Forum » Problemi človeštva » Homoseksualnost ni bolezen
Homoseksualnost ni bolezen
Temo vidijo: vsi
Aston_11 ::
Phantomeye ::
Bo šlo ali je vprašanje prezahtevno?
Dostojanstvo in spoštovanje... Če nekdo zaradi homoseksualcev pljuva po meni oz. državi, s tem krši moje pravice do dostojanstva in izkazuje nespoštovanje -> Razlog za to bi bili zakoni, ki homoseksualce enačijo z heteroseksualci... Mačka in koza sta obe živali... Pa jih zato ne enačimo in jih drugače obravnavamo... Nimata obe živali "enakih" pravic in privilegijev... Mačka ima pogosto privilegij da je na toplem, v stanovanju, koza pa ponavadi zmrzuje v hlevu... Torej, obe sta živali a vseeno nimate enakih privilegijev... Torej iz tega lahko sklepaš, da so tako heteroseksualci kot homoseksualci oboji ljudje, pa vendar ne rabijo imeti enakih pravic...
34. člen
(pravica do osebnega dostojanstva in varnosti)
Vsakdo ima pravico do osebnega dostojanstva in varnosti.
Stari... v 21. stoletju govoriš o tem, da bi morali ljudi zaradi drugačne spolne usmerjenosti obravnavati kot manj vredne... wow, naj mi še kdo reče, da homofobija ni bolezen...
Pithlit ::
Ja pa je prepovedano...
Da se nauš u hlače pokakal.
Ja. Je prepovedano z zakonom. Ki pa je neustaven (kot je ustavno sodišče razsodilo). Trikrat lahko ugibaš kaj to dejansko pomeni. Hint: ustava je nad zakonom.
Life is as complicated as we make it...
Vajenc ::
Mačka in koza sta obe živali... Pa jih zato ne enačimo in jih drugače obravnavamo... Nimata obe živali "enakih" pravic in privilegijev... Mačka ima pogosto privilegij da je na toplem, v stanovanju, koza pa ponavadi zmrzuje v hlevu... Torej, obe sta živali a vseeno nimate enakih privilegijev... Torej iz tega lahko sklepaš, da so tako heteroseksualci kot homoseksualci oboji ljudje, pa vendar ne rabijo imeti enakih pravic...
Osnovno znanje biologije reši takšne zablode.
Človek, tudi človeško bitje (znanstveno ime Homo sapiens sapiens) je dvonožni prvak, podvrsta vrste Homo sapiens (slovensko umni človek), ki spada med velike opice iz rodu Homo.
Opice in ljudi bi torej lahko primerjal podobno kot mačke in koze. Večina homoseksualcev pa se loči od drugih ljudi le po spolni praksi, vse ostale človeške funkcije delujejo na enak način kot pri ostalih ljudeh, zato je žaljivo, da bi homoseksualcem odrekal osnovne pravice, kot je streha nad glavo samo zaradi spolnosti. Pa tudi, če je to le v prispodobi.
Ja pa je prepovedano...
(kot je ustavno sodišče razsodilo).
Res?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Ja pa je prepovedano...
(kot je ustavno sodišče razsodilo).
Res?
Če prav razumem tale neroden citat... in a nutshell baby.
Če grem pa po citatu sodit: ne, ni ustavno sodišče razsodilo da je prepovedano.
U glavnem, lahko posvajamo otroke. Ni v tem grmu zajca. Zajec se pojavlja drugje... in sicer v tem da nam je to nerazumno oteženo saj nam prek zakonov to ni dovoljeno (odvisno sicer od interpretacije - ampak v praksi se pač reče da se ne sme). Pol je pa treba skoz goreče obroče skakat pa delat sklece s trepalnicami...
Če prav razumem tale neroden citat... in a nutshell baby.
Ja, pri citiranju sem spustil "Ki pa je neustaven".
Torej a je sodišče razsodilo, da je neustavno, da lahko kot par posvajajo le poročeni pari?
