stos).

Za iskanje po EU skladiscih za SI lahko uporabite tole:
https://pastebin.com/kCuL3JJb

Tudi tole gre:
https://slo-tech.com/forum/t586896/p703...

Ce ne, pa pac rocno ...

Zgodovina sprememb…

V-i-p je izjavil:

Da ne bi slucajno dali CANCEL Order, pocakajte da NE odposlje, in refund bo avtomatski ...

gansta ::

AEx_1-7 je izjavil:

V-i-p je izjavil:

Da ne bi slucajno dali CANCEL Order, pocakajte da NE odposlje, in refund bo avtomatski ...

Lahko pa poslje s fake tracking number in imas zgubljene 2 meseca, ker ti Aliexpress zavraca dispute, češ da je na poti...sranje na kvadrat :/

gansta je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

Lahko pa poslje s fake tracking number in imas zgubljene 2 meseca, ker ti Aliexpress zavraca dispute, češ da je na poti...sranje na kvadrat :/

Fake-track/double-track so urihtali dovolj dobro (sankcije so za take, zato je to zelo redko od 1.7. dalje), da to ni vec resni problem.
Ce imate fake-track z EU TN, na dan z njim ... prvic slisim za kaj takega ... ampak vedno velja (kar veste pred narocilom)

XX-Day Buyer Protection Money back guarantee

in to je skrajna moznost ...

Kupec se vedno odloci po lastni presoji ...
OP pravi, da je narocil iz EU skladisca, torej ni 75 dni, ampak znatno manj, lahko tudi samo 10 dni.

Zgodovina sprememb…

Ah, ti šment, predno sem prebral, sem že dal cancel order ja. Zakaj pa piše zdaj status closed in da bo refund v 3 do 20 dneh? Se pravi, adijo tisti evrčki? Argh...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

V-i-p je izjavil:

Ah, ti šment, predno sem prebral, sem že dal cancel order ja. Zakaj pa piše zdaj status closed in da bi refund v 3 do 20 dneh? Se pravi, adijo tisti evrčki? Argh...

NE, nic ni adijo, denar boste prejeli nazaj od AE (saj ga prodajalec ne prejme ko placate, ampak sele ko VI potrdite dostavo, ali pa nic ne storite in potece Buyer Protection), nekaj pa vam bo stelo v minus, ker ste se po narocilu (se pred odposiljanjem) premislili ... nic hudega, veste pac za drugic ...

Dajte link do robe, da vidimo kdo je ta prodajalec ...

AEx_1-7, hvala, vidim, da se spoznate na AE. Lahko vprašam, zakaj so te fore, da ima veliko artiklov na voljo eu države za pošiljanje, ko pa izbereš, pa javi da ne gre v slo. Se pravi obvoz pri takih? Šlo se je pa za tole: https://a.aliexpress.com/_mql5Sno

V-i-p je izjavil:

AEx_1-7, hvala, vidim, da se spoznate na AE. Lahko vprašam, zakaj so te fore, da ima veliko artiklov na voljo eu države za pošiljanje, ko pa izbereš, pa javi da ne gre v slo. Se pravi obvoz pri takih? Šlo se je pa za tole: https://a.aliexpress.com/_mql5Sno

Nek SCAM je ocitno zadaj, sploh ce kupcem posilja taka 'obvestila' ... mogoce za SI dela tako, za BE drugace ... nikakor pa tole ni v redu praksa za nikogar.

Ampak tale:
https://www.aliexpress.com/item/1005003...
Medical-Mask-Offical Store
This store has been open since Jun 17, 2021
97.0% Positive feedback
Item as Described 4.7 Above Average
Communication 4.7 Above Average
Shipping Speed 4.7 Above Average

izgleda dokaj LEGIT ... cudno, kupite drugje vseeno, maske so jim izgleda posle v BE.
Shipping: US $5.25
From Belgium to Slovenia via BE_POST_BE
Estimated Delivery: 2-20 days

Malo draga voznina je tole iz BE do SI za malo stvar kot so maske ...

