Forum » Problemi človeštva » Homoseksualnost ni bolezen
Homoseksualnost ni bolezen
Temo vidijo: vsi
nevone ::
In bolj ko so nasilni pri izražanju svojih želj, več primitivcev privabljajo na nasprotni breg.
Pa so res nasilni? Zame skakanje po ulici in zganjanje maškarade ni nasilno dejanje.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Tipični liberalci, zanje je še tako pasivno nesprejemanje drugačnosti že agresija.
Kdo je govoril o agresiji?
Sicer je pa pasivno nesprejemanje drugačnosti v resnici sprejemanje drugačnosti.
o+ nevone
Ker govoriš, da škodijo drugim, kar implira agresijo.
Za koga pravim, da škodijo drugim, in kje to pravim?
o+ nevone
Lightning71 ::
musicfreak je izjavil:
Edino kar lahko človek naredi je da se sprijazni s tem da smo ljudje pač različni in da je vse normalno, dokler s tem drugemu ne škodiš.
Torej se lahko strinjamo da homofobi niso ravno normalni (ker dejansko drugim škodijo)?
hahahaha... homofobi niso normalni??? Zakaj pa ne bi bili??? Zato ker nam niso všeč homoseksualci??? To kar ti govoriš ni smiselno... Lahko rečeš da so homofobi sovražni do homoseksualcev, ne moreš pa reč da so bolani... Zakaj??? Zato ker samo zagovarjajo oz. skušajo branit svoj teritorij... Tako kot lev brani svoj teritorij ga tudi človek pred vsiljivci... Če se nekdo vsiljuje na ta teritorij, ga pač braniš... Kako se vsiljuje??? Hočejo vsilit neko svojo fix kulturo, neke svoje fix ideje, prepričanja, ki pa v tem svetu ne morejo funkcionirat in niso zaželjena...
In bolj ko so nasilni pri izražanju svojih želj, več primitivcev privabljajo na nasprotni breg.
Pa so res nasilni? Zame skakanje po ulici in zganjanje maškarade ni nasilno dejanje.
o+ nevone
Iz te parade nastane nasilje... Zakaj ne morejo zagovarjat svojih stališč na normalen način??? Če jih ljudje nočejo sprejet jih pač nočejo... Ni treba zdaj paradirat pa vsiljevat neko novo vero...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lightning71 ()
Is homophobia a sickness?
No, it is a state of mind. We use the word phobia to describe an irrational, intense fear or hatred.
Sem naletel na en zanimiv primer...
No, it is a state of mind. We use the word phobia to describe an irrational, intense fear or hatred.
Sem naletel na en zanimiv primer...
I am homophobic because my friends were raped and tortured by a homosexual/paedophile. I was trapped in that environment, I cannot understand people who say it is an irrational fear, because my fear is very rational, logical, and I feel reasonable given the circumstances. What most describe here is mere prejudice, but what I have makes an entry onto my medical records.
Vajenc ::
o+ nevone
Pa je, če te to moti. Ker primitivci najlažje na nasilje odgovorijo z nasiljem imajo parade po vsem svetu policijsko spremstvo. Tak način je imo napačen. Če bi nekdo Lightningu71 v živo na nevsiljiv način predstavil, da so geji enakovredni ljudje, bi tudi on lažje razumel zahteve istospolnih. Vstaja lezbosov ga očitno spravlja ob pamet in sproža ravno obratne impulze, kot jih želijo vzbuditi paradniki (še vedno ne vem ali je parada provokacija za jezit druge, ker so oni jezni na ostale ali gre za marketing oz. opaženost).
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Če bi nekdo Lightningu71 v živo na nevsiljiv način predstavil, da so geji enakovredni ljudje, bi tudi on lažje razumel zahteve istospolnih.
To pa sploh ni nujno. Ne smeš vseh sodit po sebi. Niso vsi dojemljivi niti zainteresirani za argumente.
o+ nevone
jype ::
Vajenc> Pa je, če te to moti.
Ne, ni, tudi če te to moti ni. Tudi mojo babico moti, ko pridejo "Zbor za republiko" imet parado na Kongresni trg, pa temu nikakor ne moreš reči nasilje, ker če je to nasilje, potem so nasilje tudi tovornjaki na cestah in gradnja avtocest in to, da imaš ti otroke.
Lightning71> homofobi niso normalni??? Zakaj pa ne bi bili???
Ker imajo, kot si sam izbrskal:
Lightning71> an irrational, intense fear or hatred.
To je patološko, ker onemogoča normalno funkcioniranje v družbi.
Ne, ni, tudi če te to moti ni. Tudi mojo babico moti, ko pridejo "Zbor za republiko" imet parado na Kongresni trg, pa temu nikakor ne moreš reči nasilje, ker če je to nasilje, potem so nasilje tudi tovornjaki na cestah in gradnja avtocest in to, da imaš ti otroke.
Lightning71> homofobi niso normalni??? Zakaj pa ne bi bili???
Ker imajo, kot si sam izbrskal:
Lightning71> an irrational, intense fear or hatred.
To je patološko, ker onemogoča normalno funkcioniranje v družbi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
potem so nasilje tudi da imaš ti otroke.
