» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
136 / 197
»»

FoxKnox ::

CSEG je takoj dobil HU TN in ostal CSEG, carrier 4px

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

pygmalion ::

Ne razumem AliExpressove politike glede 11.11. Z ene strani so popusti za izdelke, ki jih jaz potrebujem, itak zanemarljivi. Je pa zares koristna 9$ bon za nakup nad 70$. Ampak zakaj velja samo en dan, zakaj napraviti tako zmedo?

FoxKnox je izjavil:

Bom dodal...

Zgodovina sprememb…

AEx_1-7 ::

pygmalion je izjavil:

Ne razumem AliExpressove politike glede 11.11. Z ene strani so popusti za izdelke, ki jih jaz potrebujem, itak zanemarljivi. Je pa zares koristna 9$ bon za nakup nad 70$. Ampak zakaj velja samo en dan, zakaj napraviti tako zmedo?

FoxKnox je izjavil:

Bom dodal...

Jah, 11.11. je vse sorte zadaj, tudi fore kot so:

Za cene, lahko da bo nekaj ceneje 11.11., ampak pogosto najprej pocasi parkrat dvignejo cene, zacensi ze septembra, potem pa dajo 'kao' popust, dejansko je pa tam/tam, folk pa nasede in caka potem 5+ tednov na robo (ali pa ni zaloge, ker ovce navalijo) ... pac marketing, ja pa lahko tudi v redu nakup, ni dvoma, pac pre-racunajte si sami ... kar pac rabite in narocite, ali pa ne ...

HU stvari so v danasnjih dostavah po SI ... kot napovedano!
@trancer01 -- javite ko vasega dobite ... ker ce je to res prvi nakup, potem blago dobro preglejte, poslikajte vse, zaprt paket, vsebino, morebitne poskodbe in/ali neskladja, preverite ce deluje, vsaj par dni uporabljajte, SELE potem pa potrdite nakup kot prejet OK na AE (da prodajalec dobi vas denar) in napisete feed-back kot pac zelite -- to je etiketa resnega kupca ... recimo ...
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: AEx_1-7 ()

rs1975 ::

A mi lahko nekdo tole prosim razloži, ker očitno tega ne razumem. Nekaj bi rad naročil iz UK, vrednost cca. 110 EUR.
V komunikaciji s prodajalcem mi navaja, da bodo lahko kakšni dodatni stroški, ampak da davka ne bom plačal. Ko sem to preveril na pošti so mi rekli, da v vsakem primeru je strošek takse 2,50 EUR, davka pa ne bom plačal, če bo na paketu ustrezno označeno, da je odveden davek (IOSS). To sem sporočil prodajalcu, nakar mi on napiše, da mu naj sporočim VAT/IOSS number, da ga zapiše na paket. Kolikor jaz razumem bi to moral on izpolniti, ne pa da mu jaz pošljem podatke (niti jih nimam)?

rs1975 je izjavil:

A mi lahko nekdo tole prosim razloži, ker očitno tega ne razumem. Nekaj bi rad naročil iz UK, vrednost cca. 110 EUR.
V komunikaciji s prodajalcem mi navaja, da bodo lahko kakšni dodatni stroški, ampak da davka ne bom plačal. Ko sem to preveril na pošti so mi rekli, da v vsakem primeru je strošek takse 2,50 EUR, davka pa ne bom plačal, če bo na paketu ustrezno označeno, da je odveden davek (IOSS). To sem sporočil prodajalcu, nakar mi on napiše, da mu naj sporočim VAT/IOSS number, da ga zapiše na paket. Kolikor jaz razumem bi to moral on izpolniti, ne pa da mu jaz pošljem podatke (niti jih nimam)?

Tole je AE narocilo ... dajte link in preverimo ...
Ali lahko tale UK prodajalec poslje iz EU skladisca (ker resni UK prodajalci to imajo)?
Je tole pod 150 EUR ali nad? -- vidim 110 EUR ...
Za IOSS mora biti PRODAJALEC (ali marketplace) najprej v IOSS sistemu ... sicer tole ne gre nikakor ... naj vam da svojo IOSS stevilko in preverite ... to je vse elektronsko in preverljivo, kaj PISE na paketu ni relevantno za IOSS!
A to rabite za tisti TV-Box ...?

Zgodovina sprememb…

AEx_1-7 je izjavil:

rs1975 je izjavil:

Ali lahko tale UK prodajalec poslje iz EU skladisca (ker resni UK prodajalci to imajo)?
Za IOSS mora biti PRODAJALEC (ali marketplace) najprej v IOSS sistemu ... sicer tole ne gre nikakor ... naj vam da svojo IOSS stevilko in preverite ... to je vse elektronsko in preverljivo, kaj PISE na paketu ni relevantno za IOSS!

