» »

Slovenska zastava

Slovenska zastava

««
10 / 23
»»

ZaphodBB ::

Spet ima moj komunajzarski prijatelj prav. Rim ni propadel leta 400 I nešto... Rim je propadel šele z vzponom Otomanskega cesarstva.

Pa tudi sicer se Rimljani niso kar vdrli v tla. Konec koncev je čisto vseeno ali je naš pedigre čistokrven karantanski, venetski ali pa smo kotejl vsej narodov, ki so se valili tu čez (po mojem najbolj verjetno, glede na lokacijo Slovenije).

Bistveno je to, da se je panslavizem izkazal za fail in je slab marketing. In ne boste verjeli, večkrat v zgodovini so se simboli menjali zaradi marketinga, kot pa zaradi nekih "boljših" argumentov.

In ta ruska trobojnica mi gre iskreno čedalje bolj na jetra. Sploh ko jo vidim poleg ruske ali slovaške...

Zvezdica27 ::

lp,

ločiti je treba simbole od uradne zastave. Simbol bi res lahko blo kaj drugega... Recimo, da imajo vsi dresi iste simbolne temelje... ni pa to zastava...

Pan-slavistične barve so naša zgodovina, temelj naše identite. Cry if you want, lahko daš otroku ime Leeloo, še vedno bo Slovanka. Tudi zaradi njih imamo sedaj državo, če ne wuerde wir jetzt Deutch sprechen in k.u.k. Oesterreich. Jawohl. Sprašujem pa se ali bi boljše živeli...

Rusi imajo druge barve (modra je druga).

Problem je čisto in samo v grbu. Lej Čehi imajo iste barve, pa jih ne boš zamešal.Pač se je naši politiki 91 mudilo in so zajebali, kot so zajebali privatizacijo, izbris, banke, NLB na Hrvaškem...

Mešat Slovence s Karantanci je pa tka debilizem, da mi ni jasno kako v lajfu funkcionirate... aja... zato izvolimo take osle...

Sori če zmerjam, samo "Slovenci" začenjamo obstoj kvečjemu s Trubarjem, identiteo pa smo izgradili do 1848. Pred Trubarjem govoriti o Slovencih je debilizem prve vrste.

So pa Karantanci bili Slovani, torej živelj, ki je tu prišel in trčil ob Germansko Romanski zid (oni pa ob našega). Tudi mi smo recimo Primorsko njim "vzeli", smo kar ošter narod (pa Hrvati inu Srbi... Bolgari so mix, a spet so Bizancu cel kup vzeli)

Nej tolk ajnfoh, samo Karantanski panter je pa ... debilizem (pa še panter ni, v bistvu je lev, ker ima grivo). Pač naciji nimajo nobenga pojma...

zz

Cervantes ::

A Brižinski spomeniki pa nič.
Folk je moral tam živeti že kar enih par let:), da so se tsti zapisi sploh pojavili.Sploh pa, o prihodu Slovanov v devetem stoletju imam jaz svoje mnenje (ki, hvalabogu, ni samo moje).
Krajevna imena po celi centralni in tudi severni Evropi pričajo, da so pred prihodom Germanov tam prebivali Slovani.
Živo se spominjam, ko sem v Davosu na enem kongresu (o telemetriji, da ne bo pomote) in sem tam občudoval panoramsko prezentacijo hribov okrog tega znanega letovišča, pa sem tam gor, čisto blizu vrha enga vrha, zapazil en zaselek, po imenu Crei. Kraj, if you ask me. Planina na Kraju, recimo. Tam, kjer se pot konča.
Taki primeri so vse do Saltzburga, pa tudi na Tirolskem in Bavarskem.
Kanalska dolina itak, pa Benečija... se splača pogledat par staroavstriskih kart.

[D]emon ::

Cervantes je izjavil:

Kraj, if you ask me.


Tako hobi etimologijo se gre lahko vsak zašankovec, ki ima pet minut casa. Svicarska retoromanscina pac ni stara slovanscina.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

ZaphodBB ::

Ne me jebat, ruska zastava je naša zgodovina, karantanija pa ne?

