Forum » Pomoč in nasveti » VPN Povezan, ampak brez interneta!
VPN Povezan, ampak brez interneta!
shadeX ::
Pozdravljeni!
Rad bi nastavil VPN povezavo, tako da iz drugega omrežja lahko dostopam do svojega domačega omrežja ( in tako prevzamem domač IP ). Torej, povezava mi je že uspela, ampak problem je ker nimam internetnega dostopa preko mojega omrežja. ( Glej sliko spodaj ).
1. Imam Windows 7 na računalniku s katerega hočem dostopati do omrežja
2. Na moj ruter je naložena DD-WRT programska oprema ( v24 ). Tako imam nastavljeno v ruterju (glej sliko)
Torej, a ve kdo zakaj nimam dostopa do interneta preko tega VPN-ja? Ima kdo kaj izkušenj?
Rad bi nastavil VPN povezavo, tako da iz drugega omrežja lahko dostopam do svojega domačega omrežja ( in tako prevzamem domač IP ). Torej, povezava mi je že uspela, ampak problem je ker nimam internetnega dostopa preko mojega omrežja. ( Glej sliko spodaj ).
1. Imam Windows 7 na računalniku s katerega hočem dostopati do omrežja
2. Na moj ruter je naložena DD-WRT programska oprema ( v24 ). Tako imam nastavljeno v ruterju (glej sliko)
Torej, a ve kdo zakaj nimam dostopa do interneta preko tega VPN-ja? Ima kdo kaj izkušenj?
shadeX ::
Sedaj mi zadeva deluje. Očitno je bilo potrebno nekaj časa počakati da se vzpostavi povezava. Uglavnem sedaj mam naslednje vprašanje:
V okence "Server IP" , mora biti dejanska IP številka ali je lahko domena? Ker če vpišem svojo domeno ( DNS je pointan na moj IP ), ne morem vpostaviti VPN povezave. To pa ne pride v poštev, ker imam dinamični IP in bi bilo neprijetno vedno menjati IP v tistem okencu.
Torej v čem je "catch" da se lahko preko številke povežem, preko domene pa ne?
V okence "Server IP" , mora biti dejanska IP številka ali je lahko domena? Ker če vpišem svojo domeno ( DNS je pointan na moj IP ), ne morem vpostaviti VPN povezave. To pa ne pride v poštev, ker imam dinamični IP in bi bilo neprijetno vedno menjati IP v tistem okencu.
Torej v čem je "catch" da se lahko preko številke povežem, preko domene pa ne?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nastavitev IP kamere - zunanja povezljivostOddelek: Pomoč in nasveti | 4746 (2870) | Andrejko |
» | Težave z OpenVPN povezavo (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9834 (6730) | čuhalev |
» | VLAN za telebaneOddelek: Omrežja in internet | 8546 (6674) | SeMiNeSanja |
» | Prekinjanje VPN povezaveOddelek: Omrežja in internet | 2373 (2023) | ircr |
» | Domači Proxy?Oddelek: Omrežja in internet | 5239 (4271) | wungad |