Ja, to je tisti TV Box...
https://osmc.tv/vero/

Skladišča v EU nimajo, samo samo EU resellerji (občutno dražji).

rs1975 je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

Torej narocite potem v US, ali od kod je dejansko izvorno vir?
Zakaj podpirati UK trgovca, ki nima pojma kako prodati v EU, kot se spodobi in pocno vsi resni prodajalci za EU kupce?

Kako je pa placilo, direkt z MC/Visa ... kaj pa ce ne posljejo, ali pa pride fake roba, ne dela, napacno ... pokvarjeno, polomljeno, manjka ... kaj potem?

Vse kar je izven EU je davcno prakticno enako, US, UK, CN, ... -- VAT, ...

Ali je ta konkretna roba tudi na voljo kje na AE, ebay, ...
Kaj pa garancija in servis, posiljanje nazaj v UK ... to ne bo poceni! Ker tole je 100 EUR+, verjetno ni kar vseeno in pac kupimo se enkrat ...

Zgodovina sprememb…

AEx_1-7 je izjavil:

rs1975 je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

Zakaj podpirati UK trgovca, ki nima pojma kako prodati v EU, kot se spodobi in pocno vsi resni prodajalci za EU kupce?

Kako je pa placilo, direkt z MC/Visa ... kaj pa ce ne posljejo, ali pa pride fake roba, ne dela, napacno ... pokvarjeno, polomljeno, manjka ... kaj potem?

Kaj pa garancija in servis, posiljanje nazaj v UK ... to ne bo poceni! Ker tole je 100 EUR+, verjetno ni kar vseeno in pac kupimo se enkrat ...

To roba je konkretno iz UK. Opcija za plačilo je tudi Paypal.
Sem mu sedaj še enkrat poslal, menda bo razumel. Če ne bom šel pač v nakup kakšnega drugega TV-boxa, verjetno preko nemškega Amazona, tam vsaj ni težav.

rs1975 je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

To roba je konkretno iz UK. Opcija za plačilo je tudi Paypal.
Sem mu sedaj še enkrat poslal, menda bo razumel. Če ne bom šel pač v nakup kakšnega drugega TV-boxa, verjetno preko nemškega Amazona, tam vsaj ni težav.

Hja, takole tole meni izgleda -- vsebinsko te robe ne poznam, tako da ne vem kako je/ni sicer delujoca, P/P, ...:
- direkt nakup v UK je riziko
- stran deluje dokaj enostavno, amatersko
- na uveljavljenih platformah jih ni nikjer (ali pac)
- UK based z UK-resell worldwide je malo nanavadno (lahko scam)
- roba sigurno ni UK, morda imajo svoj OS, ali pa Android + nekaj modifikacij ... nisem preverjal ... ker ne rabim ... to veste vi
- dokler robe nimate v rokah in sami preverite kako je in ni, imate problem ... lahko velik, ce nimate reciva Buyer Protection Money back guarantee -- tisto PayPal, dispute je itak premalo in brez veze tukaj, ker ... stvar lahko crkne, oz. se pojavijo problemi kasneje ...

Tudi tole imajo napisano:
https://osmc.tv/vero/#vero-order
Where does Vero 4K + ship from?
Vero 4K + ships from the UK to anywhere in the world with 3-5 day delivery.

Tole ne pije vode, morda POSLJEJO v 3-5 dneh, ampak dostava tole sigurno ni v 3-5 dneh izven UK ... worldwide pa niti v sanjah (you know, i am from Vanuatu, and I want this delivered in 3-5 days to my address ... dream on, my friend is from Beirut, do you deliver to his address ... of course you do, ampak elektrika je tam malo problem zadnja leta, vsaj od tiste eksplozije dalje ...)!

Skratka, poglejte drugje, za nekaj, kar lahko vrnete ali pa vam vrnejo denar preverjeno, ce prejmete 'Item not as described' ...

Precej ljudi kupuje na AE, niti slucajno pa to ni edina/prava/dobra opcija ... shop arround ... buy elesewhere, not from this seller!

Odlocitev je vedno in samo vasa, ker vi placate in le vi veste kaj vi rabite in za koliko denarja ... IMHO!

Zgodovina sprememb…

misek ::

AEx_1-7 je izjavil:

OSMC je pa ja resna firma, ki proda na tone njihovih naprav. Zgleda se pa Sam ni potrudil, da bi EU kupcem omogočil boljšo nakupno izkušnjo.

misek je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

OSMC je pa ja resna firma, ki proda na tone njihovih naprav. Zgleda se pa Sam ni potrudil, da bi EU kupcem omogočil boljšo nakupno izkušnjo.

Super potem ... OP ima vec info in se lahko odloci dalje. Ce se ne potrudi, kupimo pac drugje ...

Ampak tema je AE, tole je off-topic tule ... tako da koncajmo ...

Sem napisal, robe ne poznam (niti me ne zanima), ampak nacin prodaje je 100 let za casom ... avoid!