Cervantes ::

Sploh pa ime. Zakaj niso to Aquilski spomeniki? Iz preprostega razloga, ker je bilo staro ime za Aquilo .. pač Briž. Breg, po domače. Kar tudi usreza geografski lokaciji.
A but I was so much older then, I' younger than that now...

ivanuscha ::

Na rtvslo se je razvnela debata o spremembi zastave, nekaj predlogov pa je nalimanih iz tega topica.

http://www.rtvslo.si/sport/oi-2014/alps...

Res bi bil čas za spremembo, osebno pa se mi zdi, da bi bila belo-modro-zelena kombinacija odlična in veliko bolj prepoznavna. Tudi če bi grb ostal isti, nič hudega.

Potrebno bi se bilo nekako aktivirati in dati predlog na vlado.

sensei ::

Pan-slavistične barve so naša zgodovina, temelj naše identite.

To ne pomeni, da ne smemo izbrati drugih barv, ali pa da se Slovenci ne znamo identificirati s simboli/barvami, ki niso nujno panslavistične po definiciji.

dzinks63 ::

To zastavo nisem narisal z levo roko, bilo je vloženo kar nekja časa za pravo idejo in truda za izvedbo:

Zvezdica27 ::

fante... malo si poglej od je so Brižinski spomeniki, iz Aquileje ziher ne (Oglej ne Briž, hehe, ne morem verjet...). Pa najbrž tud ne veš zakaj so nastali brižinski spomeniki, kajne? Ne zarad nas, pač pa zaradi cerkvenega boja med salzbuškim škofom in Oglejem za prevlado nad novimi verniki. Da so oboji zmagali lahko še vedno vidiš vsako nedeljo ob okoli 9h. Naroda Slovencem tedaj še ni bilo.

Do kje so segala Slovanska ljudstva ne vem, je pa res, da kar precej daleč: a v tedanjem fevdalizmu to ni imelo veze: jezik je bil jezik fevdnega gospoda razen kjer je šlo res za 100% homogeno območje. Tako so v mešanih krajih "naši" pač ... se asimilirali. Je biga. Jaz mam svoje probleme ne da zdaj za 500 let nazaj trpim ko Srbi.

O madona... takole vidiš kako škodo lahko naredi nacionalistična politika... pa sedenje na ušesih v šoli.

Brižinski spomeniki so v neki zgodnji obliki slovenščine, ja... ampak od jezika do naroda je daaaaaaleč (romski jezik, romski narod - ga ni uradno). In poglej malo Avstrijce, ki govorijo, surprise, surprise, nemško. Tko da je malce bolj zapleteno.

Od naroda do države je pa še dlje (Baski). in potem je potrebno ločiti še med državo in domovino (To pa ne razume niti Janez Janša. No, tudi Pahor ne.). Jaz hočem dobro državo, ne rabim dobre domovine...

O bog se usmili...

ruska zastava ni naša zgodovina, gre za skupno idejo od koder smo vsi vzeli barve... kot sem že rekel, eno je simbol (barve če češ) drugo je zastava... Spet: čehi imajo iste barve, a povsem svojo zastavo. To govorim. Rusi so pa pač izkoristili velikost in ukradli vsem ostalim osnovo.

In da ne boste jamrali: malo si poglejte zgodovino trenutne nemške zastave in zakaj so dobesedno USTVARILI novo nemško identiteto, saj so jo dobesedno morali. Mi bi isto lahko - pa so naši politiki zajebali in Bučar je jasno povedal v svojih knjigah: mudilo se je in je zadnji dan on in še 2 presekal sceno in sam narisal zastavo. Juhej.

kreiranje državnosti (zastave) ni za rajo in tudi ta šank debata tle... katastrofa.

zz

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

dzinks63 je izjavil:

To zastavo nisem narisal z levo roko, bilo je vloženo kar nekja časa za pravo idejo in truda za izvedbo:



Prijetno za oko.
Zbogom in hvala za vse ribe

Karaya 52 ::

Panslavizem je itak bil mit, takrat je dosti nacionalnih, nadnacionalnih, rasnih etc. teorij baziralo na mitih, vse do druge svetovne vojne pa še dalje. Slovenski genetski koktail je zanimiva mešanica in je veliko bližja avstrijskemu in češkemu kot ruskemu ali celo hrvaškemu.

http://www.eupedia.com/europe/european_...

Kot kaže pa tudi na Financah razmišljajo o grbu...

http://www.finance.si/8357219/Karikatur...

