» »

PS4 vs. Xbox One

PS4 vs. Xbox One

Temo vidijo: vsi
««
14 / 18
»»

Alessio983 ::

Evo ti povem, nikoli nisem imel konzole vedno gamer pc. Sedaj pred 1 mescem kupil PS4 ker mi Xbox enostavno ročka en sede . PS4 ima za moje pojme najboljšo ročko ... Idi v trgovino bigbang ali kam kjer imajo razstavljeno in probaj

poleg tega (nisem zasledil pri xboxu) vendar ps4 ročka ima port za slušalke, vklopiš slušalke not in nimaš težav ...

Zgodovina sprememb…

Pesimist ::

evo fanboyski odgovor si dobil zgoraj od Alessi983 ker druga se tak neda odgovorit na takšno vprašanje. Zdaj pa cakaj na merkator 20% off bone.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

neon21 ::

Torej? Kupiti xbox one ali ps4. Za dirkačino in fuzbal igre.? Mislim , da neke bistvene razlike ni med tema dvema. Mislim , da bi en extra odstopal od drugega. Brez multiplayer pa teh online variant. Samo vstaviš cd pa igraš , torej kaj priporočate?

Pesimist ::

To še pa doben ni vprašal, brez interneta. Well za fuzbal je vseeno, dirkačine imata pa različne. Torej odoči se na račun dirkačin pol. Na račun controlera je brezveze ker sta oba vredu. Jaz jih brez problema menjujem dnevno.
Pcja ti zaj nebom lih priporočal, ce sprasujes v temi za konzole in se verjetno gre bolj za comfort ali easy prenosljivost, mogoče tudi cen, čeprav so konzola igre zelo drage glede na to da nerabis interneta oz orginal.
Povrhu vsega preveri ce sploh delajo konzole cisto brez interneta ker so na zacetku govorili o avtorizaciji računa 1x na 24h in nevem ce je to zdaj v uporabi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

neon21 ::

Ja saj glede pc mi je jasno , da jih poseka v zmogljivosti. Namen je glih konzola , prenosljivost pa komot ono se dobiš z folkom pa malo vsekaš neki turnir fife :) . Igre so res tista minus točka pri konzolah. Ps4 se že da odklenit?

kriko07 ::

Ne pričakujem tega da bo vsak svojega hvalil.Ampak grafika,igralnost,štekanje,pregrevanje,glasnost.
Bolj nasplošno :)

kratos ::

@Neon21 Ni nobene omejitve, lahko igraš na obeh konzolah brez interneta brez kakih avtorizacij. Osebno mi je xbox one kontroler še vedno top in je ps4 razred nižje, ker pa ima lahko vsak svojo preferenco jih preizkusi če imaš možnost, kako ti sedeta v roke.

Nobene konzole se še neda odklenit, pravtako se nebodo dale še vsaj nekaj let.
Cene iger so sicer drage na začetku, vendar po mesecu, dveh padejo cene za najmanj 20€ če kupuješ rabljeno, nato pa ko preigraš preprosto prodaš naprej in nimaš izgube. Tako stvar prakticiram že od nekdaj in so igre praktično zastonj, v najslabšem primeru pa če kupiš novo igro po prodaji izgubiš cca. 20€, kar je še vedno dovolj poceni šport.

@kriko07 Grafika je na obeh enaka in vedno bo čeprav je na papirju ps4 strojno močnejši, recimo 900p vs. 1080p ni vredno omembe saj se igra na tv-ju in pri parih metrih razdalje to opazijo samo rožice ter fanboyi z pomočjo placebo efekta.
Microsoft je nekaj stopnjičk višje kar se tiče multiplayerja saj ima ogromno superiornost pri serverjih (kar se nenazadnje tudi pozna pri določenih špilih, ki so server sided).
Konzole ne štekajo, predstavljaj si jih kot iphone med telefoni, pač optimizacija naredi svoje. Pregrevajo se ne, vendar je temperatura ps4 konzol znantno večja kar je tudi logično glede na kompaktnost zaradi česar so tudi bolj glasne, xbox je praktično neslišen tudi pri večjih obremenitvah boš prej zaslišal kako se dvd zavrti v enoti kot ventilatorje.