Jasno, da ne razumeš, če tudi sam za prikaz svojih prepričanj enako kot lezbosi redno uporabljaš provokacije.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Jasno, da ne razumeš, če tudi sam za prikaz svojih prepričanj enako kot lezbosi redno uporabljaš provokacije.
Ne, ti ne razumeš. Če te moti, da nekdo uveljavlja svoje pravice, si ti tisti, ki je nasilen, če poskušaš narediti karkoli, da bi mu to otežil.
Ne, ti ne razumeš. Če te moti, da nekdo uveljavlja svoje pravice, si ti tisti, ki je nasilen, če poskušaš narediti karkoli, da bi mu to otežil.
Vajenc> Jasno, da ne razumeš, če tudi sam za prikaz svojih prepričanj enako kot lezbosi redno uporabljaš provokacije.
Hec (da bo zgledal, da me nisi razpizdu) je v tem, da geji uveljavljajo svoje pravice lažje brez parade. Ko začnejo z vstajo lezbosov in transparenti, da bodo požrl vse otroke aktivirajo razne Primce in s tem naredijo škodo tudi otrokom iz heteroseksualnih družin.
Woody Allen
Woody Allen
Phantomeye ::
Lightning71 je izjavil:
hahahaha... homofobi niso normalni??? Zakaj pa ne bi bili??? Zato ker nam niso všeč homoseksualci??? To kar ti govoriš ni smiselno... Lahko rečeš da so homofobi sovražni do homoseksualcev, ne moreš pa reč da so bolani... Zakaj??? Zato ker samo zagovarjajo oz. skušajo branit svoj teritorij... Tako kot lev brani svoj teritorij ga tudi človek pred vsiljivci... Če se nekdo vsiljuje na ta teritorij, ga pač braniš... Kako se vsiljuje??? Hočejo vsilit neko svojo fix kulturo, neke svoje fix ideje, prepričanja, ki pa v tem svetu ne morejo funkcionirat in niso zaželjena...
Kakšen teritorij? Kakšnimi vsiljivci? Hočejo vsilit svojo kulturo, svoje ideje... evo to je um neracionalnega homofoba. Ljudje živijo SVOJA življenja, s partnerji, ki jih ljubijo. Ampak tebe to moti, čeprav nima popolnoma nobene veze s tabo, ne vpliva na tvoje življenje. Ampak ti v tem vidiš grožnjo, neko vsiljevanje prepričanj, kulture, ker nisi sposoben dojet, da svet ni samo tvoj, ker si pač omejen. Najbolj smešno je pa dejstvo, da sam tega nisi sposoben dojet, ljudje se ti pa smejijo.
Sicer pa precej ironično, da si izbral leve za dokazovanje svojega pointa. Zato, ker levi predstavljajo eno tistih živalskih vrst, kjer je homoseksualnost najbolj pogosta :D
Vajenc> Hec (da bo zgledal, da me nisi razpizdu) je v tem, da geji uveljavljajo svoje pravice lažje brez parade.
Glede tega mi je popolnoma vseeno. Jaz jim lahko solim pamet o tem, kako in kaj bi bilo zanje najbolje, ampak oni se morajo odločit, kaj bodo počeli. Glede tega ne morem in ne smem storiti ničesar. Njihove pravice so enake kot moje in če jih oni uporabljajo drugače kot jaz, moram to mirno sprejeti, dokler ne teptajo mojih.
Vajenc> Ko začnejo z vstajo lezbosov in transparenti, da bodo požrl vse otroke aktivirajo razne Primce in s tem naredijo škodo tudi otrokom iz heteroseksualnih družin.
Po tvoje je torej bolje počakat, da Primci pomrejo, potem pa šele zahtevat "equal rites"?
Se ne strinjam - boj za enakopravnost ne more biti predrag, ker če rečeš da je, si rekel, da je žrtev nasilja sama kriva, da je žrtev, ta koncept je pa v nasprotju s praktično vsem, kar človekove pravice zagotavljajo.
Glede tega mi je popolnoma vseeno. Jaz jim lahko solim pamet o tem, kako in kaj bi bilo zanje najbolje, ampak oni se morajo odločit, kaj bodo počeli. Glede tega ne morem in ne smem storiti ničesar. Njihove pravice so enake kot moje in če jih oni uporabljajo drugače kot jaz, moram to mirno sprejeti, dokler ne teptajo mojih.
Vajenc> Ko začnejo z vstajo lezbosov in transparenti, da bodo požrl vse otroke aktivirajo razne Primce in s tem naredijo škodo tudi otrokom iz heteroseksualnih družin.
Po tvoje je torej bolje počakat, da Primci pomrejo, potem pa šele zahtevat "equal rites"?
Se ne strinjam - boj za enakopravnost ne more biti predrag, ker če rečeš da je, si rekel, da je žrtev nasilja sama kriva, da je žrtev, ta koncept je pa v nasprotju s praktično vsem, kar človekove pravice zagotavljajo.
Zato ker samo zagovarjajo oz. skušajo branit svoj teritorij...
