Forum » Izdelava spletišč » FF ne prikazuje ozadja.
FF ne prikazuje ozadja.
OmegaM ::
Pozdravljeni.
Sem popoln zacetnik za spletne aplikacije.
Za razvijanje uporabljam VS 2010 ter delam asp.net aplikacijo.
Zatika se mi na zacetku.
Torej ugotovil sem, da mi ozadja ne prikazuje v FF-u (verzija 6), medtem ko v IE8 ter IE9 deluje.
To je koda kjer inicializiram katero sliko naj nalozim.
Sem brskal po guglu pa je bilo nekaj govora o tem ampak sam nisem ugotovil kaj bi lahko bilo.
Hvala.
Sem popoln zacetnik za spletne aplikacije.
Za razvijanje uporabljam VS 2010 ter delam asp.net aplikacijo.
Zatika se mi na zacetku.
Torej ugotovil sem, da mi ozadja ne prikazuje v FF-u (verzija 6), medtem ko v IE8 ter IE9 deluje.
To je koda kjer inicializiram katero sliko naj nalozim.
body { background-image: url('../Slike/bg_new_middle_big.jpg'); background-position: center; background-repeat: repeat-x; }
Sem brskal po guglu pa je bilo nekaj govora o tem ampak sam nisem ugotovil kaj bi lahko bilo.
Hvala.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
carota, najlepsa hvala, s tem orodjem sem vsaj nekaj ugotovil.
Namrec ko preglejujem CSS sem ugotovil, da mi sploh ne nalozi oz. sploh ne izvede kaj mi dejansko pise v CSS.
Izpise namrec tole ko z firebugom preglejujem CSS:
Ampak stvarno pa imam tole:
Ce pri debugu rocno spreminjam background-image: url(/Slike/bg_new_middle_big.jpg); ali url('.../Slike/bg_new_middle_big.jpg'); mi vrne normalno ozadje.
V kolikor spet pozenem test se zgodba ponovi.
Hvala.
Namrec ko preglejujem CSS sem ugotovil, da mi sploh ne nalozi oz. sploh ne izvede kaj mi dejansko pise v CSS.
Izpise namrec tole ko z firebugom preglejujem CSS:
body { background: none repeat scroll 0 0 #B6B7BC; color: #696969; font-family: "Helvetica Neue","Lucida Grande","Segoe UI",Arial,Helvetica,Verdana,sans-serif; font-size: 0.8em; margin: 0; padding: 0; }
Ampak stvarno pa imam tole:
background-image: url(/Slike/bg_new_middle_big.jpg); background-position: center; background-repeat: repeat-x; font-size: .80em; font-family: "Helvetica Neue", "Lucida Grande", "Segoe UI", Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif; margin: 0px; padding: 0px; color:#696969;
Ce pri debugu rocno spreminjam background-image: url(/Slike/bg_new_middle_big.jpg); ali url('.../Slike/bg_new_middle_big.jpg'); mi vrne normalno ozadje.
Hvala.
carota ::
Lahko je 101 razlogov. "Web developer" addon imaš nameščen? V enem od menijev imaš "Validate HTML", ti bo napisalo ali je vse OK.
Imaš stran javno dostopno?
Imaš stran javno dostopno?
Ja, to sem namestil.
Stran se ni javnodostopna in trenutno testiram samo lokalno.
Stran se ni javnodostopna in trenutno testiram samo lokalno.
technolog ::
Hvala.
Ja, to pomeni, da ti ga asp.net nekje serje. Ali pa imaš težave s potjo.
1. Kar je v url(), naj bo v narekovajih!
2. url('.../Slike/bg_new_middle_big.jpg');
Tri pike niso veljavne v urlju. Ne bi smelo delat.
3. Če ne razumeš principa delovanja relativnih povezav, naredi absolutno povezavo, to je tako, ki ima
http://domena.nekaj/pot/do/slike.jpg.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Glede treh pik sem se zatipkal tu na slo-techu, ker pac vsega nisem kopiral, ker sem sproti spreminjal.
Hvala za nasvet.
Hvala za nasvet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podrta oblika straniOddelek: Izdelava spletišč | 1384 (1063) | echoman |
» | dve slike za ozadje hoverjaOddelek: Izdelava spletišč | 1489 (1354) | tec |
» | [CSS]Pozicioniranje footer divaOddelek: Izdelava spletišč | 2440 (2387) | amaze646 |
» | Lampp problemOddelek: Izdelava spletišč | 1684 (1587) | Slovenia13 |
» | CSS background-image in IE6?Oddelek: Izdelava spletišč | 3052 (2918) | Road Runner |