Zgodovina sprememb…

OK.d ::

Ali je kje še kakšna bolj ugodna varijanta za te motion senzorje, recimo pošiljanjene z CZ, Poljske?
https://www.aliexpress.com/item/1005003...
LPOK.d

OK.d je izjavil:

Ali je kje še kakšna bolj ugodna varijanta za te motion senzorje, recimo pošiljanjene z CZ, Poljske?

A mora biti NUJNO iz eu poslano, ker se mudi, ali, ker ponudba bo slaba?

delfinus ::

AEx_1-7 je izjavil:

delfinus je izjavil:

Ne skrbi, vsebina ni nateg. Nateg je samo, da ni bilo poslano z Aliexpress Standard Shipping, ki je seveda za njih drazji kot pa China Post.

Torej ocitno SCAM! In to je bilo jasno ze takoj, ko ste dobili TN ...!

Ker tale
Jachor Store
92.5% Positive feedback
AliExpress Seller Since: 18 May 2021
je ocitno malo svoh:
Item as Described
4.6 Below Average
Communication
4.5 Below Average
Shipping Speed
4.5 Below Average

Se enkrat narocite pri istem potem, pa je ...
Like I care!

S***r
SI
Color: 1pc Black Logistics: Fedex IE
i didnt get the product 13 Sep 2021 11:25

Ostai kupci so pa fake/kupljeni review-i ... from MX, RE, ZM!

Torej, da zakljucim zgodbo glede moje metal kljuke narocene preko Alija. Paket bi moral biti poslan preko Aliexpress Standard shipping (free v casu narocanja), a je bil poslan preko China Post. Kljub vsemu sem se odlocil, da sprejmem paket, da vidim kaksen bo postopek in ob morebitnem oracunanem davku pri nas pac zahtevam povracilo le tega preko Alija. DDVja mi SI cariniki niso obracunali, samo 2.5EUR za stroske obdelave. Posiljka je tako verjetno imela vse glede glede IOSS. Na pakatu kaksne posebne oznake glede tega ni bilo. Se celo zabrisane so bile oznake, da se je komaj videlo. Normalno, saj je paket bouncal vec kot 60 dni, kar 9x preden, preden je odsel iz letalisca v Pekingu. Item sam kot tak, tako kot mora biti, vredu in varno zapakiran.
lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

AEx_1-7 je izjavil:

OK.d je izjavil:

A mora biti NUJNO iz eu poslano, ker se mudi, ali, ker ponudba bo slaba?

Po resnici, ne da se mi čakat.
LPOK.d

delfinus je izjavil:

Torej, da zakljucim zgodbo glede moje metal kljuke narocene preko Alija. Paket bi moral biti poslan preko Aliexpress Standard shipping (free v casu narocanja), a je bil poslan preko China Post. Kljub vsemu sem se odlocil, da sprejmem paket, da vidim kaksen bo postopek in ob morebitnem oracunanem davku pri nas pac zahtevam povracilo le tega preko Alija. DDVja mi SI cariniki niso obracunali, samo 2.5EUR za stroske obdelave. Posiljka je tako verjetno imela vse glede glede IOSS. Na pakatu kaksne posebne oznake glede tega ni bilo. Se celo zabrisane so bile oznake, da se je komaj videlo. Normalno, saj je paket bouncal vec kot 60 dni, kar 9x preden, preden je odsel iz letalisca v Pekingu. Item sam kot tak, tako kot mora biti, vredu in varno zapakiran.
lp, d.

Torej, ko je koncno lahko zapustil CN (imamo sedaj enega takega, se vrti ze 3 tedne (15-krat, isto Beijing), ampak ne na izvoznem pregledu, ampak ob vstopu na letalo, ker ga avio ne sprejme) -- ocitno je neka vrednost toliko padla, da je slo skozi ... radioaktivno morda ... ce je alu, kaj pa vem, nekaj je bilo le narobe izgleda.

Skratka, ja nalepke to thermo-print in na svetlobi zbledijo, ker print ni na poliester/resin in ni UV obstojno dolgo.

Ce je VAT bil OK za CP/FURS, potem sigurno IOSS od AE in tole gre sedaj skoraj vedno skozi, tukaj ni druge (elektronska najava posiljke je kljucna zanje, to je vse elektronsko in preverljivo, kaj PISE na paketu ni relevantno za IOSS).

Sedaj pa DISPUTE, pa da vidimo koliko bodo vrnili ...
Pa review nakupa napisite, da vidimo se to ... ker tale prodajalec odgovarja na tole ...

Kdo vam je vozil letalsko, Beijing je verjetno Korean, AF, Swiss verjetno ne ...?

Zgodovina sprememb…

AEx_1-7 je izjavil:

misek je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

Super potem ... OP ima vec info in se lahko odloci dalje. Ce se ne potrudi, kupimo pac drugje ...

Sem napisal, robe ne poznam (niti me ne zanima), ampak nacin prodaje je 100 let za casom ... avoid!