V tem grmu tiči zajec, ja. Samo da ti ne veš, da je teritorij dovolj velik za oboje, hetero in homo.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
Phantomeye ::
Vajenc> Hec (da bo zgledal, da me nisi razpizdu) je v tem, da geji uveljavljajo svoje pravice lažje brez parade.
meni je od vedno zabaven argument "otroke homoseksualnih staršev bodo v šoli zajebavali, nadlegovali, pretepali. otroci si tega ne zasluzijo", ker to v resnici pomeni "moji otroci, ki jih bom vzgojil, da je homoseksualnost slaba, prezira vredna, bodo nadlegovali in pretepali otroke homoseksualnih staršev in edini način, da se to prepreči je, da se homoseksualcem ne dovoli imet otrok".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Truga ::
Najvecji hec je da se otroc v soli itak zafrkavajo in tepejo popolnoma brez razloga, ce ga ne najdejo.
Cervantes ::
V tej debati je samo treba besedico "gay" zamenjati z "zamorc", pa bo vse jasno takojci.
Homofobija je pač čisto navaden rasizem, podn od podna.
V tej debati je samo treba besedico "gay" zamenjati z "zamorc", pa bo vse jasno takojci.
Ali pa zamenjamo "gay" z "vesoljec" in dobimo znanstveno fantastiko. Podn je to, da ste eni tko korektni, da ne ločite več različnosti spolov, kaj šele spolnosti. Geji so navadni ljudje in državljani, ki prakticirajo nekonvencionalno spolnost in so po zakonodaji enakopravni vsem ostalim posameznikom (razen, če spadajo med vplivneže).
Pa dejmo že 1x razčistit terminologijo. Homofobija je strah pred homoseksualci. Rasizem pa negativno razlikovanje med različnimi rasami. Diskriminacija je lahko skupni faktor, ampak spet ne nujno povezan z enakopravnostjo. Ker geji so pri nas enakopravni in hkrati žal še vedno diskriminirani. Imo je veliko krivde za to pri njih samih. Za posvojitev otroka ni treba celi Ljubljani ponosno razlagat, da si gej. Kar se mene in veliko drugih tiče, je spolnost stvar posameznika in ne družben problem (dokler je v zakonsko dovoljenih mejah ofc).
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
Cervantes ::
Ja. V USA je bil velik upor, ko je "zamorski" par hotel posvojiti belo deklico.
Ne najdem linka, to je bilo ze ene 50 let nazaj.
Diskriminacija? Kaj pa so bili recimo M.L.King shodi drugega kot parada ponosnih?
Ne najdem linka, to je bilo ze ene 50 let nazaj.
Diskriminacija? Kaj pa so bili recimo M.L.King shodi drugega kot parada ponosnih?
Ja. V USA je bil velik upor, ko je "zamorski" par hotel posvojiti belo deklico.
Za družinsko življenje v zvezni državi Alabama bi bila takšna posvojitev še danes nespametna.
Tisto so bili mirni protesti proti segregaciji. Štrajki sindikatov delavcev so v opozorilo državi in delodajalcem naj ne zatirajo delavcev, Love Parade je pa glasbeni festival.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Tisto so bili mirni protesti proti segregaciji. Štrajki sindikatov delavcev so v opozorilo državi in delodajalcem naj ne zatirajo delavcev, Love Parade je pa glasbeni festival.
Ja. Kaj je pa parada ponosa in v čem se od omenjenih reči razlikuje?
Vajenc> Za družinsko življenje v zvezni državi Alabama bi bila takšna posvojitev še danes nespametna.
Bodi raje tiho, da se ti ne bo kaj zgodilo.
Vajenc> Za družinsko življenje v zvezni državi Alabama bi bila takšna posvojitev še danes nespametna.
Zgodovina sprememb…
Ok. Sej verjetno me imajo že tako ali tako na muhi, ker ločim moškega od ženske.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Ok. Sej verjetno me imajo že tako ali tako na muhi, ker ločim moškega od ženske.
Nisi razumel:
jype> Bodi raje tiho, da se ti ne bo kaj zgodilo.
sta popolnoma ekvivalentni izjavi.
Nisi razumel:
sta popolnoma ekvivalentni izjavi.
Pithlit ::
Tisto so bili mirni protesti proti segregaciji. Štrajki sindikatov delavcev so v opozorilo državi in delodajalcem naj ne zatirajo delavcev, Love Parade je pa glasbeni festival.
Parada ponosa je de-facto "mirni protest proti segregaciji" (ki se dogaja vsak dan, sam ti tega ne vidiš... ker si na 'tapravem' bregu).
Lightning71 je izjavil:
Lahko rečeš da so homofobi sovražni do homoseksualcev, ne moreš pa reč da so bolani... Zakaj???
Zato ker vsi priročniki za mentalno zdravje fobije opredeljujejo kot bolezen.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
jype jaz upam staviti da si ti eden tistih SDS privržencev, ki ne znajo uporabljat svojo glavo, ampak delajo kar naroči čelavi vodja v Murglah...
Kako lahko primerjaš M.L. štrajk z parado ponosa??? Pa vi ljudje niste normalni... Kako lahko to primerjate z LGBT parado??? Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender... Ko paradirajo po mestu, mahajo s tistimi zastavicami mavrične barve, provocirajo ostale... Vi ste resno zabredli preveč globoko s temi homoseksualnimi prepričanji, da primerjate neke fix ideje ki si jih je izmislilo 100 folka z protestom, ki je pa stvar 2 milijonov prebivalcev... Očitno niste sposobni ločiti parade ponosa od protesta... Prvi namreč paradirajo le zato da pokažejo da so "drugačni" in provocirajo, ta parada nima nobenega efekta, razen da kakšen peder na intenzivni zaključi svoje razkazovanje... Malo si preberite po internetu, vsi označujejo parado ponosa kot provokacijo... In več kot bodo paradirali po cestah, težje bodo dosegli svoje namišljene cilje...