Woody Allen
Woody Allen
jype ::
Vajenc> Torej a je sodišče razsodilo, da je neustavno, da lahko kot par posvajajo le poročeni pari?
Ne. Sodišče je razsodilo, da je zakon, ki zvezi istospolnih partnerjev podeljuje drugačne pravice in obveznosti kot partnerjem v zakonski zvezi, protiustaven. Šlo je za dedovanje, ampak sodba je bila popolnoma jasna: Diskriminacija na podlagi spola ali spolne usmerjenosti ni dovoljena, zato so neustavni deli zakona neveljavni (in je torej posvojitev pravno gledano mogoča na podlagi te sodbe).
Ne. Sodišče je razsodilo, da je zakon, ki zvezi istospolnih partnerjev podeljuje drugačne pravice in obveznosti kot partnerjem v zakonski zvezi, protiustaven. Šlo je za dedovanje, ampak sodba je bila popolnoma jasna: Diskriminacija na podlagi spola ali spolne usmerjenosti ni dovoljena, zato so neustavni deli zakona neveljavni (in je torej posvojitev pravno gledano mogoča na podlagi te sodbe).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
St235 ::
nope, to da je bila poresoja sprožena zaradi dedovanja ne pomeni, da ugotovitev ustavnega sodišča ni možno aplicirat na zakon kot celoto. In ustavno sodišče je jasno razsodilo, da določila, ki razlikujejo na podlagi spola in spolne usmerjenosti neustavna.
Vajenc> Torej vse po starem. Hvala.
Verjamem, da si rad to misliš, drži pa ne. Podrobnosti niso javne, ker je Lightning preveč nasilen. K sreči večina Slovencev ni.
Verjamem, da si rad to misliš, drži pa ne. Podrobnosti niso javne, ker je Lightning preveč nasilen. K sreči večina Slovencev ni.
Nasilnih. V bistvu jim je vseeno, dokler jih narobe ne vprašaš "a podpirate da loh dva pedra punčko posvojita".
D3m ::
Je dovolj drugih zadev pa damo taka vprašanja, kot jih imate vi na stranski tir.
|HP EliteBook|R5 6650U|
D3m> Je dovolj drugih zadev pa damo taka vprašanja, kot jih imate vi na stranski tir.
Se strinjam - ta vprašanja so za večino v resnici nepomembna in nanja lahko odgovori stroka.
Se strinjam - ta vprašanja so za večino v resnici nepomembna in nanja lahko odgovori stroka.
Vajenc> Torej vse po starem. Hvala.
Ja, jaz si rad mislim, da v državi lahko vsi živimo enakopravno ne glede na drugačnost. Verjetno je že bila kakšna ustavna presoja glede posvojitve neporočenih parov in glede na to si lahko predstavljamo kako enakopravno nas zakonodaja dejansko obravnava. Kako se bomo pa ljudje med sabo razumeli pa zakonodaja ne mora določiti. Ti si npr. za kolesarstvo, enakopravnost, mir, pravično porazdelitev dobrin in ostale dobre stvari, hkrati si pa zelo nesramen do drugače mislečih. Zelo verjetno premore tudi NLight (tako kot večina ljudi) dobre misli in dejanja, pri odzivu na homo posvojitev pa se očitno zaradi nerazumevanja nesramno odziva. Tukaj sta si kar podobna.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> hkrati si pa zelo nesramen do drugače mislečih.
Ne, to ni res. Nesramen sem zgolj do tistih, ki s svojim napačnim mnenjem komurkoli delajo škodo. Če mislijo drugače, je to njihova stvar.
Vajenc> Tukaj sta si kar podobna.
To se ti samo zdi, ker si na njegovem bregu, pa si v resnici ne želiš biti, ker se dobro zavedaš, kako abotno je tam.
Ne, to ni res. Nesramen sem zgolj do tistih, ki s svojim napačnim mnenjem komurkoli delajo škodo. Če mislijo drugače, je to njihova stvar.
Vajenc> Tukaj sta si kar podobna.
