Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
Temo vidijo: vsi
blink ::
Ali je ze kdo vracal paket prodajalcu na Aliexpress?
Boš presenečen da prek pošte sploh ni drago oziroma isto kot če bi poslal npr. v bosno.
Je pa druga zadeva, če pošiljaš kitajcu v reklamacijo in boš ti prejel nov ali popravljen izdelek nazaj bi to lahko pomenilo da ti dacarji ponovno zaračunajo dajatve. Za ta namen se upoabi začasni izvoz. Problem pa je da ga delajo samo v Ljubljani na barju (mogoče imajo tudi v MB, moraš preverit)
Ne, poslal bi nazaj in dobil full refund. Bom videl kaj bo Aliexpress predlagal v dispute. V tem primeru odpade ukvarjanje s carino?
matobeli ::
Ma nevem točno. Pomoje moraš vseeno kot reklamacijo poslat ker so tudi za prodajalca stroški lahko. Najbolje da se s prodajalcem uskladita.
Nisem točno za AE tega počel oziroma kadar sem imel opravka z AE ali podobnimi trgovci ki niso imeli EU vračila sem vedno obdržal izdelek in dobil refund.
Nisem točno za AE tega počel oziroma kadar sem imel opravka z AE ali podobnimi trgovci ki niso imeli EU vračila sem vedno obdržal izdelek in dobil refund.
predi ::
*sigh* Naročil nekaj v začetku meseca, seller je za dostavo imel na voljo samo YFH Special Standard (baterije), danes prek trackinga videl, da Pošta ni mogla dostavit. Kličem tja, se prebijem prek njihove digitalne asistentke in mi človek na drugi strani pove, da paket s podano tracking številko nima nobenih podatkov o prejemniku razen poštne številke. Baje so drugo samo neke zvezdice in drugi posebni znaki. Hkrati mi pove, da ne morem storiti nič in da bo to poslano nazaj pošiljatelju in da lahko samo slednji razreši nastalo zagato. Kontaktiram sellerja, zaenkrat radio silence, ampak nekako vem, da ne bom na tisti strani dosegel ničesar. Naslov pa v AliExpressu štima, nanj sem prejel ogromno paketov brez problemov, sicer prek AE standard/selection/... Čista je*a in nepotrebno zapravljanje časa.
lolipop2 ::
Naročil sem nekaj iz AE v vrednosti 13€. Vendar je artikel drugačen od tistega, kar je bilo v ponudbi s fotografijami. Kakšna je verjetnost, da bo prodajalec želel, da za refund pošljem artikel nazaj?Piše sicer free returns.. ampak ne vem, če se mi da s tem ukvarjat
k4vz0024 ::
Naročil sem nekaj iz AE v vrednosti 13€. Vendar je artikel drugačen od tistega, kar je bilo v ponudbi s fotografijami. Kakšna je verjetnost, da bo prodajalec želel, da za refund pošljem artikel nazaj?Piše sicer free returns.. ampak ne vem, če se mi da s tem ukvarjat
Velika, čeprav je to nateg oz. goljufija! Ko jim poveš to v faco se delajo užaljene...hkrati pa platforma trdi, d spoštuje Eu pravo, kar prepogosto ne drži...ko jih ujameš na laži je njihov ego neznsko prizadet.
Znida ::
Izbereš da želiš full refund. Verjetno bo rekel, da pošlji nazaj(na svoje stroške). Predloži dokaze (slike, morda video) in oddaj in se bo Aliexpress odločil. Večinokrat v tvojo prid. Jaz še nisem izgubil nobenega disputa.
delavec44 ::
Čudno, v zadnjem času v tej temi in drugod je ze polno ljudi izgubilo dispute. Tudi če zadeva sploh ni prišla.
Groot ::
Tudi jaz nisem še nikdar izgubil disputa. Res pa je, da ga redko sploh moram sprožiti, saj pač ne kupujem najcenejše opcije z 2 ocenama.
Po mojih opažanjih največ problemov na AE izhaja iz tega, da folk naroči najcenejšo opcijo, ki jo vidi. Pri tem pa seveda ne pogleda, da ima prodajalec samo par ocen in je začel delovat pred enim mesecem. Jebat ga, to kar kliče po tem, da te nategnejo.
Po mojih opažanjih največ problemov na AE izhaja iz tega, da folk naroči najcenejšo opcijo, ki jo vidi. Pri tem pa seveda ne pogleda, da ima prodajalec samo par ocen in je začel delovat pred enim mesecem. Jebat ga, to kar kliče po tem, da te nategnejo.
Imam opcijo full refund, samo moram na pošto it. Kar se mi ne da v tem kaosu na cestah. Pa če bi slučajno moral še sam plačati pa potem dokazovati in zahtevati poštnino nazaj... eh...
Druga opcija pa je vračilo delni refund 3€
Glede na to, da bi lahko en del paketa porabil, bom verjetno kar to vzel.
Druga opcija pa je vračilo delni refund 3€
Glede na to, da bi lahko en del paketa porabil, bom verjetno kar to vzel.
"If you do not get a label but only a return address, please send your order at your own expense first and negotiate with the seller if the seller needs to pay return shipping fee."