Forum » Strojna oprema » Iščem kvaliteten zapisovalnik CD/DVD
Iščem kvaliteten zapisovalnik CD/DVD
iso2000 ::
Pred kratkim sem zamenjal avtomobil, ki ima vgrajen avtoradio s podporo za CDje z MP3 datotekami. Ne bodi len, sem si hitro naredil kompilacijo, posnel na prazen CD, vstavil v avtoradio in NIČ! Avto pravi, da CD ni ok. Probam na računalniku in je vse ok. Poizkusim z drugim medijem in je enako. Poizkusim oba medija doma v mini komponenti od Yamahe in ga isto ne zazna. Spečem CD na službenem računalu, isto ne dela. Vzamem starejši HP-jev prenosnik, posnamem na enak medij, kot prej in deluje!
Očitno ti novejši pekači niso to kar so bili ta stari! Nekateri CDji z MP3 ji ki so že precej spraskani in stari po 5+ let, še delujejo. Posneti so bili z drugimi pekači. V vseh primerih sem uporabil enake nastavitve za peko. Pri "nedelujočih" cd-jih sem celo poizkusil z različnimi hitrostmi, ampak rezultati so neuporabni.
Moje vprašanje pa je, kateri zapisovalnik si omisliti, da bo pekel CD-je enako kvalitetno kot starejše generacije zapisovalnikov.
Sicer imam doma nekje še LiteON-a ampak je na IDE vodilu, na matični plošči pa mislim da ga ni več...
Če ima kdo še kakšen drug predlog, pa je ta seveda dobrodošel!
Očitno ti novejši pekači niso to kar so bili ta stari! Nekateri CDji z MP3 ji ki so že precej spraskani in stari po 5+ let, še delujejo. Posneti so bili z drugimi pekači. V vseh primerih sem uporabil enake nastavitve za peko. Pri "nedelujočih" cd-jih sem celo poizkusil z različnimi hitrostmi, ampak rezultati so neuporabni.
Moje vprašanje pa je, kateri zapisovalnik si omisliti, da bo pekel CD-je enako kvalitetno kot starejše generacije zapisovalnikov.
Sicer imam doma nekje še LiteON-a ampak je na IDE vodilu, na matični plošči pa mislim da ga ni več...
Če ima kdo še kakšen drug predlog, pa je ta seveda dobrodošel!
- spremenil: iso2000 ()
sandmat ::
Piši z nižjo hitrostjo. Mojemu avtoradiu pomaga. Sicer pa ni problem v pekaču ampak v tvojem avtoradiu.
Riff ::
kaj pa tole za starejši zapisovalnik: http://www.bolha.com/racunalnistvo/potr...
ali pa si omisli starejši računalnik z Ide vodilom se dobijo za male pare
iso2000 ::
Piši z nižjo hitrostjo. Mojemu avtoradiu pomaga. Sicer pa ni problem v pekaču ampak v tvojem avtoradiu.
Hmm, morda sem površno napisal, ali si površno bral.
Probal sem zapisovanje na najnižji hitrosti - 8x, ter na privzeti - 40x.
Avtoradio in Yamaha CRX-040 (ki je mimogrede stara 1 mesec in ima sigurno čisto bralno lečo) ne prebereta CD-ja.
Na službenem računalniku imam tudi novejši zapisovalnik, posnel CD in ga Yamaha in avtoradio ne prebereta.
Enak medij sem ponovno posnel na starejšem prenosniku, mislim da s 16x hitrostjo. Avtoradio in Yamaha bereta CD brez problema.
Mislim da je nek problem v zapisovanju novejših zapisovalnikov.
kaj pa tole za starejši zapisovalnik: http://www.bolha.com/racunalnistvo/potr...
Tale pretvornik je dobra ideja!
Še enega računalnika si pa ne bi omišljal, jih je že sedaj dovolj doma... ;-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iso2000 ()
sandmat ::
sem spregledal, da si že to poskusil. Si pri starih in novih uporabljal isto firmo medija, ali si poskusil menjat?
pretvornik je dobra rešitev, a poglej še kakšno drugo stran (par let nazaj se ga je iz kitajske dobilo za precej manj € in tudi nekatere trgovine v ljubljani imajo nižjo ceno).
pretvornik je dobra rešitev, a poglej še kakšno drugo stran (par let nazaj se ga je iz kitajske dobilo za precej manj € in tudi nekatere trgovine v ljubljani imajo nižjo ceno).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje kupiti dobre SATA kable?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1147 (745) | dottor |
» | Nujno! Maribor! Rabim takojOddelek: Pomoč in nasveti | 2513 (1080) | StajercSSS |
» | s video priklopOddelek: Zvok in slika | 694 (657) | nightbird |
» | snemanje AUDIO CDjev ?Oddelek: Zvok in slika | 863 (698) | Senna4ever |
» | Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5476 (4789) | wilecoyot |