» »

Cloud Hosting

Cloud Hosting

matejm1994 ::

Živjo,

naj povem, da ne vem točno kako se to kliče, a predvidevam, da je cloud hosting. Torej, rad bi imel na internetu nekje nek simple strežnik, na katerem bi imel postavljeno eno spletno stran. Ta stran bi bila povezana na bazo, ki bi bila tudi na tem strežniku. Na to bazo, pa bi se povezoval tudi z andorid aplikaicjo, ki bi jo naredil. A je to mogoče? Kasneje bi lahko imel tudi še kakšno bazo za android aplikacijo posebej gor. Dobro bi bilo, če bi lahko imel tudi na nek način SVN repozitorij, oz. GIT, kar se mi zdi, da je podobno. Toliko, da bi shranjeval verzije apliakcij gor in imel isto verzijo, ne glede na katerem računalniku bi delal.

Gledal sem tega: https://www.digitalocean.com Meni se zdi poceni, 5$ na mesec (bila bi v dveh, tako da polovička ), ampak ker nimam izkušenj, ali je to to? Ali ta to sploh omogoča?

Hvala!

matejm1994 ::

Nobeden?

techfreak :) ::

Cloud označuje več stvari, bistvo pa je da se lahko zadeva prilagodi ob izpadu določenih strežnikov oz. ob potrebi po večjih zmogljivostih.

Kar ti dejansko iščeš je virtualni strežnik (VPS, angl. virtual private server), lahko je v oblaku ali pa tudi ne. To je strežnik ki je virtualiziran (kot npr. VirtualBox) in ima več sosedov - drugih strežnikov okoli sebe ter je zaradi tega tudi precej cenejši od najema navadnega strežnika.

Zelo verjetno je digitalocean.com (in ostalih nekaj 1000 različnih ponudnikov) to kar iščeš. Tukaj dobiš dostop do strežnika v obliki SSH protokola preko katerega upravljaš OS (=Linux) na tem strežniku.

Osebno lahko povem da je digitalocean cenovno ugoden ter da zaenkrat še nisem imel problemov z njimi, VPS pa imam pri njih že nekaj mesecev.

Po izdelavi VPSja preko njihove nadzorne plošče boš moral preko SSH namestiti spletnih strežnik (npr. Apache), podatkovno bazo (npr. MySQL), SVN/GIT ter karkoli druga boš še potreboval. Precej člankov za nameščanje teh zadev najdeš na njihovi strani, drugače pa na Googlu.

matejm1994 ::

U, hvala! Tak odgovor sem rabu :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376288236 (11528) hariscorale
»

Slovenski ponudniki spletnega gostovanja za Python aplikacije

Oddelek: Izdelava spletišč
153793 (3364) techfreak :)
»

VPS spletno gostovanje Slovenija vs. tujina

Oddelek: Izdelava spletišč
213308 (2529) sodnicaN
»

Spletno gostovanje

Oddelek: Omrežja in internet
426737 (5843) techfreak :)
»

Source version control za domačo uporabo?

Oddelek: Programiranje
356480 (5551) MrBrdo

Več podobnih tem