Samo še tole komentar, potem pa zaključim. Sicer gre za znan proizvod, se pa očitno niso pripravili na 1.7.2021... Mi je odgovoril, da je firma sicer bial v IOSS registru, ampak da niso več, ker naj bi stranke zaradi tega plačevale dvojni davek. Malo čudno, saj je namen IOSS ravno to, da se izogneš plačevanju dvojnega davka... Nič, iščem drugi TV-box.

rs1975 je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

...

Samo še tole komentar, potem pa zaključim. Sicer gre za znan proizvod, se pa očitno niso pripravili na 1.7.2021... Mi je odgovoril, da je firma sicer bial v IOSS registru, ampak da niso več, ker naj bi stranke zaradi tega plačevale dvojni davek. Malo čudno, saj je namen IOSS ravno to, da se izogneš plačevanju dvojnega davka... Nič, iščem drugi TV-box.

OK, potem kot receno -- iscite drugje, tole smrdi in je (prevec) rizicno ... ce se ne pripravis in nisi konkurencen/aktualen, gredo kupci hitro drugam, sploh pri taki robi, kjer je ponudbe morje ... ce pa so res top-shit, je pa se toliko bolj cudno, da se takele amaterske gredo ... ne prodajo v EU dovolj ... meni ze izgleda tako ... ali pa imajo druge kanale ... ne vem, me ne zanima ta roba ... ampak MO je sumljiv -- AVOID!

Zgodovina sprememb…

Groot ::

rs1975 je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

misek je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

Tole je drugače kar ok pristop. Sam imam pri sellerjih, ki niso gotovi, da bodo naredili stvar kot je treba, veliko raje da preprosto ne zaračunajo DDV. Tako točno veš kakšen bo tvoj končni strošek. Glede na to da bi poslali iz UK, bi se pošiljka tako ali tako skorajda gotovo ustavila na pošti in bi plačal vsaj 2,5 eur. V tem primeru pa tudi točno veš da te čaka še DDV in vsaj ne pride do tega da bi ga plačal dvakrat.

goba ::

Poštne poti se počasi zapirajo. Ne vem, če so/bojo problemi tudi s pošiljkami iz Kitajske,
ampak iz Tajske, Indonezije, Pakistana... v Slovenijo, je poštni promet ustavljen. ;((

vir?
LPOK.d

OK.d je izjavil:

vir?

Jaz sem vir, ki od tam kdaj kaj naroči.

Ales ::

goba je izjavil:

OK.d je izjavil:

vir?

:))

goba je izjavil:

OK.d je izjavil:

vir?

Kdo pa vam tole, kar narocate tam, vozi za vas v SI, ker vasa narocila niso AE, ali pac?

... sem vseeno malo pogledal par virov v smislu:
- Thailand Post
- Pos Indonesia
- Pakistan Post

nic posebnega ni videti na hitro ... morda je narocen na kaksne PS novice in imajo tam kako obvestilo ... ne vem, ker tisto nimam ... ker ne rabim, itak je merodajno za iz SI tja, ne pa vhodno ...

Ampak Pakistan Post, so kar OK, kar dobri tracking podatki, AE stvari tja gredo ponavadi preko TR ali pa MY, China Post je direkt jasno, pa potem Pakistan Post dalje itak ... Karachi IMO, Islamabad GPO, ... to je kar solidno pokrito (ChinaAir leti ponavadi za CP) ... tako da, verjetno se malo sali ... iz dolgcasa ... off-topic, itak ...

V TH gre ponavadi preko SG, podobno kot PH, IN ... pac Azija ... Vanuatu je pa malo drugace ... to pa je res, ja ...

Ne ni AE. In ne potrebujem nasvetov.
Pravim samo, da se stvari globalno koronalno komplicirajo.
Upam, da se težav ne naleze tudi AE.
Malo se dajte umirit. Bi šlo?

goba je izjavil:

Ne ni AE. In ne potrebujem nasvetov.
Pravim samo, da se stvari globalno koronalno komplicirajo.
Upam, da se težav ne naleze tudi AE.
Malo se dajte umirit. Bi šlo?

Se pravi off-topic provokator ... kot je bilo za slutiti ja ...
Umirite lahko stvari sami na izvoru, tako da ne post-ate off-topic ... ker moj odgovor je AE in on-topic ...

Zgodovina sprememb…

poki66 ::

Naročil sem nekaj kondenzatorjev preko Cainiao Super Economy for Special Goods.(na aliexpressu je sledilna številka LP00476274757309 ) To naj bi šlo preko DE. danes sem pa dobil obvestilo iz Ship24 - Tracking z sledilno številko US002633955UZ. Mislim, da je to za te kondenzatorje, ker drugega nisem kupoval v zadnjem času.Prosim g. AEx_1-7 če mi preveri ali je bilo poslano z izbrano pošto.