Transvestit spada v isto skupino kot homoseksualci (LGBT) in ameriške znanstvene in psihiatrične ustanove so označile transvestite za mentalno bolane ljudi... V čem se torej homoseksualci ločijo od transvestitov, da jih ne bi označili za mentalno bolane??? Transvestit zamenja spol, ker ne želi biti več to kar je, zamenja spol in poišče partnerja ki je v bistvu istega spola kot on po naravi... Moški ki si zamenja spol v žensko in si potem poišče moškega partnerja, je peder... Torej v čem se razlikujejo od tistih homoseksualcev ki obdržijo spol, pa imajo partnerje istega spola??? - V ničemer... Popolnoma enaki so... Iz tega lahko zaključimo, da homoseksualci prav tako spadajo v skupino ljudi z etiketo "Mentally disordered"...
Kako lahko primerjaš M.L. štrajk z parado ponosa??? Pa vi ljudje niste normalni... Kako lahko to primerjate z LGBT parado??? Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender... Ko paradirajo po mestu, mahajo s tistimi zastavicami mavrične barve, provocirajo ostale... Vi ste resno zabredli preveč globoko s temi homoseksualnimi prepričanji, da primerjate neke fix ideje ki si jih je izmislilo 100 folka z protestom, ki je pa stvar 2 milijonov prebivalcev... Očitno niste sposobni ločiti parade ponosa od protesta... Prvi namreč paradirajo le zato da pokažejo da so "drugačni" in provocirajo, ta parada nima nobenega efekta, razen da kakšen peder na intenzivni zaključi svoje razkazovanje... Malo si preberite po internetu, vsi označujejo parado ponosa kot provokacijo... In več kot bodo paradirali po cestah, težje bodo dosegli svoje namišljene cilje...
Transvestit spada v isto skupino kot homoseksualci (LGBT) in ameriške znanstvene in psihiatrične ustanove so označile transvestite za mentalno bolane ljudi... V čem se torej homoseksualci ločijo od transvestitov, da jih ne bi označili za mentalno bolane??? Transvestit zamenja spol, ker ne želi biti več to kar je, zamenja spol in poišče partnerja ki je v bistvu istega spola kot on po naravi... Moški ki si zamenja spol v žensko in si potem poišče moškega partnerja, je peder... Torej v čem se razlikujejo od tistih homoseksualcev ki obdržijo spol, pa imajo partnerje istega spola??? - V ničemer... Popolnoma enaki so... Iz tega lahko zaključimo, da homoseksualci prav tako spadajo v skupino ljudi z etiketo "Mentally disordered"...
The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), published by the American Psychiatric Association, lists gender dysphoria as a mental illness. Sufferers present as biologically complete males and develop male secondary sexual characteristics, however have a strong desire to belong to the opposite sex.
Zato ker vsi priročniki za mentalno zdravje fobije opredeljujejo kot bolezen.
Nabijaš nepreverjene izmišljene podatke... Torej če se ženska boji podgan, je zato mentalno bolana??? Če se nekdo boji zaprtih prostorov, teme, višine... So ti ljudje zato mentalno bolani??? Drugače pa homofobija ni fobija še manj pa bolezen -> Ameriške znanstvene in psihiatrične ustanove so to potrdile...
Homophobia has never been listed as part of a clinical taxonomy of phobias, neither in Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) or International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems (ICD); homophobia is usually used in a non-clinical sense.
Pa še malo statistike... O tem kako "radi" imajo ljudje homoseksualce... In zakaj bi se ti morali izogibati parad in iskanja nekih fix pravic...
Homophobia is observable in critical and hostile behavior such as discrimination and violence on the basis of sexual orientations that are non-heterosexual. According to the 2010 Hate Crimes Statistics released by the FBI National Press Office, 19.3 percent of hate crimes across the United States "were motivated by a sexual orientation bias." Moreover, in a Southern Poverty Law Center 2010 Intelligence Report extrapolating data from fourteen years (1995–2008), which had complete data available at the time, of the FBI's national hate crime statistics found that LGBT people were "far more likely than any other minority group in the United States to be victimized by violent hate crime."
Zgodovina sprememb…
Looooooka ::
Na parado ponosa grejo klovni, ki ne predstavljajo normalnega dela homoseksualne populacije ?
nightrage ::
Bit gay mogoče res da ni bolezen, zarad mene lahko dva gay-a med štirimi stenami delata kar hočeta, sam otrok pa ne bote posvajali. To bom šou pa zmetat jajce na parlament, če bo kdaj tak zakon sprejet v Sloveniji.
nightrage> sam otrok pa ne bote posvajali.
Brez skrbi, geji otroke pri nas že lahko legalno posvojijo, da si ti proti, pa v resnici nikogar ne zanima, ker se je pri sprejetju takšne zakonodaje upoštevalo strokovne argumente in mnenje zainteresirane strokovne javnosti, ne pa predsodkov, ki izvirajo iz srednjeveških verskih običajev.