To se ti samo zdi, ker si na njegovem bregu, pa si v resnici ne želiš biti, ker se dobro zavedaš, kako abotno je tam.
Zgodovina sprememb…
IQ42 ::
Nasilnih. V bistvu jim je vseeno, dokler jih narobe ne vprašaš "a podpirate da loh dva pedra punčko posvojita".
Kolikor sem jaz seznanjen, menda pedrov punčke ne zanimajo
I have learned from my mistakes
and I am sure I can repeat them exactly.
NLight ::
Phantomeye je izjavil:
Stari... v 21. stoletju govoriš o tem, da bi morali ljudi zaradi drugačne spolne usmerjenosti obravnavati kot manj vredne... wow, naj mi še kdo reče, da homofobija ni bolezen...
Nihče ni rekel da jih moramo obravnavati kot manj vredne... Samo vseh privilegijev ne morejo dobiti...
Opice in ljudi bi torej lahko primerjal podobno kot mačke in koze. Večina homoseksualcev pa se loči od drugih ljudi le po spolni praksi, vse ostale človeške funkcije delujejo na enak način kot pri ostalih ljudeh, zato je žaljivo, da bi homoseksualcem odrekal osnovne pravice, kot je streha nad glavo samo zaradi spolnosti. Pa tudi, če je to le v prispodobi.
Seveda ne... Homoseksualci imajo enake pravice kot heteroseksualci, z izjemo ene - posvajanje otrok... In naj mi zdaj nekdo pove, ZAKAJ ONI MORAJO IMETI TA PRIVILEGIJ??? Je zaradi tega ogroženo njihovo življenje? Bodo zaradi tega umrli od lakote, žeje? Bodo zaradi tega živeli na cesti namesto v stanovanju? Bo zaradi tega ogrožen njihov obstoj??? NE!!! Torej ne nakladajte da je to neka diskriminacija, ker nobeden homoseksualec s tem ni prikrajšan za nobeno življenjsko nujno potrebno dobrino in prav tako ni ogroženo njegovo življenje... Posvajanje otrok je le privilegij, ki ga ne potrebujejo... imamo dovolj heteroseksualnih parov, tako da otroci ne bodo za nič prikrajšani...
NLight> ZAKAJ ONI MORAJO IMETI TA PRIVILEGIJ???
Iz istega razloga, kot mate naciji privilegij dihanja. Ker so človekove pravice enake za vse, ne glede na osebne okoliščine.
NLight> Je zaradi tega ogroženo njihovo življenje?
Absolutno.
NLight> Bodo zaradi tega umrli od lakote, žeje? Bodo zaradi tega živeli na cesti namesto v stanovanju?
Tebi očitno ni jasno, v čem je finta naraščaja?
NLight> Torej ne nakladajte da je to neka diskriminacija, ker nobeden homoseksualec s tem ni prikrajšan za nobeno življenjsko nujno potrebno dobrino in prav tako ni ogroženo njegovo življenje...
Skratka, tebe lahko zapremo, pretepamo in mučimo, dokler dobiš zrak, vodo in žaganje, da ne pogineš?
NLight> Posvajanje otrok je le privilegij
Ne. Posvojitev otroka je _njegova pravica_. Pravica otroka do staršev. Kakšni morajo ti starši biti smo že povedali: Materialno in čustveno morajo biti sposobni skrbeti za otroka. To ne vključuje ničesar v zvezi s spolnostjo, ker za vzgojo otrok ni treba z njimi ali ob njihovi prisotnosti kopulirat.
Iz istega razloga, kot mate naciji privilegij dihanja. Ker so človekove pravice enake za vse, ne glede na osebne okoliščine.
NLight> Je zaradi tega ogroženo njihovo življenje?
Absolutno.
NLight> Bodo zaradi tega umrli od lakote, žeje? Bodo zaradi tega živeli na cesti namesto v stanovanju?