Gapi ::

Če naročim LiPo baterijo kot je: LiPo baterija AE jo bom dobil ali ne? Vprašenje tukaj je kako je z pošiljanjem baterij iz kitajske.
No person is rich enough,to buy back his past.

poki66 je izjavil:

Naročil sem nekaj kondenzatorjev preko Cainiao Super Economy for Special Goods.(na aliexpressu je sledilna številka LP00476274757309 ) To naj bi šlo preko DE. danes sem pa dobil obvestilo iz Ship24 - Tracking z sledilno številko US002633955UZ. Mislim, da je to za te kondenzatorje, ker drugega nisem kupoval v zadnjem času.Prosim g. AEx_1-7 če mi preveri ali je bilo poslano z izbrano pošto.

POGLEDAM in javim kaj je tole ...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Gapi je izjavil:

Če naročim LiPo baterijo kot je: LiPo baterija AE jo bom dobil ali ne? Vprašenje tukaj je kako je z pošiljanjem baterij iz kitajske.

Ce ne prejmete narocila je '75-Day Buyer Protection Money back guarantee' in DISPUTE --> REFUND, kot sicer v primerih, ce blaga ne prejmete.
Baterije potujejo obicajno ground/rail, letalsko sicer je mozno, ker tole, kar je v linku, je dokaj malo in Li Po Polymer Battery, je pa dostava 30-50 dni, lahko tudi vec, zal.

XINJ Li-po battery Store
97.4% Positive feedback
Item as Described 4.8 Above Average
Communication 4.8 Above Average
Shipping Speed 4.7 Above Average

https://www.aliexpress.com/item/3299755...
XINJ 3.7V 1200mAh Li Po Polymer Battery 503759 JST-PH 1.0/1.25/1.5/2.0/2.54mm Plug For GPS PDA Camera Navigation Music Player
4.8 4 Reviews 10 orders
US $8.00
Price includes VAT
Nominal Voltage: 3.7V
Ships From: CN

Shipping: US $9.63
To Slovenia via Seller's Shipping Method
Estimated delivery on Jan 04

Izgleda legit prodajalec in artikel, ni velika trgovina, ampak deluje/izgleda OK, polariteta pravi 1 kupec iz FR da je obrnjena kot je sicer obicajno primer/navada, ampak to itak pomerite, ko blago prejmete in preverite ali vse deluje pravilno in je blago OK, kot je opisano, ne v okvari, napacno, fake, kapaciteta manjsa kot navedeno, rabljeno, ...

Edina moznost posiljanja je 'Seller's Shipping Method', kar je za baterije dokaj obicajno/zelo pogosto, kako bo poslano torej ni znano ... ker to vse organizira prodajalec sam, kako ne navaja ... torej postopek v SI je zelo verjeten scenarij, ni pa nujno, ko prejmete TN bo vec jasno kako in kaj.
Za nekatere EU drzave ima poleg tega tudi 'China Post Registered Air Mail', ampak ne za SI, tudi cena transporta je tam nizja, okoli 5-6 USD in enaka za obe metodi, kupci so prejeli po obeh variantah, tako je navedeno.

Zgodovina sprememb…

AEx_1-7 je izjavil:

poki66 je izjavil:

POGLEDAM in javim kaj je tole ...

Link do robe mi se dajte, da vidimo prodajalca ... ter
Pod Order Details -- najdite rubriko:
Or you can track orders on below sites:
KAJ PISE TUKAJ

Zgodovina sprememb…

Povezava do robe:
https://www.aliexpress.com/item/1005002...

vi ste napisali: Pod Order Details -- najdite rubriko:
na strani --> My AliExpress > Order List > Order Detail nisem našel rubrike točno s temi besedami "
Or you can track orders on below sites:"
V rubriki " Product Details Price Per Unit Quantity Order Total Status " Naprej od status nižje piše tole:
Cainiao Super Economy for Special Goods
Free Shipping
Estimated Delivery Time:58-58 Days
Will be shipped within (Business days)7 Days

Pod tabelo "Logistics Information: " " Details " piše:

Tracking information is available within 5-10 days. You can track your order here 菜鸟特货专线-超级经济.
菜鸟特货专线-超级经济 je link do pvezave --> https://global.cainiao.com/?spm=a2g0s.9...

Upam, da bo sedaj dovolj informacij.

poki66 je izjavil:

Povezava do robe:

vi ste napisali: Pod Order Details -- najdite rubriko:
na strani --> My AliExpress > Order List > Order Detail nisem našel rubrike točno s temi besedami "
Or you can track orders on below sites:"
V rubriki " Product Details Price Per Unit Quantity Order Total Status " Naprej od status nižje piše tole:
Free Shipping
Estimated Delivery Time:58-58 Days
Will be shipped within (Business days)7 Days

Pod tabelo "Logistics Information: " " Details " piše:

Tracking information is available within 5-10 days. You can track your order here 菜鸟特货专线-超级经济.
菜鸟特货专线-超级经济 je link do pvezave --> https://global.cainiao.com/?spm=a2g0s.9...

Upam, da bo sedaj dovolj informacij.