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

Enkrat sem že nekje hipotetično zapisal, da smo Čehi in Slovenci bili nekoč združeni (težko imata dva naroda tako zelo podoben jezik brez zgodovinskega ozadja) , potem so pa se nekako umestili vmes germani in nas presekali napol, seveda se zgodovina s tem ne strinja in ima drugo razlago.

Cervantes ::

@zvezdica:
A Aquila po ni Oglej al kaj!?
Sploh pa ne mene s fatnétom. Verjetno sem dovolj star, da bi lahko bil tvoj dedek.

Ejsi_Disi ::

To je najbolj zanimivo, ko se kregate o zgodovini slovenskega naroda in ima vsak svojo teorijo za sveto. Tako, kot imamo za sveto vzeto, da so se Slovani (hmmm, a niso to besedo 'izumili' šele v 19. stol., dotedaj pa smo bili Veneti, Sclaveni...) preselili v 6 stol. Po neketrih teorijah se nismo preseljevali, ker naj bi tam že živeli.
Dejstvo je, da se še naši zgodovinarji ne morejo med seboj uskladiti. Zgodovino pa so od nekdaj pisali zmagovalci.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Karaya 52 ::

Zgodovinarji lahko tukaj bolj malo pomagajo, ker je veliko kultur za sabo pustilo zelo malo ali nič. Analiza Y kromosoma je veliko bolj primerna zadeva.

http://rodoslovje.si/index.php/sl/domov...

Cervantes ::

Ja. Analize Y kromosoma bi povedale, da je bil tvoj (in moj) prapra.......prapra dedek pač... Adam>:D
Brez heca, vsi indoevropski narodi so med sabo v žlahti, zlasti Slovenci... pol pa korupcija pa to...
Se hecam. No, za Ötzija se je ugotovilo, da je bil najbrž s Korzike...

WarpedGone ::

Ni fora žlahta ampak kolk promilov genov imamo v povprečju različnih z enim "narodom" in kolk z "drugim".
Sploh pa je to povsem nepomembno za to, kakšno zastavo imamo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Cervantes ::

Promilov... česa??:))

Cervantes ::

Sicer pa, kdo je sploh Slovenec? Ena moja babica je bila furlanka, druga rečanka, en dedek štajerc, drugi kaundka ovcir iz Trsta... in ja, js sm taprau slovenc! Lahko pa tudi Venet, meni je pravzaprav vseeno. Ampak zastavo imamo pa še zmeraj rusko in grb je za kozlat.

Okapi ::

Sploh pa ime. Zakaj niso to Aquilski spomeniki? Iz preprostega razloga, ker je bilo staro ime za Aquilo .. pač Briž. Breg, po domače.
:) Vse si pomešal. Aquileia je Oglej po domače. Brižinski spomeniki so pa iz Freisinga na Bavarskem. Krajevno ime so v romantični dobi slovenščine poslovenili (Wiki: leta 1854 je slavist in slovničar Anton Janežič na novo skoval slovensko krajevno ime Brizno, Brižnik, kasneje pa so privzeli imena Brižinje, Brižine ali Brižinj.). Skratka, čisto umetna skovanka.

Drugače pa, kot zanimivost, na Bavarskem je tudi ena vas Windischenlaibach. Naključje?;)

Karaya 52 ::

Analize genoma nimajo praktično nič skupnega z zastavami, so pa dobre za prepucavanje nekaterih mitov.

[D]emon ::

Zastave in patriotizem so tudi prezivete ideje, pa jih folk se vedno vztrajno mlati ko crknjene konje.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Karaya 52 ::

Države, nacije, kulture so realnost. Zakaj bi tako očitno reč zanikal?

Sssaga ::

Takoj zamenjati zastavo!
Poglejte Hrvate - kocke. A mi? Natrofan grb, da nas menjajo s Srbi, Slovaki, Rusi... Originalnost na višku!

Kje podpišem?