V glavnem obe konzoli sta si podobni, zato se odloči glede na kontroler ter ekskluzivne špile ki so izdani oz. so napovedani. Je pa tako, da je ps4 superioren v prodaji, in ga ljudje v 80% primerih kupujejo ker ima na papirju boljše specifikacije, kar mi je popolnoma razumljivo glede na tako mentaliteto ovac. Pa brez zamer saj je še vedno 20% tistih ki se odločijo na podlagi iger ter so navajeni kontrolerja.

Alessio983 ::

Samo pri računalniko je tudi tako. Sam nisem vedel kaj narediti. Psodobiti al konzola ... Samo zdaj ko vidim kako gladko gre igranje in grafika mi ni žal.

Sistem: I5 750 hd 6850 8 gb rama in vse navito do zadnjega skoraj pa te novejše igrce ni šlo več normalno igrati stežka na medium . Da bi pa nadgradil pa nevem če se splača ... š kako r9 280x bi še šlo vrjetno pol pa že cpu zaostaja

Edit: spadam med 80% populacijo

Zgodovina sprememb…

kriko07 ::

Najbolje je pa da bi oboje kupil :))

hojnikb ::

Nobene konzole se še neda odklenit, pravtako se nebodo dale še vsaj nekaj let.

tega neveš :))


@kriko07 Grafika je na obeh enaka in vedno bo čeprav je na papirju ps4 strojno močnejši, recimo 900p vs. 1080p ni vredno omembe saj se igra na tv-ju in pri parih metrih razdalje to opazijo samo rožice ter fanboyi z pomočjo placebo efekta.

boš reku da je 720p vs 1080p in 30fps/60fps tut placebo ? :))
#brezpodpisa

kratos ::

Predvidevam.

Jaz kot casual gamer ne opazim razlike med 30/60 fps, forza 5 ter forza horizon 2 sta mi enaki, ne opazim nobene razlike pri dirkanju pa če se še tako trudim, pa tečeta 60 vs 30 fps.
720p ter 1080p malenkost opazim, vendar je res taka malenkost da mi je vseeno v kaki resoluciji je špil, če pridem bližje je stvar seveda drugačna in se takoj opazi upscale ter razlika med resolucijo, ampak ker igram na konzoli in sem na primerni oddaljenosti od tv-ja se to še zdaleč ne opazi.

Druga stvar so vsebine na ekranu, tam pa verjamem da če po cele dneve preždite pred njim se tudi oči navadijo ter opazijo razliko, vendar je tu govora o konzolah ki se igrajo primarno na TV-jih.

Pesimist ::

Well grafika je močnejša na ps4. O tem sploh ni debate. 60fps je občutno boljša izkušnja. Vsak ki ima the last of us remastered lahko sam vidi razliko.
To rečeno, konkretnega primera multiplatform igre ko na ps4 dela z 60 in x1 z 30 ne poznam in močno dvomim da bomo dočakali. Večinoma se dodatna moč uporablja za večjo resolucijo ali v primeru GTA5 za dodatne grafične elemente. PS4 ima travnik v GTA5 kompletno 3d modeliran, medtem ko x1 delno texturiran. Kot da bi plešastemu, plešo delno z šuh pasto namazo. :)

Kontroler ps4 im rahlo cheap občutek trigger gumbov, Škripajo. Vseeno ga v kakem bigbangu probas :\

Jaz sem oba kupo uporabljam pa bolj x1, vendar zgolj zato ker ima kinect za mahanje in easy krmiljenje. Celo konzolo uporabljam bolj kot multimedijski računalnik za netflix,youtube,twich (ps4 hudo omejen),browser. Ko pridem domov jo vklopim in nerabim kontrolera sploh prijet.
Te pa tudi ni velik korak do iger vec. Ceprav zna PS4 vklopit TV na pravi hdmi priklop in vrnit na predhodnega. Hudo pogresam to funkcijo na x1.
Na ps4 imam trenutno samo last of us in fifo, katero imam sicer tudi primarno na x1.
Slika x1 iger je tudi rahlo ostrejša od ps4.