Hvala, UPAM tudi sam ... tole je cudno, ampak imam premalo info zaenkrat, bo potrebno najti se dodatne, javim ko vem vec, tole gre preko RU in je problem, zaenkrat se ni fizicno zapustilo CN, je pa na izhodu od tam trenutno ... povejte mi se nekaj ... ste Ajdovscina ali ne? Pogledal link in robo -- seller je legit, tole spila OK, ste ze narocali pri njih kdaj v preteklosti?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

Ajdovščina
Nisem še naročil pri njih.
Če ni poslal z izbrano pošto bom sprožil spor, ker ne mislim plačevati še pošti.

poki66 je izjavil:

Ajdovščina
Nisem še naročil pri njih.
Če ni poslal z izbrano pošto bom sprožil spor, ker ne mislim plačevati še pošti.

OK, potem tole fake-track ni, ampak je samo 1 vir, 4PX nima forward-track na UZ NIKJER (ni v redu tole, ampak lahko je tudi tako OK, neka nova varianta pac, SunYou je tole vedno vozil preko HK --> DE, vase SunYou nima nikjer ... torej ... YanWen tudi ne (UZ je sel preko njih v SI, vedno) ... Cainiao nima (se) podatka, ki ga rabimo, da preverimo ... vec ZAL trenutno se ne veva, ker ni podatkov dovolj, ampak tale seller takole (Cainiao Super Economy for Special Goods) posilja po celem svetu, proda precej, edina druga opcija je 'Special Line-YW', dokaj drago, ostalo so pa opcije 50+, kar itak odpade, ker je predrago ... NIMA pa NIKJER 'Seller's Shipping Method' ... koliko je te vase robe, to je nekaj zelo zelo malo, kajne ... je 50g realno ali ne?

Najdite tole za/pod Order, mora biti, ker TN vam je vnesel seller, kot dokaz da je odposlal v roku:

Seller je legit, tole spila OK (caps niso fake, roba dela, kupci pravijo da je zelo v redu, obstaja dolgo, ...). Robe pac ne prevzamete ko pride v SI, in narocite lahko takoj tudi drugje, ker tole ne pride letos v SI, zelo verjetno ne, ker je 60 dni dostava, pa gneca povsod! Ampak pocakajva se malo, ne hiteti ... itak denarja ne bo nazaj dokler 75 dni ni mimo ... PS v SI, brez da VI narocite, ne morejo NIC ZARACUNATI, ker ni podlage!

Zgodovina sprememb…

ni neka vrednost; Product properties: 25V 470uF 20PCS , $1.89 , a na to plačat 2,80€ se mi zdi neumno, če ni treba.Kondiče rabim za monitor a sem začasno popravil z dvemi ki sem jih našel na starih vezjih.

poki66 je izjavil:

ni neka vrednost; Product properties: 25V 470uF 20PCS , $1.89 , a na to plačat 2,80EUR se mi zdi neumno, če ni treba.Kondiče rabim za monitor a sem začasno popravil z dvemi ki sem jih našel na starih vezjih.

Ja, sigurno ... OK, potem poznate robo, elektronik/praktik/lotamo (caps so se pac napihnili, poznamo, junk roba, za en drek elektrolit, samsung, ane?), take nucamo, clovek ZNA, ne gobca v tri krasne in nima pojma o pojmu -- SUPER!

Tole je reciva fina ilustracija gobcanja:
https://slo-tech.com/forum/t792582/p736...

Ja pa hudica, ce te trese, pac daj ze roke ven iz 220V elektro vticnice ... in ne beri (saj nihce nic ne razlaga tebi), KER JE SMRTNO NEVARNO TOLE LAHKO! Urgenca pa ne dela, ker je vse bolano povsod ... kaj sedaj, bo se kdo umrl, potem bom pa se tega kriv ... jao!

Evo problema -- tisti Mandarin pravi tole:
Rookie Special Cargo Line-super Economical. Rookie Special Cargo Line-Super Economical

Slab prevod jasno -- kao:

Od kje ste prebrali/dobili potem ta vas 4PX TN:
LP00476274757309
Ker slo je takole:
2021-10-31 pobrano, Shenzhen (naroceno/placano verjetno dan pred tem)
2021-11-03 predano naprej, Shenzhen Dongfeng Gangcang
in to je to, zaenkrat ...

