Forum » Problemi človeštva » Homoseksualnost ni bolezen
Homoseksualnost ni bolezen
Temo vidijo: vsi
Lightning17 ::
m0LN4r> Bodybuilder ali ne, ženska je still ženska in to otrok ve nagonsko, brez tega da jo vidi golo.
Svašta, kakšne neumnosti so si nekateri pripravljeni izmisliti, da bi se potolažili. Svet ni tako preprost. Dojenček brez težav cuza tudi moško bradavico, tudi če nič ne priteče ven. Če bi kdaj pravilno skrbeli za svojega dojenčka, bi to mogoče celo vedeli.
Ti očitno še nikoli nisi imel punce, žene, ker bi potem vedel kaj je to ženska... Vedel bi, da je otrok najbolj navezan na mamo (bolj kot pa očeta)... Sestrična ima dva otroka - 1.5 in 3 leta stara... In ne boš verjel, vedno ko kaj potrebujeta slišiš "mama" nikoli pa ne kličeta očeta, ki pa sedi poleg mame...
Double_J ::
Flaško. Bi bil presenečen koliko žensk ne more dojiti.
So tudi posledice potem. Bolj švoh otroci, dovzetni za bolezni, s slabim imunskim sistemom.
Dve šivanki...
Lightning17 je izjavil:
To je dejstvo...
Laž. Tisti ki imajo malenkost (big understatement) več pojma kot ti vedo povedati da se ti lažeš.
Lažeš se pa zato ker so ti bila dejstva predstavljena, argumentirana in podkrepljena z viri... ti pa še vedno brez sramu trdiš drugače.
Ne vem kje ti vidiš laž... Če bi imel možnost vprašat 7 milijard ljudi tole vprašanje, sem jaz 10000000000000000000% prepričan, da bi več ljudi reklo da se bo otrok bolje počutil z moškim in žensko, kot pa z dvema pedroma...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lightning17 ()
Pithlit ::
Lightning17 je izjavil:
Vedel bi, da je otrok najbolj navezan na mamo (bolj kot pa očeta)... Sestrična ima dva otroka - 1.5 in 3 leta stara... In ne boš verjel, vedno ko kaj potrebujeta slišiš "mama" nikoli pa ne kličeta očeta, ki pa sedi poleg mame...
Ja, na _mamo_. Biološko. Predvsem zaradi nekaterih kemijskih procesov. Ko iz enačbe odstraniš to mamo je pa vse skupaj brezpredmetno. Seveda to velja za dojenčke. Za malce starejše otroke (par mesecev in več) pa to velja izključno zaradi vzgoje. Preprosto zato ker nam tradicija veli da je mama tista ki se z otroci ukvarja. Pa razni zakoni tudi (porodniška pa to).
So tudi posledice potem. Bolj švoh otroci, dovzetni za bolezni, s slabim imunskim sistemom.
Kolikor se jaz spomnim je dokazov za to bore malo. Se pa lahko motim. Grem mal pobrskat.
Life is as complicated as we make it...
nevone ::
To nekaj sugerirajo ja, ampak se mi vse bolj zdi, da je za lase privlečeno.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
jype ::
Lightning17> Ti očitno še nikoli nisi imel punce, žene, ker bi potem vedel kaj je to ženska... Vedel bi, da je otrok najbolj navezan na mamo (bolj kot pa očeta)... Sestrična ima dva otroka - 1.5 in 3 leta stara... In ne boš verjel, vedno ko kaj potrebujeta slišiš "mama" nikoli pa ne kličeta očeta, ki pa sedi poleg mame...
Očitno so tebe vzgajali katoliški menihi v sirotišnici, zato razumem tvojo bolečino in gnev do homoseksualnosti, ampak dejstva kljub temu ostajajo dejstva - otroci, ki jih vzgajajo izključno moški, ne glede na njihovo spolno orientacijo (včasih kakšna mama tudi umre, ob rojstvu ali pa zaradi kakšne nesreče), odrastejo normalno in brez travm, povezanih s spolom.
Lightning17> Ne ti no laž... Če bi imel možnost vprašat 7 milijard ljudi tole vprašanje, sem jaz 10000000000000000000% prepričan, da bi več ljudi reklo da se bo otrok bolje počutil z moškim in žensko, kot pa z dvema pedroma...