Vse povedano, kdo rabi samo igralno masino je ps4 vseeno boljša odločitev in dosti bolj razširjena v evropi. V tem primeru dam glass PS4.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

kriko07 ::


Nevem.Meni se tukaj zdi zelo bolša na Xboxu.

St235 ::

odvisno kaj je zate primerna oddajenost. na 65" tvju na primerni oddaljenosti (tam okol 3m) se še kako vidi razlika med 720p in 1080p

hojnikb ::

pa tudi razlika med 30 in 60fpsji je kot dan in noč na praktično kakršni koli razdalji :)
#brezpodpisa

kratos ::

Well, lahko tako trdite in verjamem da razliko vidite, vendar jaz kot casual igralec ter moji kolegi s katerimi smo kadarkoli igrali kak špil nismo opazili nobene razlike v delovanju igre z 60fps ter 30fps pa se lahko vsi na glavo postavite vendar jaz razlike ne opazim (pravzaprav če grem gledat kak posnetek 60vs30 fps se razlika opazi šele ko zavrtijo v počasnem posnetku), pravtako o resoluciji nimam nobenih pripomb čez 720p in mi ni niti malo mar v kakšni resoluciji je igra dokler je dobra, ker razlika je zame res minimalna.

Kot sem že rekel, za tiste ki jim je računalnik način življenja in konstantno igrajo igre pa verjamem da vidijo še tako malenkost ki jim pokvari igralsko izkušnjo.

St235 ::

da se razumemo, še vedno je prioriteta kvaliteta špila, ampak zakaj bi enak špil igral 720p, če ga lahko 1080p?

hojnikb ::

sploh če maš 1080p tv :)

In ja, razmak resolucije med xbone in ps4 bo ostal, ker je xbone enostavno inferioren (tako po grafični, kot tudi po memory subsistemu).
#brezpodpisa

kratos ::

Po tej logiki bi si jaz šel kupit en pc gaming rig za 2 jurja, kjer bi lahko igral na 4k ločljivosti, zakaj torej igrat 1080p ko lahko igraš na 4k ?

razmak bo, tak kot je - skoraj neopazen, tako da so konzoli še vedno grafično skoraj enaki vsaj pri večini multiplatform iger, pa se lahko vsi na glavo postavite in trobite svoje, razlika še zdaleč ni taka kot se trudite prikazat (ponovno). In seveda so spet najbolj pametni taki ki konzoli skupaj še blizu niso videli, dajmo nekje tukaj končat tole debato ker ne pelje nikamor, tist ki je imel obe konzoli oz. jih je vsaj testiral že ve o čem govorim - ostali pa imejte svoj prav če boste lažje spali.

puginho ::

Tudi kot casual gamer pa ja vidiš razliko med 30 vs 60 fps. Pri 60 fps je igra dosti bolj odzivna kot pri 30 fps. Razlika med 720 in 1080 pa je veliko manjša. Če primerjaš eno proti drugi se vidi, dočim če pa gledaš samo eno ali pa drugo pa težko takoj ugotoviš v kaki resoluciji je.

Pesimist ::

To je podobna fora kot zagovorniki teze, ker človeško oko ne vidi več kot 24fps, je vse kaj je več overkill. Kar sploh ne drži v digitalnem svetu. Že v filmih se vidi razlika med 30 in 60 pri kamera premikih, ne pa da v igri ne opaziš ko se sučeš okrog. Kakorkoli, to je debata za pc vs konzola in nikakor x1 vs ps4. PS4 se v sanjah nima dovol močne razlike, da bo isto igro poganjala z 60fps, medtem ko x1 nebo.

Tiste igre ko pa so zmožne teči z istim številom fps in isto resolucijo in grafično fideliteto pa po mojem mnenju zgledajo na x1 boljše ker imam rajši ostrejšo sliko, kar gre v zahvalo microsoftovem unikatnem display filtru na X360 in X1.