K sreči tudi razni Primci in drugi škodoželjneži, ki bi radi ostalim določali najbolj osebne in zasebne plati življenja ne morejo zares konkurirati strokovnim podlagam za sprejetje takšne zakonodaje, zato jih tudi ni nihče ničesar vprašal.
Brez skrbi, geji otroke pri nas že lahko legalno posvojijo, da si ti proti, pa v resnici nikogar ne zanima, ker se je pri sprejetju takšne zakonodaje upoštevalo strokovne argumente in mnenje zainteresirane strokovne javnosti, ne pa predsodkov, ki izvirajo iz srednjeveških verskih običajev.
K sreči tudi razni Primci in drugi škodoželjneži, ki bi radi ostalim določali najbolj osebne in zasebne plati življenja ne morejo zares konkurirati strokovnim podlagam za sprejetje takšne zakonodaje, zato jih tudi ni nihče ničesar vprašal.
Sej tebe tudi nihče nč ne vpraša, ker ti pa imaš take znanstvene izjave. :) Pa še nekaj, na podlagi srednjeveških verskih običajev si tudi ti verjetno nastal. Drugač pa bi rekel, da imaš mal gay-a v seb, če ne veliko. :)
Sej tebe tudi nihče nč ne vpraša, ker ti pa imaš take znanstvene izjave. :) Pa še nekaj, na podlagi srednjeveških verskih običajev si tudi ti verjetno nastal. Drugač pa bi rekel, da imaš mal gay-a v seb, če ne veliko. :)
nightrage> Drugač pa bi rekel, da imaš mal gay-a v seb, če ne veliko. :)
A to naj bi bila osebna diskvalifikacija? Ker jaz v tem ne vidim ničesar napačnega, kvečjemu malce več priložnosti za kvalitetno spolno življenje.
A to naj bi bila osebna diskvalifikacija? Ker jaz v tem ne vidim ničesar napačnega, kvečjemu malce več priložnosti za kvalitetno spolno življenje.
jype: A to naj bi bila osebna diskvalifikacija? Ker jaz v tem ne vidim ničesar napačnega, kvečjemu malce več priložnosti za kvalitetno spolno življenje.
Kot sem rekel nimam nič proti gay-em, je pa fajn videti kdo se pizdi na nepomembne izjave. Drugač pa sem pravkar prebral sledeče, sicer je članek iz leta 2011 http://www.24ur.com/novice/slovenija/sl...
Kot sem rekel nimam nič proti gay-em, je pa fajn videti kdo se pizdi na nepomembne izjave. Drugač pa sem pravkar prebral sledeče, sicer je članek iz leta 2011 http://www.24ur.com/novice/slovenija/sl...
nightrage> Drugač pa sem pravkar prebral sledeče
Ja. Nič novega. Tudi moški lahko posvoji otroka svojega partnerja.
Otrok tretjih oseb zakonsko sicer še ne morejo, a tudi to se bo uredilo v kratkem, ker je enakopravnost ne glede na osebne lastnosti in okoliščine evropska pravna norma, mimo katere k sreči ne moremo.
Da je treba biti previden, komu se otroka omogoči posvojiti, ni stvar spolov in barve oči vpletenih, temveč precej drugačnih reči.
Otrok tretjih oseb zakonsko sicer še ne morejo, a tudi to se bo uredilo v kratkem, ker je enakopravnost ne glede na osebne lastnosti in okoliščine evropska pravna norma, mimo katere k sreči ne moremo.
Da je treba biti previden, komu se otroka omogoči posvojiti, ni stvar spolov in barve oči vpletenih, temveč precej drugačnih reči.
nightrage> Drugač pa sem pravkar prebral sledeče
Ne bo se zgodilo... Če treba pol Slovenije pride pred parlament, samo otrok pa ne boste dobili... Homoseksualci trenutno ne morete posvajat otrok, to da ima partner otroka pomeni da je bil spolno aktiven z žensko, zelo zelo malo primerov je pa ko moški dejansko dobi otroka in ne ženska... V večini dobi skrbništvo nad otrokom ženska, če le ta ni alkoholik, na drogah,...
Ko smo že pri tem, da v veliki večini dobi otroka v skrbništvo ženska... In bi sedaj mi moški morali iti v Ljubljano parade izvajat, ker ima ženska prednost pred moškim??? NE... Za moje pojme je bolje če v otroka dobi ženska, saj ženska lahko otroku da tisto, kar moški ne more... Oziroma se otrok ob mami počuti varneje kot pa očetu... Seveda pa oče mora imeti pravico da obiskuje otroka, z njim hodi na igrišče, v kino,... Nekateri smo pač sposobni razumno razmišljat... Ženska je le nežnejši spol, "mehkejšega" srca... in res samo žal je lahko vsem pedrom da to nežno bitje zamenjate za moškega...
Zgodovina sprememb…
Lightning71> Končno nekdo, ki razume kaj govorim že ene 50 komentarjev...
Že 50 komentarjev se motiš.
1. Otroci iz družin homoseksualnih parov v sodobni družbi niso prikrajšani, niti niso nadpovprečno podvrženi nasilju, niti si noben otrok (otroci, ki jih vzgajajo homoseksualni pari pri tem niso izjema) staršev ne more izbrati sam.