Zagotovo, saj je inteligenčni kvocient definiran tako, da ga ima polovica prebivalstva planeta nižjega od 100, kar pomeni da je nivo 130, ki je pričakovan za ljudi, ki znajo analitično razmišljat, dosegljiv le malo manj kot trem odstotkom vsega prebivalstva. Tako ni presenetljivo, da je približno enak odstotek vernih, še posebej v regijah, kjer ni dostopno z vero neobremenjeno šolanje.
Očitno so tebe vzgajali katoliški menihi v sirotišnici, zato razumem tvojo bolečino in gnev do homoseksualnosti, ampak dejstva kljub temu ostajajo dejstva - otroci, ki jih vzgajajo izključno moški, ne glede na njihovo spolno orientacijo (včasih kakšna mama tudi umre, ob rojstvu ali pa zaradi kakšne nesreče), odrastejo normalno in brez travm, povezanih s spolom.
Lightning17> Ne ti no laž... Če bi imel možnost vprašat 7 milijard ljudi tole vprašanje, sem jaz 10000000000000000000% prepričan, da bi več ljudi reklo da se bo otrok bolje počutil z moškim in žensko, kot pa z dvema pedroma...
Zagotovo, saj je inteligenčni kvocient definiran tako, da ga ima polovica prebivalstva planeta nižjega od 100, kar pomeni da je nivo 130, ki je pričakovan za ljudi, ki znajo analitično razmišljat, dosegljiv le malo manj kot trem odstotkom vsega prebivalstva. Tako ni presenetljivo, da je približno enak odstotek vernih, še posebej v regijah, kjer ni dostopno z vero neobremenjeno šolanje.
Lightning17 je izjavil:
Če bi imel možnost vprašat 7 milijard ljudi tole vprašanje, sem jaz 10000000000000000000% prepričan, da bi več ljudi reklo da se bo otrok bolje počutil z moškim in žensko, kot pa z dvema pedroma...
Že mogoče. Je pa to povsem nerelevantno. Empirični dokazi pravijo drugače (namreč to da razlik, pod črto, ni).
Double_J> So tudi posledice potem. Bolj švoh otroci, dovzetni za bolezni, s slabim imunskim sistemom.
Dojenčki, pa še v zvezi s temi se da marsikaj uredit. Pri otrocih to ne igra nobene bistvene vloge več.
Dojenčki, pa še v zvezi s temi se da marsikaj uredit. Pri otrocih to ne igra nobene bistvene vloge več.
To kar si ti povedal je enostarševska družina in ne homoseksualci... Ga bo pač vzgajal oče sam ali pa si bo poiskal drugo ženo... Ampak ne bo odraščal pri homoseksualci (M + M) ampak pri očetu...
Drugače pa nisem preveč naklonjeni veri... Se raje držim znanosti, ki je bolj natančna...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lightning17 ()
Kolikor se jaz spomnim je dokazov za to bore malo. Se pa lahko motim. Grem mal pobrskat.
Se moram posut s pepelom.
m0LN4r ::
Dejmo jih gojit v laboratorijih, pa vzgajat z roboti! Nevem zakaj se še sploh matramo za brezveze, če pa je vse itak isti šmorn al je M+Ž al M+M al iRobot. Sej važn je da odraste pa ma hrano, to je to.
To da pa nekomu mama umre, je nesreča v življenju. Nebi to metali v isti koš, prosim. Potem bi morala bit homoseksualnost tudi nesreča.
To da pa nekomu mama umre, je nesreča v življenju. Nebi to metali v isti koš, prosim. Potem bi morala bit homoseksualnost tudi nesreča.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Dejmo jih gojit v laboratorijih, pa vzgajat z roboti! Nevem zakaj se še sploh matramo za brezveze, če pa je vse itak isti šmorn al je M+Ž al M+M al iRobot. Sej važn je da odraste pa ma hrano, to je to.
Sex with ducks!
Ampak, ja, v končni fazi je čisto vseeno... dokler robot lahko otroku nudi enak nivo ugodja (življenjskega, ne materialnega). Ampak nismo še tam kar se kibernetike tiče - je še precej dolga pot.
Je pa zanimivo kako vas sam 'pedri' motijo.
m0LN4r> Dejmo jih gojit v laboratorijih, pa vzgajat z roboti!