Fifa zgleda dosti ostrejša, do take mere, da bi že lahko trdil da na ps4 je preveč blure.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

3furious ::

Pesimist je izjavil:

To je podobna fora kot zagovorniki teze, ker človeško oko ne vidi več kot 24fps, je vse kaj je več overkill. Kar sploh ne drži v digitalnem svetu. Že v filmih se vidi razlika med 30 in 60 pri kamera premikih, ne pa da v igri ne opaziš ko se sučeš okrog. Kakorkoli, to je debata za pc vs konzola in nikakor x1 vs ps4. PS4 se v sanjah nima dovol močne razlike, da bo isto igro poganjala z 60fps, medtem ko x1 nebo.

Tiste igre ko pa so zmožne teči z istim številom fps in isto resolucijo in grafično fideliteto pa po mojem mnenju zgledajo na x1 boljše ker imam rajši ostrejšo sliko, kar gre v zahvalo microsoftovem unikatnem display filtru na X360 in X1.

Fifa zgleda dosti ostrejša, do take mere, da bi že lahko trdil da na ps4 je preveč blure.


Tomb Raider Definitive Edition teče na Xboxu do 108p@30fps (min 24, max 30, avg 29.84fps), na PS4 pa 1080p60fps (min 33, max 60, avg 50.98fps).

Igra FIFA 15 je imela motion blur ob izzidu le na PS4, na XBO ga je dobila šele kasneje s popravkom. Najbrž je v tem razlika, ki si jo opazil.

GTAV ima na PS4 opazno več vegetacije kot na XBO, nevem kako ni to nihče opazil v zgornjem videu.

PS4 je to generacijo konzol bolje "naredil domačo nalogo", kar potrujejo tudi prodajne številke, PS4 je prodal 15 milijonov konzol, Microsoft pa 8.
In the age of information, ignorance is a choice.

dolenc ::

Pri TR je treba upoštevat, da so lockani frejmi na 30fps pri xškatli, tako da je podatek Average Frame-Rate čisto neprimerljiv.

St235 ::

saj točno o tem je govora, da ena konzola ima omejitev z FPS na 30, druga pa bistveno višje. In ja ravno average frame rate je bistven, ker bi bil podatek o temu, da je max FPS 60 popolnoma brezvezen, če bi potem zadeva v povprečju laufala na 25fps.

mihastopar ::

Ali ima ps4 kaj podobnega kot ima xbox kinect? Koliko je iger za kinect? Mene bolj kinect in ta gibanje zanimata, kaj v tem primeru vzet?

Goblin ::

Za PS4 ni nič podobnega. Za Kinect je 129 iger:
List of Kinect games for Xbox 360 @ Wikipedia
http://www.goblin.si

Killermode ::

Mogoče je pomembno to, da so to igre za Xbox 360, ki pa ne delijejo na One

kratos ::

Zaenkrat jih je le nekaj za xbox one, kinect v1 ter kinect v2 sta kot dan in noč, potencijal v2 verzije je ogromen, do izraza bo pa prišel čez kake dve leti+.
Še večji potencijal pa bo imel ko bo v igro new gen konzol prišel virtual reality, vendar smo od tega oddaljeni še nekaj let.

To je kar se tiče iger, glede upravljanja celotne konzole je nepogrešljiv enkrat ko se "nauči" tvoje izgovorjave, narediš večino stvari 80% hitreje in ko enkrat združiš kinect + kontroler vse postane 3x bolj enostavno.
Implementacija kinecta v same igre je pa perfektna, recimo pri forzi horizon 2 ti ni potrebno niti enkrat mape odpret in si označevat točke, sistem ANNA deluje po principu GPSa ki naredi kar mu rečeš, kar naredi igro presenetljivo boljšo saj ni več tistga nadležnega skakanja po menijih.
Pač kar se samega kinecta tiče obeta hudo veliko, prejšno verzijo je povozilo pomanjkanje strojne moči tako da kaj večjega od tistega ki je ponujal/ponuja v1 nismo niti mogli pričakovat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kratos ()

St235 ::

playstation ima move in kamero. Samo tako kinect kot move sta bolj kot ne okrasni zadevi. Kljub visoko letečim idejam ne eno ne drugo ni uporabno za kaj več kot igračkanje. In še pri vsaki taki pritiklini smo poslušal kako bo čez dve leti, ko pride ustrezna podpora to naredilo ne vem kakšen dar mar. In še vedno so se to izkazale za bolj kot ne brezvezne napovedi.