Zgodovina sprememb…

Na email (uprabljam ga izključno za komunikacijo z aliexpres in nihče drugi ne ve za njega, nikoli nisem dobil na njega trash mail) sem dobil obvestilo iz Ship24 - Tracking no-reply@ship24.com - Tracking z sledilno številko US002633955UZ Vaša pošiljka je na poti! Dobra novica, vašo pošiljko US002633955UZ obdeluje distributer in bo kmalu prispela.
To e-poštno sporočilo je Ship24 poslal samodejno, nanj ne odgovarjajte. Ker je to edina roba katero imam v naročilu sem to povezal z kondenzatorji naročilo LP00476274757309

poki66 je izjavil:

Na email (uprabljam ga izključno za komunikacijo z aliexpres in nihče drugi ne ve za njega, nikoli nisem dobil na njega trash mail) sem dobil obvestilo iz Ship24 - Tracking no-reply@ship24.com - Tracking z sledilno številko US002633955UZ Vaša pošiljka je na poti! Dobra novica, vašo pošiljko US002633955UZ obdeluje distributer in bo kmalu prispela.
To e-poštno sporočilo je Ship24 poslal samodejno, nanj ne odgovarjajte. Ker je to edina roba katero imam v naročilu sem to povezal z kondenzatorji naročilo LP00476274757309

Aaaaa, glej glej ... tole pa je koristna info ... bom iskal dalje ... Clevya je tole pobrala v CN in sedaj je na poti v Tashkent, kjer bo predano Halkaro Pochtamt in potem gre preko RU naprej do Litve in potem pocasi proti LJ ... ampak tole je definitivno ... ne vem se kaj je, bom pa ugotovil ... postopek bo tole v LJ, zal 100% -- ampak do tja je se dolgo -- ce rabite robo, narocite drugje z AESS ... moj predlog, ker tole je pa IGNORE, DISPUTE --> GOODS ARE NOT RECEIVED --> REFUND --- realno ni druge, zal ...

Ne najdem nikjer se nic ... tole DE ni, zal, ko dejansko pride v UZ in gre naprej postane UPU in je UPU do vasega nabiralnika ... ni druge, zal ... bova v stiku, kakor bo potreba ...

Ker MORA biti navedeno v 'Or you can track orders on below sites:' da je tak in tak TN, ali pa 'Seller's Shipping Method' ... tole vase ni nic od tega, ampak nek 4PX handover ... res cudno ...

Zgodovina sprememb…

kaj se vam zdi a ta bo uredu? https://www.aliexpress.com/item/1005002...

poki66 je izjavil:

kaj se vam zdi a ta bo uredu? https://www.aliexpress.com/item/1005002...

Pogledam in javim, a roba/caps je za vas OK, cena, spec., ...?

Zgodovina sprememb…

Pa se en problem je pri tem vasem, ki je sedaj na poti v UZ -- v AE sistemu ni (oz. se/sploh ni) zaveden kot ZE POSLAN, ampak kot da sele bo poslan in to v do 7 DELOVNIH DNEH od narocila/placila -- torej reciva do vkljucno 10.11.2021, kar se ni, in potem tudi TN lahko kasni, tudi do 1 teden je ze bilo, da je dejansko potrjeno s strani 1. prevoznika, kot na poti in je TN preverjen, kot poslano na vas naslov:
- Will be shipped within (Business days) 7 Days
- Tracking information is available within 5-10 days

Se pravi, odprto da ODPOSLJE v roku, ker ce ne odposlje v roku, in tega AE ne more potrditi pri 1. prevozniku, potem je Order Closed/Canceled avtomaticno, se zapre in dobite REFUND, avtomaticno ... bomo videli kaj bo v sistemu AE dejansko se zgodilo ... ker nacin do sedaj ni obicajni, kot imamo izkusnje, ampak neka nova/cudna/po-domace varianta ... ampak pomembno je, da imate '75-Day Buyer Protection Money back guarantee' in kritje je -- ker to je pomembno!

Za tega novega, pa takole:
Seller je OK izgleda, takole

GOLENRIDA Store
98.5% Positive feedback
This store has been open since Dec 13, 2020
Item as Described 4.9 Above Average
Communication 4.8 Above Average
Shipping Speed 4.8 Below Average

20PCS Electrolytic capacitor 25V470uF 8*12mm SMD aluminum electrolytic capacitor 470uf 25v
1 order/0 reviews
-- nihce tega se ni potrdil/prejel, tako da ne veva, ampak glede na ostalo, bo OK, najverjetneje
US $1.13 / lot (20 pieces)
Price includes VAT
Shipping: US $0.86
To Slovenia via Cainiao Super Economy for Special Goods
Estimated delivery on Jan 03

Torej, ampak EDINA OPCIJA POSILJANJA je tole isto (Cainiao Super Economy for Special Goods), cena je korektna (obojega, robe in voznine), DE je reciva drazje, IT isto drazje, HU, HR je podobno kot SI ... rok dostave prakticno enak za vse ... torej ista pot v EU blizu nas povsod ... looks OK, legit.
Ampak, seveda, mala vrednost, mala posiljka in jasno POSTOPKI da/ne ...
Dokler nimava dejanskega TN ne veva, zal.
Narocite, 2 USD bo lezalo (ponovno) pac v CN 75 dni, v skrajnem primeru, optimalno, dobimo OK TN in pride v sredini Dec. 2021 k vam, vse OK.
Odlocitev je vasa ... ce je tako kot mora biti (je pa teh narocil zal zelo malo, imam jih manj kot 10 v zadnjih 90 dneh, ampak VSI ok, brez izjem) potem bo takole za SI:
UNREG.
SunYou Logistics --> Deutsche Post (IPZ 2)
25+ dni za 'to Slovenia via Cainiao Super Economy for Special Goods'
LPxxx --> SYxxxx --> 300xxxxx
--mikro-paketi, sub 100g--
NO DECLARATION/NO VALUE

To je to, racunajte pa da ne bo 25 dni, ampak cca. 35, ker je gneca v HK in sicer ...