Kaj ti počneš s svojimi se nas, dokler jim ne škoduješ, ne tiče. Ampak otroci homoseksualnih staršev v zadnjih 50 letih ne kažejo znakov kakršnihkoli travm, tako da tvoji fetiši ne morejo biti razlog za kakršnekoli omejitve glede posvojitve otrok v homoseksualne družine.
Lightning17> Drugače pa nisem preveč naklonjeni veri... Se raje držim znanosti, ki je bolj natančna...
Potem boš moral skleniti, da otroci, ki odraščajo v družinah homoseksualnih partnerjev, niso za nič prikrajšani, ker to pravi znanost.
Lightning17> To kar si ti povedal je enostarševska družina in ne homoseksualci...
Razlika je pa v čem, točno? A dva moška je drugače kot en moški? A če mama najde novo partnerko je to bistveno drugače, kot če vzgaja sama?
Kaj ti počneš s svojimi se nas, dokler jim ne škoduješ, ne tiče. Ampak otroci homoseksualnih staršev v zadnjih 50 letih ne kažejo znakov kakršnihkoli travm, tako da tvoji fetiši ne morejo biti razlog za kakršnekoli omejitve glede posvojitve otrok v homoseksualne družine.
Lightning17> Drugače pa nisem preveč naklonjeni veri... Se raje držim znanosti, ki je bolj natančna...
Potem boš moral skleniti, da otroci, ki odraščajo v družinah homoseksualnih partnerjev, niso za nič prikrajšani, ker to pravi znanost.
Lightning17> To kar si ti povedal je enostarševska družina in ne homoseksualci...
Razlika je pa v čem, točno? A dva moška je drugače kot en moški? A če mama najde novo partnerko je to bistveno drugače, kot če vzgaja sama?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
ker to pravi znanost.
Znanost velja samo takrat ko se strinja z mano... drugače je to larifari!
Mipe ::
No, v zadnjih letih je bilo nekaj kar odmevnih primerov, ko so gejevski krušni starši spolno zlorabljali posvojence. Seveda pa se to ne razlikuje dosti od raznih Fritzlov, tako da temu v bistvu ne posvečamo pozornosti. Povsem običajen dogodek.
Mipe> No, v zadnjih letih je bilo nekaj kar odmevnih primerov, ko so gejevski krušni starši spolno zlorabljali posvojence.
Lahko kakšnega vidimo? Ker v tem primeru na primer ni bilo nobenega geja.
Mipe> Povsem običajen dogodek.
Žal to drži - zloraba otrok, tudi spolna, je daleč preveč pogosta.
Lahko kakšnega vidimo? Ker v tem primeru na primer ni bilo nobenega geja.
Mipe> Povsem običajen dogodek.
Žal to drži - zloraba otrok, tudi spolna, je daleč preveč pogosta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Dva moška ali en moški, to je velika razlika... Ta en moški si bo mogoče čez leto, dve našel drugo žensko, ki bo otroku nudila podporo... Dva pedra bosta pa še vedno samo dva moška...
Lightning17> Dva moška ali en moški, to je velika razlika...
Naštej znanstvene vire s področja razvojne psihologije, ki ugotavljajo te razlike, ker sicer je to le tvoj oseben predsodek in nima mesta v argumentirani debati.
Tvoja vztrajna uporaba besede "peder" je znanstveno in pomensko neustrezna in kaže na to, da se do vprašanja vzgoje otrok opredeljuješ izrazito čustveno.
Naštej znanstvene vire s področja razvojne psihologije, ki ugotavljajo te razlike, ker sicer je to le tvoj oseben predsodek in nima mesta v argumentirani debati.
Tvoja vztrajna uporaba besede "peder" je znanstveno in pomensko neustrezna in kaže na to, da se do vprašanja vzgoje otrok opredeljuješ izrazito čustveno.
ker to pravi znanost.
Znanost velja samo takrat ko se strinja z mano... drugače je to larifari!
Znanost, oz. stroka se lahko tudi moti. Človek mora kritično gledat nanjo.
Tudi stroka je včasih trdila, da je homoseksualnost bolezen, ki jo je treba zdraviti.
o+ nevone
Colostrum @ Wikipedia
Če sploh ni dojen že od samega začetka, potem je to precej katastrofalno.