Killermode ::

Ja no Lakotnik, Kinect na 360 je ful uporaben za zabave itd...

fokz8 ::

Pozdravljeni. Vem...da pišem v sfaljeno tematiko, vendar ostale so precej neaktivne.

Razmišljam o nakupu zunanjega trdega diska za XBOX 360 ...pa me zanima, če podpira vse zunanje diske..da se nebom nasral :)

hvala in lp

hojnikb ::

podpira vse, sam omejen boš na 32GB uporabnega placa (razn če so dvignal ta limit).
#brezpodpisa

mihastopar ::

Ali gre na xbox 360 kinect v2 ?

hojnikb ::

nope
#brezpodpisa

St235 ::

Killermode je izjavil:

Ja no Lakotnik, Kinect na 360 je ful uporaben za zabave itd...


ja, tako kot rock band in podobne pritikline, lušna igračka ampak daleč od česa revolucionarnega in vsesplošno uporabnega

fokz8 ::

hojnikb je izjavil:

podpira vse, sam omejen boš na 32GB uporabnega placa (razn če so dvignal ta limit).


hvala :)

Pesimist ::

fokz8 ::

Je možen odklep XBOX 360 500GB/GO ?

Goblin ::

Ne.
http://www.goblin.si

marceb ::

zanimivo, kaj pa je tako posebnega na tej verziji xboxa, da se ga ne da odklenit?

Goblin ::

Procesor ima izklopljen post out, ki je potreben za delovanje RGH.
http://www.goblin.si

mihastopar ::

Xbox vs PS4


Katero izbrat? Po temle kar je blo povedano je PS4 v prednosti. Kinect 2.0 je pa velik plus k ga PS4 nima razvitega.

'' So if you consider more in the reality and natural graphics side, PS4 is your choice. If you prefer sharper graphics, brighter and vibrant objects, then Xbox One will be your choice.''

St235 ::

Tako kot je bilo v vseh temah že 1000x povedano. Tako da pogledaš katere ekskluzive te bolj zanimajo.

Killermode ::

Kupi kar ma tvoj kolega.

ramiz?! ::

Mene pa zanima, če kdo, ki se kaj spozna na konzole ve, kako je z neoriginal igricami na obeh konzolah in ka kateri se jih lažje igra (oz. katero konzolo se lažje odklene)...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

kitl76 ::

Na Xbox One no way za PS4 pa mislim, da enako.

opeter ::

Igre postajajo vse bolj odvisne od oblakov in boš bolj težko igral neoriginalne zadeve. No enoigralski način mogoče čez čas, multiplayer pa nikakor.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Pesimist ::

http://www.ign.com/articles/2015/04/02/...

Mislim da je z tem Sony dal smrtni udarec Xboxu. Onlive je delal superiorno tudi pri nas.
Dve major stream platformi si že lastijo, ki bi jo lahko pognali že dans sej omrežje je že zgrajeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

..............

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

L1nK ::

ramiz?! je izjavil:

Mene pa zanima, če kdo, ki se kaj spozna na konzole ve, kako je z neoriginal igricami na obeh konzolah in ka kateri se jih lažje igra (oz. katero konzolo se lažje odklene)...


Na nobeni jih ne boš kradel, ker sta na srečo obe še mint/nista shekani. In prepovedano je govoriti o piratstvu, tako da prosim, da ga opozorite in zbrišete post.
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: L1nK ()
««
14 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Xbox One (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Konzole
1347297043 (16757) filip007
»

Izšel je Xbox One (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
8524360 (10140) Machete
»

Sony prodal 5,3 milijona konzol PlayStation 4, Microsoft zaostaja

Oddelek: Novice / Konzole
4113927 (11589) dope1337
»

PlayStation 4 razkrit (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
5622152 (17394) Doc123

Več podobnih tem