2. Pravice homoseksualnih parov ne morejo biti drugačne od pravic heteroseksualnih parov.
Lightning71> Ne bo se zgodilo...
Se je že.
Lightning71> Če treba pol Slovenije pride pred parlament, samo otrok pa ne boste dobili...
Zaradi mene lahko pride pred parlament tudi celotna Slovenija, pa to ne bo popolnoma nič pomagalo - posledice vsake diskriminacije v zakonu so protiustavne in jih je treba odstraniti. K temu nas zavezuje tudi podpis Evropske konvencije o človekovih pravicah.
Lightning71> Homoseksualci trenutno ne morete posvajat otrok, to da ima partner otroka pomeni da je bil spolno aktiven z žensko, zelo zelo malo primerov je pa ko moški dejansko dobi otroka in ne ženska... V večini dobi skrbništvo nad otrokom ženska, če le ta ni alkoholik, na drogah,...
Istospolni pari trenutno lahko odpotujejo papirje za legalno posvojitev urediti v Francijo, v Veliko Britanijo ali pa kam v Skandinavijo.
Lightning71> Nekateri smo pač sposobni razumno razmišljat...
Potem mi pa razumno pojasni, kako lahko zahtevaš, da se očetu otroka nasilno odvzame (ali pa se mu nasilno dodeli državno mamo), če mama umre, ker otroku očitno ne more nuditi vsega, kar otrok potrebuje.
Ali pa razumno sprejmi, da če oče otroku lahko zagotovi vse, kar otrok potrebuje, v tem primeru pa torej lahko to zagotovita tudi dva moška, ki se imata rada in si želita skrbeti za otroka.
Že 50 komentarjev se motiš.
1. Otroci iz družin homoseksualnih parov v sodobni družbi niso prikrajšani, niti niso nadpovprečno podvrženi nasilju, niti si noben otrok (otroci, ki jih vzgajajo homoseksualni pari pri tem niso izjema) staršev ne more izbrati sam.
2. Pravice homoseksualnih parov ne morejo biti drugačne od pravic heteroseksualnih parov.
Lightning71> Ne bo se zgodilo...
Se je že.
Lightning71> Če treba pol Slovenije pride pred parlament, samo otrok pa ne boste dobili...
Zaradi mene lahko pride pred parlament tudi celotna Slovenija, pa to ne bo popolnoma nič pomagalo - posledice vsake diskriminacije v zakonu so protiustavne in jih je treba odstraniti. K temu nas zavezuje tudi podpis Evropske konvencije o človekovih pravicah.
Lightning71> Homoseksualci trenutno ne morete posvajat otrok, to da ima partner otroka pomeni da je bil spolno aktiven z žensko, zelo zelo malo primerov je pa ko moški dejansko dobi otroka in ne ženska... V večini dobi skrbništvo nad otrokom ženska, če le ta ni alkoholik, na drogah,...
Istospolni pari trenutno lahko odpotujejo papirje za legalno posvojitev urediti v Francijo, v Veliko Britanijo ali pa kam v Skandinavijo.
Lightning71> Nekateri smo pač sposobni razumno razmišljat...
Potem mi pa razumno pojasni, kako lahko zahtevaš, da se očetu otroka nasilno odvzame (ali pa se mu nasilno dodeli državno mamo), če mama umre, ker otroku očitno ne more nuditi vsega, kar otrok potrebuje.
Ali pa razumno sprejmi, da če oče otroku lahko zagotovi vse, kar otrok potrebuje, v tem primeru pa torej lahko to zagotovita tudi dva moška, ki se imata rada in si želita skrbeti za otroka.
Zgodovina sprememb…
de199 ::
Lightning71 je izjavil:
Ko smo že pri tem, da v veliki večini dobi otroka v skrbništvo ženska... In bi sedaj mi moški morali iti v Ljubljano parade izvajat, ker ima ženska prednost pred moškim??? NE...
Če misliš, da ti/vam je storjena krivica se organizirajte in protestirajte, predlagajte zakone...
Zato, ker si ti pasiven ti ni potrebno ostale siliti, da sprejmejo stvari kot so.
Lightning71>
1. Motiš se... Poznam primer, kjer ima otrok za mamo dve lezbijke... Pa verjemi, mu čisto nič ni bilo prijetno v osnovni šoli, sedaj v srednji šoli mu je pa še manj... Ti se ne zavedaš da je verbalno nasilje hujše od fizičnega... In verbalnega nasilja ni možno preprečiti, to da otrok trpi zaradi homoseksualnih staršev pa lahko... Seveda v tem primeru tega ni možno preprečiti, saj je ena od lezbijk otrokova biološka mater...
2. Seveda so lahko, ne samo da so lahko, morajo bit... Ne moreta dve popolnoma drugačni in neenakovredni obliki spolne usmerjenosti imeti enake pravice...
Potem takem lahko rečemo, da ima delavec, ki dela na gradbišču enake pravice kot njegov šef... Torej da gre lahko iz službe kadar hoče??? Saj sta oba človeka iz mesa in krvi, mar nista??? Zakaj torej šef lahko odkoraka domov ko se spomni, delavec pa ne sme??? Vidiš, v družbi veljajo določena pravila... Čeprav smo na papirju vsi enakovredni, je družba še vedno sestavljena iz slojev... Kljub temu, da na papirju piše da smo enaki pred zakonom, so priseljenci, ljudje različnih ras, vere, drugače tretirani kot pa nek domačin... Dejstvo je, da je papir le formalna zadeva... Družba se ravna po drugačnih normah in vrednotah...