Dve šivanki...
Znanost, oz. stroka se lahko tudi moti. Človek mora kritično gledat nanjo.
Jap. Zato pa je znanost precej znana po tem da zelo kritično gleda sama nase.
Tudi stroka je včasih trdila, da je homoseksualnost bolezen, ki jo je treba zdraviti.
Res je. Pol so pa pogruntal da so ga fajn mimo usekal.
Eni pa še kar gonijo svojo in so bolj pametni od vseh ostalih. Pa čeprav so zapečkarski kvazi psihologi in o sami tematiki posedujejo bistveno premalo znanja da bi o njej sploh debatirali.
Colostrum @ Wikipedia
Če sploh ni dojen že od samega začetka, potem je to precej katastrofalno.
Kdo pa od samega začetka ni dojen? Skoraj vsak je.
Ni pa nobena katastrofa, če malo prej začne piti mleko iz škatle. Če bi bila to res katastrofa, bi se to veliko bolj obešalo na veliki zvon, tako smo pa ogromno otrok spravili gor brez dojenja. Vsaj brez dojenja do 3. leta starosti.
o+ nevone
Kdo pa od samega začetka ni dojen? Skoraj vsak je.
Tudi se zgodi... če ima mati ali pa otrok kak problem.
Ni pa nobena katastrofa, če malo prej začne piti mleko iz škatle. Če bi bila to res katastrofa, bi se to veliko bolj obešalo na veliki zvon, tako smo pa ogromno otrok spravili gor brez dojenja.
To ni več katastrofa, enako pa vseeno ni. So posledice, zato pa je tudi navedeno, do kdaj je potrebno dojenje.
Dve šivanki...
Tudi se zgodi... če ima mati ali pa otrok kak problem.
Če ima otrok problem... ja. Ampak pol itak nimaš izbire in greš na next best thing. Če pa otrok nima problema pa lahko komot pije mleko druge ženske. V porodnišnicah se to dosti prakticira.
Cervantes ::
Pa kaj bluzite. Mene mama ni dojila, ker pač ni imela mleka (jaz se sicer tega ne spominjam, tako so mi pravili ) in sem gor zrasel s "Trumanovim mlekom" (v prahu:), ko so drugi ležali z gripo, sem se jaz veselo dričal po bližnjih holmih in nikoli nisem imel zdravstvenih težav, še nahoda ne. In sem dočakal celo penzijo.
Tako da ne mi težit z dojenjem.
Kar pa se tiče homo/hetero staršev, je pa IMHO popolnoma vseeno, če je prisotna ljubezen in predanost otroku. Poznam ene par "pedrov" in so po mojih izkušnjah precej manj nasilni kot pa vaši s testosteronom nabiti "pravi desci". Je pa res, da poznam tudi par precej agresivnih lezbijk :).
Tako da ne mi težit z dojenjem.
Kar pa se tiče homo/hetero staršev, je pa IMHO popolnoma vseeno, če je prisotna ljubezen in predanost otroku. Poznam ene par "pedrov" in so po mojih izkušnjah precej manj nasilni kot pa vaši s testosteronom nabiti "pravi desci". Je pa res, da poznam tudi par precej agresivnih lezbijk :).
Phantomeye ::
Otrok rabi mamo ženskega spola v vsakem primeru, če je le to mogoče. Zato, ker lahko samo ženska mama nudi otroku enak način udobja.
Tu je primer na kaj mislim, upam da me vsaj nekdo zastopi na kaj mislim. Tisti, ki pa ne pa naj vzagajo vaše otroke pedri al roboti, saj vseeno.
Prosim da gledate od 6:00 naprej in poskusite (jype) povezati tole s tem, da istospolna partnerja NE moreta nuditi enako otroku kot hetero partnerja.
Da neboš narobe razumel ti bom posplošil, dva pedra recimo bodybuilderja nebota nudila enako nežnost, toplino in udobje kot pa prava pravcata mama. Mama že izloča drugačne feromone kot pa dva atija.
Ne zlorabljaj vsauce videov za svoje argumente, ker si zgrešil bistvo.