NLight> Torej ne nakladajte da je to neka diskriminacija, ker nobeden homoseksualec s tem ni prikrajšan za nobeno življenjsko nujno potrebno dobrino in prav tako ni ogroženo njegovo življenje...
Skratka, tebe lahko zapremo, pretepamo in mučimo, dokler dobiš zrak, vodo in žaganje, da ne pogineš?
NLight> Posvajanje otrok je le privilegij
Ne. Posvojitev otroka je _njegova pravica_. Pravica otroka do staršev. Kakšni morajo ti starši biti smo že povedali: Materialno in čustveno morajo biti sposobni skrbeti za otroka. To ne vključuje ničesar v zvezi s spolnostjo, ker za vzgojo otrok ni treba z njimi ali ob njihovi prisotnosti kopulirat.
Zgodovina sprememb…
Oki ::
Naj se na tole obesim:
" In ustavno sodišče je jasno razsodilo, da določila, ki razlikujejo na podlagi spola in spolne usmerjenosti neustavna."
Zakaj ne grem jaz isto v penzijo kot moja soseda, ki nima otrok...? Moram delati dve leti več. Neustavno?
" In ustavno sodišče je jasno razsodilo, da določila, ki razlikujejo na podlagi spola in spolne usmerjenosti neustavna."
Zakaj ne grem jaz isto v penzijo kot moja soseda, ki nima otrok...? Moram delati dve leti več. Neustavno?
Ziga Dolhar ::
Naj se na tole obesim:
O tem so se izrekla že mnoga sodišča in ugotovila, da gre lahko za prepovedano diskriminacijo.
Zato se v Evropi starostne meje za upokojevanje med moškimi in ženskami praviloma izenačujejo.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Samo vseh privilegijev ne morejo dobiti...
Aja... zate je "pravica" zame je pa "privilegij". Dej ne se smešit.
Homoseksualci imajo enake pravice kot heteroseksualci, z izjemo ene - posvajanje otrok
Oxymoron much? Nimamo vseh pravic kot jih uživaš ti (no, imamo po ustavi... ne pa po zakonu). Zakaj jih nimamo pa ti trobiš že celo temo - zato ker smo 'napačno' usmerjeni.
Zakaj ne grem jaz isto v penzijo kot moja soseda, ki nima otrok...?
A ti kdo brani? Kakšen zakon mogoče? Kolikor jaz vem bomo hodili vsi enako v 'penzijo'. Ne glede na spol. Trenutno sicer res še ne... ampak zakon je pa že v veljavi.
Bil je pa popravljen ravno zaradi enakopravnosti. Tko da ne bluzit preveč. OK?
IQ42 ::
glede na tvoj nick bi rekel, da res takim neumnostim verjameš.
Jep. Mislim, da sem edini, ki se tukaj ne dela pametnega.
I have learned from my mistakes
Oki ::
A ti kdo brani? Kakšen zakon mogoče? Kolikor jaz vem bomo hodili vsi enako v 'penzijo'. Ne glede na spol. Trenutno sicer res še ne... ampak zakon je pa že v veljavi.
Bil je pa popravljen ravno zaradi enakopravnosti. Tko da ne bluzit preveč. OK?
Kje je popravljena verzija? Link prosim... Pa ti ne bluzi preveč, ja... Se pravi smo diskriminirani? Čeprav nihče od naju nima maternice?
Kje je popravljena verzija? Link prosim...
Zavarovanec (moški in ženska) pridobi pravico do starostne pokojnine pri starosti 65 let, če je dopolnil najmanj 15 let zavarovalne dobe.
Vir.
Pa ti ne bluzi preveč, ja... Se pravi smo diskriminirani? Čeprav nihče od naju nima maternice?
Jaz ne bluzim. Bili ste diskriminirani -> spremenili smo zakon -> zdaj smo povsem enakopravni.
Naslednjič ko zineš neumnost pa ne bit užaljen ko ti kdo reče da bluziš. Si si zaslužil.
Oki> Zakaj ne grem jaz isto v penzijo kot moja soseda, ki nima otrok...? Moram delati dve leti več. Neustavno?