;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sssaga ()

i386 ::

Barve zastave so drugače vzete iz grba Kranjske!
Sssaga, kje si zdaj ti našel hrvaško? Hrvaški grb je bil grb tudi kraljevine hrvaške pod A-O monarhijo in so ga hrvati ohranili. To je isto kot bi mi nametali vse grbe slovenskih pokrajin v en grb, ker grba iz zgodovine, ki bi zares predstavljal vse slovence, pač nimamo. Pa ne mi zdaj s karantanskim panterjem, ker je le v grbu koroške. Plus, če to utemeljujete s Karantanijo pozabljate na Karniolo, o kateri pa ne vemo čisto nič, razen imena enega vladarja. Kaj šele da bi vedeli za grb.
Zato je moje mnenje tako, da bi morali modificirati zdajšnji grb tako, da bi ustrezal heraldičnim pravilom in ga malo povečati, ali pa dati vse grbe slovenskih pokrajin v en grb po heraldičnih pravilih.

ZaphodBB ::

Pol je bil pa fail, da smo za panslovanske barve predlagali ravno barve dežele Kranjske /sarcasm

Karaya 52 ::

i386 je izjavil:

Barve zastave so drugače vzete iz grba Kranjske!
Sssaga, kje si zdaj ti našel hrvaško? Hrvaški grb je bil grb tudi kraljevine hrvaške pod A-O monarhijo in so ga hrvati ohranili. To je isto kot bi mi nametali vse grbe slovenskih pokrajin v en grb, ker grba iz zgodovine, ki bi zares predstavljal vse slovence, pač nimamo. Pa ne mi zdaj s karantanskim panterjem, ker je le v grbu koroške. Plus, če to utemeljujete s Karantanijo pozabljate na Karniolo, o kateri pa ne vemo čisto nič, razen imena enega vladarja. Kaj šele da bi vedeli za grb.
Zato je moje mnenje tako, da bi morali modificirati zdajšnji grb tako, da bi ustrezal heraldičnim pravilom in ga malo povečati, ali pa dati vse grbe slovenskih pokrajin v en grb po heraldičnih pravilih.


Zakaj bi grb sploh potrebovali? Večina držav je brez grba. Let's face it, ni argumenta za kakršenkoli grb.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Barve zastave so drugače vzete iz grba Kranjske!
Pajade. Na panslovanskem kongresu so izbrali kranjske barve za simbol Čehov, Poljakov, Rusov ...

Modra, bela in rdeča je v polovici vseh zastav na svetu. Velika Britanija, Nizozemska, ZDA, Avstralija, Čile, Tajska, Tajvan, Nepal, Kuba, Severna Koreja, Islandija, Panama, Kostarika, Kambodža ...

Večina držav je brez grba.
Vse države imajo grb. Samo nimajo ga vse na zastavi.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Karaya 52 ::

Pa še ta kongres in izbrane farbe so se zgodile po nastanku francoske zastave, ki je produkt njihove revolucije. ;(( Pariška zastava je modro rdeča. Uporniki so vmes dodali bel trak, voila. Tako nastane dobra zastava. Čeprav je zgodba Union Jack-a še boljša.

Zgodovina sprememb…

i386 ::

Okapi je izjavil:

Barve zastave so drugače vzete iz grba Kranjske!
Pajade. Na panslovanskem kongresu so izbrali kranjske barve za simbol Čehov, Poljakov, Rusov ...

Pač po naklučju so barve iste. Poglej Kranjski grb iz tistega časa pa boš videl. Bela in rdeča sta iz tistega traka, katerega modri orel drži...

PaX_MaN ::

Če zastave niti predsednik države ne spoštuje:


ne vidim razloga da bi jo tudi jaz.
Pofarbana plahta, pač.

Cervantes ::

Okapi je izjavil:

Sploh pa ime. Zakaj niso to Aquilski spomeniki? Iz preprostega razloga, ker je bilo staro ime za Aquilo .. pač Briž. Breg, po domače.
:) Vse si pomešal. Aquileia je Oglej po domače. Brižinski spomeniki so pa iz Freisinga na Bavarskem. Krajevno ime so v romantični dobi slovenščine poslovenili (Wiki: leta 1854 je slavist in slovničar Anton Janežič na novo skoval slovensko krajevno ime Brizno, Brižnik, kasneje pa so privzeli imena Brižinje, Brižine ali Brižinj.). Skratka, čisto umetna skovanka.

Drugače pa, kot zanimivost, na Bavarskem je tudi ena vas Windischenlaibach. Naključje?;)

Benti. Sej res.