Phantomeye ::
Ja. OK, fino je, če otroka vzgajata biološka starša (oz. posvojitelja moškega in ženskega spola). Iz več razlogov (ne bom našteval). Problem je pa v tem, da veliko otrok NIMA takšne "sreče". Nekateri imajo samo mamo, nekateri samo očeta (en starš je umrl, zapustil družino, itd). Zakaj se takšnim ljudem dopušča otroke, če pa ne izpolnjujejo pogojev za 'popolno' družino? Zakaj jih nekateri gledajo s spoštovanjem "čisto sama je, pa je svojega sina tako lepo vzgojila".
Zakaj?
Zato, ker gre. Ne rabiš imeti obeh staršev, da lahko sfuraš familijo, da lahko vzgojiš otroka. Fajn je, da imaš, ampak potrebuješ pa ne. Starš je srečen, da ima svojega otroka, in otrok je srečen, da ima ljubečo mater/očeta (čeprav ni vedno tako).
Potem imamo otroke, ki so ostali brez staršev, zaprti v sirotišnice. Oni so tisti, ki rabijo ljubezen in toplino. In na bruhanje mi gre, ko pomislim, da ljudje, ki so proti temu, da bi homoseksualni pari posvajali otroke, raje vidijo DA OTROK OSTANE V SIROTIŠNICI kot, da ga vzgajata dva geja KER OTROK RABI OBA SPOLA, ker bodo posvojene otroke v šoli zajebavali otroci TEH LJUDI, ki so PROTI. Ga bodo transformirali v homoseksualca, zato ker homoseksualni pari PROIZVAJAJO homoseksualne otroke.
Zakaj?
Zato, ker gre. Ne rabiš imeti obeh staršev, da lahko sfuraš familijo, da lahko vzgojiš otroka. Fajn je, da imaš, ampak potrebuješ pa ne. Starš je srečen, da ima svojega otroka, in otrok je srečen, da ima ljubečo mater/očeta (čeprav ni vedno tako).
Potem imamo otroke, ki so ostali brez staršev, zaprti v sirotišnice. Oni so tisti, ki rabijo ljubezen in toplino. In na bruhanje mi gre, ko pomislim, da ljudje, ki so proti temu, da bi homoseksualni pari posvajali otroke, raje vidijo DA OTROK OSTANE V SIROTIŠNICI kot, da ga vzgajata dva geja KER OTROK RABI OBA SPOLA, ker bodo posvojene otroke v šoli zajebavali otroci TEH LJUDI, ki so PROTI. Ga bodo transformirali v homoseksualca, zato ker homoseksualni pari PROIZVAJAJO homoseksualne otroke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Massacra ::
Edino možno "problematiko" vidim v tem delu 18. člena: Na človeku je prepovedano delati medicinske ali druge znanstvene poskuse brez njegove svobodne privolitve.
Najbrž ti misliš, da je vzgajanje otrok v homoseksuslni družini znanstveni poskus? Ker ostalo iz tega člena odpade.
Pa bodi tako, da je to znanstveni poskus. A ti niso nekateri komentatorji tukaj predočili že preštevilne znanstvene dokaze in argumente? Seveda so ti. A ti se delaš bedaka!!!
No, iz tega lahko sledi samo še smiselnost 14. člena Ustave in temeljnih svoboščin! In tvoja teza pade!
Najbrž ti misliš, da je vzgajanje otrok v homoseksuslni družini znanstveni poskus? Ker ostalo iz tega člena odpade.
Pa bodi tako, da je to znanstveni poskus. A ti niso nekateri komentatorji tukaj predočili že preštevilne znanstvene dokaze in argumente? Seveda so ti. A ti se delaš bedaka!!!
No, iz tega lahko sledi samo še smiselnost 14. člena Ustave in temeljnih svoboščin! In tvoja teza pade!
IQ42 ::
Edino možno "problematiko" vidim v tem delu 18. člena: Na človeku je prepovedano delati medicinske ali druge znanstvene poskuse brez njegove svobodne privolitve.
A ti se delaš bedaka!!!
Ne. Se ne dela. Je.
I have learned from my mistakes
and I am sure I can repeat them exactly.
and I am sure I can repeat them exactly.
Massacra ::
Lightning17, res je žalostno, na kakšen način ti razmišljaš.
14. člen Ustave je popolnoma jasen. In v to smer bodo v prihodnje šle spremembe vseh zakonodaj, tudi družinske. Nezavidljivo je, da ima Slovenija, kar se tiče pravic istospolnih parov, enega najbolj konzervativnih zakonov.