Hja, v resnici ni neustavno to, da moraš _ti_ delat dve leti dlje kot _tvoja soseda_. Neustavno je to, da mora _vsak moški_ delat dve leti dlje kot _vsaka ženska_, skoraj. Če hočeš bit prej v pokoju, moraš postat dovolj resen invalid, na žalost.
Ampak to smo zdaj popravili, k sreči. Primere je vedno treba obravnavati individualno. Komot se zgodi, da dva geja ne bosta mogla posvojiti enega otroka, pa to ne bo diskriminacija, ne more se pa zgoditi, da noben gejevski par ne bi mogel posvojiti nobenega otroka, pa da to ne bi bila diskriminacija.
Druga takšna reč je bilo npr. obvezno služenje vojaškega roka. Tudi to smo odpravili.
Hja, v resnici ni neustavno to, da moraš _ti_ delat dve leti dlje kot _tvoja soseda_. Neustavno je to, da mora _vsak moški_ delat dve leti dlje kot _vsaka ženska_, skoraj. Če hočeš bit prej v pokoju, moraš postat dovolj resen invalid, na žalost.
Ampak to smo zdaj popravili, k sreči. Primere je vedno treba obravnavati individualno. Komot se zgodi, da dva geja ne bosta mogla posvojiti enega otroka, pa to ne bo diskriminacija, ne more se pa zgoditi, da noben gejevski par ne bi mogel posvojiti nobenega otroka, pa da to ne bi bila diskriminacija.
Druga takšna reč je bilo npr. obvezno služenje vojaškega roka. Tudi to smo odpravili.
GregiB ::
Listen to the man at 6:51....
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
Phantomeye je izjavil:
Nihče ni rekel da jih moramo obravnavati kot manj vredne... Samo vseh privilegijev ne morejo dobiti...
Ravno to si povedal s svojo primerjavo med mačkami in kozami. Če to ni bistvo, potem je tvoja primerjava brezpredmetna, pa ni, drugače je ne bi omenjal...
To, čemur ti praviš privilegij ni privilegij, ampak pravica.
GregiB ::
Phantomeye je izjavil:
To, čemur ti praviš privilegij ni privilegij, ampak pravica.
Mislim, da je problem v interpretaciji... Medtem, ko nekateri smatramo, da so človekove pravice danost vsem in da se je treba zanje boriti, če jih hoče kdo komu odreči smatrajo nekateri, da so človekove pravice privilegij, ki jih določena skupina "dodeljuje" sebi in drugim... V tem primeru se je treba vprašati, kdo te skupine so in po kakšnem kriteriju jim pripada naloga selektivnega dodeljevanja pravic...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
Ampak posvojitev dejansko ni 'človekova pravica'. Ne za hetero ne za istospolne pare.
Noben ni upravičen do tega, da se ga priviligira. Kar razumem kot kršenje enakopravnosti. Recimo RKC člani imajo idejo, da bi morali iti muslimani in ostali nazaj od kjer so prišli, ker da so bili RKC prvi tu. Da so bili drugi pred njimi, je predmet kolektivne pozabe. In to pride od osebe, ki je dejansko dobro izobražena, deluje razgledana, ima pa na tem področju določene težave. Problem je, ker v insticuiji recimo ne upošteva njihovih praznikov glede prehrane, RKC praznike pa.
St235 ::
Ampak posvojitev dejansko ni 'človekova pravica'. Ne za hetero ne za istospolne pare.
je pa otrokova pravica, da ima ljubeče starše in varen dom. In ne glede na vse zakone in ustavo je naša moralna dolžnost, da to zagotovimo otroku. Zato je naravnost absrudno vsako razmišljanje, da bi kakorkoli omejevali povojitve glede na spolno usmeritev staršev. Otroku je potrebno vsaj poskusi vzpostavit optimalne pogoje za razvoj in to popolnoma nedovisno od tega kakšna je spolna usmeritev staršev, ker ne obstaja in nikoli ni obstajal kakršnokoli verodostojen dokaz, da bi spolna usmeritev staršev kakorkoli vplival na kvaliteto vzgoje in življenja otroka.