Zgodovina sprememb…

dirkac71 ::

Nekaj časa nisem spremljal teme in me zanima na aliexpress pri komu naročiti da se izognemo carini, se pravi da pride iz nekega EU skladišča, jaz pa še ob naročilu plačam tisti davek in dobim stvar direktno v kaslc. Gre pa za par stvari, vrednosti od 10 - 30€.

dirkac71 je izjavil:

Nekaj časa nisem spremljal teme in me zanima na aliexpress pri komu naročiti da se izognemo carini, se pravi da pride iz nekega EU skladišča, jaz pa še ob naročilu plačam tisti davek in dobim stvar direktno v kaslc. Gre pa za par stvari, vrednosti od 10 - 30EUR.

Carina je nad 150 EUR, torej za vas to ni predmet.

Tole je lahko za osnovo:
https://slo-tech.com/forum/t586896/p735...

Za skladisca znotraj EU je lahko vse mogoce -- ni moc genericno nic predlagati, ker ne obstaja 'poenotenje', pac poiscite glede na vrsto blaga in trenutno ponudbo.

Zgodovina sprememb…

Torej če izberem aliexpress standard shipping ali drugo sprejemljivo bom dobil direktno v kaslc brez tistih trapastih 2.5€ + 25% davka ?

dirkac71 je izjavil:

Torej če izberem aliexpress standard shipping ali drugo sprejemljivo bom dobil direktno v kaslc brez tistih trapastih 2.5€ + 25% davka ?

VAT/DDV na AE SEVEDA placate ... ker je tako po pozitivni zakonodaji pac obvezno ... kot vam pise 'Price includes VAT'.

AESS je DDP svojstvo in direkt v nabiralnik do 150 EUR. TN je HU ali pa NL .

Davek na AE vem da plačam, govoril sem o tistem dvojnem davku na carini oz. pošti.

So vsi pošiljatelji iz pozitivnega seznama direktno v nabiralnik ali samo aliexpress standard in aliexpress saver ?

dirkac71 je izjavil:

Davek na AE vem da plačam, govoril sem o tistem dvojnem davku na carini oz. pošti.

So vsi pošiljatelji iz pozitivnega seznama direktno v nabiralnik ali samo aliexpress standard in aliexpress saver ?

100% sicer ni nic, ampak da, ce je pyg zavedel kot 'sprejemljivo', potem to pomeni, da se potrebni postopki opravijo ze pred prihodom v SI, v SI je samo se dostava. Ko prejmete TN lahko z gotovostjo povem vec (oz. je ze navedeno na pyg seznamu)!

Saj imate izkusnje s tistimi SYxxx --> UAxxxSB
Tukaj pac NI tako ... ce je 'sprejemljivo', sicer pa JE tako, ce je 'ne-sprejemljivo'!

Ce boste slucajno zeleli tole 'Cainiao Super Economy for Special Goods' pocakajte in ne narocite na tak nacin, ker se nekaj s tem dogaja in se preverja kaj je na stvari -- ampak zaenkrat ne kaze, da bi bil problem Cainiao ali pa 4PX, ampak PRODAJALEC (samovolja neke vrste, ampak se ni potrjeno z gotovostjo, gre pa za 1 sam primer izpred nekaj dni, ki je 'dobil' UZ, tukaj je bilo ze napisano o tem danes ... in vceraj).

Zgodovina sprememb…

V primeru ponovnega placila VAT v SI boste dokazila predlozili v DISPUTE in predlagali REFUND; povracila raznih stroskov postopkov pa so lahko vprasljiva, namrec:
Information on additional charges
For items delivered from outside the European Union, you may be subject to additional charges for VAT and, when applicable, customs duties in your country. If AliExpress is obliged by law to collect VAT, you will see the VAT inclusive price at checkout. For more information about these costs, please contact the tax and customs authorities in your country.

bill156 ::

Sem danes preveril kako AE preračunava dolarje v evre in ugotovil, da so si dvignili maržo čez 3%

Primer:
AE $ 6,66 (plačano v $)
SKB EUR 5,79 (konverzija SKB banke)
AE EUR 5,97 (AE cena, če izbereš EUR)

AE marža za konverzijo iz USD v EUR je za 3,11% višja od naše banke. Noro!

Kot je že bilo omenjeno v tej temi: na AE kupujte izključno v USD

Objavljam, ker sem zasledil da je bila zapisana razlika 1,5%. Situacija je bistveno slabša.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bill156 ()
««
136 / 197
»»