Temeljne pravice in svoboščine so nekaj, kar je kot vse kaže, izven dosega tvoje pameti. In te morajo biti za vse enake.
Ko je zagotovljena enakost, pa se torej lahko začne postopek ugotavljanja (pred za to pooblaščenimi organi), ali tudi dva stara homoseksualca lahko posvojita otroka. Najbrž ga ne moreta, kakor tudi ne heteroseksualni par in sta oba že stara.
Dojemaš ti napisane pojme?
14. člen Ustave je popolnoma jasen. In v to smer bodo v prihodnje šle spremembe vseh zakonodaj, tudi družinske. Nezavidljivo je, da ima Slovenija, kar se tiče pravic istospolnih parov, enega najbolj konzervativnih zakonov.
Temeljne pravice in svoboščine so nekaj, kar je kot vse kaže, izven dosega tvoje pameti. In te morajo biti za vse enake.
Ko je zagotovljena enakost, pa se torej lahko začne postopek ugotavljanja (pred za to pooblaščenimi organi), ali tudi dva stara homoseksualca lahko posvojita otroka. Najbrž ga ne moreta, kakor tudi ne heteroseksualni par in sta oba že stara.
Dojemaš ti napisane pojme?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Massacra ()
blue ::
naravno, narava...
danes ni skoraj nič več naravno...
hiša v kateri živiš ni naravna (razen če živiš v jami)
računalnik ni naraven (tudi če ga je naredil apple)
obleke (fake usnje, gm bombaž....)
internet ni naraven....
danes ni skoraj nič več naravno...
hiša v kateri živiš ni naravna (razen če živiš v jami)
računalnik ni naraven (tudi če ga je naredil apple)
obleke (fake usnje, gm bombaž....)
internet ni naraven....
Mipe ::
Poroke obstajajo šele nekaj tisočletij... Ziher je milijon let stara predhodna praksa toliko boljša? Vzameš babo v svojo jamo in to je to. In če imaš raje fantke, pač vzameš fantka v jamo. Ko se ga naveličaš, ga vržeš sabljezobcem in pri sosedu zgrabiš novega. Progresivna družba brez predsodkov!
GregiB ::
Prosim prisotne homofobe, glede na to, da se reprodukcija vedno omenja kot "namen" narave in/ali človeka, za pojasnilo... Je potemtakem tudi heteroseksualen stik brez namena reprodukcije (for sheer pleasure... rubber on thy Willie varianta) tudi bolezen? Je bolan tudi ploden moški, ki se poroči z žensko, ki reprodukcije ni zmožna, in "to" počne... just for the fun of it?
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
driver_x ::
Nisem prepričan, da je tvoja interpretacija pravilna, ampak nič ne de - mene v resnici ne skrbi, kaj ljudje počnejo s svojimi domačimi živalmi, dokler jim ne povzročajo trpljenja.
Na to temo obstaja ena strokovna razprava. Mislim, da je bila narejena v okviru pravne fakultete, vendar se več ne spominjam, ker sem to bral pred kakšnimi 10 leti. V glavnem, skupina različnih strokovnjakov si je ogledala pornografske filme, v katerih so nastopale živali. Medtem, ko za kokoši niso mogli podati mnenja, ali so med spolnimi odnosi z moškimi uživale ali ne, je bilo za pse nedvoumno ugotovljeno, da so med spolnim aktom z žensko uživali.
Prosim prisotne homofobe, glede na to, da se reprodukcija vedno omenja kot "namen" narave in/ali človeka, za pojasnilo... Je potemtakem tudi heteroseksualen stik brez namena reprodukcije (for sheer pleasure... rubber on thy Willie varianta) tudi bolezen? Je bolan tudi ploden moški, ki se poroči z žensko, ki reprodukcije ni zmožna, in "to" počne... just for the fun of it?
Samo po sebi ni bolezen, je pa dejstvo, da se spolne bolezni na tak način širijo veliko bolj, kot če bi šlo zgolj za namen reprodukcije.
Dve šivanki...
Double_J> Samo po sebi ni bolezen, je pa dejstvo, da se spolne bolezni na tak način širijo veliko bolj, kot če bi šlo zgolj za namen reprodukcije.