----------------------------------------------------------------------------------------
Aha... Misli si da je tako enostavno... Tu je papirologije za znoret... Predvsem pa tudi v Franciji, VB, Skandinaviji so ljudje tisti, ki presojajo komu bodo dali otroka... In tudi če je pri njih dovoljeno posvajanje homoseksualcem, imajo heteroseksualci še vedno prednost - prednost imajo povsod in vedno jo bodo imeli... Kot drugo, misliš da v teh državah nimajo že dovolj svojih državljanov, ki bi radi posvojili otroke??? In zopet imajo oni prednost pred tujci... Na kratko, iz tega ne bo nič... Če bi bilo to tako simple se homoseksualci ne bi bunili pa iskali neke pravice, ampak bi enostavno šli tja po otroka...
----------------------------------------------------------------------------------------
In spet nisi dojel bistva... Če se starša ločita, bo otroka v 99% dobila mama... Seveda, če ga mater zavrne, otroka dobi oče... To, da nekomu mama umre pa nima prav nobene veze z homoseksualci... in je zelo primitivno delat take primerjave...
Eno banalno vprašanje zate... Recimo da imata dva pedra punčko, ki je stara 12 let... Kako bosta njej razložila zadeve v zvezi z ženskimi problemi, ki se pojavijo v obdobju pubertete??? Kako bosta temu otroku pomagala, če bo imel težave na področju ženski zadev??? Za take stvari se otroci ponavadi obrnejo na mame, ker jim je nekako lažjo to povedat materi, kot pa očetu... Še manj pa se bo otrok odločil da tako vprašanje postavi dve pedroma, neznancema, ki nista njena bilološka očeta oz. mame...
Zgodovina sprememb…
Lightning71> 1. Motiš se...
Ne, ti se motiš. Z enega primera posplošuješ na celotno populacijo, kar je najbolj skrajna možna oblika logične napake.
Lightning71> 2. Seveda so lahko, ne samo da so lahko, morajo bit...
Ne. Ustava, najvišji pravni akt te države, to jasno in odločno prepoveduje. Nad njim je še Evropska deklaracija o človekovih pravicah, ki vsebuje podoben člen.
Lightning71> Potem takem lahko rečemo, da ima delavec, ki dela na gradbišču enake pravice kot njegov šef...
Absolutno in vedno.
Lightning71> Torej da gre lahko iz službe kadar hoče???
A šef gre lahko iz službe kadar hoče? Koliko si pa ti star?
Lightning71> Aha... Misli si da je tako enostavno...
Jaz že vem, da je v sloveniji posvojiti otroka skoraj nemogoče, še posebej, če ta prihaja iz tujine. V vseh naštetih državah so postopki sicer rigorozni, niso pa patološki, kot so pri nas.
Lightning71> Če bi bilo to tako simple se homoseksualci ne bi bunili pa iskali neke pravice, ampak bi enostavno šli tja po otroka...
Ne. Za svoje pravice se borijo zato, ker jim pripadajo, ti in tebi podobni jim jih pa odrekate. Da človek kaj takega počne, mora biti skrajno izprijen, skrajno nespameten ali pa skrajno opran.
Lightning71> Recimo da imata dva pedra punčko, ki je stara 12 let... Kako bosta njej razložila zadeve v zvezi z ženskimi problemi, ki se pojavijo v obdobju pubertete???
OK, eno banalno vprašanje zate: Recimo, da ima Albanec punčko, staro 12 let. Žena je umrla pri porodu, punčko vzgaja sam. Kako ji bo razložil zadeve, ko bo dobila prvo menstruacijo?
Imam še en preprost odgovor zate: Brez najmanjšega problema.
Lightning71> neznancema
Ti si idiot.
Ne, ti se motiš. Z enega primera posplošuješ na celotno populacijo, kar je najbolj skrajna možna oblika logične napake.
Lightning71> 2. Seveda so lahko, ne samo da so lahko, morajo bit...
Ne. Ustava, najvišji pravni akt te države, to jasno in odločno prepoveduje. Nad njim je še Evropska deklaracija o človekovih pravicah, ki vsebuje podoben člen.
Lightning71> Potem takem lahko rečemo, da ima delavec, ki dela na gradbišču enake pravice kot njegov šef...
Absolutno in vedno.
Lightning71> Aha... Misli si da je tako enostavno...
Jaz že vem, da je v sloveniji posvojiti otroka skoraj nemogoče, še posebej, če ta prihaja iz tujine. V vseh naštetih državah so postopki sicer rigorozni, niso pa patološki, kot so pri nas.
Lightning71> Če bi bilo to tako simple se homoseksualci ne bi bunili pa iskali neke pravice, ampak bi enostavno šli tja po otroka...
Ne. Za svoje pravice se borijo zato, ker jim pripadajo, ti in tebi podobni jim jih pa odrekate. Da človek kaj takega počne, mora biti skrajno izprijen, skrajno nespameten ali pa skrajno opran.