Karaya 52 je izjavil:

Pa še ta kongres in izbrane farbe so se zgodile po nastanku francoske zastave, ki je produkt njihove revolucije. ;(( Pariška zastava je modro rdeča. Uporniki so vmes dodali bel trak, voila. Tako nastane dobra zastava. Čeprav je zgodba Union Jack-a še boljša.

A ni Union Jack kombinacija škotske in angleške zastave?

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

i386 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Barve zastave so drugače vzete iz grba Kranjske!
Pajade. Na panslovanskem kongresu so izbrali kranjske barve za simbol Čehov, Poljakov, Rusov ...

Pač po naklučju so barve iste. Poglej Kranjski grb iz tistega časa pa boš videl. Bela in rdeča sta iz tistega traka, katerega modri orel drži...

Seveda imaš prav. Ampak to v ničemer ne spremeni dejstva, da če postaviš slovensko in rusko zastavo eno poleg druge si bo vsak, ki ne ve točno za kaj gre mislil, da je naša zastava, zastava ene ruske province.

Osebno so mi všeč motivi z Videxovega predloga, črtal bi triglav in žito potem pa grb uredil v skladu s heraldičnimi pravili, če se da seveda.

Zvezdica27 ::

ne ločite med simboli (splošni pojem) ter zastavo kot uradno predstavniško znamenje (tudi simbol) neke države.

Cervantes: Aquileia ni isto kot Aquila. Zdaj sva ti že dva razložila kako je s Freisingom pri Muenchnu, daj bodi raje tiho.

Vsak, ki bo videl rusko in slovensko bo pač vprašal. Za to znamo govoriti, da se vpraša. Sicer pa kaj naj rečejo Nizozemci in Hrvati? Poljska in Indonezija? USA in Liberia. Arabske države?

Dajte malo pamet vklopit, ne rabmo bit najbolj butasti na planetu.

Imamo zastavo, kot jo imamo in razloženo je bilo zakaj je taka in z njo ni razen tega, da res nobenmu ni všeč, čisto nič narobe. NIČ. Sprememba pa je tudi uzakonjena, samo jaz ne vem... zakaj bi imeli zeleno barvo? Če že, so meni slovanske osnove kul, ker kaj pa sem? Sem morda Francoz? Triglav ... ok... Zvezdice: Celjski grofje? Kaj imajo Primorci s Celjskimi grofi? V glavnem, tega mi tu ne bomo rešili, samo ne pa bluzit v 3 p.m.

Res je da imamo na koncu vsak svoje zgodovinske predstave, sam zgoraj je spet nekdo enačil, da so Slovani nastali v 19. st... dajmo ločiti narode in skupine narodov... Pa porkaduš, a vam res ni jasno, da današnji Slovenci ...torej da smo sestavljeni iz kar nekaj zgodovinskih skupin, večinoma Slovanov, ampak tudi Avarov/Obrov, Ilirov... konec koncev so tudi naši Italijani, Madžari in Romi Slovenci...

Narod, državno pripadnost in etnični izvor... ni to isto. Mešamo vse po vrsti, pa triglav na vrh in je kao zastava... To se lahko že v Celovcu prepričaš.

kr neki...

zz

erunno ::

zakaj bi imeli zeleno barvo? Če že, so meni slovanske osnove kul, ker kaj pa sem? Sem morda Francoz?
Haha zabavno vprašanje.

Rdeča, bela, plava/modra ne samo pan-slavistična kombinacija (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Slovaška, Češka, Rusija) anpak tudi barve naslednjih držav: ZDA, Združeno Kraljestvo (Union Jack), Nizozemska(ista postavited barv kot hrvaška, samo brez grba), Norveška in verjetno še kaka.

Pan-slavizem in nacionalne identitete so pretežno izum 19. stoletja.

Problem naše zastave ni da ljudjem ni všeč, ampak zakaj ljudjem ni všeč - zato ker je nerazpoznavna. Vsaj za večino. Nekateri imajo še kake druge probleme. Nekateri bi radi se ovekovečili, z svojo lastno idejo, ali pa ker so zmotnega mnenja da rdeča barva simbolizira komunajzarstvo (barvna kombinacija je obstajala pred pojavom kominizma).

Men je neskončno smešno, da smo na svoj kovanec za 2 evro centa, dali del avstrijske kulturne zgodovine - kakor se sprenevedamo Karantanija je del avstrijske zgodovine ne naše. Dokler je bila samostojna, je obsegala majhen le del sedanjega slovenskega ozemlja. Podobno velja za "karantanski Panter".

