» »

Nakup rabljenega avtomobila in tehnični

Nakup rabljenega avtomobila in tehnični

marceb ::

Ojla, zanima me kako se vi čimbolj "zagarantirate" ko kupujete rabljen avtom, da boste potem naredili tehničnega, kaj pogledate :)?

Mesar ::

Teh tem je malo morje, poišči malo. Sicer pa če te skrbi samo tehnični greta s prodajalcem pred nakupom naredit tehničnega... če avto ne pride skoz ga pač ne kupiš, jaz bi še od prodajalca pričakoval, da tehničnega plača če res verjame, da je z avtom vse vredu in ne prodaja ravno gajbe za 500EUR.
Your turn to burn!

Assass1n ::

Ne moreš preverit, luči pa osnovno boš že videl, malo lufte po gumah tud lahko preveriš, zavor ter najpomembejšega to so plini pa ne gre. Zmeni se da ga pelješ na tehničnega pa ga magari sam plačaj, če gre za avto za par tisoč €, ali pa pelješ na amzs ali podobno kjer delajo preglede vozila pa ti povejo kako je na stvari.
Če pa kupec noče it pa najdi drug avto, resno ne se zaletet kot se ponavad vsak pol pa glava boli ko je treba servis plačat, tud če avto pade ali pa je treba kej popravit se vsaj za nižjo ceno lažje spogajaš.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

marceb ::

Ja pač avto imam namen kupit eno kripo za cca 1000€, tako da če na tehničnem ugotovim, da ne gre skoz, potem rabim še pol vrednosti avta da ga zrihtam :)

Assass1n ::

Zapel se na tehničnega, če so bremze ali kakšen končnik zbij ceno za 100€ če so plini pa bejž stran, ker razne lambde sonde, senzorji pa katalizator je pa takoj 200€ stroška.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

kixs ::

Tako kot ze receno. Enostavno peljes na tehnicnega - tako bos najbolj ziher, da je vsaj tehnicno brezhiben. Ceprav je lahko se marsikaj drugega narobe.

lp

marceb ::

OK, hvala za odgovore, zanima me pa še nekaj, morda malo neumno vprašanje ampak kako se vi zmenite za aro, torej kako "zaarate" avto?

Gregor P ::

Pelješ ga na (uraden splošnega zaupanja vreden) servis, kjer je bil avto redno vzdrževan (ker če ni bil, ga itak ne kupiš), tam običajno pride pregled dokaj poceni (in pregled plačaš, če gre res vse skozi, če ne pa kar lepo prodajalec sam), pa še vso njegovo zgodovino poznajo (poleg tega bi morda tudi tebe radi še naprej obdržali kot "novo" stranko). Ampak ker ni vsak servis vreden zaupanja (če ga je npr. kje pri znancu šraufu na črno), je AMZS tehnični morda res boljša izbira.

V vsakem primeru sam rabljenega vozila brez pregleda sploh ne kupim (to je nek minimalni standard; pa še potem gre lahko veliko zadev narobe).

Kar se "are" tiče, pri nekih manjših zneskih se o njej še nikoli nisem pogovarjal. Več o ari tu in tu ter tu.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregled rabljenega vozila pred nakupom s strani specialistov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5116222 (2120) matobeli
»

Nekaj ur prometno dovoljenje poteklo

Oddelek: Na cesti
214795 (3479) zobnik
»

Veljavnost tehnicnega pregleda

Oddelek: Na cesti
2331230 (14154) Horas
»

Priprava avtomobila na tehnični pregled (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5415036 (13465) Izbeglica
»

Avto brez tablic - kako peljati drugam?

Oddelek: Loža
186222 (5617) koyotee

Več podobnih tem