En SI 'kupec' je dobil iz IT poslano, ampak je 5-star, brez crke opisa ... malo cudno, ce je pa tako super vse ...

Tale je tudi malo mimo:

Seller's Reply
Hi. friend. I am very happy to serve you. Seeing that you only gave one star is it because of any problems? You can contact our online customer service at any time to help you solve the problem. Our team is honored to serve you. Solve all difficulties. thanks. Good day Best Wish. 25 Oct 2021 15:34

All Negative (6)

Zgodovina sprememb…

Groot ::

@AEx_1-7 zakaj trdiš za vse sellerje da so scam???

Toliko prodajaš svoje znanje o Aliexpress tule, ampak dejansko nimaš najmanjšega pojma. To da pač da nekateri sellerji ne pošiljajo iz EU skladišč v SLO je ze dolgotrajna praksa, ki jo najdeš tudi pri najbolj legit prodajalcih. Niso zato kar scam, ampak je razlog verjetno v poštninskih/špediterskih stroških in pa dejstvu, da smo se SLO kupci iz takšnih in drugačnih razlogov marsikje znašli na listi nezaželjenih kupcev (pač veliko refundov zaradi pošte, itd.).

gansta ::

Baterije so pa nenormalno porasle v zadnjem letu, išče li-on za roombo 980 pa je vse predrago, sploh poštnine. Ima kdo kako drugo opcijo?

Pozdravljeni, spet jaz.
Zadnjič sem dobil pametne in pomembne informacije glede nakupa koncertratorja kisika. Z prodajalcem sem se o vsem dogovoril. Na koncu mi je napisal, da lahko sam izberem meni primernega pošiljatelja. Ne vem pa, kateri izmed Fedex, DHL ali AE Saver Shipping/AE Standard Shipping je glede vseh postopkov pri nas najprimernejši.
Hvala za odgovor.

Groot je izjavil:

@AEx_1-7 zakaj trdiš za vse sellerje da so scam???

Toliko prodajaš svoje znanje o Aliexpress tule, ampak dejansko nimaš najmanjšega pojma. To da pač da nekateri sellerji ne pošiljajo iz EU skladišč v SLO je ze dolgotrajna praksa, ki jo najdeš tudi pri najbolj legit prodajalcih. Niso zato kar scam, ampak je razlog verjetno v poštninskih/špediterskih stroških in pa dejstvu, da smo se SLO kupci iz takšnih in drugačnih razlogov marsikje znašli na listi nezaželjenih kupcev (pač veliko refundov zaradi pošte, itd.).

Stvari, kot sem navedel, so bile argumentirane ... o VSE govorite vi ... g. je posredoval odgovor, ki je 'cuden', ker njegov naslov dvomim da je problem ... prodajalec pa ima 'cudne' poslovne prakse ... torej ... potegnite svoj zakljucek sami ... meni je vseeno.

Kar se EU skladisc tice ... bolj nujno zlo, ker je prevec problemov s terena ... tudi do 20 dni dostava iz BE je predolgo, to pride v 3-5 dneh, ce je, kot trdijo na zalogi ... torej tudi ta zaloga je 'vprasljiva' ... dovolj bo.

Dejstvo je, da EU skladisca, ki so Cainiao je mozno preveriti, vse ostalo je vprasljivo, kje sploh roba dejansko je ... od 1.7. dalje je to zal precej drugace ... stevilne info iz terena so zal take zaenkrat ... ampak nihce ne ve vsega, posredujete svoje info, in vsi bomo na boljsem!

bodo53 je izjavil:

Pozdravljeni, spet jaz.
Zadnjič sem dobil pametne in pomembne informacije glede nakupa koncertratorja kisika. Z prodajalcem sem se o vsem dogovoril. Na koncu mi je napisal, da lahko sam izberem meni primernega pošiljatelja. Ne vem pa, kateri izmed Fedex, DHL ali AE Saver Shipping/AE Standard Shipping je glede vseh postopkov pri nas najprimernejši.
Hvala za odgovor.