Mipe ::

Ma ne no! Eni pravite, da slovenskega naroda sploh ni bilo, zdaj pa še namigujete, da so avstrijci že obstajali sočasno s karantanci! Veste, zakaj so jim bili korošci trn v peti? KER SO BILI PREJ TAM.

zee ::

Mipe je izjavil:

Ma ne no! Eni pravite, da slovenskega naroda sploh ni bilo, zdaj pa še namigujete, da so avstrijci že obstajali sočasno s karantanci! Veste, zakaj so jim bili korošci trn v peti? KER SO BILI PREJ TAM.


Govoriti o Slovencih in Avstrijcih v casu Karantanije je -kreh- precej bebavo, saj je bilo ze veckrat povedano, da jih takrat ni bilo. Bila so slovanska in germanska plemena. Đizs no.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Mipe ::

Jah. Korošci, ki niso bili slovenci ne avstrijci, vsaj ne v današnji obliki. Zato ne razumem, zakaj je potrebno poveličevanje enega ali drugega naroda in pripisovanje dosežkov.

[D]emon ::

A kdo povelicuje ? Pripisuje dosezke ? Ne, gre za zgodovinsko dejstvo.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Mipe ::

Če tako radi omenjate zgodovinska dejstva, bi jih lahko vsaj preverili, namesto da gobezdate tjavendan.

Austrians @ Wikipedia
Slovenians @ Wikipedia

Letnice boste pa menda znali primerjati?

ducky ::

Zastavo bi moral nujno menjat!


Jaz bi dal nekaj takega, kot je na sprednji strani olimpijskih dresov slovenske hokejse reprezentance:




http://www.google.si/imgres?sa=X&espvd=...



 predlog zastave

predlog zastave







ali pa nekaj takega kot je tukaj podlaga/ozadje:
 podlaga/ozadje

podlaga/ozadje



http://www.google.si/imgres?sa=X&espvd=...

[D]emon ::

Dajmo rajs grb moje rodbine, bo najbolj ziher. *sarcasm*
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

ducky ::

tole bi blo the best:

 PREDLOG NOVE SLOVENSKE ZASTAVE

PREDLOG NOVE SLOVENSKE ZASTAVE

i386 ::

Seveda, dajmo zastavo oblikovat po modnih smernicah, da bo dobra 5 let, potem bodo risi prišli v polfinale, bomo hoteli pa drugo zastavo. Zresnte se že mal, no.

ducky ::

i386 je izjavil:

Seveda, dajmo zastavo oblikovat po modnih smernicah, da bo dobra 5 let, potem bodo risi prišli v polfinale, bomo hoteli pa drugo zastavo. Zresnte se že mal, no.


kaj majo zdaj risi zveze s tem!?

Mipe ::

Celjske zvezdice odpadejo, ker so pač celjske. Ne prekmurci ne primorci ne kaki drugi se ne čutijo preveč "združene" pod totimi arhaičnimi simboli.

Karaya 52 ::

i386 je izjavil:

Seveda, dajmo zastavo oblikovat po modnih smernicah, da bo dobra 5 let, potem bodo risi prišli v polfinale, bomo hoteli pa drugo zastavo. Zresnte se že mal, no.


Počakaj na naslednje OI, popularen bo drug odtenek zelene barve. Če medalj ne bo, odtenek ne bo pravi. ;((













Kateri odtenek je pravi? >:D

ducky ::

vseen katera, sam tale ne kak je trenutno..

Ejsi_Disi ::

Jelinčič za trenutno zastavo pravi, da je Ruska s kolesarskim znakom :D

Pred leti je bil narejen natečaj za novo zastavo pa tega nikakor več ne najdem. Bilo je pa par nagrajencev in zraven vsake zastave in grba je bila še obrazložitev. Lahko kdo to najde?
Rock n' roll ain't noise pollution!
««
10 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odkod modra kri, zmaji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6615869 (5170) msjr

Nova slovenska zastava?? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
18218733 (12676) Matek
»

Nova slovenska zastava in grb (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23336144 (31335) Ziga Dolhar
»

Ali ste za spremembo zastave in grba?

Oddelek: Loža
342614 (2298) siegmund

Več podobnih tem