Problem tega razmišljanja je znan - da otroci ne bi smeli imeti istospolnih staršev, tumbajo prikrajšani na pameti - prepričat njih pomeni, da se moraš spustit na njihov nivo, ker drugega ne razumejo - tam te pa premagajo z izkušnjami...
če imaš hipotetično sirotišnico, kjer je 1000 otrok, ki jih čaka zelo slabo življenje. Zdaj si pa predstavljajte, da imajo ti otroci možnost, da jih na enkrat posvoji 1000 homoseksualnih parov.
Bi ljudje dejansko uporabljali argumente, da to ne gre, da otrok rabi mati in očeta. In to je najbolj žalostno.
Bi ljudje dejansko uporabljali argumente, da to ne gre, da otrok rabi mati in očeta. In to je najbolj žalostno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Phantomeye je izjavil:
Bi ljudje dejansko uporabljali argumente, da to ne gre, da otrok rabi mati in očeta.
Saj to že počnejo. Tolažijo se pa s tem da otrok za posvojitev ni dovolj. Kar je sicer res, v primeru Slovenije. Ko pa pogledaš mal dlje od nosa pa hitro vidiš da je otrok namenjenih v posvojitev daleč preveč da bi si lahko (z njihovega, otroškega, vidika) privoščili takšne glupe omejitve.
Pravzaprav je glupo že to da posvojitelje posvojitev stane oh-oh-o ogromno denarja (ki bi ga lahko namenili posvojencu, če že drugam ne). Ampak ja, tko kot vse ostalo na tem svetu... so tudi posvojitve biznis (tisti tisoči otrok ki ostajajo na ta račun v sirotišnicah pa nobenega ne brigajo - še najmanj pa tiste ki so najbolj glasni kadar se gre za 'pravice' točno teh otrok).
sensei ::
Iz te teme se da izluščt, da rabmo en nov člen v ustavi, ki najstrožje, hehe, prepoveduje kakršnokoli vtikanje drugih členov ustave in zakonodajnih aktov v osebne odločitve posameznika. Kakršnikoli referendumi o tem kdaj lahko kdo prodaja in hodi kupovat, kdo se ma lahko rad, tako postanejo neustavni.
Po mojem smo hitr spet med vodilnimi u samomorih!
Po mojem smo hitr spet med vodilnimi u samomorih!
sensei> A tistim k organizirajo referendume pa tega ni noben povedu?
Jim ni treba. Pravico imajo organizirat referendum o čemerkoli.
Jim ni treba. Pravico imajo organizirat referendum o čemerkoli.
sensei ::
A to je kšna demokratična fora, organiziranje referendumov, ki so v bistvu glorified mnenjske raziskave in njihov rezultat ne more na nič vplivat.
Ker, če prav razumem, je za anti-gej publiko recimo, prvi pogoj za uspeh to, da skinejo tist člen, ki rendra vse njihove nadaljne odločitve useless?
Ker, če prav razumem, je za anti-gej publiko recimo, prvi pogoj za uspeh to, da skinejo tist člen, ki rendra vse njihove nadaljne odločitve useless?
Invictus ::
A to je kšna demokratična fora, organiziranje referendumov, ki so v bistvu glorified mnenjske raziskave in njihov rezultat ne more na nič vplivat.
Ko skinejo tisti člen, potem postanejo tudi sami ranljivi.
Recimo gayi uvedejo zakon ki predpisuje prisilno zdravljenje homofobov ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
sensei> A to je kšna demokratična fora, organiziranje referendumov, ki so v bistvu glorified mnenjske raziskave in njihov rezultat ne more na nič vplivat.
Ja, je.
sensei> Ker, če prav razumem, je za anti-gej publiko recimo, prvi pogoj za uspeh to, da skinejo tist člen, ki rendra vse njihove nadaljne odločitve useless?