Lightning71> Recimo da imata dva pedra punčko, ki je stara 12 let... Kako bosta njej razložila zadeve v zvezi z ženskimi problemi, ki se pojavijo v obdobju pubertete???
OK, eno banalno vprašanje zate: Recimo, da ima Albanec punčko, staro 12 let. Žena je umrla pri porodu, punčko vzgaja sam. Kako ji bo razložil zadeve, ko bo dobila prvo menstruacijo?
Imam še en preprost odgovor zate: Brez najmanjšega problema.
Lightning71> neznancema
Ti si idiot.
Zgodovina sprememb…
Datadog ::
Lightning71 je izjavil:
Eno banalno vprašanje zate... Recimo da imata dva pedra punčko, ki je stara 12 let... Kako bosta njej razložila zadeve v zvezi z ženskimi problemi, ki se pojavijo v obdobju pubertete??? Kako bosta temu otroku pomagala, če bo imel težave na področju ženski zadev??? Za take stvari se otroci ponavadi obrnejo na mame, ker jim je nekako lažjo to povedat materi, kot pa očetu... Še manj pa se bo otrok odločil da tako vprašanje postavi dve pedroma, neznancema, ki nista njena bilološka očeta oz. mame...
Čisto tako banalen odgovor (sicer ni letelo name ampak me je zadosti zmotilo). Kakorkoli obrneš bo otroku pri premagovanju težav lažje pomagal nekdo, ki ga ima rad in si ga je želel v krogu družine ne glede na to kakšna je njegova spolna orientacija ali spol. Al bi mi slučajno rad povedal da se moja hčerka na mene ne more obrnit za pomoč za vsak problem samo zato ker sem njen oče in ne mama!?? Kako pa misliš, da drugače to samski očetje rešujejo, ki to niso po izbiri?
Če si dober starš najdeš način, da otroku pomagaš ne glede. Brezpogojna ljubezen pa to...
Običajno imajo pa "pedri" dostikrat tudi mame, babice, tete, prijateljice na katere se lahko obrnejo če že res drugače ne gre...
Absolutno in vedno.
In spet nisi dojel kaj sem napisal... Na papirju, po zakonu ima enake pravice... V realnosti pa ni vse tako... Za primer si vzemi vsakodnevne žalostne zgodbe delavcev, ki jih delodajalec izkorišča... Po tvoji teoriji imata enake pravice... Se ti tako zdi??? Eden se na mesec preživlja z 15 000€ drugi pa z 300€... Pa mu po zakonu pripada malo več kot pa samo 300€... Pa smo spet tam... Eno je papir, drugo je realnost...
Kje pa ti živiš??? To je vsakodnevni pojav... Direktor gre na kofe in pride nazaj čez 3 ure, delavec pa mora delat celih 8 ur... Ne si zatiskat oči, se kar pogosto dogaja...
-------------------------------------------------------------------------------
Aja??? A pravice jim kar tako pripadajo??? Potem tudi meni pripadajo pravice do 15 milijonov evrov... Če se pravice kar tako delijo ko se nekdo spomni, bi si pa še jaz kakšno prisvojil...
Se ti ne zdi da je ta Albanec njen biološki oče??? Sem napisal da se otrok težko odloči za očeta, kaj šele da bi svoje probleme razlagal dvema pedroma...
---------------------------------------------------------------------------------
In ti zopet postavljam že 30x ponovljeno vprašanje... Če se nekdo odloči da bo peder, kaj mu bodo potem otroci??? Če se je odločil za drugačen način življenja??? Drugačen način življenja prinese tudi drugačne življenjske odgovornosti in naloge...
Duhovnik se tudi odloči, da bo izbral drugačen način življenja... In ta način življenja mu nalaga drugačne odgovornosti in naloge... Lahko rečemo, da se je duhovnik zaljubil v Boga... Zakaj potem ne bi imel enakih pravic kot ostali??? Drugačen način življenja nosi svoje posledice...
mtosev ::
jaz mislim, da je trenutna situacija ok. smo skupaj z nemci finci, portugalci. v drugih državah imajo celo manj pravic
LGBT adoption @ Wikipedia
ps sn zelo happy, da oba trolla (blažiča in primica) več ne vidim na tvju, ker mi gre na bruh ko vidim in slišim oba ta annoying loleka
LGBT adoption @ Wikipedia
ps sn zelo happy, da oba trolla (blažiča in primica) več ne vidim na tvju, ker mi gre na bruh ko vidim in slišim oba ta annoying loleka
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Al bi mi slučajno rad povedal da se moja hčerka na mene ne more obrnit za pomoč za vsak problem samo zato ker sem njen oče in ne mama!?? Kako pa misliš, da drugače to samski očetje rešujejo, ki to niso po izbiri?
No dajva si priznat, da hčerka raje poišče pomoč za take zadeve pri mami... Seveda pa ni izključena pomoč očeta... Primer ko otrok izgubi mamo je druga zgodba... Tam pač nima izbire... Ponavadi pa se oče in otrok po materini smrti zelo zbližata, tako da v večini primerov vprašanja ne predstavljajo večjega problema...
Lightning71> Se ti ne zdi da je ta Albanec njen biološki oče???
Kako pa to veš? Kaj pa, če je otrok od poštarja?
Kako pa to veš? Kaj pa, če je otrok od poštarja?