AESS, ni dvoma ... to predlagam ... naj iz CN vozijo kitajci, DE in US so pac drazji in nic boljsi/hitrejsi ... tudi ce bo potreben DISPUTE/REFUND bo manj problemov ... IMHO!

gansta je izjavil:

Baterije so pa nenormalno porasle v zadnjem letu, išče li-on za roombo 980 pa je vse predrago, sploh poštnine. Ima kdo kako drugo opcijo?

Zal Li-ion je tako kot je, razmere na trgu ... morda kje iz EU, ker problem je tudi posiljanje, ker Li-ion na letalo je problem ... (moznosti eksplozije in samovziga)

Zgodovina sprememb…

Razne black-liste za SI zaradi posiljanja so bolj mit kot ne (premali trg, da bi igralo vlogo, pri 1.000.000+ posiljk dnevno, je vseeno ali se jih vrne 10, 100, ker vec se jih ne, to je ze vse v ceni), vasa boniteta, pa je lahko problem, to pa ja ... in ne nic ne prodajam ... kaj pa vi, tudi ne verjetno ...

Oni, ki ima tiste maske, se ocitno trudi drzati visok rating, tako da kupce 'motivira' da dajejo 5-star opise ... to ni obicajna in zazeljena praksa ... ze videno ... tudi nekateri feed-back so fake/kupljeni ...

Tudi 'posluje' manj kot 6 mesecev, po novem letu verjetno ne bo posloval vec ... oz. pod drugim imenom ... maske so tudi 'vroc' artikel, tako da take 'fly-by-night' ponudbe so zal praksa ...

Zgodovina sprememb…

trancer01 ::

Sam sem naročil en hitri polnilec preko AliExpress, prvič v življenju od Kitajcev. Zadeva naj bi bila na lokalni pošti že nekaj dni, kjer pa o prejetem paketu ne vedo ničesar. Če vpišem tracking number v iskalnik, dobim podatek, da naj bi bila pošiljka v lokalnem paketnem centru, karkoli naj bi že to bilo. Kdo sploh dostavlja v Sloveniji pakete kot AliExpress saver shipping? Nekje je naveden ponudnik CAINAO in če vpišem tracking number v iskalnik t17.track.net, dobim sledečo drisko:

UA520680748HU

In Transit

Hungary
Magyar Posta
Slovenia
Slovenia Post
2021-10-22 22:57HUBUDC, Departure from outward OE

Destination - Cached time: 2021-11-03 12:58:11 (GMT+01:00)
2021-10-22 22:57
HUBUDC, Departure from outward OE

Kaj zdaj to pomeni, da se lahko obrišem pod nosom ali kaj? Saj ni velik denar, samo neumno se mi zdi, da čakam na neko zadevo celo večnost in na koncu se nekje zatakne ter ne pride do mene.

trancer01 je izjavil:

Sam sem naročil en hitri polnilec preko AliExpress, prvič v življenju od Kitajcev. Zadeva naj bi bila na lokalni pošti že nekaj dni, kjer pa o prejetem paketu ne vedo ničesar. Če vpišem tracking number v iskalnik, dobim podatek, da naj bi bila pošiljka v lokalnem paketnem centru, karkoli naj bi že to bilo. Kdo sploh dostavlja v Sloveniji pakete kot AliExpress saver shipping? Nekje je naveden ponudnik CAINAO in če vpišem tracking number v iskalnik t17.track.net, dobim sledečo drisko:

UA520680748HU

In Transit

Hungary
Magyar Posta
Slovenia
Slovenia Post

Kaj zdaj to pomeni, da se lahko obrišem pod nosom ali kaj? Saj ni velik denar, samo neumno se mi zdi, da čakam na neko zadevo celo večnost in na koncu se nekje zatakne ter ne pride do mene.

