Forum » Omrežja in internet » Chrome - grdo renderiranje teksta
Chrome - grdo renderiranje teksta
Fukomuko ::
Nenadoma se mi je na najnovejši različici Google Chrome začel tekst prikazovati zelo grdo, megleno in ponekod poudarjeno.
Primer:
Ima kdo kakšno idejo, v čem bi lahko bil problem? Ponoven zagon Chrome in računalnika ne pomaga, prav tako nisem spreminjal nobenih nastavitev. Problem je identičen v incognito mode.
Primer:
Ima kdo kakšno idejo, v čem bi lahko bil problem? Ponoven zagon Chrome in računalnika ne pomaga, prav tako nisem spreminjal nobenih nastavitev. Problem je identičen v incognito mode.
Windows 7 x64 SP1
Mislim, da že vem kje bi lahko bil problem. Pred kratkim se nameščal pisave iz skupine Helvetica Neue in s tem najbrž prepisal sistemske. Če to pisavo v developers tools (F12) odstranim iz slo-techovega CSS-a, se tekst prikaže normalno.
Za vsak slučaj bi torej prosil, da mi nekdo zazipa stock Helvetica Neue fonte iz Windows/font in nekam naloži, da jih zamenjam. Hvala :).
Mislim, da že vem kje bi lahko bil problem. Pred kratkim se nameščal pisave iz skupine Helvetica Neue in s tem najbrž prepisal sistemske. Če to pisavo v developers tools (F12) odstranim iz slo-techovega CSS-a, se tekst prikaže normalno.
Za vsak slučaj bi torej prosil, da mi nekdo zazipa stock Helvetica Neue fonte iz Windows/font in nekam naloži, da jih zamenjam. Hvala :).
garamond ::
Windowsi nimajo Helvetice (imajo Arial). Helvetica ni optimizirana za prikaz na Windowsih (vsaj znane verzije Helvetice so take), oziroma da se popravim: Windowsi niso optimizirani za prikaz Helvetice in drugih PostScript pisav. Problem nastane, ker ima veliko spletnih strani izbrano za prvo možnost ravno Helvetico (in drugo možnost Arial). Inštaliraj kakšno drugo verzijo pisave ali pa spremeni v Chromu s kakšnimi razširitvami (toda zadnji IE bi moral biti boljši v prikazu te pisave).
Sem pobrisal vse Helvetice, ki so se neverjetno zažrle v sistem, tako da jim niti Unlocker ni bil kos. Safe mode je uredil zadevo, tako da je zdaj zopet vse po starem.
Hvala
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pri ponarejanju ne uporabljajte novih pisavOddelek: Novice / Ostale najave | 8399 (4821) | Unknown_001 |
» | FF ne prikazuje ozadja.Oddelek: Izdelava spletišč | 914 (840) | OmegaM |
» | preprogramiranje znakov na tipkovnici - softwareOddelek: Pomoč in nasveti | 1663 (1600) | CaqKa |
» | Novell odprl SuSE LinuxOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4546 (3441) | BigWhale |