Ja, ampak to pomeni, da jih država kot nacije lahko obravnava drugače in jih pomeče v jame in reče "sej ta zakon je za vse enak, vsacga človeka vržemo v jamo če je naci, če ni naci ga pa ne".
Ja, je.
sensei> Ker, če prav razumem, je za anti-gej publiko recimo, prvi pogoj za uspeh to, da skinejo tist člen, ki rendra vse njihove nadaljne odločitve useless?
Ja, ampak to pomeni, da jih država kot nacije lahko obravnava drugače in jih pomeče v jame in reče "sej ta zakon je za vse enak, vsacga človeka vržemo v jamo če je naci, če ni naci ga pa ne".
NLight ::
Ja kakšne neumnosti pa ti pišeš... Kisik je nekaj, kar ni v lasti nikogar... To je narava namenila vsem živim bitjem...
Absolutno.
A res??? Mi pokažeš kakšno znanstveno raziskavo, ki dokazuje, da so homoseksualci brez otrok življenjsko ogroženi??? A jim mogoče kisika začne primanjkovat če na papirju niso skrbnik otroka??? A jim želodec hrano, pijačo zavrača??? Jim se hiša nenadoma podre, ker na papirju niso skrbnik otroka???
Tebi pa očitno še manj... Če otroka posvojiš, o kakšnem naraščaju pa lahko govoriš??? Tvoji geni se končajo pri tebi, se ne prenašajo na posvojenega otroka... Ali si mogoče tudi kakšno pravljico prebral, kjer piše da se geni lahko z ustavo prenašaajo???
Očitno ne dojemaš prav dobro... Če homoseksualec ne posvoji otroka, živi enako kot milijoni ostalih, ki nimajo otrok... Ni prikrajšan za nobeno življenjsko pomembno dobrino...
In pravica otroka je da se ga da v posvojitev v normalno družino, kjer bo svoje življenje nadaljeval normalno... Namreč otroci v sirotišnicah so že dovolj pretrpeli, in jim ni treba trpet še posmehovanja in zmerjanja... To se zelo enostavno reši, tako da otroka posvoji heteroseksualni par...
Oxymoron much? Nimamo vseh pravic kot jih uživaš ti (no, imamo po ustavi... ne pa po zakonu). Zakaj jih nimamo pa ti trobiš že celo temo - zato ker smo 'napačno' usmerjeni.
Oh, ti primanjkuje kisika??? Ne smeš v trgovino po hrano in pijačo??? Ne smeš kupit/prodat avto, hišo??? Ne smeš na potovanja??? Samo nakladaš, veš??? Če se človek sam ne izpostavlja nihče sploh ne ve kakšna je tvoja usmerjenost... Samo kaj ko vi morate iskat pozornost... Morate biti hit dneva...
Phantomeye je izjavil:
če imaš hipotetično sirotišnico, kjer je 1000 otrok, ki jih čaka zelo slabo življenje. Zdaj si pa predstavljajte, da imajo ti otroci možnost, da jih na enkrat posvoji 1000 homoseksualnih parov.
Teoretično pa imaš v Sloveniji malo otrok in mnogo več heteroseksualnih parov, ki čakajo na posvojitev... Pravzaprav je otroka zelo težko posvojit, ker jih je ni veliko...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Homoseksualci torej niso prikrajšani za nobeno življenjsko pomembno dobrino, njihovo življenje ni ogroženo... Privilegij ki ga zahtevajo je samo zato, da provocirajo narod, paradirajo po cesti in iščejo pozornost...
Enakih pravic celi svet pač ne more imeti... Potem bi družba razpadla... Kot so že mnogi sociologi prišli do zaključka, družba mora biti razslojena, ne smejo biti vsi v enakem rangu, ker je to edini način za obstoj družbe... Zaradi enega prvilegija - posvajanje otrok, ni ogroženo nobeno življenje... Torej, get over it... Ni potrebe po tem privileguju...