Vam pogledam tole in javim za tale konkretni HU TN ... bo jutri, ali petek pri vas tole ... nic se ne boste obrisali za nic ... 75-Day Buyer Protection Money back guarantee ... v skrajnem primeru!

https://slo-tech.com/forum/t586896/p735...
HU dostave dospele 10/29/2021 se tudi sortirali niso, BE isto ...
Dostava je Posta Slovenije ...

Zgodovina sprememb…

FoxKnox ::

trancer01 je izjavil:

UA520680748HU

In Transit

Hungary
Magyar Posta
Slovenia
Slovenia Post

Tole je na poti iz Bud v Lj, verjetno dostava v ponedeljek naslednji teden.

BTW : Tista ignorirana pošiljka od Cainaio super economy global poslana z China post reg mail,after 75 days : Dispute rešen takoj, se je prodajalec strinjal.
BTW1. CSEG poslano preko BE prišla danes po 40 dneh v kaselc.
BTW2 Novo naročilo preko CSEG je prejelo HU TN unreg.
To je pa nekaj novega za tabelo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

FoxKnox je izjavil:

Tole je na poti iz Bud v Lj, verjetno dostava v ponedeljek naslednji teden.

Ne drzi, tole je v LJ od 10/29/2021 dopoldan
LP00472427039527 --> UA520680748HU
Naroceno 10/8/2021, izvorno/odhodno Shenzhen Dongfeng Gangcang (4PX)
Transit (26 Days)
Jutri zjutraj bo znanega vec ... trenutno v fazi razporejanja v dostavo.

Isto kot vas BE, ce ga ze nimate, jasno ... ista prioriteta posiljke -- aha je dostavljeno, tega ne ve pac nihce razen vas 100%, ampak ker je bi-lat je malo hitreje lahko kot HU, ki to ni, manjsi kontingent je tudi dospel in gre hitreje ...

Zgodovina sprememb…

Jah ,nisem bil pozoren na datum. Jutri ali petek ?

FoxKnox je izjavil:

Jah ,nisem bil pozoren na datum. Jutri ali petek ?

Ja, bi moralo biti, jutri zjutraj za zadnji HU kontingent, prej ne vem vec, zal ... cakam tudi nekaj svojih ... pac meckajo ...

Zgodovina sprememb…

FoxKnox je izjavil:

BTW : Tista ignorirana pošiljka od Cainaio super economy global poslana z China post reg mail,after 75 days : Dispute rešen takoj, se je prodajalec strinjal.
BTW1. CSEG poslano preko BE prišla danes po 40 dneh v kaselc.
BTW2 Novo naročilo preko CSEG je prejelo HU TN unreg.
To je pa nekaj novega za tabelo.

Ja tisti CSEG YW/CP Sxxxxx593/UUxxxxxCN, ki je bil v LJ 2021-09-14 je verjetno ze dobil nazaj v CN posiljatelj
-- to je najbolje, ce se prodajalec strinja z vasim predlogom je WIN/WIN za vas!
Transit (73 Days) pise za danes
8/22/2021 05:57:40 PM Yanwen Pickup scan

Ta CSEG UHxxxxBE je potem danes Delivered (42 Days).

Malo (pre)dolgo, HK je zabasano
(2 mi stojita, se: Item is announced / bpost received the information nimata)
in tudi prevec gnece v BE in gre takoj HU, not bad ... torej kot Saver trenutno, ampak bo zal 25 dni vsaj, gneca pac ...

Bo pyg dodal lahko, ce zeli ...

pygmalion ::

CSEG je šel takoj v UxoooooooooHU, ali je bil na začetku LP0ooooooooooooo ali Soooooooooooooo?

pygmalion je izjavil:

CSEG je šel takoj v UxoooooooooHU, ali je bil na začetku LP0ooooooooooooo ali Soooooooooooooo?

Pravi da direkt HU, brez CONS. se pravi kot SAVER, UNREG.
Gneca je HK --> LGG --> BEBRU, ne toliko bpost, air-cargo dohodno v LGG je lead time 1 week extra ali vec, kaj bo 11.11. vemo ...

Zgodovina sprememb…

««
135 / 197
»»