Dokler nisi prisiljen v početje teh reči, se ni treba preveč bati - spolno prenosljive bolezni nas stanejo bistveno manj, kot nekatere druge, bolj pogoste bolezni.
Dokler nisi prisiljen v početje teh reči, se ni treba preveč bati - spolno prenosljive bolezni nas stanejo bistveno manj, kot nekatere druge, bolj pogoste bolezni.
musicfreak ::
Da se vam da debatirat o stvareh pri katerih nikoli ne bomo prišli do istih zaključkov :D Vsi imamo različne poglede in vedno bo tako. Edino kar lahko človek naredi je da se sprijazni s tem da smo ljudje pač različni in da je vse normalno, dokler s tem drugemu ne škodiš.
Kako si neobčutljiv, lej kako revež trpi...
SPB - hpv
Dve šivanki...
musicfreak je izjavil:
Da se vam da debatirat ... ne bomo prišli do istih zaključkov ... imamo različne poglede ...
Edino kar lahko ... se sprijazni je vse normalno....
Oxymoron much?
Double_J> Kako si neobčutljiv, lej kako revež trpi...
Vsekakor ne trpi zaradi mene.
musicfreak> Vsi imamo različne poglede in vedno bo tako.
S tem ni nič narobe.
musicfreak> je vse normalno, dokler s tem drugemu ne škodiš.
Kdo in kako škodi drugemu s tem, da so mu všeč ljudje istega spola?
Vsekakor ne trpi zaradi mene.
musicfreak> Vsi imamo različne poglede in vedno bo tako.
S tem ni nič narobe.
musicfreak> je vse normalno, dokler s tem drugemu ne škodiš.
Kdo in kako škodi drugemu s tem, da so mu všeč ljudje istega spola?
Vajenc ::
Prosim prisotne homofobe, glede na to, da se reprodukcija vedno omenja kot "namen" narave in/ali človeka, za pojasnilo...
Jaz spadam v predalček homofobov po standardu nekaterih tule, čeprav to z mojim RL prepričanjem nima prave povezave...
... Je potemtakem tudi heteroseksualen stik brez namena reprodukcije (for sheer pleasure... rubber on thy Willie varianta) tudi bolezen? Je bolan tudi ploden moški, ki se poroči z žensko, ki reprodukcije ni zmožna, in "to" počne... just for the fun of it?
Izraz, ki ga iščeš je spolnost. Sex! for sheer pleasure itd. Ne, to ni bolezen. Spolni nagon je eden najbolj osnovnih človeških nagonov. In ja, spolni nagon je razvit samo zaradi reprodukcije. Paše pa tud brez tega ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
... spolni nagon je razvit samo zaradi reprodukcije.
Se imam (pri človeku) težavo strinjat s tem... Zakaj je potemtakem "razvita" človekova inteligenca? Za izdelavo Mercedesov S klase z bi-turbo TDI motorjem? Ne vem... Ta tvoja razvitost spolnega nagona se je s človekom izgubila. Primarno spolnost pri človeku predstavlja "ultimum" medčloveškega, ljubezenska odnosa. Razplod je prišel v drugi plan... spolnost je zgolj način dosega cilja, ne pa namen... Iz tega stališča se mi zdi tudi abotno reprodukcijo uporabljati kot argument contra homoseksualnosti...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GregiB ()
... spolni nagon je razvit samo zaradi reprodukcije.
Se imam (pri človeku) težavo strinjat s tem... Zakaj je potemtakem "razvita" človekova inteligenca? Za izdelavo Mercedesov S klase z bi-turbo TDI motorjem? Ne vem... Ta tvoja razvitost spolnega nagona se je s človekom izgubila. Primarno spolnost pri človeku predstavlja "ultimum" medčloveškega, ljubezenska odnosa. Razplod je prišel v drugi plan... spolnost je zgolj način dosega cilja, ne pa namen... Iz tega stališča se mi zdi tudi abotno reprodukcijo uporabljati kot argument contra homoseksualnosti...
Inteligenca ni nagon. Najprej smo seksal in šele nato razmišljal. Zdej je malo drugače, ampak brez velikega spolnega nagona bi kot vrsta s spolnim razmnoževanjem izumrli daleč pred izumom inteligence. Jaz razumem istospolne, ko je govora o spolnosti. V določenih zahtevah pa jih razumem težje. Zelo verjetno zaradi priučenih vzorcev, ampak do sedaj me ni še nihče prepričal, da so ti napačni. "Razvitost spolnega nagona se je s človekom izgubila...", pa to? Nič se ni izgubila. Geji zelo verjetno obstajajo od začetka razvoja človeka, tako kot se istospolnost najde praktično pri vseh višje razvitih živalih, ki lahko dojamejo, da sex paše tudi kar tako. Ampak to ne spremeni dejstva, da je spolni nagon pri organizmih s spolnim razmnoževanjem razvit izključno zaradi reprodukcije. Čustva in inteligenca so prišli v drugem planu.
Woody Allen
Woody Allen
Ampak to ne spremeni dejstva, da je spolni nagon pri organizmih s spolnim razmnoževanjem razvit izključno zaradi reprodukcije.Daj mi v tem kontekstu razloži (trajno) kontracepcijo (npr. vazektomijo, sterilizacijo)?!... Govora je o IZKLJUČNOSTI razvitosti...
Ampak to ne spremeni dejstva, da je spolni nagon pri organizmih s spolnim razmnoževanjem razvit izključno zaradi reprodukcije. Čustva in inteligenca so prišli v drugem planu.
Prav če so prišli. V čem to spremeni odnos do homoseksulacev? Kvečjemu to, da jih lahko razumemo kot čuteča bitja, tako kot vse ostale.
o+ nevone
Ampak to ne spremeni dejstva, da je spolni nagon pri organizmih s spolnim razmnoževanjem razvit izključno zaradi reprodukcije.Daj mi v tem kontekstu razloži (trajno) kontracepcijo (npr. vazektomijo, sterilizacijo)?!... Govora je o IZKLJUČNOSTI razvitosti...
Še bolj preprosto ti je pokazat spolno nezrelega otroka, ki se nezavedno drgne ob rob kavča. Edit: no ja, to bi lahko razumel tudi kot dokaz, da ni izključno zaradi reprodukcije, ampak nekako mi je bilo samoumevno, da veš kaj pomeni spolno razmnoževanje.
Ampak to ne spremeni dejstva, da je spolni nagon pri organizmih s spolnim razmnoževanjem razvit izključno zaradi reprodukcije. Čustva in inteligenca so prišli v drugem planu.
Prav če so prišli. V čem to spremeni odnos do homoseksulacev? Kvečjemu to, da jih lahko razumemo kot čuteča bitja, tako kot vse ostale.
o+ nevone
Nimam nič proti. Sej niso vesoljci.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
V določenih zahtevah pa jih razumem težje. Zelo verjetno zaradi priučenih vzorcev, ampak do sedaj me ni še nihče prepričal, da so ti napačni.
Kaj je tisto, kar razumeš težje? Želja po otrocih? Če ja, zakaj je pa to tako težko razumeti?
o+ nevone
musicfreak je izjavil:
Edino kar lahko človek naredi je da se sprijazni s tem da smo ljudje pač različni in da je vse normalno, dokler s tem drugemu ne škodiš.
Torej se lahko strinjamo da homofobi niso ravno normalni (ker dejansko drugim škodijo)?
V določenih zahtevah pa jih razumem težje. Zelo verjetno zaradi priučenih vzorcev, ampak do sedaj me ni še nihče prepričal, da so ti napačni.
Kaj je tisto, kar razumeš težje? Želja po otrocih? Če ja, zakaj je pa to tako težko razumeti?
o+ nevone
Imo je treba najprej spremeniti mentaliteto ljudi. Ne razumem zakaj je pri nas vprašanje uradne posvojitve tako pomembno za srečo gejev, če so tudi sedaj, ko že lahko imajo uradno posvojene otroke še vedno enako razočarani nad primitivnostjo večine pri dojemanju istospolnosti. In bolj ko so nasilni pri izražanju svojih želj, več primitivcev privabljajo na nasprotni breg. Gej parada trenutno ni primerno spreminjanje mentalitete Srbov npr., podobno kot pri nas ne enačitev poroke in istospolne skupnosti, pri severnakih pa je oboje verjetno že tako samoumevno, da lahko gej družine v določenih okoljih vzgajajo otroke brez posebnih pritiskov družbe.
Woody Allen
Woody Allen